Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


H-sana

Tilaa maksullinen sisältö: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/subscribe H-sana on rehellistä, älyllistä, lempeää ja intiimiä puhetta seksuaalisuudesta kaikessa sen laajuudessa ja kauneudessa. Kuulijasta ottaa kopin pitkän linjan seksityöntekijä ja seksuaaliterapeutti, tietokirjailija Tiia Forsström. Lähestymme aistillisuutta, suhteita, eroottisia kohtaamisia ja seksin tekemistä pelottomasti mutta aiheiden ansaitsemalla kunnioituksella. Tilaa maksullinen sisältö: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/subscribe

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 45 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 24.8.2020.

Jaetut kokemukset Nanan ja Antin kanssa

Julkaistu 18.4.2024

Joskus voi käydä niin, ettei saa ihan sitä, mitä on tilannut. Näin on yhtä lailla seksielämässä, suhde-elämässä kuin podcast-elämässäkin. Alunperin meidän oli tarkoitus jutella tässä jaksossa lähinnä seksibileistä ja kimppahommista. Estradin valloittivat kuitenkin tunnetaidot ja kiintymyssuhteet. Ja runkkaaminen.

Tiian ja Nikon kanssa studioon istahtaa heidän ystäväpariskuntansa, Nana ja Antti. Kaikilla neljällä on kokemuksia erilaisista bileistä, seksipositiivisista yhteisöistä ja kimppatilanteista – yhdessä ja erikseen. Ja ennen kaikkea kaikilla neljällä on kokemusta tunteiden tunnistamisesta, uuden oppimisesta, ihmisenä kasvamisesta ja rehellisestä kommunikoimisesta.

Vastailemme myös kuulijoiden (ja Karrin) esittämiin kysymyksiin eli kerromme muun muassa omista ekoista seksibilekokemuksistamme ja pohdimme kumihanskojen moninaisia käyttötarkoituksia.

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Giggelit käsittelyssä Aaron ja Isaacin kanssa

Julkaistu 19.3.2024

Jos sinulla on penis, olet todennäköisesti joskus vertaillut sitä muiden ihmisten genitaaleihin joko uteliaana ihmetellen tai hyvinkin itsekriittisesti. Jos sinulla ei ole penistä, olet todennäköisesti joskus miettinyt, mistä niissä oikein on kyse ja ehkä myös, miten sellaista voisi lähestyä. Asteikolla nollasta viiteen, miten korkea on ollut kynnys ottaa aihe puheeksi – ja miksi vastaus on lähellä viittä?

Tiia ja Niko ovat saaneet vieraakseen kaltaistaan seuraa: myös Isaacin ja Aaron parisuhteessa on tuntunut alusta asti turvalliselta keskustella myös kehosuhteesta ja vaikeista tunteista. Tähän turvalliseen tilaan syntyi söpöistä söpöin liikeidea, Giggeli.

Miten onnistuu parisuhteen ja yhteisen yrittäjyyden yhteensovittaminen? Miksi valtaosa hetero-cis-miehistä kuvittelee, että oma penis on keskimääräistä pienempi? Oppiiko tekemällä? Mitä Isaacin isovanhemmat sanoivat Vaasankadun showroomilla käydessään? Missä kulkee raja bisneksen tekemisen ja hyvän tekemisen välillä?

Pysähdymme puhumaan myös pastelliväreistä, pehmeistä konsonanteista ja penisten syvimmästä suloisesta ja haavoittuvaisesta olemuksesta. Kuulet myös, mistä Aaro ja Isaac – ja Niko ja Tiia – riitelevät.

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Mitä on rakkaus ja missä se on?

Julkaistu 7.3.2024

Näin perustavanlaatuista hapuilua ei H-sanan historiassa olekaan ennen todistettu. Tiia ja Niko etsivät totuutta rakkaudesta yhdessä terapeutti, tietokirjailija Marika Rosenborgin kanssa. Sanat pakenevat, lauseet keskeytyvät, Tiia meinaa pudota tuolilta ja vastauksia on kovin vaikea löytää, kun kysymyksenkin muotoilu on hankalaa.

Mitä ja missä on rakkaus? Miten se liittyy kasvamiseen, tilan antamiseen ja rehellisyyteen? Miltä rakkaus tuntuu, tai mistä tunnistaa, jos rakkautta ei ole? Rakkaudesta keskusteleminen on myös pohdintaa tunnetaidoista, läsnäolosta ja kaikesta siitä, mistä meille on valehdeltu.

Keskustelun hapuilevuus kertoo paljon aiheesta ja sen herättämistä tunteista. Olemme kuitenkin rohkeita. Pysähdymme hämmennyksen äärelle ja tutkailemme kaikessa rauhassa, millaisesta ilmiöstä rakkaudessa ehkä on kyse.

Tässä jaksossa kuulet myös, millaisia rakkauden tekoja Niko ja Tiia tekivät toisilleen aamulla ennen nauhoitusta. Ja jos ihmettelet, millä lihaksilla eroterapeutti, huora ja nuori mies puhuvat rakkaudesta, et ole yksin.

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Nikki ja elämän pituinen odotus

Julkaistu 19.2.2024

Otetaan aluksi pieni pätkä rautalankaa: seksipositiivisuus ei tarkoita sitä, että ihmisellä olisi velvollisuus villiintyä suorittamaan vapautunutta seksuaalisuutta.

Sitten nostetaan pöydälle erilaisia kauniita metallilankoja ja kokeillaan muotoilla niistä seuraavia kuvioita: monogamia ei ole automaattisesti konservatiivista, jokainen on vastuussa omista tunteistaan, elämän tarkoitus ei ole konfliktien välttäminen. Ja vielä tämä: jos maastopyöräilijä Nikki San Juan ja Tiia päätyvät helvettiin, he osallistuvat siellä todennäköisesti samoihin harrasteryhmiin.

”Missä te ootte ollu koko mun elämän”, kysyy Nikki Tiialta. Pohdimme myös vapautta ja vastuuta, uskonnollista vallankäyttöä, mustasukkaisuutta, vähäpukeisia poikia ja sitä, saako tosi tavallisesti elävät puhua moninaisuudesta tai seksipositiivisuudesta.

