Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Ratin takana

Scanian Ratin takana -podcastissa äänessä ovat ihmiset, joilla on tonneja takana ja rautaa alla. Sarjan on tuottanut Jaksomedia.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 13 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 5.3.2019.

Puunajo vaatii sitkeyttä, intohimoa ja tehokasta moottoria

Julkaistu 8.10.2020

Evijärveläinen Mika Iso-Pellinen on ollut mukana puutavarakuljetuksissa pikkupojasta lähtien. Perheyrityksessä on myös luotettu vuosikymmeniä V8-moottoreihin. Veekasit tunnetaan paitsi tehostaan ja vääntömomentistaan myös viehättävästä äänimaailmastaan. Millaisista tilanteista moottorin ja kuljettajan täytyy selvitä puunajossa?

Vapaaehtoinen meripelastustoiminta on vaativa, mutta palkitseva harrastus

Julkaistu 9.9.2020

Meripelastusseuralla on yli 130 pelastusalusta jäsenyhdistysten käytössä rannikolla ja sisävesillä. Vuonna 2019 Meripelastusseuran vapaaehtoiset pelastivat todennäköiseltä menehtymiseltä 15 ihmistä. Millaisiin tilanteisiin vapaaehtoiset saattavat joutua? Entä mitkä ovat veneilijöiden yleisimpiä virheitä vesillä? Meripelastusseuran tekninen päällikkö Taneli Mauno tutustutti toimittaja Jose Riikosen meripelastajien toimintaan.

Paloauton ratissa ennakointi on valttia

Julkaistu 6.8.2020

Palomiehet ovat paitsi monipuolisia pelastustyöntekijöitä, myös liikenteen ammattilaisia. Kuorma-autokortti onkin yksi palomiehen ammattivaatimuksista. Mutta millaisia ominaisuuksia on hyvässä paloautossa? Entä kuinka palomiehet säilyttävät lähtövalmiutensa vuorokauden mittaisen työvuoronsa aikana? Paloesimies Pasi Wiiala kierrätti toimittaja Jose Riikosta Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksella.

Millaista on arki uittoaluksella?

Julkaistu 18.6.2020

Tänäkin vuonna Suomen joissa ja järvissä uitetaan tuhansien rekkalastien edestä puuta. Uittopojat Oy:n yrittäjä Reino Nurmi tutustui uittoon kesätyön merkeissä vuonna 1974, ja ura jatkuu edelleen. Parhaimmillaan Nurmen kipparoima M/A Olli hinaa Saimaalla jopa kilometrin mittaista puulastia. Hinaaja kulkee Scanian moottorilla, jota huolletaan tarpeen tullen mihin vuorokauden aikaan tahansa. Mikä on saanut uittokonkarin lykkäämään eläkettä vuosi vuodelta?

Kaasuauton ratissa – Millä raskas kalusto kulkee tulevaisuudessa?

Julkaistu 1.6.2020

Suomessa tavoitteena on lähes puolittaa kuljetusten päästöt vuoden 2005 tilanteesta vuoteen 2030 mennessä. Mutta mitä vaatimuksia ympäristöystävällisyys asettaa kalustolle? Raahelaisen Korsu Oy:n kouluttaja Anssi Karjaluoto kertoo, millaisia kokemuksia yritykselle on kertynyt syksyllä 2019 käyttöönotetusta kaasuautosta, ja miten alalla otetaan päästötavoitteiden asettamat haasteet vastaan. Scanian Ratin takana -podcastin toimittaa Jose Riikonen.

Miltä näyttää linja-autoala kolmekymppisen liikennepäällikön silmin?

Julkaistu 7.8.2019

Ari Vuorinen on alle kolmekymppinen liikennepäällikkö, joka työskentelee linja-autoalalla Ventoniemellä. Hän kantaa päävastuun kymmenien bussien päivittäisestä pyörittämisestä ja hyppää itse aina tarvittaessa ratin taakse. Miten Vuorinen päätyi alalle ja millaisia ovat nuoren miehen kokemukset perinteikkäässä 90-vuotiaassa yrityksessä? Entä millainen on Vuorisesta hyvä kuljettaja, ja miten alan pitäisi vastata tulevaisuuden haasteisiin? Scanian Ratian takana -podcastin toimittaa Jose Riikonen.

