Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Palkintopuhetta

Nuoren Voiman podcastissa puhutaan kirjallisuuspalkinnoista.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 4 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 5.10.2020.

Kirjakevät

Julkaistu 24.2.2021

Onko keväällä kirjallisuuspalkintoja? Vesa Rantama ja Sanna Nyqvist lähtevät keskusteluun epäileväisinä, mutta osoittautuu, että niitä on oikeinkin mukavasti. Jaksossa puhutaan Runeberg-voittajasta Marisha Rasi-Koskisen Recistä, Vuoden tiedekirja -palkinnon erikoisista säännöistä, Ranskan suurimmasta eli Goncourt-palkinnosta sekä mm, Vuoden aforismiteoksesta, Virpi Alasen Hiilellä piirretystä hymystä. Lisäksi Vesa ja Sanna kertovat uusimmat raatikuulumisensa ja kertovat, missä aikovat tuomaroida seuraavaksi. Raadit ovat lähtökohtaisesti suljettuja, joten Palkintopuhetta on harvinainen tilaisuus kurkistaa sisälle!

Suuret ja kauniit

Julkaistu 30.11.2020

Palkintopuhetta astuu rohkeasti kirjallisuuspalkintojen ruuhkakuukauteen! Sannalla on päällä raatityön kiireisin vaihe ja Vesa veikkasi jälleen Finlandia-voittajan oikein. Miksi Anni Kytömäki voitti, ja mitä siellä raadissa oikein tehdään? Finlandia, August, National Book Award, Goncourt, HS... Lisäksi Sanna Nyqvist ja Vesa Rantama puhuvat raatityön salamyhkäisyydestä ja ammattilukijan arjesta, Runebergin pitkästä ja Savonian lyhyestä listasta sekä siitä, miksi Skotlanti edustaa työväenluokkaa britti-imperiumin kirjallisuusinstituutiosta. Jälleen käy ilmi, että kirjallisuuspalkinnot liittyvät aivan kaikkeen maailmassa.

Finlandia-ehdokkaat ja Nobel-runoilijat

Julkaistu 11.11.2020

Viime viikolla julkistettiin Finlandia-ehdokkaat. Missä kunnossa hoippuu pandemiavuoden kirjasyksy? Vesa Rantama ja Sanna Nyqvist palaavat myös Louise Glückin Nobel-palkinnon uutisointiin ja valitsevat suosikkinsa Nobel-runoilijoiden kunniakkaasta joukosta.

Nobel-etkot + Miksi kirjallisuuspalkintoja on niin paljon?

Julkaistu 5.10.2020

Nuoren Voiman uuden podcastin ensimmäisessä jaksossa Vesa Rantama ja Sanna Nyqvist puhuvat Nobelin kirjallisuuspalkinnosta ja siitä, miten tämä palkintojen kuninkaallinen kiinnostaa yleisöä entistä enemmän nyt, kun sen maineen piti olla pilalla. Ohjelma keskittyy kirjallisuuspalkintoihin laidasta laitaan. Sillä niitähän riittää, mutta miksi? Pyrkiikö jokainen palkinto haalimaan hippusen Nobelin kuninkaallista glooriaa? Sarja jatkuu myöhemmin syksyllä.

Takaisin podcastien listaan