Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Kasarin Lapset -podcast

Musiikin fiilistelyä monelta kantilta kasarista katsottuna. Vesa Winbergin isännöimässä podcastissa pääosassa on hyvä musiikki. Kuuntele, tilaa, kommentoi ja levitä Kasarin Lapsien ilosanomaa!

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 97 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 18.3.2019.

Osa 96: Vieraana Tarotin Zachary Hietala- Tarinoita tien päältä

Julkaistu 12.9.2020

Muusikoiden tarinat tien päältä ovat keskeinen osa Rock'n Roll -kaanonia. Tässä Kasarin Lapset -podcastin jaksossa niitä on 80-luvulta kertomassa vanha tuttumme, eli armoitettu metalliveli Zachary Hietala. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä on Vesa Winberg.

Osa 95: Vieraana Anssi Kippo - "Soundien kehittyminen on aaltoliikettä"

Julkaistu 8.9.2020

Anssi Kipon isännöimässä Astia-studiossa on yli kahden vuosikymmenen ajan määritelty suomalaisen musiikin soundia. Anssi Kipon tunnetuinta kädenjälkeä ovat Children Of Bodomin klassisimmat albumit. Kasarin Lapset -podcast pääsi piipahtamaan Anssi Kipon vieraaksi Astia-studiolle ja puheeksi otettiin kasarin soundit, studiot ja merkittävimmät levyt. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä on Vesa Winberg.

Osa 94: Kasarin Lapset -Extra: Hyvää 70-vuotispäivää, Pave Maijanen

Julkaistu 3.9.2020

Pave Maijanen on suomalaisen rock- ja pop -musiikin kiistämätön legenda. Hänen uransa kattaa niin useat eri vuosikymmenet kuin musiikkityylitkin sekä muusikkona että tuottajana. Tämä on Kasarin Lapset -podcastin syntymäpäiväkortti Pave Maijaselle. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä on Vesa Winberg.

Osa 93: Havana Black Part 2: Areena-kiertue Guns N' Rosesin kanssa kariutui kalkkiviivoilla

Julkaistu 2.9.2020

Havana Blackin tilanne näytti vuonna 1990 herkulliselta: käynnissä oli isojen hallien kiertue Great Whiten kanssa ja edessä olisi todella merkittävä areena-kiertue Aasiaan. Sitten tapahtui jotain, mutta mitä? Siitä Hannu Leidenin kanssa Kasarin Lapset -podcastissa ottaa selvää Vesa Winberg.

Osa 92: Havana Black Part 1 - Vieraana Hannu Leiden

Julkaistu 31.8.2020

Havana Blackilla on merkittävä osa suomalaisen rock-musiikin historiassa. Bändi aloitti uransa armoitettuna keikkakoneena ja eteni aina jenkki-MTV:n rotaatioon. Tässä Kasarin Lapset -podcastin kaksiosaisessa spesiaalissa vieraana on bändin laulaja Hannu Leiden. Ensimmäisessä osassa käydään läpi bändin alkutaivalta. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä on Vesa Winberg.

Osa 91: Riffi on rockin kiehtovin yhtälö - Tässä ovat kasarin parhaat

Julkaistu 26.8.2020

Riffi on rock-musiikin kiehtovimpia elementtejä. RIffien ympärille on rakennettu biisejä aina Chuck Berryn ajoista lähtien, mutta edelleen niitä työstetään, kopioidaan ja opetellaan. Tässä Kasarin Lapset -podcastin jaksossa puidaan rock-riffin anatomiaa ja listataan kasarin parhaita rock-riffejä. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä on Vesa Winberg.

Osa 90: Great White - Hieman liian blues suurimpaan suosioon

Julkaistu 21.8.2020

Kasarin Lapset -podcastin ysikymppisillä käsittelyssä on Great White, jonka uralle mahtui menestyksen lisäksi myös järkyttävä tragedia. Miksei bändistä tullut sen suurempaa ja mikä bändin soundi oli, sitä pohdiskee Kasarin Lapset -podcastissa Vesa Winberg.

Osa 89: Tässä ovat 80-luvun tykeimmät basistit - taitoa, tyyliä ja tanakkaa ajoa

Julkaistu 15.8.2020

Basistivitsien kertominen loppuu tähän Kasarin Lapset -podcastin erikoisjaksoon. Nyt listataan nimittäin 80-luvun etevimmät alataajuustaiteilijat. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä on Vesa Winberg.

Osa 88: Record In Peace Martin Birch - Britti-hard rockin peruskallio

Julkaistu 10.8.2020

Martin Birchin nimi ei suurelle yleisölle välttämättä sano mitään, mutta hänen soundinsa on muodostunut raskaamman rokin peruskallioksi. Elokuun 9. päivänä menehtynyt Martin Birch oli tekemässä Deep Purplen, Whitesnaken ja eritoten Iron Maidenin klassisimpia levyjä. Tässä Kasarin Lapset -podcastin jaksossa pohditaan ja analysoidaan Birchin signature-soundia ja sen merkitystä. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä on Vesa Winberg.

Osa 87: John Bonham - Erikoistarkastelussa rock-musiikin ikonisin rumpali

Julkaistu 3.8.2020

John Bonhamin suuruus rumpalina on kiehtonut soittajia jo lähes puolen vuosisadan verran. Led Zeppelinin rumpusoundi ja Bonhamin jäljittelemätön soittotapa ovat vaikuttaneet rock-musiikin äänikuvastoon lähtemättömällä tavalla. Kasarin Lapset -podcastin vieraana on Bonhamin soitosta opinnäytetyönsä tehnyt rumpali Joni Takalo, jonka kanssa istahdamme myös rumpusetin taakse ja otamme tuntumaa muutamaan Bonzon signature-komppiin. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä on Vesa Winberg.

Osa 86: Onneksi olkoon 40-vuotias Back In Black -levy - vieraana Twist Twist Erkinharju

Julkaistu 25.7.2020

Vuosi 1980 oli rock-musiikin saralla mielenkiintoinen vuosi. Punk oli hiipumassa ja raskaan rokin uusi aalto oli nousussa, kun New Wave of British -heavy metal pyyhki yli musiikkimantereiden. 25. heinäkuuta vuonna 1980 julkaisiin levy, joka tulisi jäämään rock-musiikin ikoniseksi tabernaakkeliksi, eli AC/DC:n "Back In Black". Levyä Kasarin Lapset -podcastissa Vesa Winbergin vieraana on fiilistelemässä Twist Twist Erkinharju.

Osa 85: Rock-legendat eivät älyä lopettaa - Eikä Dee Snider pitää suutaan kiinni

Julkaistu 21.7.2020

Rockin ja Heavy Metallin legendat ovat hiljalleen etsimässä tietään norsujen hautausmaalle. Tämä on kiistaton tosiasia. Osa bändeistä tekee sen tyylikkäämin kuin toiset ja sitten on Dee Snider, joka ei legenda ole ikinä ollutkaan, mutta soittaa suutaan kuin sellainen. Mitä tämä kaikki kertoo Rock-musiikista ja sen tulevaisuudesta, tätä pohtii Kasarin Lapset -podcastin isäntä Vesa Winberg

Osa 84: Ruotsalaisen musiikin nerous - Vieraana Tomi Malm

Julkaistu 15.7.2020

ABBA, Avicii, Roxette, Max Martin, Europe, Yngwie Malmsteen... Ruotsalaisen popin ja rockin menestystarina on jatkunut 1970-luvulta lähtien. Se on tavoittanut yleisönsä maailmanlaajuisesti useassa eri genressä ja voittokulku on onnistunut myös studion uumenissa ja bisneksen kulisseissa. Miksi näin ja mitä ruotsalainen musiikki pitää konepeltinsä alla? Sitä puimassa Kasarin Lapset -podcastin vieraana on suomalainen musiikin kansainvälinen moniottelija, tuottaja, säveltäjä ja kosketinsoittaja Tomi Malm. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä on Vesa Winberg.