Videoversiossa pääset näkemään Nikkin tatuoidut ensi-ihastukset, Tiian uusimman kaverikuvan ja vilauksen lonkeropornoa.

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Usko, raivo, rakkaus ja uutiset

Julkaistu 5.2.2024

Tiian hämärien lapsuusmuistojen joukosta löytyi sanomalehtikatsaus-niminen ilmiö. On hyvinkin mahdollista, että ilmiö oli oikeasti unta, mutta päätimme leikkiä sen todeksi. Keräsimme viikon varrelta parhaat, pahimmat ja oudoimmat seksuaalisuuteen liittyvät uutiset (ja ”uutiset”), ja teimme niille hellän kuusikätisen ruumiinavauksen.

Kyytiä saavat tässä jaksossa mm. dickpicit, toinen toistaan urpommat suhdenormit ja seksiin liittyvät oletukset, Vaasan hovioikeus sekä paavi.

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Riittävän bi ja käytännössä tosi hetero

Julkaistu 22.1.2024

Seksuaalisen heräämisen ajatus sijoitetaan usein murrosikään tai nuoruusvuosiin. Entä jos merkittävämpi havahtuminen omaan nautintoon ja oikeaan tietoon tapahtuu vasta aikuisena? Tiia kohtasi seksimessuilla Kristan, jonka kanssa bondasi välittömästi, joten päätimme jatkaa keskustelua H-sanan studiossa.

Kristan seksipositiivisen polun alku löytyi muutama vuosi sitten. Myös Tiia alkoi hahmottaa omia autenttisia halujaan ja rajojaan reilusti yli 30-vuotiaana. Millaiset asiat auttoivat avaamaan silmiä – ja kaikkia aisteja? Millaiset kulttuuriset tekijät vaikuttavat siihen, että Kristan ja Tiian kaltaiset tiedostavat naiset voivat elää ison osan elämästään ja elää seurustelusuhteissa havaitsematta, etteivät oikeastaan tunne omaa seksuaalisuuttaan?

Keskusteluun nousevat mm. erilaiset suhdemuodot, seksuaalisen suuntautumisen sävyt, ystävyys ja runkkaaminen. Pohdimme, mistä kaikesta meille on valehdeltu ja valehdellaan edelleen. Lisäksi Tiia kertoo tässä keskustelussa omasta kinkykäänteestään, siihen johtaneista oivalluksista ja sitä seuranneista ahaa-elämyksistä. Anaaliseksi liittyy aiheeseen.

#kyseenalaistaminen #normit #tunnetaidot #tietoisuus #hsana

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Janne ja tavalliset tarpeet

Julkaistu 8.1.2024

Kuvittele tilanne: olet kotona kahdestaan puolipukeisen seksikumppanisi kanssa, juuri antautumassa lihallisiin iloihin, kun yhtäkkiä ulko-ovelta kuuluu avainten kilinää ja täysin ulkopuolinen ihminen astuu sisään koputtamatta. Eihän näin voi käydä? Niinhän sitä kuvittelisi.

Ajelimme istumaan iltaa Jannen luokse Espoon perukoille, lähelle Tiian vanhoja kotiseutuja. Yksityisyysteeman lisäksi päädyimme keskustelemaan muun muassa ei-funktionaalisesta kosketuksesta, vammaispalveluista, seksuaalikasvatuksesta ja erilaisista arjen nautinnoista, kuten jalkapallosta ja kanasta ja riisistä. Kertasimme myös, mistä cp-vammassa on kyse, ja miksi Jannekin kuuntelee H-sanaa.

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Kuumalla linjalla uuteen vuoteen

Julkaistu 30.12.2023

Pyysimme H-sanan kuuntelijoita soittamaan meille studioon, ja sitä saa mitä tilaa: vietimme illan huikean kiinnostavassa seurassa mitä hienoimpien aiheiden parissa. Puhelinlangat lauloivat muun muassa deittailukulttuurista, fetisseistä, käytöstavoista, viestinnän pulmista, kulttuurien välisistä eroista ja elämän isoista valinnoista.

Lämmin kiitos kaikille keskustelukumppaneillemme rohkeudesta ja luottamuksesta. Ja valtava kiitos koko H-sana -yhteisölle kuluneesta vuodesta!

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Värikäs mielikuvitus ja Heidi Laukka

Julkaistu 8.12.2023

Oletko kokeillut istahtaa kukilla koristeltuun kylpyammeeseen pohtimaan tunteiden tuntemisen hurjuutta, levossa olevia peniksiä ja sitä, mikä tekee kimppakivasta erityisen kivaa?

Näin pääsi käymään, kun Tiian ja Nikon tuore ystävä taiteilija Heidi Laukka kutsui H-sanan yökylään luokseen Kouvolaan. Vuoden harmain päivä inspiroi meitä keskustelemaan myös väreistä ja väreilyistä, runkkaamisesta ja suhdeanarkismista. Mutta miten tapahtuu ystävystyminen aikuisiällä?

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Selkään saaminen Sexhibitionissa

Julkaistu 19.11.2023

Muistelimme autossa kuvausmatkalta palatessamme, miltä tuntui käydä Sexhibition-messuilla Helsingin Kaapelitehtaalla jututtamassa jengiä mm. runkkaamisesta, deittailusta, seksileluista ja tietysti myös messumeiningeistä. Siinä ohessa Tiia ehti pyörähdellä halaamassa tuttuja, keksiä uusia yhteistyökuvioita, tehdä heräteostoksia sekä ottaa selkäänsä pistäen Karrin hikoilemaan.

Muistelmia siis mustelmista ja siitä, miltä messut vaikuttivat Nikon näkökulmasta? Sattuiko eka kerta ja otetaanko uusiksi? Kuuntele ja katso, niin tiedät.

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Nancy & Honey

Julkaistu 4.11.2023

Tiian löytöretki burleskin maailmaan alkoi viitisentoista vuotta sitten eli jo ennen kuin hän alkoi itse riisuuntua työkseen. Voisiko burleskia kenties — edes vähän — syyttää siitä, että keski-ikäinen akateemisesti koulutettu feministi ryhtyi yhtäkkiä myymään seksiä? Ehkäpä voisikin!

