Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.
Spam Filter
Antti Isokangas ja Roope Lehtinen keskustelevat mediasta, politiikasta ja viihteestä, jotta sinun ei tarvitse.
Jaksot
Yhteensä 10 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 3.10.2018.
Sukupolvityyppistä järjestäytymistä
Mistä puhutaan, kun puhutaan sukupolvista – ja miksi niistä puhutaan niin paljon? Voiko sukupolveen kuuluminen yhä olla osa ihmisen identiteettiä, jos yhteisten kokemusten aika on ohi? X-sukupolven setien Antin ja Roopen vieraana ilmielävä millenniaali, toimittaja ja kriitikko Oskari Onninen.
Huonosti käyttäytyvät nerot
Onko mikä tahansa enää sallittua edes nerokkaalle taiteilijalle? Miten taiteilijan pahat teot – tai syytökset sellaisista – vaikuttavat siihen, miten suhtaudumme hänen taiteeseensa? Myyttisistä miesneroista keskustelemassa all male panel Isokangas, Lehtinen ja laulaja-lauluntekijä Samuli Putro.
Yhtenäiskulttuuri, onko sitä?
Miten suoratoisto on muuttanut hitin käsitettä? Ja mitä nykyajan menestyslevyt, -elokuvat ja tv-sarjat kertovat yhtenäiskulttuurista tai sen katoamisesta? Vieraana mies, joka toi soittolistat Suomeen, radioveteraani ja kulttuurikeskustelija Jukka Haarma.
Bändit laulaa yhä englanniksi
Miten Brexit vaikuttaa Britannian asemaan kulttuurin suurvaltana? Anglofiilistelemässä Suomen Lontoon-suurlähetystön lehdistövirkamies Johanna Sumuvuori.
Onko suomen kieli in danger?
Onko suomalaisten halu ja kyky käyttää äidinkieltään romahtanut vai onko kyse vain kielen normaalista muutoksesta? Kielillä puhumassa kirjailija ja kansallisen lukutaitofoorumin puheenjohtaja Juha Itkonen.
Kaikki on jostain muualta
Samastuuko nykyihminen enemmän kotikaupunkiinsa kuin kotimaahansa? Mistä syntyy helsinkiläinen identiteetti? Kaupungeista ja kaupunkibrändeistä keskustelemassa Helsingin kaupungin viestintäjohtaja Liisa Kivelä.
Mitä kaikkea se ihmisyys raadollisimmillaan on
Sosiaalisella medialla on hyötynsä ja haittansa, mutta kummat ovat voittamassa? Tuhoaako some demokratian ja vastuullisen journalismin ja tekeekö se meistä kaikista ahdistuneita narsisteja? Vai onko kaikki sittenkin ihan hyvin – niin kuin vieraamme, Helsingin Sanomien uutispäällikkö ja sosiaalisen median asiantuntija Jussi Pullinen, sanoo?
Jokin näkemys siitä, miten maailma toimii
Palveleeko taidekriitikko taidetta vai sen yleisöä? Ja mihin arvosteluja edes tarvitaan suoratoiston ja sosiaalisen median aikakaudella? Vieraana elokuvatoimittaja Kalle Kinnunen.
Beto on irti
Ovatko Yhdysvaltain marraskuiset kongressivaalit kansanäänestys Trumpista – vai onko kaikki politiikka Amerikassakin paikallista? Vieraana Clayton State Universityn Yhdysvaltain historian professori ja kolumnisti Marko Maunula.
Muuten kaikki Harvard-pojat voittaa
Onko liberalismi toimivan yhteiskunnan perusta vai omahyväisen eliitin puuhastelua? Voiko ajatus vapaista ihmisistä ja vapaista markkinoista uudistua populismin, nationalismin ja fake newsin aikakaudella? Vieraana The Economist -lehden Melissa Heikkilä.
Linkkejä:
The Economistin manifesti liberalismin uudistamisesta
Popviittauksia ja sanaleikkejä The Economistin otsikoissa
* Oh! You pretty things
* Did Monti give them a raw deal?
* Joy division
* Cornhusker dues: The death penalty is becoming more popular again in America
* Tyrant is sore at Rex: the White House