Osa 83: Kasarin kakkoset - Y&T ja keskinkertaisuuden kirous

Julkaistu 9.7.2020

80-luku jätti jälkeensä tuhdin kattauksen bändejä, joilla oli kaikki edellytyksen megamenestykseen, mutta jotain jäi vain puuttumaan. Tässä sarjassa puidaan noita bändejä ja niiden edelltytyksiä menestykseen. Ensimmäisessä sarjan jaksossa Y&T:n tarinaa on puimassa Matyas Corvinus, eli Juha-Matti Tepponen, jolla on pitkä tausta intohimoisessa musiikin diggailussa ja tekemisessä. Kasarin Lapset -isäntänä on Vesa Winberg.

Osa 82: 80-luvun megaballadit - Matkalippuja menestykseen vai välttämättömiä pahoja

Julkaistu 4.7.2020

1980-luku oli suurien balladien vuosikymmen. Kasarilla tehtailtiin komea nippu aikakirjoihin jääneitä balladeja, jotka tuottivat bändeille menestystä ja mainetta. Niillä myös myytiin miljoonia levyjä ja vallattiin mainstream-listojen kärkisijoja. Ei siis ihme, että lähes jokainen bändi tehtaili oman keitoksensa, jolla menestystä tavoiteltiin. Tässä Kasarin Lapset -podcastin jaksossa käydään läpi megaballadin anatomia, sekä listataan kasarin balladien Top-10 -lista. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä on Vesa Winberg.

Osa 81: Tom Werman - Mies Cheap Trickin, Mötley Crüen, Twisted Sisterin ja Poison klassikoiden takaa

Julkaistu 29.6.2020

Tom Wermanin nimi komeilee lukuisten 70- ja 80 -lukujen keskeisten rock-klassikoiden kansissa tuottajan roolissa. Mies on ollut tuottamassa mm. Cheap Trickin, Mötley Crüen, Twisted Sisterin ja Ted Nugentin klassisia albumeita. Siitäkään huolimatta Werman ei saa täysin ansaitsemaansa tunnustusta. Tässä Kasarin Lapset -podcastin jaksossa perehdytään Tom Wermaniin, hänen soundiinsa ja syihin, joista esimerkiksi Dee Snider käänsi hänelle selkänsä. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä on Vesa Winberg. Jakson #81 soittolista löytyy Spotifystä.

Osa 80: Nicko McBrain ja Clive Burr loivat pohjan Iron Maidenin musiikilliselle suuruudelle

Julkaistu 22.6.2020

Iron Maidenin musiikissa rummuilla on erittäin keskeinen merkitys. Siksi Kasarin Lapset -podcastin 80. jaksossa käsittelyssä ovatkin Iron Maidenin legendaariset rumpalit Nicko McBrain ja Clive Burr. Niitä puimassa on pitkän linjan Maiden-diggari ja Greenrose Faire -yhtyeen rumpali ja biisintekijä Tomi Hyttinen. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä on Vesa Winberg.

Osa 79: Rockin superbändit: turhaa tapettia vai onnistuneita tuuletuksia

Julkaistu 15.6.2020

Rock-bändien soundi on aina osiensa summa, mutta entä siinä tapauksessa, kun ne osat ovat määräänsä suurempia? Tästä on kyse rockin superbändeissä, joita on kasattu aina Creamista lähtien. Ovatko superbändit vain egojen pullistelua, vai voivatko ne myös toimia? Kasarin Lapset -podcastin isäntä Vesa Winberg pohtii rockin superbändejä ja erityisessä tarkastelussa ovat 80-lopulla menestystä kairanneet Damn Yankees ja Bad English.

Osa 78: Queen flirttaili vanhoilla päivillään onnistuneesti raskaamman rokin kanssa

Julkaistu 9.6.2020

Läpi uransa Queen on uinut luontavasti eri musiikkityylien ristiaallokossa, mutta omimmillaan bändi on ollut soidessaan isosti ja äänekkäästi. Tässä Kasarin Lapset -jaksossa puidaan Queenin rokimpaa puolta ja koostetaan "Dark Side Of The Queen" albumi bändin raskaammasta tuotannosta. All killers, no fillers, siitä on takuu. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä on Vesa Winberg.

Osa 77: Judas Priest ei painanut Turbo-boostia pohjaan saakka

Julkaistu 5.6.2020

Kitarasyntetisaattorit olivat kovaa valuuttaa 80-luvun puolivälissä ja myös Judas Priest kilahti hetkeksi niiden maailmaan. Soundikokeilu oli erittäin onnistunut ja sen seurauksena julkaistiin "Turbo"-albumi. Käytti myös läheltä, että kyseinen levy olisi myös laittanut turbon päälle bändin uran kannalta, mutta niin jäi tapahtumatta. Tätä ja 1980-luvun soundtrackeja Kasarin Lapset -podcastissa pohtii Vesa Winberg.

Osa 76: Kun Hurriganes ja DJ:t tulivat kaupunkiin ja rock-klubit saivat syntynsä

Julkaistu 1.6.2020

DJ:t ja rock-bändit ovat tällä hetkellä melko kaukana toisistaan, mutta 70- ja 80-luvuilla asia oli toisin. Kasarin Lapset -podcastin vieraana on imatralainen Ina Heino. Hän teki dj- ja rock-bändien kanssa yhteistyötä Rocktops-ohjelmatoimiston keikkamyyjänä. Tutuksi tuli vat niin Hurriganes, Stone kuin Kostamuksenkin eksoottiset olosuhteet Neuvostoliitossa. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä on Vesa Winberg.

Osa 75: Kaikkien aikojen Top-10 -keikat ja live-esiintymisen anatomia

Julkaistu 29.5.2020

Rockin taika tulee todeksi keikalla, lavalla, stagella ja yleisön edessä. Tässä Kasarin Lapset -podcastin jaksossa listataan Top-10 -keikat ja pohdinnassa myös erityismaininnat ja flopit. Kasarin Lapset -isäntänä keikkoja listaamassa on Vesa Winberg.

Osa 74: AC/DC ja Mutt Lange loivat rock-albumin huoneentaulun

Julkaistu 26.5.2020

Mutt Lange on suurelle yleisölle ehkä tuntematon nimi, mutta ilman häntä Rock-musiikki ei soundaisi siltä miltä se parhaimmillaan on vuosikymmenten saatossa soinut. Mm. AC/DC, Foreigner ja Def Leppard ovat määrittäneet Mutt Langen tuottamilla levyillä yleisen standardin musiikin tuottamiselle. Tässä Kasarin Lapset -podcastin jaksossa pureudutaan Mutt Langen soundiin eritoten AC/DC:n kautta. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä on tuttuun tapaan Vesa Winberg.