Löysimme töölöläistalon kellarikerroksesta viehättävän taikamaailman, studio Valhallan, ja istuuduimme keskustelemaan burleskin syvimmästä olemuksesta yhdessä Nancy Bitesin ja Honey B’Zarren kanssa. Keskustelu karkasi syviin vesiin heti kättelyssä. Ja tisseihin.

Kuuntele, niin opit muun muassa, miten itsevarma ja ekstrovertti ihmisen on oltava, jotta voi seurata burleskilavan kutsua.

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Karri & Tiia

Julkaistu 21.10.2023

H-sanan synnystä on pian neljä vuotta. Kaikki alkoi Karrin visiosta ja pikaisesta kohtaamisesta ravintola Oivassa. Nyt Tiia on saanut houkuteltua Karrin miksauspöydän takaa studion nojatuoliin, vieraaksi vieraan paikalle.

Karrin lempeä radioääni pääsee vihdoinkin oikeuksiinsa, kun Tiia selvittää muun muassa, miten H-sanan tekeminen on vaikuttanut tuottajan oman seksuaalisuuden toteuttamiseen. Muistelemme menneitä, kurkistelemme tulevaan ja fiilistelemme tuoreimpia palautteita. Ja annamme palautetta toinen toisillemme.

Välillä Karri pommittaa Tiian tuolilta vanhoista jaksoista kerätyillä ääniklipeillä. Sekin on ihan ok.

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Paula Tiessalo

Julkaistu 10.10.2023

Seksipalveluita ostavista ihmisistä puhutaan julkisuudessa usein vielä rumemmin kuin seksityöntekijöistä. Monien mielikuvat asiakkaista nojaavat lähinnä populaarikulttuurin kuvastoon, jossa vilisevät erilaiset ressukat ja rikolliset – kaikki miehiä.

Paula Tiessalo tuli Tiialle tutuksi ensin harvinaisen skarppina toimittajana, jonka artikkelit käsittelivät ihmisen seksuaalisuutta harkiten ja lempeän seksipositiivisesti. Paula ei ole väistellyt edes seksityöaiheita, päin vastoin, vaan kirjoitti lopulta tietokirjan vastuullisista seksinostajista.

Tiian ovelle ei kuitenkaan ilmestynyt toimittaja tai tietokirjailija Tiessalo, vaan yksityishenkilö Paula, ja tuosta päivästä alkoi pitkä ja lämmin asiakassuhde, joka jatkuu edelleen. Tässä keskustelussa Paula kertoo, millainen harppaus on tulla julkisesti kaapista seksin ostajana, ja millaiseksi huikeaksi kaninkoloksi seksipalveluiden ostaminen on osoittautunut.

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Valtiatar Keiju

Julkaistu 4.10.2023

Tiia ja valtiatar Keiju ovat bondanneet vahvasti ensitapaamisestaan lähtien. Ystävyys on vasta alullaan, mutta molemminpuolisen kunnioituksen, vetovoiman ja myötäilon huomaa kuka tahansa.

Nyt nämä kaksi lempeää sadistia istahtavat Studio Velvetin sohvalle pohtimaan muun muassa alistumista, alistamista ja kivun nautintoa. Nauru on herkässä, mutta eivät liikutuksen kyyneleetkään ole kaukana, kun päästään puhumaan esimerkiksi kollegiaalisuuden merkityksestä.

Tässä jaksossa selviää myös, kumpi naisista on huorarkiassa alempana, kumpi ehdottaa kadulla päivystämistä ja kumpi nauttii enemmän anaaliseksistä. Kuulet lisäksi, mitä Tiia ja Keiju todennäköisesti tekevät, kun tapaavat seuraavan kerran.

www.hsanapodcast.fi/valtiatar-keiju

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Antti Merilehto

Julkaistu 28.9.2023

Välillä tekee hyvää heittäytyä reilusti ei-tietämisen tilaan. Ja välillä tekee mieli tuijottaa etupulpetissa hiljaa suu auki, kun karismaattinen opettaja kertoo, miten homma toimii.

Tekoälyn maijapoppanen, Antti Merilehto, kävi puhumassa Tiian ja Nikon pyörryksiin. Onneksi tällä keskustelulla ei ollut ennalta sovittua juonta, koska siitä olisi takuulla rönsyilty kohti ääretöntä ja sen yli.

Ei liene yllättävää, että tässä jaksossa pohditaan muun muassa sitä, miten tekoälyn kehitys liittyy seksuaalisuuden toteuttamiseen ja ihmiskohtaamisten tulevaisuuteen. Rauhanturvaajatehtävien, kummilasten nimien ja legendaarisen Lepakon nussuntai-saunan tarkastelu saattaa sen sijaan tulla loivasti puun takaa.

Puhumme myös paljon ja innokkaasti suostumuksesta, häpeästä ja rehellisyydestä. Lisäksi mietimme yhdessä, pitääkö olla huolissaan, ja pitääkö ylipäänsä mitään.

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Niko & Tiia

Julkaistu 18.9.2023

Onko rakkaus tunne? Millaisia leikkejä syntyy kun aikuisten ihmisten sisäiset lapset pääsevät kirmaamaan laitumella vapaasti? Mikä tuntuu iskuna palleassa?

Tiia heittäytyy yhdessä kumppaninsa Nikon kanssa H-sanan vieraaksi miettimään, miten sitoutunut parisuhde ja vapaa paneskelu voidaan yhdistää. Ja muistelemaan, mitä tapahtui Tampereen Ilves-hotellissa viime maaliskuussa. Jos siis luulit, että Tiian äidin kanssa tehty jakso meni yllättävän intiimeille alueille, varaudu yllättymään vielä vähän enemmän.

Tiia ja Niko eivät väistele hankalia aiheita tai epämukavia tunteita ja vastailevat lähes kuuliaisesti kysymyksiin isosta ikäerosta, kortsun pois jättämisestä ja facebookin parisuhdestatuksesta. Tulee myös harvinaisen selväksi, että kaikelle voi nauraa – ja nauretaankin. Millaiset ihmiset suunnittelevat eroa siinä vaiheessa, kun ovat vasta rakastuneita? Kuinka ällöttävän söpöä voi oikeasti olla? Ja mikä saa Tiian äänen särkymään ja kyyneleet valumaan?

www.hsanapodcast.fi/niko-ja-tiia

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Anu

Julkaistu 11.9.2023

Mikä seksuaalisuudessa kiinnostelee ja kiinnostaako kaikkia? Mitä oikeasti tarkoittaa, kun seksologian opintojen sanotaan olevan myös matka itseen? Mitä kaikkea voi oppia ihan vahingossa – koulutuksissa, töissä tai elämässä?