Mikä vanhoissa kuorma-autoissa viehättää?

Julkaistu 11.7.2019

Veteraanikuorma-autoseura ry eli Vetku on vanhojen hyötyajoneuvojen säilyttämistä sekä niiden perinnettä edistävä harrastajajärjestö. Se järjestää myös suosittuja matka-ajoja eri puolilla Suomea. Jari Kosenius Vetkusta kertoo, miten hänestä tuli vanhojen kuorma-autojen harrastaja, ja miksi yksinäinen tallissa puurtaminen vanhan auton parissa innostaa vuodesta toiseen. Ratin takana on Scanian podcast tien päältä. Sitä toimittaa Jose Riikonen.

Raskasta kalustoa

Julkaistu 20.6.2019

Puutavara-autoilijan arkeen Koillismaalla kuuluvat raskas kalusto, vaikeat ajo-olosuhteet ja joskus toista metriä lunta. Mitä ala vaatii kalustolta ja kuljettajalta? Sauli Tauriainen kertoo, millaista on ajaa puutavaraa nuorena miehenä ja nyt oman yrityksen luotsaajana. Scanian Ratin takana -podcastin toimittaa Jose Riikonen.

Kun kuljetusfirma siirtyy isältä tyttärelle

Julkaistu 30.5.2019

Jari Välikangas on kolmannen polven autoilija, ja kolme tytärtä pyöri lapsesta asti auttamassa isäänsä sen minkä pystyivät. Jari Välikangas ja Power Oil -yrityksen johtajaksi siirtyvä tytär Sanna Heikkilä Härmältä kertovat, miten sujuu perheyrityksen sukupolvenvaihdos. Scanian Ratian takana -podcastin toimittaa Jose Riikonen.

Mitä hiihtojoukkueen kuljettaja kirjoittaa ajopäiväkirjaan?

Julkaistu 10.5.2019

Milloin pitää huoltaa autoa, milloin suksia, milloin sairastunutta hiihtäjää. Arto Nieminen ajaa Suomen hiihtomaajoukkueen kuorma-autoa ja kuljettaa talven joukkueen varusteita hiihtokilpailuista toiseen. Se on tarkoittanut tuhansia kilometrejä, erikoisia kohtaamisia ja lyhyitä piipahduksia kotona. Scanian Ratian takana -podcastin toimittaa Jose Riikonen.

Millaista on autosuunnittelijan työ maailmalla?

Julkaistu 15.4.2019

Pasi Mäkelä on autosuunnittelija, jonka työnä on veistellä muovailuvahasta autojen fyysisiä muotoja. Hän on työskennellyt monissa maissa, muun muassa Ruotsin Södertäljessä Scanialla suunnittelemassa uuden sukupolven kuorma-autoja. Ratin takana -podcastissa Mäkelä kertoo kuorma-autojen suunnittelusta ja suunnittelijan työstä eri maissa. Scanian podcastissa kuullaan kiinnostavia ihmisiä kuljetusalalta ja ratin takaa. Podcastin toimittaa Jose Riikonen.

Mikä autojen kustomoinnissa innostaa?

Julkaistu 29.3.2019

Pariskunta Jani Paukku ja Tiina Karhula kustomoivat kuorma-autoja Karhuline Truck Customs -yrityksessään. Tässä jaksossa he kertovat, miten kustoimoinnista tuli heidän intohimonsa ja miten he rakensivat siitä itselleen uran. Mutta keitä oikein ovat Mörkö ja Pikkumisu? Scanian Ratin takana -podcastin toimittaa Jose Riikonen.

Kuinka tullaan Euroopan parhaaksi kuljettajaksi?

Julkaistu 5.3.2019

Miten tullaan Suomen ja Euroopan yhdeksi parhaaksi kuljettajaksi? Jukka Haanpää on kisannut menestyksellä Scania Driver Competitions -kuljettajakilpailuissa. Pienestä ja osin myös paikallisesta kisasta on noin 15 vuodessa kehittynyt globaali ilmiö. Haapajärveläinen yrittäjä kertoo kisaamisesta ja urastaan ja siitä, mikä vetää kilpailemaan vuosi vuoden perään. Scanian Ratin takana -podcastin toimittaa Jose Riikonen.

Takaisin podcastien listaan