Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Ruudunpalvojat

Podcast by Ruudunpalvojat

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 24 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 27.11.2020.

Jakso 24: Marvelin Morbiuksen kunniaksi puhutaan vampyyreistä!

Julkaistu 24.3.2022

Sonyn Marvel universumi laajenee yhden vampyyrin verran huhtikuun alussa, kun Morbius saapuu elokuvateattereihin. Senpä kunniaksi oli oiva aika jutella leffa- ja sarjamaailman aikaisemmista verenimijöistä.

Jakso 23: NÄNÄNÄNÄNÄ Bätmän!

Julkaistu 3.3.2022

Mitäpä sitä kiertelemään; jaksossa puhutaan aika paljon Lepakkomiehestä. Eli The Batmanin kunniaksi käydään läpi aikaisemmat Batman-leffat.

Jakso 22: Päräyttävät Super Bowl trailerit ja tuleva Oscar-gaala

Julkaistu 17.2.2022

Täällä taas! Futuraman paluu, Super Bowlin mainoskatkojen trailerit sekä tämän vuoden Oscar-gaala. Kaikki tämä. Yhdessä kätevässä podcast-jaksossa.

Jakso 21: Letterboxdin vuosikatsaus 2021

Julkaistu 31.1.2022

Vuoden 2022 ensimmäinen kuukausi on jo lusittu, joten nyt viimeistään on aika kerrata Ruudunpalvojien ja Letterboxdin kanssa vuosi 2021.

Jakso20: Ruudunpalvojien paluu

Julkaistu 15.1.2022

Me ollaan täällä taas! Ruudunpalvojien tauko on päättynyt ja taas höpistään. Kuuntele mitä pojat on kattonut puolen vuoden aikana. Luvassa tuttuun tapaan mielenripulia.

Jakso 19: Uutisia, uutisia, uutisia

Julkaistu 18.5.2021

Ruudunpalvojat jättää tällä kertaa isomman pihvin pureskelematta, ja sen sijaan käy läpi leffa- ja sarjamaailman uutiset viime viikoilta! Ns. "pelkkää asiaa"!

Jakso 18: Mitä odotetaan leffakesältä 2021?

Julkaistu 3.5.2021

Mitä Ruudunpalvojat haluavat nähdä, kun elokuvateatterit jälleen kesäksi avautuvat? Millaisia ensi-iltoja tulossa sekä mitä aiemmin julkaistuja leffoja olisi kiinnostava päästä isolta ruudulta näkemään?

Jakso 17: Minkä leffasta tutun auton ottaisit omaan talliin?

Julkaistu 25.4.2021

Täällä taas! Viime aikojen leffauutiset ja juorut käsitellään tuttuun tapaan, mutta minkä auton Ruudunpalvojat valitsisivat elokuva- ja TV-maailman kaanonista omaan käyttöön? Se selviää vain kuuntelemalla!

Jakso 16: Minkälaisia piirrettyjä me katsoimme lapsuudessa?

Julkaistu 13.4.2021

Turtlesit vai Prätkähiiret? Vai kenties Jonny Quest? Kumpi oli parempi supersankaripiirretty: Batman vai Spiderman? Mitä kaikkea Ville ja Juho oikeastaan katsoivat lapsuudessaan kultaisella ysärillä? Jaksossa kattava katsaus kaikenlaisiin piirrettyihin joita ruuduista toljotimme herkkinä kasvun vuosina. Tietty jaksossa käydään läpi mitä on viihdemaailmassa on tapahtunut viime aikoina.

Jakso 15: Ympyrä sulkeutuu - Mitä mieltä olimme Zack Snyderin Justice Leaguesta?

Julkaistu 22.3.2021

Ympyrä on nyt sulkeutunut. Pilottijaksossa spekuloitiin Zack Snyderin Justice League'ta, ja nyt se on vihdoin nähty! Valtaosa jaksosta meneekin tuon teoksen käsittelyyn. Spoilerit alkaa toden teolla kohdassa about kohdassa 55 minsaa, jos niitä haluat vielä vältellä. Jälleen kerran jaksossa käsitellään myös tuoreita uutisia, palautteita sekä annetaan vähän katseluvinkkejä. Tämän jakson myötä Ruudunpalvojat pitää pienen kevättauon!

Jakso 14: Zack Snyderin alkuperäiset Justice League suunnitelmat ruodinnassa

Julkaistu 15.3.2021

Mitenkä sen Justice Leaguen piti alunperin mennä? Kuinka woke Ruudunpalvojat on? Missä mennään Villen ja Harry Potterien saagassa? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin vastataan tässä jaksossa.

Jakso 13: Spoileri- ja nörtteilyvaroitus! Käsittelyssä DisneyPlussan WandaVision

Julkaistu 7.3.2021

Jaksossa käsitellään DisneyPlussassa huipentunutta WandaVisionia sekä spekuloidaan Marvelin leffauniversumin tulevia käänteitä. Vahvaa nörtteilyä sekä spoilereita WandaVisionista. Spoilereita alkaa tipahdella kohdassa 1:11:40, mikäli ne haluat välttää. Jaksossa käsittelyssä tietenkin tuttuun tapaan leffamaailman uutiset, kuulijapalautteet sekä katselusuositukset.

Jakso 12: Suoratoistosota kiihtyy, kun Paramount+ astuu areenalle!