Osa 73: Ronnie James Dio - Legenda, logo ja liikaa lohikäärmeitä

Julkaistu 22.5.2020

Ronnie James Dio (1942-2010) on heavy metallin ikonisin ääni. Soolouransa aikana mies naulasi kolmen kovan levyn suoran, mutta levy levyltä paukut ehtyivät. Jäiko musiikki Ronnie James Dion egon ja äänen varjoon? Tätä ja Ronnie James Dion perintöä Kasarin Lapset -podcastissa pohtii Vesa Winberg.

Osa 72: Van Hagarista tuli Amerikan Eppu Normaali

Julkaistu 15.5.2020

Van Halen menetti David Lee Rothin myötä vaarallisuutensa, mutta sai vastineeksi yleisön puolelleen ja sitä kautta neljän #1 -albumin sarjan. Ei hullummin bändiltä, jolle mm. levy-yhtiö ehdotteli Van Halen -nimestä luopumista. Van Hagarin menestystarinaa Kasarin Lapset -podcastissa pohdiskelee Vesa Winberg.

Osa 71: Deep Purple osui paluulevyllään napakymppiin - Perfect Strangers on bändin uran paras levy

Julkaistu 12.5.2020

Yksi vuoden 1984 merkittävimmistä levyistä oli Deep Purplen paluulevy "Perfect Strangers". Levy oli vahva osoitus bändin magiasta, mutta silti sitä on kritisoitu kaupallisuudesta tai hengettömyydestä. On aika palauttaa "Perfect Strangers" -levyn kunnia ja nostaa se ansaitsemalleen jalustalle. Sen tekee Kasarin Lapset -podcastin isäntä Vesa Winberg.

Osa 70: Kasarin Lapset -Extra: Hyvää Europe-päivää

Julkaistu 9.5.2020

Erinomaisen hyvää Europe-päivää! Sen kunniaksi on aika julkistaa myös Kasarin Lapset -Extra, jossa pohditaan yleiseuropelaisia arvoja, yhdentyvää Europea, Europen Unionia ja sitä mikä on Europen tulevaisuus. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä on Vesa Winberg.

Osa 69: Poisonista tuli puolivahingossa All American Rock Band

Julkaistu 8.5.2020

Poison tuli tunnetuksi glamista ja glitteristä, mutta vaivihkaa se on uinut amerikkalaisen rock-perinteen lipunkantajaksi. Miljoonista myydyistä levyistä ja listamenestyksistä huolimatta bändiä ei kuitenkaan arvosteta. Poisoniin Kasarin Lapset -podcastissa perehtyy Vesa Winberg.

Osa 68: Tangokuningas Hallikaisen oodi Peter Crissille ja Kissin debyytille

Julkaistu 5.5.2020

Vuoden 2008 tangokuningas Jukka Hallikainen on kova Kiss-diggari. Jopa siinä määrin, että hän on omille iskelmäkeikoilleen ottanut Kissiä ohjelmistoonsa ja tietääpä mies rumpupalliltakin käsin miltä Kissiä tuntuu soittaa. Jukka Hallikaisen kanssa käydään läpi Kissin 70-luvun tuotantoa, sekä laaditaan oodi Peter Crissille ja Kissin musikaalisuudelle. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä on Vesa Winberg.

Osa 67: Smackin tarina - Entä jos bändi oliskin vuonna 1987 laskeutunut Losin sijaan Seattleen?

Julkaistu 30.4.2020

Smack on yksi Suomen kiehtovimmista rock'n roll -tarinoista. Vaikka suurin kaupallinen menestys bändin kiersikin on sen vaikutus mm. Nirvanaan, Pearl Jamiin ja Guns N' Rosesiin ollut järisyttävä. Mikä oli Smackin merkitys ja olisiko se kenties voinut kehkeytyä vieläkin suuremmaksi? Miten Smack osui napakymppiin jo ensilevyllään ja olisiko bändi ollut Los Angelesin sijaan paremmin kotonaan Seattlessa? Tätä Kasarin Lapset -podcastissa on pohtimassa edesmenneen Smack-vokalisti Clauden samassa livekokoonpanossa soittanut ja nykyisin The Noir Brigade bändissä kitarasta ja biisinkirjoituksesta vastaava Sami "Stone" Kärkkäinen. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä on Vesa Winberg.

Osa 66: Michael Monroen "Not Fakin' It" - Melkein, mutta ei ihan

Julkaistu 27.4.2020

Michael Monroen syksyllä 1989 ilmestynyt toinen sooloalbumi "Not Fakin' It" oli vahva matkalippu kohti suuria areenoita. Se menestyksen vinttikoirabussi vain lähti hieman liian myöhään ja bensakin taisi hieman loppua kesken. Olisiko "Not Fakin' It" -levy voinut breikata isommin, jos se olisi ilmestynyt vaikka vuotta aikaisemmin? Kyseistä levyä ja Michael Monroen soolouran alkumetrejä Kasarin Lapset -podcastissa pohtii Vesa Winberg.

Osa 65: Vieraana Stonen Janne Joutsenniemi - Kun suomalainen metalli nousi kansainväliselle tasolle

Julkaistu 23.4.2020

Suomalainen metalli otti 1980-luvun lopulla jättimäisen loikan kohti kansainvälistä tasoa. Keravalta tullut Stone loksautti leukoja jo ensimetreiltä saakka ja viimeistään kakkoslevy "No Anaesthesia" oli täysosuma. Stonen basisti-laulaja Janne Joutsenniemi kertoo tässä jaksossa Stonen lähtökohdista ja synnystä. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä on Vesa Winberg.

Osa 64: Mihin hävisivät livealbumit? - Tässä ovat tykeimmät keikkataltioinnit

Julkaistu 21.4.2020

Oli aika, jolloin keikalta taltioitu livelevy oli liki bändille kuin bändille osoitus elivoimasta. Monen klassisen bändin uralla livelevyt nousevat esille myös koko tuotannosta kirkkaana helmenä. Mihin livelevyt katosivat ja miksi ne alkavat olla harvinaisia bändien tuotannossa? Tätä pohditaan Kasarin Lapset -podcastin jaksossa Vesa Winbergin johdolla.

Osa 63: Rock voi hyvin kun sitä sensuroidaan: Case PMRC ja vieraana Mato Valtonen

Julkaistu 17.4.2020

Rock-musiikki oli vaarassa 1980-luvun puolivälissä, kun vaikutusvaltaisten senaattoreiden puuhakkaat vaimot ja PMRC päättivät ottaa rock-musiikin tähtäimeensä. Oliko kyseessä kuitenkin pikemminkin otollinen tilanne bändeille? Mistä PMRC:ssä oli lopulta kyse ja kuka veti pidemmän korren. Eikä sensuurilla uhkailu ole tavatonta Suomessakaan. Siitä tässä jaksossa on kertomassa Sleepy Sleepersin myötä tunnetuksi tullut Mato Valtonen. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä on Vesa Winberg.

Osa 62: Megallican "Countdown to Black Rust" - tällainen se olisi ollut

Julkaistu 13.4.2020

Metallica ja Megadeth ovat kaksi metallin jättiläistä, jotka ovat kulkeneet omia polkujaan ja myyneet siinä sivussa yli 120 miljoonaa albumia. Entäpä, jos asiat olisivat vuonna 1983 saaneet toisen käänteen ja James Hetfield ja Dave Mustaine olisivat pysyneet samassa bändissä? Kasarin Lapset -podcastin tässä jaksossa spekuloidaan millainen olisi ollut Megallican vuonna 1991 julkaisema albumi "Countdown To Black Rust". Kasarin Lapset -podcastin isäntänä on Vesa Winberg.

