Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


#raksapodi

Rentoa jutustelua rakentamisesta ja remontoinnista. Jarkko Nyman ja Mikko Merelä ruotivat alaa aiheesta ja aiheen vierestä.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 40 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 9.4.2020.

40. Ammattina Raksa - Työnjohtaja

Julkaistu 19.10.2021

Vieraana Suomen kaunein rakennusmestari Emmi Suuronen ;-) Juttua työnjohtajan työstä. Mitä työ pitää sisällään ja mitä kouluja pitää käydä että työnjohtajaksi pääsee. Paljonko on mahdollista tienata sekä mikä työssä on parasta ja paskinta. Suoraa puhetta ammateista ja nimikkeistä!

3. kausi alkaa

Julkaistu 12.10.2021

Tästä se taas alkaa! Raksapodin kolmas kausi pärähtää käyntiin Merelän ja Nymanin jaksolla. Tässä käydään läpi tulevaa kautta sekä jauhetaan p...aa ja kysellään pakollisia kuulumisia ;-)

Asuntomessut 2021

Julkaistu 13.7.2021

Asuntomessuspesiaali! Jarkon ja Mikon tärpit tämän vuoden messuille. Missä ehdottomasti kannataa ainakin käydä! Viiltävää analyysiä kohteista sekä messujen tarjonnasta. Yhteistyössä: Asuntomessut

37. Toinen tuotantokausi päättyy

Julkaistu 1.6.2021

Kauden päätösjakso! Juontajilla on hymy herkässä ja nauruhermoja kutittaa. Vaiko sitten vaan kevät väsymystä ilmassa ;-) Jaksossa käydään vähän mennyttä kautta lävitse ja luodataan katse jo seuraavaan kauteen! Kiitos kaudella mukana olleille yhteistyökumppaneille!!!!!

36. Rakennusalan toiminnanohjaaminen

Julkaistu 25.5.2021

Yhteistyössä: Lähde Toiminnanohjaus Rakennusala nojaa vahvasti perinteisiin työtapoihin. Niin myös projektinhallinnan suhteen, joka monesti vielä tänä päivänäkin toteutetaan tupakkiaskin kanteen. Digitalisaatio tulee ryminällä alalle ja siihen tarjoaa varteenotettavan vaihtoehdon Lähde Solutions Oy. Jokapäiväsen arjen hallinnan palvelukokonaisuus joka vapauttaa käyttäjälle aikaa vaikka olla enemmän kalassa ;-) Vieraana Vesa Lehtimäki " eikä yksikään keikka jää laskuttamatta"

35. Paloturvallisuus

Julkaistu 18.5.2021

PELTACO OY on palo- ja työturvallisuuden asiantuntijatalo. Vaikka studiossa oli hauskaa ja naurua tässä jaksossa riittää, asia on vakava ja tärkeä!! Paloturvallisuus on monesti työmailla retuperällä. Tiedätkö miten palon syttyessä pitää toimia vai huudatko vaan apua!? Kuuntele jakso ja viisastu! Vieraina Peltacon toimitusjohtaja Jussi Eskelinen sekä kasvujohtaja Tatu Laine

34. Rakenteiden kuivuminen

Julkaistu 11.5.2021

Miksi onkaan tärkeää odottaa esimerkiksi että betonilattia kuivuu ennen kuin sen pinnoittaa? Mistä sen tietää onko se jo kuivaa ja saako sen päälle sitten lilimata muovimaton suoraan? Nyt on suurta viisautta studiossa kun Saint Gobainin kehityspäällikkö Gunnar Lauren kertoo meille muutaman kemiallisen termin ja puhutaampa jopa hetki ihan säästäkin.