Julkaistu 28.2.2021

Tämän kertainen levoton ja leikkaamaton jakso ammentaa keskustelun aiheensa jälleen suoratoistosodan timmellyksestä! DisneyPlussaan tuli uusi Star -osio, jossa on katsottavaa aikuisempaan makuun, ja ParamountPlussa laajenee omaksi suoratoistopalveluksi! Miten pienen ihmisen elämään mahtuu näin monta suoratoistapalvelua, kun tarjolla on näiden lisäksi mm. Viaplay Total ja Netflix. Jaksossa käydään totuttuun tapaan läpi myös kuulijapalautteita, viikon leffa- ja tv-uutisia sekä annetaan katseluvinkkejä.

Jakso 11: Ruudunpalvojien ultimaattiset talvileffat

Julkaistu 21.2.2021

Talvilomakauden alkamisen kunniaksi Ruudunpalvojat koittavat listata parhaita talviaiheisia elokuva. Kannattaa kuunnella miten pojat siinä onnistuvat! Muistakaa äänestää meitä Suomen parhaaksi podcastiksi 2020!

Jakso 10: Rebootit — Mitä ne on, miksi ne on ja milloin ne onnistuu?

Julkaistu 14.2.2021

Laskiaisen ja kymmenennen jakson kunniaksi jakso livahti eeppisen pitkäksi! Käsittelyssä erilaiset elokuva- ja sarja rebootit. Milloin ne onnistuvat? Kuinka monta epäonnistunutta reboottia oikein on? Miten erotetaan reboot ja remake? Paljon kysymyksiä, jonkin verran vastauksia. Jaksossa puhutaan muun muassa Gina Caranon potkuista ja Joss Whedonin synkästä menneisyydestä.

Jakso 9: Mitä ei kannata katsoa ystävänpäivänä?

Julkaistu 7.2.2021

Ystävänpäivän hiipii tietoisuuteen tällä viikolla! Jos olet halunnut kuulla Villen leffatreffikokemuksia, niin tämä on jakso sinulle! Leffauutisten lisäksi luvassa siis keskustelua mitä katsoa ja mitä ei katsoa ystävänpäivänä.

Jakso 8: Kaikenkarvaiset leffauniversumit

Julkaistu 31.1.2021

Päivän pihvinä erilaiset elokuvauniversumit! Niitä meinaan riittää! Totuttuun tapaan jaksossa käydään läpi ajankohtaisimmat uutiset ja juorut elokuvien ja tv-sarjojen maailmasta.

Jakso 7: Leffavuosi 2020 kunnolla pakettiin Letterboxdin kanssa

Julkaistu 17.1.2021

Viikon kuumimpien leffa- ja sarjauutisten lisäksi pojat käyvät läpi Letterboxd-sivuston 2020 katsauksen läpi. Kiitos On the Rocks Kalliolle mikki- ja piuhalainoista! Saatiin kerranki parempi laatusta nauhaa!

Jakso 6: Joulutauolta paluu, ja mitä jäi käteen vuodesta 2020?

Julkaistu 11.1.2021

Pojat kertovat mitä tuli katsottua joulutauon aikana, pistäen samalla viime vuotta hieman pakettiin sekä nostavat katsettaan elokuva- ja sarjavuoteen 2021. Pieniä teknisiä ongelmia nauhan kanssa, pahoittelut siitä!

Jakso 5: Star Wars -sarjat sekä Juhon jouluyllätys

Julkaistu 20.12.2020

Jaksossa käydään leffa- ja sarjauutisten lisäksi läpi vielä Star Wars universumin tulevaisuutta, ja Juho tivaa Villeltä jouluelokuvista. Jakso sisältää myös spoilereita The Mandalorian sarjan kakkoskauden finaalista! Jos haluat välttää spoilerit, niin pahimmat paljastukset ovat kohdissa 25:25 -28:50 sekä 40:15 - 43:35. Hyvää joulua!

Jakso 4: Disneyn Marvel julkistukset iskivät kuin tuhat volttia

Julkaistu 13.12.2020

Disney piti tilaisuuden sijoittajilleen, jossa paljasti tulevaisuuden suunnitelmiaan, ja nehän saivat Villen ja Juhon innostumaan! Vuosi ilman uutta Marvel-sisältöä taidetaan korvata tulevaisuudessa järjettömän laajalla paketilla meille Marvel-nörteille. Mutta iskeekö ähky?

Jakso 3: HBO Max aloitti suoratoistosodan (me myös rakastamme sinua, Kurt Russell)

Julkaistu 7.12.2020

Viikon suurimmaksi puheenaiheeksi nousee Warnerin ilmoitus julkaista ensi vuoden kaikki elokuvaensi-iltansa Jenkkilässä suoraan uudessa HBO Max -palvelussa, joka muuten rantautuu Suomeenkin ensi vuonna. Lisäksi Kurt Russelin mahdollinen eläkkeelle jääminen puhuttaa paljon.

Jakso 2: Miltä Disney+ maistuu?

Julkaistu 30.11.2020

Kakkosjaksossa pituus venyy ja Juhon mikki meinaa välillä lahota käsiin! Viikon uutisaiheiden lisäksi suoratoistopalvelu Disney+ pääsee tarkempaan syyntiin.

Jakso 1: Pilotti - Zack Snyderin Justice League

Julkaistu 27.11.2020

Ruudunpalvojat on kaksi helsinkiläistä veljestä kolmenkympin molemmin puolin, jotka on vähän leffa- ja tv-nörttejä. Vähän muttei liikaa. Viikon leffauutisten lisäksi isompaan käsittelyyn pääsee Zack Snyderin Justice League.

Takaisin podcastien listaan