Tiia istahtaa porilaisen ystävänsä Anun intohimonpunaiseen sohvaan keskustelemaan työstä ja vapaa-ajasta, luvan antamisesta ja kohtaamisesta, aistillisuudesta ja suhteista, lempeydestä ja omista rajoista, etätöistä ja läsnätöistä, vallasta ja vastuusta, ja yhteistyön, vertaisuuden ja ystävyyden voimasta.

Sohvapöydälle nostellaan ihmeteltäväksi myös muutamia päiväysvanhoja riittämättömyyden ja liiallisuuden tunteita ja iso herkkukorillinen itsemyötätuntoa ja ymmärrystä. Ja Tiia kertoo, millaisissa asioissa tuntee itsensä hitaaksi ja kovapäiseksi.

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Mikael

Julkaistu 4.9.2023

Millaiset ihmiset kelpaavat seksityöntekijän asiakkaiksi? Miten erektio toimii työkaluna? Miltä oikeasti tuntuu, kun tapaa uuden asiakkaan ekaa kertaa? Entä miten seksityö yhdistetään sujuvasti omaan seksi- ja suhde-elämään? Ja millaisia rajoja täytyy vedellä, kun tekee harrastuksesta työn?

Tiia etsii kollegansa Mikaelin kanssa vastauksia näihin ja moniin muihin H-sanan kuulijoiden esittämiin kysymyksiin, ja avautuu – vain vähän punastellen – siitä, miksi Mikaelin kanssa on ollut välillä melkein liian kivaa tehdä töitä yhdessä.

Puhumme myös tatuoinneista, asiakkaiden huudattamisesta, horokaapista tulemisesta ja oman yksityisyyden suojelemisesta, seksipositiivisessa kuplassa elämisen iloista ja siitä, millaisia asioita monisuhteisuus saattaa tehdä astetta helpommaksi.

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

H-sana Live!

Julkaistu 28.8.2023

Kivihaan legendaarinen Alakulttuuritalo täyttyi keväällä nautinnosta, kun Tiian viereen asian äärelle istahti kolme viisasta ihmistä: Bettina Gräsbeck @bettinagrasbeck, Valtiatar Keiju @justsekeiju ja Theodora Rex eli Jaana Pirskanen @theodorarex_magnuslove. Nyt tutkaillaan siis nautinnon teemaa mm. kuntoilun, pianonsoiton, runkkaamisen, leikin, sadistisuuden, hunajan maistelun ja turvallisuuden näkökulmista.

Keskustelun lomassa nautittiin stand up -komiikasta ja burleskista, ja illan juonsi huikea Stan Saanila. Näistä aineksista syntyi elävän yleisön edessä historian ensimmäinen H-sana Live!

Tämän jakso on rakkaudella koottu lohdutuspalkinto niille, jotka eivät päässeet paikan päälle. Ihan kaikesta et pääse nautiskelemaan tallenteen kautta, mutta H-sanamaisen takuutiukasta asiattomuudesta, nautintoa lisäävistä konkreettisista vinkeistä ja Tiian seksikkään käheästä äänestä pääset.

www.hsanapodcast.fi/live

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Ceci Ferox

Julkaistu 30.6.2023

"Jos ei ole varma siitä, mitä haluaa, kannattaa ottaa vastaan se, mitä tarvitsee”, taisi Tiia sopertaa harvinaisen epäkoherenttina kesken tämän jakson nauhoituksen. Niin voi käydä, jos on hetki sitten heittäytynyt intensiiviseen kohtaamiseen luotettavan bondagetaiteilijan kanssa.

Ceci Ferox on Berliinissä asuva seksuaaliterapeutti, kinkyaktivisti, köysiopettaja ja ammattisitoja. Cecin ja Tiian keskustelussa liikutaan monilla tasoilla. Aluksi Tiia on Cecin asiakas, ja session jälkeen avaudutaan yhteisöllisille ja kollegiaalisille teemoille. Puhe on välillä tiukan asiallista ja välillä avoimen tunteellista, mutta koko ajan lämmintä ja rehellistä.

Yhteisen kehollisen kokemuksen lisäksi keskustelussa sivutaan muun muassa Berliinin kinkyelämän erityispiirteitä sekä seksuaaliterapian ja eroottisen kehotyöskentelyn eroja ja limittäisyyksiä, ja tullaan ohimennen myös määritelleeksi seksityötä. Ja Tiia saa itsensä koottua kiitettävän nopeasti.

https://www.ceciferox.fi/

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Laura Méritt

Julkaistu 30.5.2023

Piipahdimme opintomatkalla maailman seksipääkaupungissa Berliinissä. Ehdimme klubien, kylpylöiden, kirppareiden ja erotiikkaliikkeiden kiertämisen lisäksi tavata ystäviä ja kollegoita. Tähän englanninkieliseen jaksoon on tallennettu yksi näistä kohtaamisista.

Laura Méritt on seksipositiivinen feministi, tutkija ja kirjailija, seksityöntekijä ja nautintoaktivisti – eli häntä ja Tiiaa yhdistää moni muukin asia kuin herkässä oleva nauru. Laura puhuu ilon ja nautinnon poliittisuudesta ja kertoo siitä, mikä kaikki on muuttunut viimeisten neljänkymmenen vuoden aikana.

Mietimme myös sitä, miksi tällaisia naisia pidetään rohkeina, ja toteamme yhdessä, että jos jotain kertakaikkiaan pitää tehdä, niin se vain kertakaikkiaan pitää tehdä. Normeista ja oletuksista viis. Ja joskus epätyypilliset elämänvalinnat tuntuvat kaikkein helpoimmilta – koska ne ovat oikein.

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Kilikello | Kuuntele tai katso!