Osa 61: Skid Row osui napakymppiin heti debyyttialbumillaan

Julkaistu 10.4.2020

Skid Rown alkuvuodesta 1989 ilmestynyt debyyttialbumi on yksi rock'n rollin menestyneimmistä debyyttialbumeista. Miksi ja miten siitä tuli niin vahva kokonaisuus ja mikä merkitys bändin kultavuosien vokalisti Sebastian Bachilla oli bändin urakäänteisiin. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä on Vesa Winberg.

Osa 60: Vieraana Panu Markkanen: "Slayerin perinnöstä sai alkunsa kokonaisia genrejä"

Julkaistu 6.4.2020

Thrash-metallin isä ja genren "isoon nelikkoon" Metallican, Megadethin ja Anthraxin kanssa kuuluva Slayer on laittanut uransa pakettiin, mutta sen perintö elää. Vesa Winbergin kanssa Slayerin merkitystä on puimassa piin kova metallimies ja urheilumediasta tuttu Panu Markkanen.

Osa 59: Top 10-rumpalit - Tässä ovat 1980-luvun tykeimmät rumpalit

Julkaistu 2.4.2020

1980-luku toi suuren yleisön tietoisuuteen merkittävän leegion laadukkaita rumpaleita. Tässä Kasarin Lapset -podcastin jaksossa niputetaan vuosikymmenen merkittävimmät rumpalit ja vieraana niitä on analysoimassa Joni Takalo, joka on rumpalismiehiä itsekin ja tehnyt akateemisen opinnäytetyönsä John Bonhamista. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä on Vesa Winberg.

Osa 58: Maskien riisuminen teki hyvää Kissille, mutta aika ajoi bändistä ohi

Julkaistu 30.3.2020

1980-luku oli Kissille sekä onnistumisen että luopumisen aikaa. Maskien riisuminen paljasti raa'an energisesti soineen bändin, mutta vuosikymmenen loppua kohden kilpailijoita ajoi vääjämättä ohi oikealta ja vasemmalta. Siitä huolimatta musiikillisesti 1980-luku ja 1990-luvun alku oli bändille sekä varsinkin Paul Stanleylle vahvan luovaa kautta. Sinne mahtui nimittäin huikea tukku helmiä, joita ostava yleisö ei vain tarpeeksi löytänyt. Kasari-Kissiä pohtii Vesa Winberg.

Osa 57: Motörheadin vaikeat vuodet - Miksi AC/DC:stä näkyivät ainoastaan perävalot?

Julkaistu 26.3.2020

Motörhead on legenda, mutta suuri yleisö tuntee sen lähinnä näppylästä Lemmyn naamassa ja pelottavasta logosta. Miksei Motörhead löytänyt tietään meganimeksi, vaan rämpi läpi 80-luvun ajoittain jopa surullisen hahmon ritarina? Motörheadin hienoutta, karheutta ja ainutlaatuisuutta Kasarin Lapset -podcastin vieraana on pohtimassa Kymin synkästä ytimestä puhelimella kammiostaan tavoitettu Kari A. Killgast. Kasarin Lapset -porstuaan oven avaa tuttuun tapaan Vesa Winberg. Kasarin Lapset -tunnarit: Niko "Kudu" Kudjoi.

Osa 56: W.A.S.Pin "The Last Command" antoi viitettä suunnasta mihin bändin olisi kannattanut kulkea

Julkaistu 22.3.2020

Loppuvuodesta 1985 ilmestynyt W.A.S.P.in kakkosalbumi "The Last Command" antaa osviittaa siitä musiikillisesta suunasta, jonne bändi olisi voinut kulkea. Briljantin raivokkaan debyyttilevyn seuraaja on jäänyt aina edeltäjänsä varjoon, mutta on sävellyksellisesti jopa väkevämpi. Se myös osoittaa, että pienillä kompromisseilla Blackie Lawlessin johdattamalle bändille olisi ollut tarjolla huomattavasti suurempikin suosio. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä on Vesa Winberg.

Osa 55: Oodi Helloweenille: Keeper Of The Seven Keys Part 1 & Part 2

Julkaistu 18.3.2020

Hampurissa vuonna 1984 perustettu Helloween on tehnyt jotain sellaista mihin vain aniharva bändi on kyennyt: luomaan sekä klassikkoalbumeita että määrittämään kokonaisen genren. Kasarin Lapset -podcastin 1-vuotisjuhlajaksossa käydään läpi Helloweenin merkitystä ja syväluodataan "Keeper Of The Seven Keys" -albumit. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä on Vesa Winberg.

Tätä on Kasarin Lapset -podcast - Tervetuloa matkaan mukaan

Julkaistu 16.3.2020

Kasarin Lapset -podcast on jo vuoden ajan tarjonnut pohdintaa ja fiilistelyä 80-luvun parhaasta rock-musiikista. Kasarin Lapset Spotifyssä, Soundcloudissa, iTunesissa ja Facebookissa. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä on Vesa WInberg.

Osa 54: Kasarin Lapset -Extra: Jättikö Ozzy hyvästit "Ordinary Man" -videolla?

Julkaistu 12.3.2020

Ozzy Osbournen ura alkaa olla vääjäämättä kalkkiviivoilla. Miehen uusin levy "Ordinary Man" on Kasarin Lapset -podcastissa jo käsitelty, mutta nyt pimeyden prinssin uusin video levyn nimiraidasta herätti ajatuksia Ozzyn uran jäähyväisistä. Kasarin Lapset -Extrassa puidaan kotisohvalta käsin Ozzyn uusin video. Kasarin Lapset -isäntänä on Vesa Winberg.

Osa 53: Tsacdopnikufesin - Anthraxin soundi sai sielunsa New Yorkin kaduilta

Julkaistu 10.3.2020

Anthrax on yksi trash-metallin suuresta neljästä Metallican, Slayerin ja Megadethin rinnalla. Muusta ryhmästä se on kuitenkin aina erottautunut soundillaan, vaikutteillaan ja ennakkoluulottomuudellaan. Anthraxia pohtimassa Kasarin Lapset -isännän Vesa Winbergin kanssa on kulttuurin moniottelija ja Anthraxin pitkän oppimäärän 80-lähtien omaksunut Saku Heinonen.

Osa 52: David Andersson of The Night Flight Orchestra

Julkaistu 5.3.2020

The Night Flight Orchestra has just released their fifth studio album "Aeromantic". The co-founder and songwriter David Andersson had a time to tell about the making of the new album and how the band is enjoying their musical freedom at the moment. Kasarin Lapset -podcast is hosted by Vesa Winberg.

Osa 51: Kun isoisä lampun ja ZZ Top, Judas Priest ja Iron Maiden synat ostivat

Julkaistu 28.2.2020

Muistatteko vielä ajan, kun rouhea heavy-bändi painoi levynsä sisäpussiin "No synthesizers" -maininnan. En minäkään! Tässä jaksossa puidaan sitä ketkä onnistuivat uudistamaan soundiaan syntetisaattoreilla 80-luvun hard rock -skenessä ja keiltä homma jäi puolitiehen. Puhetta myös Ozzy Osbournen ja Night Flight Orchestran uusista levyistä. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä on Vesa Winberg.

