Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Kotona podcast

Kotona podcast avaa ikkunan äitiyslomalla ja hoitovapaalla tapahtuvaan elämään. Vaipanvaihdon, muuttuvan avioliiton sekä puoliksi juotujen kahvikuppien keskellä ystävykset Sara ja Iiris pohtivat, kuinka äideiksi kasvetaan.

Tilaa podcast: RSS-syöte, Apple-podcastit tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 27 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 2.5.2019.

#26 Pienet päiväkotilaiset!

Julkaistu 25.11.2019

Mitä asioita kannattaa huomioida lapsen päiväkodin aloituksessa? Tässä jaksossa päästään hyödyntämään omaa varhaiskasvatuksen osaamista ja juttelemaan päiväkotijutuista. Päästään myös kurkistamaan kuluneen syksyn yhteistyöhön! Jakso toteutettu yhteistyössä Life Circuksen kanssa.

#25 Raskaus 1/3

Julkaistu 18.11.2019

Mitä raskauden ensimmäinen kolmannes pitää sisällään? Vihdoin päästään paljon toivotun raskausjakson pariin! Käymme läpi erityisesti Saran uuden raskauden ensimmäistä kolmannesta ja vastaamme myös teiltä tulleisiin kysymyksiin. 

#24 Isänpäiväjakso

Julkaistu 11.11.2019

Millaista vanhemmuus on isän silmin?

Isänpäiväjakson kunniavieraamme Henri kertoo kokemuksiaan ja ajatuksia isyydestä.

#23 Vauvauutisia

Julkaistu 4.11.2019

Tässä special jaksossa paljastamme, kumpi meistä odottaa pientä nyyttiä saapuvaksi ensi vuoden puolella! Jakso on täynnä onnen tunteita ja vauvakuumeilua.

#22 Lastenvaatteiden maailma

Julkaistu 28.10.2019

Tässä jaksossa kurkistamme lastenvaatteiden ihanaan ja mukaansatempaavaan maailmaan. Millaisia kuluttajia me olemme? Entä  mitä ajatuksia lasten pukeutuminen meissä herättää?

#21 Äidin "kielletyt" tunteet, osa 2

Julkaistu 21.10.2019

Kiellettyjen tunteiden toisessa osassa juttelemme kuulijoiden toivomista aiheista ja avaamme hieman meidän kokemuksia siitä, mikä tällä hetkellä tuntuu haastavalta äitiydessä.

#20 Inspiroivat äidit: Hanna Kivisalo

Julkaistu 7.10.2019

Tässä jaksossa pääsemme inspiroitumaan upean, kolmen lapsen äidin Hannan elämästä. Hanna kirjoittaa Sekunnit ja tunnit -blogia ja on ammatiltaan teologi sekä nyt myös uunituore kirjailija! Hyvän jälki -kirjan kauniit tekstit puhuttelevat lempeällä otteellaan. 

#19 Äidit mikin takana

Julkaistu 30.9.2019

Tarkka suunnittelija vai spontaani hetkessä eläjä?  Tällä kertaa jutellaan meistä, millaisia olemme persoonina ja mistä asioista unelmoidaan. Kumpi haaveilee ulkomaille muuttamisesta ja kumpi aloittaa aina ennen joulua Harry Potter maratonin?

#18 Mitä mieltä somesta?

Julkaistu 23.9.2019

Lasten syntymän jälkeen sosiaalisen median käyttäminen on hieman muuttunut. Kumpi meistä löysi instagramista uuden harrastuksen ja mitä ajatuksia some herättää äidin silmin?

#17 Vauva ja uni

Julkaistu 16.9.2019

Miten teillä nukutaan? Ensimmäisessä toivejaksossa jutellaan vauvan unesta ja kerrotaan, kuinka meidän perheissä on nukuttu vauvavuoden aikana. Mitä tehdä, jos vauva valvottaa?

#16 Olipa kerran lapsivuodeaika

Julkaistu 9.9.2019

Lapsivuodeaika - hormonit heittelee, kroppa palautuu ja koti tuoksuu vauvalle. Tässä jaksossa palaamme muistelemaan lapsivuodeaikaa laitoksen ensimmäisistä päivistä alkaen. Miltä uusi elämänvaihe tuntui pienokaisen kanssa ja mitä kaikkea se piti sisällään? 

#15 Häät ulkomailla

Julkaistu 2.9.2019

Tässä jaksossa hääkellot soivat Israelin hiekkarannalla ja Santorinin auringonlaskussa! Millaista on mennä naimisiin muualla kuin Suomessa? Palataan ikimuistoisiin häätunnelmiin, jolloin sotkuisesta äitinutturasta tai tahroista vaatteissa ei ollut tietoakaan.