33. Vedeneristys

Julkaistu 4.5.2021

Paljon kyselty aihe! Vedeneristys puhuttaa aina välillä. Kuka saa ja kuka ei saa tehdä. Miten se tehdään oikein ja millä aineilla sekä koulutuksella päästään parhaaseen lopputulokseen. Studiossa Weberin kehityspäällikkö Sari Aarnio. Laatoitustuotteiden super-asiantuntija joka tietää kiinnitys- sekä saumalaasteista ja vedeneristeistä kaiken ;-)

32. Koulutus ja kouluttautuminen

Julkaistu 27.4.2021

Kannattaako ammattilaisen päivittää tietojaan? Rakentaminen on entistä vaativampaa sekä laatuvaatimukset voivat muuttua. Studiossa Koulutuspäällikkö Minna Kesäläinen perehdyttää juontaja kaksikkoa koulutuksen merkityksestä ja tarpeesta. Yhteistyössä Saint Gobain FInland Oy

31. Kipsilevyt

Julkaistu 20.4.2021

Kipsilevy eli Gyproc. Ei ole rakentajaa joka ei olisi tuttu tämän tuotteen kanssa. Mutta moniko tietää esimerkiksi, montaako erilaista kipsilevyä on olemassa? Nyt otetaan kipsilevyistä kaikki irti Vieraana Gyprocin tuotepäällikkö Kimmo Anttila. Yhteistyössä Saint Gobain Finland

30. Rakentamisen vastuullisuus

Julkaistu 13.4.2021

Mitä vastuullisuus on rakentamisessa? Voiko se olla jotain muutakin kuin vain jätteen kierrättämistä asianmukaisesti ;-) Laajasta aiheesta studiossa keskustelemassa Saint Gobainin vastuullisuuspäällikkö Anne Kaiser Yhteistyössä Saint Gobain Finland Oy

29. Hämäräfirmat

Julkaistu 6.4.2021

Rakennusalan hämäräfirmat. Mistä niitä tulee ja kuka niitä pyörittelee. Miten harmaata taloutta voidaan torjua? Entä mistä tunnistaa luotettavan firman. Vieraana RT:n talonrakennusteollisuuden vastaava lakimies Ville Vartiovaara Jakso yhteistyössä Rakennusteollisuuden kanssa!

28. Kuntaspesiaali

Julkaistu 30.3.2021

Nyt puhutaan kuntavaaleista ja niiden merkityksestä esimerkiksi rakentamiseen. Miksi kuntavaalit ovat tärkeät ja mitä kunnanvaltuustossa oikein tehdään? Studiossa kaksi kuntavaaliehdokasta: Mikko Merelä ( SDP ) sekä Diana Råman ( Kokoomus ) joka toimiin myös rakennusteollisuuden aluejohtajana. Illan paneelia johtaa sekä tyhmiä kysymyksiä kuntavaaleista esittää Jarkko Nyman ( sit )

27. Pientalorakentajan ja remontoijan turvallisuus

Julkaistu 23.3.2021

Kannattaako maalipurkeista ja styroksipaketeista rakentaa telineitä työmaalle? Pientalotyömailla sattuu ja tapahtuu! Kenellä on vastuu turvallisesta rakentamisesta kun rakennetaan itselle ja omin päin? Näistä ja paljon muustas tudiossa keskustelemassa Rakennusteollisuuden turvallisuusasiantuntija Juha Suvanto Jakso yhteistyössä Rakennusteollisuuden kanssa.

26. Taloprojektin aikataulutus ja budjetointi

Julkaistu 16.3.2021

Taloprojekti jatkuu. Miten suunnittelet rakentamisen aikataulun ja budjetoinnin? Mikä kestää...suunnittelu, lupakuvat, rakentaminen. Vieraana Atte Kämäräinen Kastelli Talosta. Jakso yhteistyössä Rakennusteollisuuden kanssa.

25. Taloprojektin aloitus

Julkaistu 9.3.2021

Kun omakotitalohaave kytee mielessä ja visio omasta linnasta on piirretty ruutupaperille. Miten tästä eteenpäin? Miten saat taloprojektin jalalla ja mitä pitää tehdä ihan ensimmäisenä? Vieraana Ville pakarinen DesignTalosta. Yhteistyössä Rakennusteollisuuden kanssa!