Osa 50: Tässä ovat 80-luvun Top-10 -kitarasoolot

Julkaistu 20.2.2020

Hyvät naiset ja herrat! Tässä Kasarin Lapset -podcastin 50. osa ja aiheena 80-luvun Top-10 tykeimmät kitarasoolot! Ketkä ovat selvinneet arvostettuun kärkikymppiin ja miksi? Se selviää kuuntelemalla tämä jakso. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä on Vesa Winberg.

Osa 49: Ozzy Osbourne selviytyi rock'n rollista voittajana

Julkaistu 13.2.2020

Hiljattain uutta musiikkia julkaissut Ozz Osbourne, 71, alkaa vääjäämättä olla jo uransa kalkkiviivoilla. Vaikka Ozzy tulikin tunnetuksi Black Sabbathin vokalistina tullaan rock'n rollin virallinen pimeyden prinssi muistamaan aina parhaiten soolourastaan. Ozzyn perintö tulee nojaamaan aina musiikkiin, mutta hänet tullaan muistamaan myös uskomattomasta kyvystään selviytyä rock-bisneksen viidakosta voittajana kerta toisensa jälkeen. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä on Vesa Winberg.

Osa 48: Tällainen oli Jouni Hynysen 80-luku: Punk, David Bowie ja keskiolut putosivat, heavy ei

Julkaistu 7.2.2020

Jouni Hynynen tunnetaan Kotiteollisuudesta ja viimeksi Maanalainen Armeija -bändistä. Musiikillisesti hänet liitetään hyvin usein raskaan rockin kuvastoon, mutta se ei kuvaa hänen 80-lukuaan. Kuuntele millaiset ovat Jouni Hynysen musiikilliset juuret. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä on Vesa Winberg.

Osa 47: Rajuilma shokeerasi Levyraadissa: "Me ei haluttu Edu Kettusta meidän sanoituksia siistimään"

Julkaistu 30.1.2020

Kansakunta on kerääntynyt Levyraati-ohjelman äärelle, kun yhtäkkiä savun keskeltä supisuomeksi lauletaan, että "Näin me pojat naidaan". Mitä täällä tapahtuu!! Kyseessä oli Jyväskylästä maailmalle ponnistanut Rajuilma, jonka biisi "Naidaan" ihastutti, vihastutti ja järkytti. Siitäkin huolimatta, että englanniksi roisimpaakin materiaalia oli julkaistu tuohon mennessä pilvin pimein. Vesa Winbergin haastattelussa on Rajuilman laulaja Rauno "Rane" Rautiainen, joka valottaa Rajuilman tarinaa.

Osa 46: Halveksittu Kingdom Come, Bob Rock ja miten syntyi vuosikymmenen soundi

Julkaistu 21.1.2020

Kingdomen Comen vuonna 1988 ilmestynyt debyytti on merkillinen kokonaisuus: ilmestymisensä aikaan kaupallinen menestys ja taiteellinen sylkykuppi. Soundiensa osalta se oli kuitenkin Led Zeppelin -vaikutteista huolimatta vuosikymmenen suunnannäyttäjä ja osoitti myös Bob Rockin nerokkuuden. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä on Vesa Winberg.

Osa 45: Venom - 80-luvun rajuin kulttibändi, joka oli polttaa jopa legendaarisen Hammersmith Odeonin

Julkaistu 16.1.2020

"Welcome To Hell", "Black Metal", "At War With Satan" ja "Possessed". Venomin neljän ensimmäisen levyn nimet tekevät pelin melko lailla selväksi. Kyseessä on 80-luvun rajuin bändi, joka yhdisteli avoimen satanistisia teemoja punkin ja metallin äpärälapselta kuullostavaan musiikkiin. Mistä Venomissa oli kyse? Sitä Vesa Winbergin vieraana on pohtimassa kova Venom-diggari ja Etelä-Karjalan Allergia- ja Ympäristöinstituutin johtaja Kimmo Saarinen.

Osa 44: Naisille jäi 80-luvun hard rockissa lähinnä statistin rooli

Julkaistu 9.1.2020

Naiset olivat 80-luvun hard rockissa näkyvässä roolissa, mutta lähinnä objekteina. Muutamia poikkeuksia lukuunottamatta raskaammassa rockissa naisille ei eturivin paikkoja juurikaan riittänyt. Miksi näin ja keitä he olivat, sitä pohtii Kasarin Lapset -podcastissa Vesa Winberg.

Osa 43: Metallican "...And Justice For All" on renessanssineroutta

Julkaistu 25.12.2019

Menestyvälle artistille uusiutuminen saattaa olla uran kannalta jopa tuhoisaa. Metallicalle uusiutuminen oli tapa uudistaa koko genre ja samalla luoda useita raskaan rockin merkkipaaluja. Metallican "kultaisten vuosien" levyistä vuonna 1988 "...And Justice For All" on jäänyt jostain kumman syystä seuraajansa ja edeltäjänsä varjoon, mutta taiteellisesti se saattaa olla Metallican uran tärkein albumi. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä on Vesa Winberg.

Osa 42: Def Leppardin Hysteria - "All killers, no fillers"

Julkaistu 19.12.2019

Rockin ja popin saralla on harvoja ja valittuja albumeita, joista lähes jokainen biisi on kavunnut listoille. Tällaisia ovat Michael Jacksonin "Thriller" sekä vuonna 1987 ilmestynyt Def Leppardin "Hysteria". Multiplatinaa myynyt levy on sekä bändin että tuottaja Mutt Langen mestariteos, joka on kestänyt aikaa huikean hyvin. Mutt Langea, Hysteriaa sekä levyn merkitystä Kasarin Lapset -podcastissa on tuttuun tapaan puimassa Vesa Winberg.

Osa 41: Vieraana Suomen ensimmäinen hevibändi - "Vedin Purplea ja GIllan oli silmien edessä"

Julkaistu 13.12.2019

Suomi on heavy metallin ja hard rockin luvattu maa. Aina ei kuitenkaan ole ollut näin. 70-luvulla uransa aloittanut Hard Rock Sallinen on Suomen ensimmäinen heavy metal -bändi. Millaista oli aloittaa ura Pohjanmaalla keskellä tangopartioita ja miten Seppo Sallinen päätyi laulamaan Highway Star -biisiä Ian Gillanille. Puhetta myös Ghostista ja Aerosmithistä. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä on Vesa Winberg.

Osa 40: Vieraana Tarotin Zachary Hietala - a Brother in Metal

Julkaistu 5.12.2019

Zachary Hietala perusti Tarotin 1980-luvun alussa veljensä Marcon kanssa. Kuopiolaisbändin vaiheisiin on mahtunut tukku värikkäitä, loistokkaita ja jopa traagisiakin piirteitä. Kuuntele Zacharyn haastattelu ja tiedät mitä Metallican kanssa Saapasjalka-rockissa todella tapahtui, mistä Hietalan veljekset saivat musiikillisen kipinän ja onko vielä yksi Tarot-levy mahdollinen. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä on Vesa Winberg. Kasarin Lapset -tunnari: Niko Kudjoi.

Osa 39: Twist Twist Erkinharju - "Animal opetti, ettei soiton tarvitse olla teknisesti täydellistä"

Julkaistu 28.11.2019

Rumpaleista ei Suomessa voi, kannata tai pidä puhua ilman, että mainitaanTwist Twist Erkinharju. Peer Güntin kannuttajana tunnetuksi tullut Twist Twist oli ensimmäinen suomalainen rumpali, joka yhdisti tykin soiton ja visuaalisuuden. Mutta mitkä olivat Kuusankoskelta lähtöisin olevan Twist Twistin omat esikuvat rumpalina. Kuuntele miehen mietteitä rumpujen soiton aloittamisesta, esikuvista ja eritoten Peer Güntin debyyttilevyn tekemistä. Kasarin Lasten isäntänä on Vesa Winberg.