Julkaistu 25.4.2023

Millainen valinta on tehdä seksityötä omilla kasvoillaan? Mitä on naisen seksuaalinen valta ja miten sitä käytetään? Millainen eroottinen sisältö myy hyvin netissä? Pitääkö kunnon horolla olla korkkarit ja huulipunaa? Voiko seksityöntekijä maksaa assarilleen luonnossa?

Tiia istahti Turun-keikallaan sohvaan paikallisen kollegansa Kilikellon kanssa. Mutkaton puhe soljui vertaisuudesta sperman hajuun, osakesijoittamisesta hassuimpiin työmokiin ja anaalifistauksesta itsetuntoon. Tarpeellisten kikatusten kautta.

Yritimme myös oikein etsimällä etsiä seksityöstä huonoja puolia, ja päädyimme keskustelemaan siitä, miten hankalalta se välillä tuntuu, että työ on oikeasti pelkästään mukavaa ja nautinnollista. Tämän jakson hupakoiden reippaan vaaleanpunainen todellisuus kun ei ole koko totuus alasta – mutta totta tämänkin silti on.

Tämän jakson voit katsoa tai kuunnella!

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Nita Taivaloja

Julkaistu 6.4.2023

Millaisen matrixin olemassaolon monisuhteisuus paljastaa, ja miltä herääminen tuntuu? Miten asiakastyö hyödyttää tutkijan työtä ja päin vastoin? Onko terapeutin työ poliittista? Miten pakarat liittyvät aiheeseen ja mistä kaikesta meille on valehdeltu?

Nita Taivaloja on seksuaalisuuden ja suhteiden moninaisuuteen erikoistunut tutkija ja terapeutti, jonka kanssa Tiia pääsee pitkästä aikaa heittäytymään astetta teoreettisempaan keskusteluun. Puhumme ennen kaikkea monisuhteisuudesta puhumisesta, mutta myös muun muassa toisen ihmisen omistamisesta, turvallisuudesta ja seksuaalisesta halusta. Piipahdamme myös elävän lihan tasolla, kun pohdimme sitä, miltä esimerkiksi tutkimustyön tekeminen tuntuu kehossa.

Tämän jakson kuunteleminen saattaa herättää yllättäviä oivalluksia. Toisaalta tähän keskusteluun antautuminen voi tuntua vähän hankalalta, jos akateeminen dialogi ei ole ennestään tuttua. Terapeutti saattaisi muistuttaa, että voit pysähtyä rauhassa kuulostelemaan, missä kohtaa kehoa hankaluus tuntuu ja voisiko sen antaa vain olla ja mennä.

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Tiian äiti Leena

Julkaistu 27.3.2023

Huhhuh, miten syviin vesiin nyt päädytään. Ihmisen äitisuhdetta syvemmälle ei nimittäin helposti pääse, ja tässä jaksossa sukelletaan juuri siihen. Suosittelemme kuuntelemaan erityisen mukavassa asennossa erityisen rauhallisissa olosuhteissa, nenäliinapaketti käden ulottuvilla.

Tiian äiti kutsui tyttärensä syksyllä teelle keskustelemaan kaikesta siitä, mikä oli siihen asti jäänyt keskustelematta: suhteista, aisteista, kehonkuvasta, vanhemmuudesta, kauneudesta, naiseudesta, nautinnosta. Ja äitisuhteista, ja vähän myös isäsuhteista.

Hyvin henkilökohtaisten tasojen lisäksi kuljeskelemme myös yleisemmissä sfääreissä. Kurkistamme muun muassa siihen, millaista oli elää ja kasvaa ujona työläisperheen tyttönä 1950-luvun Kalliossa – ja vähän vähemmän ujona lukiolaisena 1960-luvun Alppilassa.

Tämä keskustelu sisältää viittauksia vaikeita tunteita herättäviin aiheisiin, kuten henkiseen väkivaltaan ja itsemurhaan. Keskustelun sävy on kuitenkin lempeä ja rohkea ja rauhallinen. Olemme ihan turvassa – sekä keskustelijat että sinä, kuulija.

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Siiri

Julkaistu 19.3.2023

Miten sinä pukeutuisit töihin, jos voisit valita vaatteet sillä perusteella, että niistä tulee hyvä mieli? Mistä kertoo, että lapsellisuutta pidetään meidän kulttuurissamme kielteisenä ominaisuutena? Mitä valtakulttuuri voisi oppia kinky-yhteisöltä? Miksi jengiä huolestuttaa, jos aikuisella ihmisellä on paljon pehmoleluja?

Siiri on erityisnuorisotyöntekijä ja seksologi, jolla on käsittämättömän hienot halinallesukkahousut. Tiia ja Siiri heittäytyvät keskustelemaan paitsi sukkahousujen syvemmästä merkityksestä myös pärjäämisestä, kinkybileistä, kivusta, suostumuksesta ja rajoista sekä sisäiseen lapseen kohdistuvasta hyväksyvästä katseesta. Myös röyhtäyskisaa harkitaan, ja Karri löytää itselleen painijanimen.

Lisälukemiseksi Tiia suosittelee Siirin yhteisöpedagogian opinnäytetyötä Kinkyys minäkuvan rakentajana: Seksuaali-identiteetti osana kokonaisuutta

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Siru

Julkaistu 9.3.2023

Tamperelaisella parivuoteella avattiin syksyllä kahden keski-ikäisen naisen treffailu- ja suhteettomuuselämän saloja, kun Tiian terapeuttikollega Siru kutsui H-sanan kylään. Millaisella deittisovellusviestinnällä saa varmimmin lisäpisteitä? Miten friends with benefits -meininki eroaa seurustelusta ja miten suhteita kuvaavien käsitteiden määrittely ohjaa ajattelua ja valintoja? Entä millaisia mielikuvia liitetään naisiin, jotka preferoivat itseään nuorempia kumppaneita?

Tämä keskustelu käytiin, kun Tiian erosta oli kulunut kolme kuukautta. Kevyehköjen deittailuaiheiden lisäksi pöydälle nosteltiin monia painaviakin teemoja. Pysähdyimme muun muassa sen äärelle, että kukaan ei voi täyttää toisen ihmisen kaikkia emotionaalisia ja seksuaalisia tarpeita. Puhuimme myös rakkaudesta ja rakastumisesta, riutumisesta ja sydänsuruista, tunteista ja tarpeista ja rehellisyydestä. Ja tuuheista pitkistä hiuksista, omassa sängyssä nukkumisesta, autoista ja kaloista ja Ville Valosta.