24. Reklamaatiot

Julkaistu 2.3.2021

Jakso yhteistyössä Rakennusteollisuuden kanssa. Oli urakka iso taikka pieni niin reklamaatioita syntyy. Mutta onko se aina huono asia? Miten reklamoidaan niin että lopputulos on aina paras mahdollinen ja että kaikille jää lopulta hyvä maku suuhun ;-) Vieraana pintaurakoitsijat ry:n lakimies Jukka Koivisto

23. Rautakauppa verkossa.

Julkaistu 23.2.2021

Vieraana Toomas Lehtonen Cronval Oy:stä Cronval on vienyt toimintansa pelkästään verkkoon. Tavoitteena tehdä ostamisesta mahdollisimman helppoa. Miten se on onnistunut ja mitkä ovat verkkokaupan haasteet ja mahdollisuudet? Tästä ja tuttuun tapaan myös paljon muusta turistaan tässä jaksossa. Tarjous kuuntelijoille!!! Koodilla: raksapodi2021 50€ alennus cronval.fi -verkkokaupasta

22. Työturvallisuus

Julkaistu 17.2.2021

Jutustelu jatkuu rakennusliiton kanssa. Jaksossa keskitytään työturvallisuuteen. Mitkä nykyiset työturvallisuustekijät ovat rakennusliiton aikaansaannoksia? Mitä tapahtuu kun tapaturma tapahtuu? Kaikesta tästä ja paljon muusta tässä jaksossa

21. Rakennusliitto

Julkaistu 9.2.2021

Rakennusliitto herättää tunteita puolesta ja vastaan. Jaksossa vieraina Rakennusliiton varapuheenjohtaja Kimmo Palonen sekä työympäristöasiantuntija Tapio Jääskeläinen. Puhetta liiton merkityksestä suomalaiseen rakentamiseen, työehtoihin ja oloihin. Vieläkö vappuna marssitaan ja kannatetaanko väriä. Kaikki tämä selviää kun tämän kuuntelet loppuun.

20. Toinen tuotantokausi starttaa

Julkaistu 2.2.2021

2. tuotantokauden aloitusjakso. Merelä ja Nyman ruotivat tulevaa kautta ja luotaavat mennyttä. Samalla muistellaan joululahjoja sekä mietitään kitaransoiton aloittamisen ihanuutta ;-)

19. Q & A

Julkaistu 17.11.2020

1. tuotantokauden viimeinen jakso. Kysymyksiä kuuntelijoilta ja vastauksia tekijöiltä! Paljon toivottu aihe ja aika liuta hyviä kysymyksiä käsittelyssä ;-)

18. Tee se itse -jakso. Vieraana Jenny Nyman

Julkaistu 3.11.2020

DIY eli tee se itse tarinoita! Jenny jatkaa vieraana tässäkin jaksossa. Käydään läpi omia tarinoita mokista ja onnistumisista. Naurun keskeltä voi loytyä myös ihan opettavaisiakin juttuja ;-)

17. Vieraana Jenny Nyman

Julkaistu 20.10.2020

@sisujasijoitus -instagram tiliä pitävä Jenny on varsinainen monialayrittäjä. Asuntojen flippausta, tee-se-itse meininkiä ja henkilöstövuokrausyritystä pyörittävä yrittäjänainen saapui vieraaksemme hikiseen studioon. Mitä flippaaminen vaatii ja voiko sillä oikeasti tienata? Onko kenties pitänyt mennä yrityksen ja erehdyksen kautta maaliin. Kaikkea tätä ja paljon muuta sijoittamisesta ja remppahommista tässä jaksossa.

16. Työhyvinvointi

Julkaistu 6.10.2020

Miten jaksaa painaa duunia eläkeikään asti hymy huulilla? Vain tarvitseeko sen hymyn olla aina naamalla jos oikeasti ottaa pannuun! ALa on fyysisesti raskas ja henkisestikin joutuu välillä venymään jaksamisen rajoilla. Silti pitäisi hommia painaa... Merelän ja Nymanin työssä jaksamisen vinkit nyt kaikkien saatavilla!!

15. Erilaiset työskentelyolosuhteet

Julkaistu 22.9.2020

Saako päiväkodin viereisellä työmaalla vetää röökii ja kiroilla? Työmaat vaihtuu ja niin myös paikat. Jutustelua erilaisista kohteista ja onko niissä jotain mitä kannattaa ottaa huomioon. Jaksossa selviää myös, kuka kakkasi housuun metrotyömaalla kun ei ollut vessaa järjestetty :-( Merelä vai sen kaveri.

