Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Ensihoidon kahvitunti

Uusi podcast! Ohjelmassa on vaihtuva asiantuntijavieras ja toimittaja keskustelevat päivän teemasta ja samalla kahvitunnin vieraasta maalautuu kiinnostava henkilökuva. Tavoitteena on tämän hetken kuvaus sairaalan ulkopuolisen sosiaali-ja terveystoimen, ensihoidon sekä pelastustoimen näkökulmasta. Toimittajana ensihoitaja, pelastaja, ensihoidon opettaja Marko Tolonen

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 10 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 14.6.2019.

Jakso 8. Kuoleman kohtaaminen ja sanat, jotka ovat parempia sanomatta. Pappi Risto Voutilainen

Julkaistu 6.9.2019

Kuoleman kohtaaminen auttajan työssä. Kuinka tukea omaisia ja olla läsnä vaikeissa tilanteissa, kun sanat tuntuvat paremmilta sanomattomina. Keskustelemassa sairaalapapin työtä tehnyt pappi Risto Voutilainen.

Jakso 7. Auttajan arvot, inhimillisyys vai kyynisyys. Ensihoitolääkäri Teuvo Määttä

Julkaistu 30.8.2019

Podcastissa keskustellaan siitä, millaiset arvot auttajalla pitää olla, jotta hän kykenee säilyttämään inhimillisyyden työuran aikana ja jaksaa henkisesti sekä fyysisesti. Miten sopivia henkilöitä tulisi valita alalle ja miksi mielikuva ensihoitotyöstä on usein väärä. Keskustelemassa paljon kokenut ensihoitolääkäri Teuvo Määttä, joka kertoo myös työurastaan, joka on edennyt "ajopuu"teorialla.

Historian kahvitunti osa 3. Kirjailija Timo Saarto ja hänen Helsinkinsä sisällissodan aikana

Julkaistu 15.8.2019

Helsinki oli 100 vuotta sitten aika erilainen kaupunki. Oli jänniteitä, sota, murhia ja kaaosta. Tuolloin kaupungissa oli miliisilaitos ja Tsaarin poliisit oli erotettu virastaan. Timo Saarto on kirjoittanut dekkarisarjan tuon ajan pääkaupungista. Tapahtumapaikat tuntuvat konkreettisina, kun kävelee Helsingin kaduilla. Takana kuvassa näkyy silloinen Nikolajefin tehdas, joka oli sodan aikana punaisten hallussa. Timo kertoo myös kirjoittamisen prosessista ja kirjailijan ajatuksista.

Jakso 5. Nainen palomiehen saappaissa. Pelastaja Kerttu "Kepa" Ylimartimo

Julkaistu 15.8.2019

Pelastusopistosta on valmistunut 10 naispelastajaa. Yksi heistä on Kerttu Ylimartimo. Kepa kertoo millaista on työskennellä unelma-ammatissaan palomiehenä, millaista on savusukeltaa ja mitä luottamus työparin välillä todella tarkoittaa.

Jakso 4. Seksuaalinen häirintä ensihoidossa? Tutkimuksen tekijä Jukka Ylönen

Julkaistu 13.8.2019

Ylemmän ammattikorkeakoulun opinnäytetyönä seksuaalisesta häirinnästä pelastuslaitoksella tutkimuksen tehnyt ensihoitaja Jukka Ylönen kertoo millaista häirintää työntekijät kokevat ja kuka häirintää aiheuttaa. Tulokset laittavat kuuntelijan pohtimaan syitä ja seurauksia!

Jakso 3. Säästäpuhumisen MM, ADHD, ensihoitaja Pekka Koponen

Julkaistu 8.8.2019

Onko ADHD voimavara vai este työuralle? Ensihoitajana työskentelevä Pekka Koponen kertoo persoonallisesta, vaiheikkaasta elämästään, jonka aikana häntä on yritetty muuttaa "normaaliksi" onnistumatta. Hän on myös virallinen säästäpuhumisen maailmanmestari. Kuuntele koko haastattelu, ihmettele ja ihastu!

Jakso 2. Mitä taitoja ensihoitaja tulevaisuudessa tarvitsee, professori Jouni Kurola

Julkaistu 8.8.2019

Mitä sairaalan ulkopuolinen terveydenhuolto ja siihen liittyvä ensihoitopalvelu on tulevaisuudessa? Millaisia taitoja tarvitaan ja kuka hoidon tarpeen arvion tekee. Miten ensihoidon ammattilaiset motivoituvat alati muuttuvassa työssään. Keskustelemassa ensihoidon professori, Kuopion yliopistollisen sairaalan Palvelukeskus Akuutin ylilääkäri Jouni Kurola.

Jakso 1. Traumaattiset tehtävät osana ensihoidon arkea, opettaja Petri Tuovinen

Julkaistu 7.8.2019

Miten ensihoitaja hoitaa itseään tehtävien jälkeen? Miltä tuntuu kohdata kuollut lapsi, kun ei mitään ole enää tehtävissä. Entä millainen tunnelma on tehtävällä, jossa mies on päättänyt päivänsä ampumalla päälakensa sirpaleiksi ja huoneen seinät täyttyvät verestä sekä luunsirpaleiden palasista. Keskustelemassa ensihoitaja AMK, ensihoidon lehtori Petri Tuovinen

Historian kahvitunti osa 2: Veikko Lavin ja Juha Vainion laulut osana kotkalaista sielunmaisemaa

Julkaistu 29.7.2019

Jaksossa muistellaan kahta Kotkalaista hienoa lauluntekijää Veikko Lavia ja Juha Vainiota. Mestareiden tekstit ovat osana suomalaista ja etenkin kotkalaista sielunmaisemaa. Keskustelemassa Veikko Lavin ystävä, Junnun lauluseuran puheenjohtaja, kaunisääninen laulaja Kristiina Lanki.

Jakso 6. Pelastajan rooli ensihoidossa. Pelastusylitarkastaja Rami Ruuska, sisäministeriö

Julkaistu 14.6.2019

Mikä on pelastajan tai palomiehen rooli tulevaisuuden terveydenhuollossa. Entä pelastajatutkinto, mihin suuntaan sitä kehitetään. Keskustelemassa kehittämisryhmän jäsen pelastusylitarkastaja Rami Ruuska sisäministeriöstä

Takaisin podcastien listaan