Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Suomi liikkeessä

Podcast, jonka jälkeen tiedät aika paljon enemmän siitä, miten 5G mullistaa yhteiskuntaa.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 6 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 27.3.2020.

5G muuttaa terveydenhoitoa

Julkaistu 10.6.2020


Miten 5G muuttaa terveydenhoitoa ja terveysteknologiaa? Miten etämonitorointi saataisiin kunnolla käyttöön ja kuinka varmistetaan sen tietoturvallisuus? Tässä Suomi liikkeessä -podcastin jaksossa keskustellaan mm. siitä, miten ihmiseen tai ympäristöön upotetut sensorit voisivat tunnistaa vanhuksen elintoimintoja ja hälyttää tarvittaessa apua paikalle.Vieraana jaksossa on Kiti Müller, neuroalan dosentti Aallon ja Helsingin yliopistossa sekä Traficomin Marjo Uusi-Pantti. Jaksossa kuullaan myös DNA:n 5G-palveluita koordinoivan Sami Häggmanin näkemyksiä, millaisia mahdollisuuksia 5G avaa etähoitoon.Podcastia julkaisee Traficom ja juontaa Alina Koskela.
5G muuttaa teollisuutta

Julkaistu 25.5.2020


Miten 5G muuttaa teollisuutta? Miten langattomat ratkaisut vaikuttavat teollisuuden toimintaan ja miten esimerkiksi älykästä analytiikkaa voidaan käyttää toiminnassa hyväksi? Tässä Suomi liikkeessä -podcastin jaksossa keskustellaan mm. siitä, miten 5G lisää tehdastyöskentelyn turvallisuutta.Vieraana jaksossa on ABB:n varapresidentti ja Country digital lead Simo Säynesvirta ja Traficomin Marjo Uusi-Pantti. Jaksossa kuullaan myös Elisan mobiiliratkaisujen johtaja Eetu Prieurin näkemyksiä siitä, millainen on tulevaisuuden tehdas.Podcastia julkaisee Traficom ja juontaa Alina Koskela.
5G muuttaa liikennettä

Julkaistu 11.5.2020


Miten 5G muuttaa liikennettä? Valtaavatko automaattiautot tiet ja miten automaatio näkyy esimerkiksi laivaliikenteessä? Tässä Suomi liikkeessä -podcastin jaksossa keskustellaan siitä, miten 5G muuttaa niin ihmis- kuin tavaraliikennettäkin.Vieraana jaksossa on Liikenne- ja viestintäministeriöstä tietoliiketoimintayksikön johtaja Maria Rautavirta ja johtava asiantuntija Heidi Himmanen Traficomilta. Jaksossa kuullaan myös Ericssonin Richard Wiréniä, joka kertoo drone-lennokeista.Podcastia julkaisee Traficom ja juontaa Alina Koskela.
5G muuttaa kaupunkeja

Julkaistu 27.4.2020


Miten 5G muuttaa elinympäristöämme? Muuttuvatko kaupungit tulevaisuudessa älykkäiksi ja mitä se tarkoittaa niissä eläville ihmisille?Tässä Suomi liikkeessä -podcastin jaksossa keskustellaan siitä miten 5G muuttaa kaupunkeja ja yhteiskuntaa, eli sitä miten asumme, elämme ja liikumme.Vieraana jaksossa on Nokian hankejohtaja Juha Salmelin ja johtava asiantuntija Heidi Himmanen Traficomilta. Jaksossa kuullaan myös Helsingin Forum Viriumin Pekka Koposta, joka kertoo siitä miten 5G avaa uusia ovia robottibusseille.Podcastia julkaisee Traficom ja juontaa Alina Koskela.
5G muuttaa mediaa ja viihdettä

Julkaistu 15.4.2020


Muuttuuko vapaa-aikamme 5G:n myötä kokonaan? Luoko teknologia meille todellisuuspakoteollisuuden, vai voimmeko olla entistä paremmin läsnä missä tahansa?Tässä Suomi liikkeessä -podcastin jaksossa puhutaan siitä, miten 5G mullistaa median ja viihteen kulutusta, siis videoita, elokuvia, pelejä, urheilutapahtumia – niitä kaikkia juttuja, joiden parissa viihdumme vapaa-ajalla. Vieraana on Esa Kling, Head of technical product management Telialta, sekä eritysiasiantuntija Markus Mettälä Traficomilta. Jaksossa kuullaan myös kanavajohtaja Miika Suvantoa, joka kertoo uudesta Inez tv:stä sekä siitä, miten 5G mullistaa videoiden ja tv-lähetysten tuotantoa.Podcastia julkaisee Traficom ja juontaa Alina Koskela.Jakso on äänitetty 5.2.
5G muuttaa maailmaa

Julkaistu 27.3.2020


Muuttaako 5G ihan kaiken? Suomi liikkeessä on podcast, jossa puhutaan 5G:stä katse tulevaisuudessa, jalat maassa ja tiukasti kiinni faktoissa. Ensimmäisessä jaksossa otetaan haltuun muutoksen iso kuva.Vieraana jaksossa ovat tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliiton FiComin toimitusjohtaja Elina Ussa sekä Markus Mettälä Traficomilta. Jaksossa kuullaan myös Oulun 5G-testiverkon ohjelmajohtajaa Olli Liinamaata. Sarjan juontaa Alina Koskela.Podcastia julkaisee liikenne- ja viestintävirasto Traficom.
Takaisin podcastien listaan