Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Aatoksia ohjelmistobisneksestä

Atostekin Aatoksia ohjelmistobisneksestä -podcastissa paneudutaan IT-alan polttaviin puheenaiheisiin. Asioita tarkastellaan ohjelmistobisneksen näkökulmasta. Keskustelemassa Markku Haukijärvi ja Risto Pitkänen.Jaksoja julkaistaan noin joka toinen viikko. Pysy kuulolla!

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 17 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 11.10.2018.

Ovatko terveydenhuollon tietojärjestelmät tarpeeksi turvallisia?

Julkaistu 4.2.2021

Tällä kertaa Aatoksia ohjelmistobisneksestä -podcastissa Atostekin Risto Pitkänen, Jaakko Perkiö ja Miika Järvinen miettivät miten tällä hetkellä tietoturva toteutuu terveydenhuollon tietojärjestelmissä ja miten sitä voisi vielä parantaa.

Miten IT-alalle kesätöihin? KESÄTYÖSPESIAALI

Julkaistu 14.1.2021

Neljännen kauden avausjaksossa käsitellään IT-alan kesätöitä ja kesätyön merkitystä opiskelijalle. Jaksossa esiintyvät Atostekin tutut äänet Markku Haukijärvi ja Risto Pitkänen, sekä HR-asiantuntija Annamari Lehtinen. Miten IT-alan kesätöiden kävi koronavuonna? Kuinka oman alan kesätöihin pääsee?

Miten tehdään ohjelmistobisnestä koronan aikana?

Julkaistu 16.6.2020

Markku Haukijärvi ja Risto Pitkänen pohtivat uusimmassa Atostekin podcast-jaksossa sitä, miten IT-bisnes on muuttunut COVID-19 -pandemian myötä ja etätyöstä on tullut uusi normaali.

Onko tohtoreilla sijaa ohjelmistobisneksessä?

Julkaistu 12.12.2019

Mitä tutkimusmaailmasta voi ottaa mukaan bisnesmaailmaan? Kaksi Atostekin tekniikan tohtoria Risto Pitkänen ja Klaus Förger vastaavat Markku Haukijärven tiukkoihin kysymyksiin siitä, miten tohtorit sopivat ohjelmistobisnekseen.

Millainen on ohjelmistosuunnitelijan tulevaisuus?

Julkaistu 8.11.2019

Kolmannen kauden ensimmäisessä jaksossa Aatoksia ohjelmistobisneksestä -podcastissa Risto ja Markku pohtivat, mikä on ohjelmistosuunnittelijan tulevaisuus. Ensin katsotaan kuitenkin ohjelmistokehityksen menneisyydestä vinkkejä. 

Mikä on UNA-ekosysteemi?

Julkaistu 17.5.2019

Mikä on UNA Oy? Mikä tavoite sillä on? Jakso nauhoitettiin Sosiaali- ja terveydenhuollon atk-päivillä 2019. Haastattelijana Markku Haukijärvi ja haastateltavana UNA Oy:n Kimmo Kasteenpohja.

Mihin data-arkeologiaa tarvitaan?

Julkaistu 9.4.2019

Tuoko data-arkeologia ohjelmistobisnekseen lisäarvoa? Mikä voi mennä pieleen datan siirtämisessä? Jaksossa data-arkeologian salatieteestä keskustelevat Atostekin Risto Pitkänen ja Jaakko Perkiö.

Mitä tekee sertifioidulla laatujärjestelmällä?

Julkaistu 21.3.2019

Millainen työ on laatujärjestelmän dokumentoinnissa ja sertifioinnissa? Mitä hyötyä ISO9001- tai ISO13485 -laatujärjestelmistä on? Muun muassa näihin kysymyksiin episodissa paneutuvat Risto Pitkänen ja Atostekin laatujärjestelmäprojektia vetänyt Juho Leppämäki.

Voiko tietojärjestelmäprojekti onnistua?

Julkaistu 6.3.2019

Onko tietojärjestelmäprojekti vain tietojärjestelmäprojekti? Mitä muuta täytyy ottaa huomioon, kun suunnitellaan uutta tietojärjestelmää?

Miten tekoäly muuttaa terveydenhuoltoa lähivuosina?

Julkaistu 14.2.2019

Tässä Aatoksia ohjelmistobisneksestä -podcastin episodissa Markku Haukijärvi ja Atostekin toimitusjohtaja Mika Torhola pohtivat, miltä terveydenhuollon tekoäly näyttää nyt ja tulevaisuudessa.

Muuttaako palvelumuotoilu maailman?

Julkaistu 31.1.2019

Miksi palvelumuotoilu on nyt niin pinnalla? Miten muotoilu liittyy softabisnekseen? Episodissa Atostekin Markku Haukijärvi haastattelee ED Designin toimitusjohtajaa Sami Pyörrettä.

Hengittäisitkö älypölyä tai muuttaisitko serverifarmiin?

Julkaistu 17.12.2018

Vuoden viimeisessä jaksossa Atostekin Risto Pitkänen ja Markku Haukijärvi keskustelevat vuoden 2018 saavutuksista ja vuoden 2019 uusista ja jatkuvista trendeistä.

Miten julkiset IT-hankinnat tehdään hyvin?

Julkaistu 5.12.2018

Julkisia IT-hankintoja tehdään Suomessa jopa miljardeilla euroilla vuosittain. Episodissa julkisten IT-hankintojen haasteista ja kilpailutuksista puhuvat Atostekin Markku Haukijärvi, Risto Pitkänen ja Tuomas Fjällström.

Kuinka iso it-osaajapula todellisuudessa on?

Julkaistu 19.11.2018

Markku Haukijärvi ja Risto Pitkänen keskustelevat HR-asiantuntija Annamari Lehtisen kanssa IT-osaajapulasta. Miten osaajapula vaikuttaa yrityksiin? Mitä ratkaisuja tilanteeseen on?

Onko data uusi öljy?

Julkaistu 8.11.2018

Episodissa Atostekin Risto Pitkänen ja Markku Haukijärvi pohtivat, onko data uusi öljy. Dataa muodostuu valtavalla vauhdilla erilaisista digitaalisista palveluista. Miten big dataa voi vielä hyödyntää paremmin?

Terveydenhuollon tietojärjestelmät ja tulevaisuuden softabisnes

Julkaistu 24.10.2018

Risto Pitkänen keskustelee Atostekin eRA-myynnistä vastaavan Jani-Petteri Peltovuoren kanssa Suomen digitalisoituneista terveydenhoitopalveluista, ja siitä, mihin tulevaisuus vie terveydenhuollon softabisnestä.

MaaS-palvelut ja softabisnes

Julkaistu 11.10.2018

Atostekin Risto Pitkänen ja Markku Haukijärvi keskustelevat Aatoksia ohjelmistobisneksestä -podcastin ensimmäisessä jaksossa MaaS- eli Mobility as a Service -palveluiden tulevaisuudesta ja softabisneksen mahdollisuuksista niiden suhteen.

Takaisin podcastien listaan