Osa 38: Bon Jovin "New Jersey" on 80-luvun hard rockin tarttuva mestariteos

Julkaistu 21.11.2019

Jos on yksi albumi, jossa 80-luku soi puhtaimmillaan, on se Bon Jovin vuonna 1988 ilmestynyt "New Jersey". Pelkästään jenkeissä seitsemänkertaista platinaa myynyt levy koosti Bon Jovin uran vahvuudet tuohon mennessä ja soi edelleen tyylipuhtaana genrensä ja aikakautensa helmenä. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä on Vesa Winberg.

Osa 37: Mötley Crüe palaa sittenkin ja Kiss soittaa kalastusaluksella - Mitä täällä tapahtuu!

Julkaistu 19.11.2019

No niin! Mötley Crüe palaa keikkalavoille, vaikka vielä neljä vuotta sitten bändin soittajat allekirjoittivat sopimuksen, että tätä ei enää tapahtuisi. Onko bändistä enää palaamaan, miksi Gene Simmons kiikkuu kalastusaluksen kannella ja mitä rock-musiikille on tapahtumassa. Näitä pohditaan Kasarin Lapset -podcastin uudessa jaksossa, isäntänä Vesa Winberg. Ja onpa mukana bonusraitana myös musavinkki.

Osa 36: The Cultin Sonic Temple on rock'n rollin eeppinen kruununjalokivi

Julkaistu 14.11.2019

The Cultin Sonic Temple -albumi oli jo ilmestyessään tasan 30 vuotta sitten klassisen rockin mestariteos ja sen arvo on vuosien saatossa vain kasvanut. Levy on pitänyt pintansa myös ajan hammasta vastaan hämmästyttävän sinnikkäästi. Kasarin Lasten vieraana on The Cultin pitkän linjan diggari Jouni Näätänen, joka oli myös hiljattain todistamassa bändin livekuntoa Lontoossa. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä on Vesa Winberg. Kasarin Lapset -tunnari: Niko Kudjoi.

Osa 35: Suuri kitarasankari-special - vieraana Insomnium-kitaristi Markus Vanhala

Julkaistu 10.11.2019

Insomniumin ja Omnium Gatherumin kitaravelho Markus Vanhala on yksi raskaamman kitaroinnin seuratuimmista ja jäljiteljyimmistä kitaristeista tällä hetkellä. Markuksen melodinen ja väkevä soundi vetoaa sekä faneihin että kriitikoihin maailmanlaajuisesti. Ketkä ovat Markuksen omat esikuvat kitaristeina ja mistä koostuu Insomniumin ja Omnium Gatherumin kitarasoundi! Kaikki tämä selviää kuuntelemalla Kasarin Lapset -podcastin uusin jakso. Isäntänä tuttuun tapaan Vesa Winberg.

Osa 34: Tämän kitaristin kanssa David Lee Roth olisi haastanut Van Halenin

Julkaistu 7.11.2019

Ja Kasarin Lapset -podcastin historian ensimmäinen klikkiotsikko on nähnyt päivänvalon, mutta sillä on tarkoituksensa. Nimittäin tässä jaksossa paljastamme kitaristin, jonka tulituen avulla David Lee Roth olisi estänyt Van Halenin dominoinnin ja noussut itse universumin kaapin päälle. Kuullostaa liioittelulta, mutta tällä kertaa sille on tarjota myös arkkitehtinsa. Kuka hän on, otapa kuuntelemalla selvää. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä on Vesa Winberg.

Osa 33: Amorphiksen Esa Holopainen: "Keikkabussissa soivat edelleen Maidenit, Purplet ja Rainbow"

Julkaistu 3.11.2019

Amorphis valmistautuu juhlimaan 30-vuotisjuhliaan ja se tapahtuu bändille ominaisesti tien päällä. Bändin kitaristi Esa Holopainen piipahti Kasarin Lasten vieraana ja puhetta tuli miehen musiikillista juurista, Amorphiksen alkuvuosilta saakka mukana kulkeneista rituaaleista ja tulevan materiaan synnyttämisestä. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä on Vesa Winberg. Kasarin Lapset -tunnari: Niko Kudjoi

Osa 32: Iron Maidenin "Powerslave" on 80-luvun älykkäin, osuvin ja taitavin albumi

Julkaistu 31.10.2019

Vuosi 1984 oli rock-musiikin kannalta huikeaa ilotulitusta. YKsi tuonna vuonna julkaistuista levyistä nousee kuitenkin muiden yläpuolelle taitavuudellaan, osuvuudellaan ja älykkyydellään: Iron Maidenin "Powerslave". Se on vuosikymmenten valossa jäänyt myös koko genrensä helmeksi. Tässä Kasarin Lapset -jaksossa Powerslave puidaan ympäriämpäri ja mukana levyä fiilistelemässä on myös Amorphiksen perustajajäsen ja kitaristi Esa Holopainen. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä on Vesa Winberg.

Osa 31: Samuli Putro kasvoi ulos vanhasta levyhyllystään

Julkaistu 17.10.2019

Samuli Putro ei haikaile menneen musiikin perään, vaikka muistelee sitä lämmöllä. Kasarin Lapset -podcastin vieraana piipahtanut Samuli Putro pohtii Vesa Winbergin haastattelussa musiikillista juurikasvustoaan ja heräämistään laulunkirjoittajaksi. Nykymusiikista Putro käsinpoimii myös omat suosikkinsa sekä kertoo mitä mieltä on Antti Holman Zen Cafe -imitaatiosta.

Osa 30: Accept teki uransa rohkeimman jutun 80-luvulla - Teutoninen metalli elää edelleen

Julkaistu 11.10.2019

Saksalaisen metallin askelmerkit ovat pitkälti Acceptin jalanjälkeä. Bändin tuotannon merkkipaalut on tehty 80-luvulla, mutta myös tuoreempi tuotanto kestää vertailua klassikoiden kanssa. Bändi oli väkevä musiikissaan, mutta myös viestissään. Rohkeimman juttunsa Accept tekikin taistellessaan ihmisoikeuksien puolesta. Kasarin Lapset -podcastia isännöi Vesa Winberg. Tunnusmusiikit: Niko Kudjoi

Osa 29: Kasarin Lasten suuri Whitesnake-spessu: "David Coverdalea ei Adam Lambert korvaa koskaan"

Julkaistu 3.10.2019

Kasarin Lapset tekee kunniaa Whitesnakelle ja David Coverdalelle. Valkoisen käärmeen suuruuden äärellä ovat musiikkituottaja Teemu Aalto (mm. Omnium Gatherum, Insomnium) sekä Kasarin Lapset -podcastin isäntä Vesa Winberg. Puitavana on bändin tuotannon kohokohdat, David Coverdalen suuruus vokalistina, kultakauden levyjen tuotanto, kysymys Steve Vai-rekrytoinnin järkevyydestä sekä fiilistelyä Whitesnaken musiikin nyansseista.