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Merja ja Pasi

Julkaistu 2.3.2023

Tiia on viime aikoina yliviivaillut erinäisiä asioita ”en ole koskaan”-listaltaan. Yksi elämyksellisimmistä ekakerroista tapahtui Pasin ja Merjan työtiloissa, kellarissa Vantaalla, kun Tiia työnsi kätensä saveen ja pääsi dreijaamaan itselleen dildon.

Pasi ja Merja ovat pariskunta Valoa tunneliin Oy:n takana. Istahdimme viime syksyn pimeyden keskellä Löytö-studion mukaviin nojatuoleihin keskustelemaan siitä, että mikä homma. Millaiset ihmiset tekevät uniikkeja keraamisia sisustustuotteita ja seksileluja ja järjestävät dildotyöpajoja vantaalaisessa kellarissa? Miten tässä näin kävi?

Puhumme myös luovan työn todellisuudesta, seksipositiivisen yrittämisen haasteista, ensimmäisestä kansainvälisestä seksilelustandardista ja niin seksilelujen kuin seksuaalisuudenkin kauneudesta. Pasi kertoo, miksi ei halua sanoa tekevänsä sitruspuristimia. Merja kertoo, miten hänen äitinsä reagoi tyttären yritystoimintaan. Ja ehdimme pohtia sitäkin, mitkä kehon osat on oikeasti tarkoitettu seksiin.

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Anni Karnaranta

Julkaistu 23.2.2023

Kuinka toteutuu ihmisten seksuaalinen hyvinvointi suomalaisessa vankilassa? Saako vankilassa esimerkiksi katsoa pornoa tai käyttää seksileluja? Entä miten seksuaalisuus ja seksuaalioikeudet näkyvät lainsäädännössä – ja miten niiden pitäisi näkyä? Miksi juristi muistelee karhujen hellää hetkeä Ähtärin eläinpuistossa?Anni Karnaranta kuvailee olevansa kriminaalipolitiikkaan hurahtanut, sossusta syntynyt juristi, mutta alunperin hän on vanginvartija vanhasta Kakolasta. Tiia ja Anni tuntevat toisensa Sexpo-säätiön hallituksesta, ja tämä keskustelu äänitettiin asuntoautossa keväisessä Helsingissä, kun Tiia ja Jouni asuivat vielä yhdessä.Pohdimme myös juridista sukupuolisiveellisyyden loukkaamisen ajatusta ja sitä, mitä nykypäivän suomalaiset oikeasti mahtavat pitää siveellisenä tai nuhteettomana elämänä. Lisäksi puhumme vähän tatuoinneista ja tatuoiduista naisista, ja lähetämme terveisiä äideille. --- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Vilho Ahola

Julkaistu 23.2.2023

Tervetuloa syvään päähän elintapalääkäri Vilho Aholan kanssa. Pöydälle nostetaan heti kättelyssä tunteet ja tunnetaidot, henkinen kasvu ja terapiaprosessit, itseksi tuleminen ja rehellisyys. Ja rakkaus ja kipu. Liikumme siis ihmiskuvaan ja maailmankatsomukseen liittyvissä isoissa teemoissa.Pysähdymme tietenkin myös seksuaalisuuden äärelle. Paikannamme sen ihmisenä olemisen ytimeen ja toteamme, ettei esimerkiksi lääkärin lähestymistapaa voi kutsua holistiseksi, jollei siinä ole tilaa seksuaalisuudelle ja siitä puhumiselle. Käsittelyyn pääsevät myös Lääkäriliitto, vähemmistökysymykset ja työhyvinvointi.Tiia pääsee utelemaan sitäkin, miksi Vilhosta tuli isona lääkäri. Moniosainen vastaus saattaa yllättää osan kuulijoista. Puhumme myös auttamistöiden monimutkaisesta luonteesta ja vaihtoehtoisista todellisuuksista eli esim. siitä, miten Tiiasta oli vähällä tulla orkesterimuusikko. Jaamme kokemuksen siitä, että kaikki elämän harhapolut ja haahuilut ovat kuitenkin olleet tärkeässä roolissa sillä matkalla, joka on tuonut meidät juuri tähän tilanteeseen.Oma elämänmakuinen twistinsä on siinä, että hyppäsimme tässä jaksossa puhumaan avioerotematiikasta ihan hetkeä ennen kuin asia aktualisoitui Tiian ja Jounin elämässä. --- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Jenni Janakka

Julkaistu 30.5.2022

Google kertoo, mitä me haluamme tietää Jenni Janakasta: janakka osti seksiä, janakka luokkakokous, janakka röyhkeyskoulu, janakka tarjoiluehdotus, janakka podcast. Tiia ja Jouni ottavat selvää myös aiheista ”jenni janakka blondi miksi” ja ”jenni janakka seksistä puhuminen miksi”. Keskustelemme myös kehosta ja kehosuhteesta, murrosiästä ja tunteista, korkokengistä ja flirttailusta, asioiden ääneen sanomisesta, uskaltamisesta ja kehtaamisesta. Kuuntele, niin tiedät, millainen blondi ja hulivilityttö Jenni oikeasti on ja miksi hän lähettää terveisiä päiväkodin Antille. P.S. Tämä jakso äänitettiin ennen kuin Jenni Janakka osti seksiä ja kertoi sen kaikille. Olemme sittemmin suudelleet hänen jalkojaan kiitokseksi asiakkuuteen liittyvän stigman rikkomisesta. @jenni.janakka | jennijanakka.com --- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Henriikka Rönkkönen