#14 Äidin "kielletyt" tunteet, osa 1

Julkaistu 26.8.2019

Äitiyteen liittyy valtavasti erilaisia tunteita ja ajatuksia, jotka eivät aina ole niitä ruusuisimpia. Juttelemme myös äitimyytistä ja pohdimme millaisia vaikutuksia somella voi olla äidin tunteisiin.   

#13 Kotona

Julkaistu 19.8.2019

Millaista on arki pienen vauvan kanssa? Tässä jaksossa muistellaan pikkuvauva aikaa ja sen monenlaisia vaiheita. Miten arki muuttuu lapsen kasvaessa ja mitä lapsen kanssa voisi harrastaa? Jakso tehty yhteistyössä Life Circus Seinäjoen kanssa.

#12 Toisen lapsen aika?

Julkaistu 12.8.2019

Ensimmäinen vauvavuosi on takana päin ja mielessä pyörii yllättäen ajatus uudesta vauvasta. Mikä olisi hyvä aika perheenlisäykselle? Entä mitkä ovat pienen sekä suuren ikäeron plussat ja miinukset?

#11 Kesälomalta arkeen ja tulevan syksyn suunnitelmia

Julkaistu 9.8.2019

Kotona-podcast palaa kesätauolta! Miten meni kesäloma ja mitä mieltä ollaan super helteistä? Alkava syksy tuo myös tullessaan uudenlaisen arjen, kun toinen palaa töihin ja lapsi aloittaa päivähoidon.

#10 Ostoslista: vauvatarvikkeet

Julkaistu 15.7.2019

Vauva tuo tullessaan pitkän listan tarvikkeita, joita kotoa olisi hyvä löytyä. Mitkä olivat meidän parhaimmat hankinnat vauvalle? Entä mitä kannattaa ostaa uutena ja mitä käytettynä?

#9 Parisuhdeaikaa

Julkaistu 8.7.2019

Vauvan syntymä vaikuttaa parisuhteeseen eri tavoin. Millaisia muutoksia uusi elämäntilanne on tuonut parisuhteeseen ja miten parisuhdetta huolletaan vauvavuoden aikana?

#8 Koko Suomi imettää?

Julkaistu 1.7.2019

Tässä jaksossa pohditaan, miksi imetys herättää äideissä voimakkaita tunteita. Jaksossa jutellaan imetyksen hyödyistä ja keskustellaan myös siitä tilanteesta, jos äiti ei halua imettää. 

#7 Palkataan kotiapulainen

Julkaistu 24.6.2019

Kuinka kotitöiden tekeminen on muuttunut perheen kasvettua? 

#6 Yllättäviä juonteita ja ajatuksia muuttuneesta kehosta

Julkaistu 17.6.2019

Miltä oma keho tuntuu raskauden ja synnytyksen jälkeen? Tässä jaksossa pohditaan muuttuneita asenteita omaa kehoa kohtaan.

#5 Synnytystarina

Julkaistu 10.6.2019

Nyt palataan vuoden takaiseen jännittävään, ikimuistoiseen ja kivuliaaseen hetkeen. Millainen kokemus meillä jäi synnytyksestä? 

#4 Synnytykseen valmistautuminen

Julkaistu 3.6.2019

Jännittävä ja odotettu tapahtuma lähestyy. Miten synnytykseen voi valmistautua? Annetaan meidän parhaat vinkit ja pohditaan, millaisia tunteita synnytys meissä herätti. 

#3 Äidit vapaalla

Julkaistu 27.5.2019

Saako äidillä olla vapaa-aikaa ja kuinka paljon? Tässä jaksossa jutellaan vapaa-ajan herättämistä yllättävistä tunteista. 

#2 Ihana kamala raskaus

Julkaistu 20.5.2019

Tässä jaksossa palataan muistelemaan raskausaikaa ja annetaan parhaat vinkit 9 kuukauden odotukselle. Kumman raskaus oli hehkua ja kumpi tunsi itsensä vanhaksi mummoksi? 

#1 Vauvan tuomia muutoksia

Julkaistu 13.5.2019

Millaista elämä oli neljä vuotta sitten ja mitä se on nyt? Tässä jaksossa vaihdetaan kokemuksia siitä, kuinka elämä on muuttunut vauvan syntymän jälkeen. Kuinka suureen elämänmuutokseen voi valmistautua?

INTRO

Julkaistu 2.5.2019

Ensimmäisessä jaksossa Sara ja Iiris esittelevät Kotona podcastin idean ja käyvät keskustelua äitiysloman ihanista, haastavista ja yllättävistä asioista. 

Takaisin podcastien listaan