Osa 28: "Kirkan 80-luvun hard rock-levyt olivat hänelle todella tärkeitä"

Julkaistu 26.9.2019

Suomalaisista rock-laulajista ei voi puhua mainitsematta yhtä nimeä. Kirka oli ja on edelleen Suomen kovin vanhan liiton "shouter", eli brittiläisen koulukunnan rock-laulaja. Vuonna 2007 kuolleen Kirkan perintö ja musiikki elävät ikuisesti. Näin uskoo Kirkan kiertuemanagerina vuodet 1997-2000 toiminut Jyri Kataja-Rahko, joka myös tutustui Kirkaan henkilökohtaisesti. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä on Vesa Winberg.

Osa 27: Vieraana Zero Ninen Kepa Salmirinne: "Kyllä noita levyjä edelleen ylpeänä kuuntelee"

Julkaistu 19.9.2019

Zero Nine aurasi 1980-luvulla myöhempien aikojen suomalaisille raskaan rockin bändeille, Kuusamolaiskuusikon levyt ja keikat osoittivat, että myös Suomessa voitaisiin tehdä uskottavaa hard rockia. Kasarin Lasten vieraana on Zero Ninen laulaja Kepa Salmirinne ja hänen kanssaan pureudutaan erityisesti White Lines- ja Intrique -levyjen taustoihin, tekemiseen ja pohditaan Zero Ninen perintöä muutenkin. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä on Vesa Winberg.

Osa 26: "Use The Force, Luke" - Oodi Steve Lukatherille

Julkaistu 12.9.2019

Steve Lukather on urallaan ollut mukana monessa. 70-luvulla alkaneella urallaan hän on soittanut sekä studiosessioissa, keikkakokoonpanoissa sekä tietenkin tuonut hengen ja sielun Totoon. Silti "Luke" on aliarvostettu. Steve Lukatherin neroutta Kasarin Lapset -podcastissa pohdiskelee Vesa Winberg

Osa 25: Tasan 30 vuotta sitten tehtiin historiaa - Mötley Crüen Dr Feelgood on ajaton klassikko

Julkaistu 5.9.2019

Jos termi "Classic Rock" sopii ajattomasti yhteen levyyn, on se levy tasan 30 vuotta sitten julkaistu Mötley Crüen järjestyksessään viides studioalbumi Dr. Feelgood. Levy kestää tarkstelun edelleen ja erityisesti se on rumpali Tommy Leen ja basisti Nikki Sixxin mestarinäyte. Kasarin Lapset -podcastissa levyä pohtii Vesa Winberg.

Osa 24: Grungea turha syyttää kasariheavyn tappamisesta - Iron Maiden on yksi selviytyjistä

Julkaistu 29.8.2019

"Kaikki oli kasarilla hyvin, mutta sitten tuli grunge ja tappoi musasta hyvän fiiliksen". Näinhän kuulee monesti sanottavan, mutta asia ei ole lainkaan noin. Kasarin Lapset -podcastin jaksossa Vesa Winberg pohtii grungen tuloa ja sen myötä seonneita ja selvinneitä.

Osa 23: Gringos Locosin tarina - vieraana Richard "Tipe" Johnson

Julkaistu 22.8.2019

Gringos Locosin piti olla kansainvälinen menestystarina, mutta toisin kävi. Miten kävi ja miksi niin? Kasarin Lapset -podcastin vieraana nykyisin Osmos Cosmos -bändissä laulava Richard "Tipe" Johnson, jonka meriittilistalta löytyvät myös Apocalyptica ja Leningrad Cowboys.

Osa 22: Scorpionsille nauraminen loppuu tähän paikkaan!

Julkaistu 15.8.2019

Lepattavat viikset, nahkahousut ja hassusti äännetty englanninkieli - tätä surullisen monelle on Scorpions. Mutta se on paljon muutakin. Hannoverista ponnistava hard rock -legenda on urallaan myynyt liki 100 miljoonaa albumia ja on genrensä kiistaton kulmakivi. Scorpionsia pohtii Kasarin Lapset -podcastin isäntä Vesa Winberg ja bonuksena upouusi tunnari.

Osa 21: Kasarin Lapset listaa kaikkien aikojen rock-vokalistit

Julkaistu 9.8.2019

Kaikkien aikojen rock-vokalistien listalle on tunkua, mutta vain harvat sinne pääsevät. Tässä Kasarin Lapset -podcastin jaksossa pohditaan mitä rock-laulajilta odotetaan ja mukana myös Kasarin Lapset -podcastin Top 10 -listaus. Kasarin Lapset -podcastia isännöi Vesa Winberg

Osa 20: Twisted Sister jäi yhden levyn ihmeeksi

Julkaistu 25.7.2019

On käsittämätöntä miten Twisted Sisteriä pidetään genrensa legendana, kun se sai aikaiseksi vain yhden hyvän levyn. Toki levy oli sitäkin parempi, eli elämää suurempi "Stay Hungry". Mutta siihen se sitten jäikin. Kasarin Lapset -podcastia isännöi Vesa Winberg

Osa 19: Randy Rhoads olisi voinut tehdä Quiet Riotista maailman suurimman bändin

Julkaistu 19.7.2019

Randy Rhoads on kiistaton legenda, mutta Quiet Riotista ei samaan sävyyn juuri puhuta. Kohtalon lisäksi peliin puuttui kuitenkin Ozzy Osbourne viekottelevalla tarjouksellaan ja Quiet Riotin ja Randy Rhoadsin tiet erkanivat. Mikäli Randy Rhoads olisi perustamassaan bändissä jatkanut olisi se nyt yksi genrensä legendoista. Kasarin Lapset -podcastia isännöi Vesa Winberg.

Osa 18: W.A.S.Pin debyyttialbumi kuuluu raskaan rokin kiistattomiin klassikoihin

Julkaistu 15.7.2019

Vuosi 1984 oli huikea musiikkivuosi. Ei siis ihme, että tuolloin ilmestyneistä levyistä osa on jäänyt jopa hieman varjoisemmalle tontille, kuin mitä olisi ansaittua. W.A.S.P julkaisi elokuussa 1984 esikoislevynsä ja se on kestänyt aikaa käsittämättömän hyvin. Kasarin Lapsia isännöi Vesa Winberg.

Osa 17: Kiss - bändi, brändi ja menestystarina Eric Carrin tomikompeista huolimatta

Julkaistu 13.6.2019

Kissin mittava ura alkaa lähestyä lopullista maaliaan. Mikä tulee olemaan amerikkalaisbändin todellinen perintö? Sitä pohtii Kasarin Lapset -podcastin isäntä Vesa Winberg.

Osa 16: Zakk Wylde pelasti Ozzyn uran ja muuttui parodiaksi itsestään

Julkaistu 5.6.2019

Zakk Wyldellä oli kaikki eväät legendaksi, mutta jollain ilveellä hän päätyi tragikoomiseksi murisijaksi. Tämä siitäkin huolimatta, että mies kantoi "kummisetänsä" Ozzy Osbournen läpi hänen henkilökohtaisen kiirastulensa. Kasarin Lapset -podcastin isännöi Vesa Winberg.

Osa 15: Kun Helloween oli tehdä isänmurhan - Lämmittelybändien ikuisesti tukala asema

Julkaistu 31.5.2019

Lokakuussa 1988 Bruce Dickinsonin ääni ei Helsingin syksyisessä illassa ollut parhaimmillaan. Sen sijaan Iron Maidenia tuolloin lämmitellyt Helloween oli elämänsä iskussa soitannollisesti. Tilanne olisi voinut kääntyä Iron Maidenille tukalaksi, mutta sitten Bruce Dickinsonin vuotava nenä pelasti tilanteen. Vesa Winberg pohdiskelee Kasarin Lapset -podcastin tässä jaksossa lämppäribändien asemaa.