Julkaistu 1.4.2022

Nyt rauhoitutaan tutkailemaan paitsi seksiä ja seksuaalisuutta, myös tunteita ja tunnetaitoja. Humoristina ja Suomen johtavana sinkkuna aiemmin tunnettu kirjailija Henriikka Rönkkönen istuutuu pelkääjän paikalle pelotta ja rehellisenä. Keskustelussa ei väistellä isoja sanoja eikä syviä aiheita: puhumme paljon rakkaudesta, häpeästä ja turvallisuudesta ja siitä, miksi kannattaa olla rehellinen omille tarpeille. Kuuntele, niin tiedät, miksi Henriikasta ei ole tullut äidinkielen opettajaa. Yllättävän pitkään juttelemme myös siitä, miksi Jounista ei ole tullut ihmishirviötä. Ja mitä siitä voi seurata, jos kiltti kympin tyttö alkaa kuulostaa viidenkympin tytöltä. @henriikkaronkkonen --- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Johanna Pohtinen

Julkaistu 20.1.2022

Miltä kinkybileet näyttävät etnologian tutkijan silmin? Mikä tekee kinkytodellisuudesta, -arjesta ja -identiteetistä kiinnostavan tutkimuskohteen? Entä miltä tuntuu olla kinkytutkija – ja kinky tutkija? Mistä seksuaalisuuden tutkijat keskustelevat konferenssi-illallisilla? Ja onko osallistuva observointi yksi tirkistelyn muoto? Tiia istuu alas yhden johtavan kotimaisen asiantuntijan Johanna Pohtisen (Instagramissa @pohtisjohanna) kanssa. Puhe soljuu tutkimustiedon lisäksi sujuvasti tunteiden, kehollisten kokemusten, populaarikulttuurin ja seksuaalipolitiikankin erilaisilla tasoilla. Keskustelemme siitäkin, onko uhkana, että kinkystä tulee liian arkista, jos käsirautoja voi ostaa lähimarketista. Jakso sisältää myös muutamia hyvin perusteltuja televisiosarja- ja elokuvavinkkejä. Lisäksi liikutumme yhdessä. Kuuntele, niin tiedät, mistä. --- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Sam

Julkaistu 12.11.2021

Millainen on miehistä kiinnostuneiden miesten fetissiskene Suomessa? Miten sosiaalinen media ja sen kautta löytyvä yhteisö voivat auttaa helpottamaan kinkyhäpeää? Entä mitä eroa on satunnaisella sessiosuhteella, kiintymyssuhteella, seksisuhteella ja rakkaussuhteella? Twitteristä monelle tuttu @LeatherSamFin avautuu Tiialle omasta seksuaalihistoriastaan ja fetisseistään. Nyt puhutaan siis pitkään ja hartaasti varsinkin köysistä, vöistä ja valtaleikeistä. Toisaalta Samia ja Tiiaa yhdistää melko lyhyt seksuaalisen vapautumisen henkilöhistoria, joten aiheeksi nousevat myös mm. häpeä, salailu ja itsensä löytämisen ilo. Jouni ei ehtinyt mukaan tähän sänkysessioon, mutta lohdutukseksi Tiia tekee kaksi henkilökohtaista tunnustusta. Keskustelemme toki myös läsnäolijoiden yhteisestä intohimosta: peniksistä (ja niiden kiusaamisesta). Ja jos kuuntelet oikein tarkkaan, voit ehkä nähdä, miten Samin ilme sulaa, kun puhe kääntyy hänen omaan Masteriinsa. --- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Minttu & Aksu

Julkaistu 4.10.2021

Milloin ja miten on turvallista puhua seksuaalisuuteen liittyvistä tarpeista ja haluista? Mistä voi jutella seksin aikana, ja millaiset aiheet kannattaa ottaa puheeksi vaatteet päällä? Miten kateus, häpeä ja pelko liittyvät seksistä puhumiseen? Miten valmistaudutaan kimppatilanteisiin? Onko swingailu 80 % puhumista ja 20 % panemista? Voiko sängyssä keskustella Venäjän politiikasta samalla, kun puoliso harrastaa vieressä seksiä toisen kansa? Aksu ja Minttu ovat vuosien varrella aktiivisesti opetelleet puhumaan seksuaalisuudesta ja seksistä sekä seksin aikana että ennen ja jälkeen, niin kahden kesken kuin muidenkin kanssa. Nyt he pohtivat oppimaansa yhdessä Tiian ja Jounin kanssa. Tällaista on, kun on treffit H-sanassa! --- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Sofia Sarkava

Julkaistu 3.9.2021

Pitääkö ihmisen haluta seksiä kaikkien kanssa, tietää kaikki seksuaalisuudesta ja olla aina valmis neuvomaan muita – mieluiten ilmaiseksi – ollakseen seksipositiivinen? Mitä yhteisöpedagogi tekee seksologisella osaamisella? Miten tavallisen perheen lapsesta tulee isona kovaääninen ja turhia häpeilemätön seksi- ja kehopositiivinen aktivisti ja artisti? 25-vuotias Sofia Sarkava eli Lady Clitter (Instagram: @ladycl1tter) istahtaa keskustelemaan kanssamme kehtaamisesta, kaapista tulemisesta, OnlyFansista, normikriittisyydestä, yhteisöllisyydestä ja itsemyötätunnosta. Bondaamme myös seksityöntekijöinä ja yrittäjinä. --- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Kitti Suoranta

Julkaistu 7.7.2021

Miksi ryhmäseksi on vallankumouksellista? Mitä kimppahommat opettavat meille heteroseksuaalisuuden kategoriasta? Millaiset ihmiset harrastavat orgioita, aistiövereitä ja alkukantaista nisäkäskäyttäytymistä? Oliko seksi vapaampaa 1970-luvulla?

Kitti Suoranta on sosiologian tutkija, jonka väitöskirja käsittelee intiimielämän sääntelyn ja seksi- ja parisuhteita koskevan normi-ilmaston muutosta Suomessa 1960-luvun murroksesta nykyhetkeen. Hän osaa siis myös esimerkiksi kertoa, milloin ”huoruus” poistui Suomen rikoslaista.

Ja Kitti, kuten Tiia ja Jounikin, rakastaa ryhmäseksiä ja ryhmäseksistä puhumista. Nyt siis puhutaan ryhmäseksistä.

(A)

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Sampo Marjomaa

Julkaistu 15.6.2021

Mitä tapahtuu, kun Forsströmien aviovuoteelle kellahtaa mystinen oululainen renessanssimies lippis päässä? Kuuntele, kun koko Suomen suosikkivävypoika Sampo Marjomaa arvioi Tiian olevan ”käytännöllisen kuuma” ja kertoo, miksi esittelee nykyään pakaroitaan Instagramissa. Puheeksi nousevat julkisuus ja yksityisyys, kaupallisuus ja kaupallinen seksi, sensuuri ja rohkeus sekä seksuaalisuuden käyttövoima. Toki keskustelemme myös ravihevosista, espoolais- ja eiralaisrouvista, Pohjolan emännästä, paavista ja Ted Bundysta. Lisäksi paljastamme, mitkä eroottiset novellit toivat meidät yhteen. --- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Veera Uusoksa

Julkaistu 21.5.2021

Nyt syöksytään rehellisesti kohti nautintoa. Seksuaaliterapeutti Veera Uusoksan kanssa on yksinkertaisesti nautinnollista keskustella lihallisuudesta ja aistillisuudesta. Pohdimme ammatillisen koskettamisen pelkoa ja nautinnon ammattilaisuuden monia sävyjä. Heittäydymme myös visioimaan seksologisen kehotyöskentelyn tulevaisuutta. Nautinto on näkökulmakysymys. Ja Veeran, Suomen Betty Dodsonin, näkökulmat aiheeseen ovat ihania, elämänmakuisia ja viisaita. Tämä jakso äänitettiin jo alkuvuodesta, mutta vieraamme tipahti koronan takia taajuuksilta pariksi kuukaudeksi. --- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Bettina Gräsbeck

Julkaistu 21.4.2021

Mitä fitness-valmentaja tekee seksuaalikasvattajan pätevyydellä? Miksi personal trainer meni OnlyFansiin? Mitä yhteistä on raskaiden asioiden nostamisella ja runkkaamisella? Et arvaakaan, millaisiin kaninkoloihin päästään heittäytymään, kun Tiian ja Jounin väliin sujahtaa Euroopan viehättävin kuntosaliohjaaja Bettina Gräsbeck! Puhumme muun muassa sosiaalisen median seksinihkeydestä, podcast-emännöinnistä, kosketuksesta, häpeästä ja ylpeydestä, seksuaalisesta kasvusta, elmukelmusta ja siitä, miltä tuntuu, kun harrastuksesta tulee työ. --- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Jan Erola

Julkaistu 9.4.2021

Kohta on plakkarissa jo toinen kevät ilman kosketusta. Kevät ilman kosketusta (Aula & Co) on myös tuore eroottisten novellien kokoelma, jota mediavaikuttaja Jan Erola oli toimittamassa yhdessä H-sanastakin tutun Salla Nazarenkon kanssa. Tässä jaksossa pohdiskelemme Janin kanssa kahdestaan, miksi me kiihotumme tukinuitosta, lonkeroista, tipuista tai Einin julisteesta ja paljastamme, minkä takia Kevät ilman kosketusta on vaarallinen kirja eli miksi se kannattaa lukea. Eikä tässä vielä kaikki! Pääset myös kuuntelemaan, kun kaksi keski-ikäistä pervoa muistelee nuoruusvuosiaan Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan hekumallisessa sylissä. --- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Mikko Ala-Kapee

Julkaistu 31.3.2021

Nyt kakkosta silmään ja rohkeasti B-rappuun! Pirkanmaan Setan toiminnanjohtaja Mikko Ala-Kapee istahtaa pohdiskelemaan Tiian ja Jounin kanssa anaaliseksin saloja ja suloja. Puhumme peppureikään liittyvästä nautinnosta, --- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Isa Häkkinen

Julkaistu 24.3.2021

Mitä syntyy, kun Suomen viralliset Julkiset Naiset tapaavat toisensa ensimmäistä kertaa? Miksi Isa Häkkinen päätti tulla kaapista seksityöntekijänä ja pitikö se tehdä YLE:n Perjantai-dokumentin kautta? Miltä elämä kaapin ovien ulkopuolella tuntuu?

Nyt ei arastella tarttua aiheisiin, joista toimittajat eivät yleensä hoksaa tai kehtaa kysyä. Keskusteluun nousevat seksityön arjen lisäksi muun muassa omat rajat, mielenterveys ja neurokirjo, työkykyisyyden ajatus ja kapitalismin kritiikki.

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Jirina

Julkaistu 25.2.2021

Boss-muijien kokoontumisajoissa mietitään naiseksi kasvamista, itsensä esineellistämistä, huijarisyndroomaa, feminismiä ja erotiikkaa.

Taiteilija, valokuvaaja Jirina kertoo myös, miltä tuntui ohjata Erika Vikmanin Syntisten pöytä -musiikkivideo ja miten siinä niin kävi.

Kuuntele, niin saat tietää, millaista on visionäärin arki ja mitä Jirinan äiti tykkäisi Jounista.

(A)

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Anitta Ahonen

Julkaistu 20.1.2021

Millainen puhe on siistiä ja millainen ”rasvaista”? Onko olemassa aiheita, joista on parasta vaieta tilanteesta riippumatta? Miten kysytään tai puhutaan vaikeista asioista? Ja miksi mieskoomikon pippeli on hauska juttu, mutta naiskoomikon vittu häiritsee?

Normeja rikkova stand up -koomikko Anitta Ahonen eli Iso A levähtää Forsströmien aviovuoteelle pohtimaan isoja aiheita, kuten naiseutta, lihavuutta, seksuaalisuutta ja kuolemaa. Pitkään keskustellaan myös syövästä, sen hoitamisesta, siitä toipumisesta ja sille nauramisesta.

(A)

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Qumma

Julkaistu 24.8.2020

Missä kulkee taiteen ja pornon välinen raja? Mitä yhteistä on valokuvaajan ja ammattidominan työllä? Mitä eroa on esteettisellä mieltymyksellä ja fetissillä? Ja millaiset kissat rakastavat kahisevaa?

Tässä jaksossa on vieraana pitkän linjan taiteilija ja fetissikuvaaja Qumma. Kuulijalle paljastetaan myös, mitä tapahtui Aulangon näköalatasanteella, ja miksi Tiia rentoutuu Qumman katseen edessä.

(A)

--- Send in a voice message: https://podcasters.spotify.com/pod/show/hsana/message

Takaisin podcastien listaan