Osa 14: Adrian Smith on Iron Maidenin suuruuden todellinen arkkitehti

Julkaistu 22.5.2019

Voittavaa kokoonpanoa ei kannata vaihtaa. Tämä viisaus on visusti takaraivossa ammattilaisurheilun parissa, mutta musiikissa asia on toisin. Iron Maiden on sukeltanut aina silloin, kun kitaristi Adrian Smithin rooli on pienentynyt tai hävinnyt kokonaan. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä Vesa Winberg.

Osa 13: Queensrychen "Operation: Mindcrime" on paranneltu versio Pink Floydin "The Wall" -levystä

Julkaistu 15.5.2019

Vuonna 1988 julkaistiin monia merkittäviä levyjä. Aikojen saatossa yksi niistä on kuitenkin pitänyt pintansa ajan hammasta vastaan ja parantunut entisestään. Queensrychen "Operation: Mindcrime" on edelleen häikäisevä kokonaisuus. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä Vesa Winberg.

Osa 12: Van Halen on puolihullua suuruutta, virheitä, tragediaa ja legendaa

Julkaistu 8.5.2019

Van Halen on paitsi tyylipuhdasta rock'n roll -viihdettä, niin myös putipuhdasta americanaa ja rock-musiikin suurta saagaa. Kasarin Lapset -podcastia isännöi Vesa Winberg

Osa 11: Miksi Ronnie James Dio jäi musiikilliseksi kääpiöksi?

Julkaistu 29.4.2019

"Dio on jumala!" Voi olla, mutta musiikillisesti Ronnie James Dio jäi pienen piirin lemmikiksi. Ok, komea ääni, kolme poikkeuksellisen hienoa levyä ja kiehtova tarina, mutta ei juuri sen enempää. Jäikö homma piippuun? Tätä Kasarin Lapset -podcastissa pohtii Vesa Winberg.

Osa 10: Ozzy Osbourne on rock-bisneksen osuvin GM

Julkaistu 23.4.2019

Pelaajahankinnat ovat urheilussa kaiken a ja o, mutta myös musabisneksessä menestystä voi louhia hyvillä muusikkorekrytoinneilla. Ozzy Osbourne on hallinnut pelaajahankinnat aina ja samalla tuonut esille useita taitavia muusikoita.

Osa 9: Kasarin Lapset C-kassu -spessu - Ei kai tämä formaatti enää palaa?

Julkaistu 18.4.2019

Jokaisen muuton yhteydessä nämä on pitänyt hävittää, mutta kerta toisensa jälkeen olen nämä pelastanut. Kyse on C-kasetti -kokoelmastani, joka kerää pölyä vaatehuoneessani. Kasarin Lapset -podcastin tämänkertaisessa jaksossa kurkistetaan mitä kaikkea laatikosta löytyy.

Osa 8: Entä jos Razzle ei ois kuollut? - Kasarin Lapset paljastaa

Julkaistu 10.4.2019

"Entä jos Razzle ei ois kuollut ja Hanoi ois breikannut", kysyy Arttu Wiskari "Suomen muotoisen pilven alla" -biisissään. Olisiko Hanoi Rocks lyönyt läpi Amerikan markkinoilla, jos Razzle ei olisi päättänyt omaa maallista taivallustaan kalifornialaiselle maantielle? Sitä pohtii Kasarin Lapset -podcastin isäntä Vesa Winberg. ​

Osa 7: Lähes täydellinen Iron Maiden -kokoelma - Näin minä pääsin siitä eroon

Julkaistu 4.4.2019

On monia asioita, joita en kadu. Mutta yhtä sitäkin kovemmin. Elettiin vuotta 1992 ja cd-levyt tekivät tuloaan. Vinyylikokoelmani keräsi lähinnä pölyä ja rahaa piti saada. Sitten hätiin tulikin kaverini, joka osti minulta levykokoelmani ja minä pääsin baariin. Siinä vaihtoi omistajaa arvokas vinyylikokoelma ja sitä kauppaa kadun edelleen. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä on Vesa Winberg.

Osa 6: Eivät tämän päivän nuoret tarvitse rockia enää mihinkään

Julkaistu 2.4.2019

Kuka muistaa vielä 70-80 -lukujen taitteen fiftaribuumin? Tämän päivän rock-möhkäleet ovat hyvin paljon samassa jamassa kuin Crazy Cavanit ja Matchboxit tuolloin. Mukana myös pohdintaa Stam1nan narinoista, Eruption-liuku sekä Kasarin Lapset -podcastin ensimmäiset uutiset.

Osa 5: Santa Cruz on tämän hetken parasta saippuaoopperaa

Julkaistu 28.3.2019

Tällä hetkellä duo-pohjalta operoiva Santa Cruz tarjoaa tällä hetkellä parasta viihdettä monella rintamalla: musiikin lisäksi bändin käänteet ovat vetäneet vertoja jopa Dallasin ja Dynastian tapahtumille. Tässä Kasarin Lapset -jaksossa pohdintaa myös Rammsteinin huomiohuoraamisesta. Kasarin Lapset -podcastin isäntänä tuttuun tapaan Vesa Winberg.

Osa 4: Nyt se on katsottu - Tällainen oli elokuva "The Dirt"

Julkaistu 25.3.2019

Tässä jaksossa puidaan leffaa, jossa oli ainekset olla kuten sen esittämä bändi, mutta jäi kauaksi Mötley Crüen vaarallisuudesta. Tässä Kasarin Lapset -jaksossa pureudutaan leffaan.

Osa 3: Miksi Mars ja Malmsteen rulettavat - Rock-musiikki on Timo Koivusalo -vaiheessa

Julkaistu 20.3.2019

Mitä yhteistä on Mötley Crüella ona Timo Koivusalolla? Entä kumpi voittaisi jos Mötikoiden "Home Sweet Home" ja Aerosmithin "Dream On" tappelisivat? Ja miksi Yngwie Malmsteenin ylivoima kismittää "todellisia muusikoita". Kasarin Lasten vahtina on Vesa Winberg.

Osa 2: Pari sanaa Queenista, kehäraakkujista ja Ghostista

Julkaistu 19.3.2019

Mikä yhdistää Chubby Checkeriä ja Tobias Forgea? Entä kumpi on kovempi levy: Queenin "A Night At The Opera" vai Kissin "Destroyer"? Entä miksi sinällään aivan nerokas Ghost menetti itsestään ison osan kiinnostavuuttaan hiljattain. Mm. näistä pämisen tällä erää.

Osa 1: Tsekkaa Tesla - Ja ei kun kovaa ajoa!

Julkaistu 18.3.2019

Tesla on klassinen amerikkalainen rock-bändi, joka on pysynyt suurten otsikoiden varjossa ja tehnyt siinä sivussa hyvää musiikkia. Mielenkiintoista on se, että bändin parhaat levyt ovat sen debyyttialbumi ja upouusin tuotos. Ota Teslasta tyypit laatimani Spotify-listan avulla. https://open.spotify.com/user/mosesgunner/playlist/3mVUH4b38axQc1g5j6WLwB?si=TNBG8yApReO6QoXSY2Qc6A

Takaisin podcastien listaan