14. Urakkasopimukset

Julkaistu 8.9.2020

Sopimukset. Kun tarjous on hyväksytty, on aika päästä sopimukseen remontista. Miten se tehdään vai tehdäänkö ollenkaan? Saako tilaamasi työ takuun vai näkyykö vain remppa-ukkelin perävalot? Lennokasta keskustelua näistä ja tietysti paljon muustakin.

13. Korona

Julkaistu 25.8.2020

Koronajakso. Miten riivattu viirus on vaikuttanut hommiin? Vai onko sillä ollut mitään vaikutusta. Merelä kertoo maukkaimmat palat kesäloman sekoiluistaan ja Nyman heittää vettä myllyyn tuttuun tapaansa.

12. Remontissa säästäminen

Julkaistu 11.8.2020

Remontit maksaa paljon! Miten voit parhaiten säästää nappuloita kun teetät remontin ammattilaisella. Tuttuun tapaan Veijarikaksikko kertoo omat kokemuksensa ja näkemyksensä aiheesta ja aiheen vierestä.

11. Tarjouspyynnöt

Julkaistu 28.7.2020

Yleensä urakoitsijat saavat pyyntöjä joihin on hankala vastata. Mitä tarjouspyyntöön kannattaa laittaa että urakoitsija saa siitä parhaan hyödyn ja asiakas taas pyyntöä vastaavan tarjouksen! Entä onko Mikon puna vaihtunut jo brunaksi ;-)

10. Vinkit rakennusalalle tulijoille

Julkaistu 14.7.2020

Miksi kannattaa tulla ajoissa ensimmäisenä työpäivänä ja pitää kännykkä taskussa ;-) Oppiiko "kantapään kautta" hommia parhaiten? Mikko ja Jarkko turinoivat kesäisen saiteisissa tunnelmissa parhaita vinkkejä miten saada hyvä startti mahdollisesti loppuelämän ammattiin.

9. Rakennusalan perinteet

Julkaistu 30.6.2020

Pullot, pullat ja harjakaiset. Mitä ovat mm. sarvipullo ja savuryyppy? Entä mitä luuta talon harjalla tarkoittaa... Yhteistyössä Stark

8. Sosiaalinen media yritystoiminnassa

Julkaistu 16.6.2020

Miksi kannattaa olla somessa, vai kannattaako? Miten Mikko ja Jarkko kokevat oman some-elämän ja onko siitä ollut hyötyä yritystoiminnan näkökulmasta katsottuna. Somehaasteeseen tarttunut Mikko lupaa luopua viiksistään...

7. Rakennusalan pimeä puoli

Julkaistu 2.6.2020

Kannattaako hommia tehdä pimeänä vai voisiko siihen liittyä jotain riskejä? Aihetta ruoditaan monelta kantilta ja pohditaan myös sitä, kannattaako naisille ostaa kukkia ;-)

6. Työmaasuojaus

Julkaistu 19.5.2020

Vieraana Raxan Oy:n Ville ja Sami Mäki. Rakentamisesssa ja remontoinnissa työnaikainen suojaus on tärkeää niin pintojen, kuin myös tekijän terveyden kannalta. Mitä on markkinoilla tarjolla ja mitä Raxan Oy tarjoaa markkinoille.

5. Huoneistoremontit

Julkaistu 5.5.2020

Mitä pitää ja kannattaa ottaa huomioon kun teet remonttia taloyhtiössä. Minkälaisia kommelluksia ja sattumuksia on karulla kaksikolla kerrottavana.

4. Työkalut

Julkaistu 21.4.2020

Nyt ollaan asian ytimessä. Paljon toivottua puhetta työkaluista. Mitä kannattaa otta huomioon työkaluja ostaessa. Mitä vehkeitä kundit käyttää ja mikä olisi kannattanut jättää ostamatta. Jakson sponsoroi: Vantaan Siemen ja Kone

3. Työvaatteet

Julkaistu 9.4.2020

Mikä tekee työvaatteesta hyvän ja mikä huonon. Miksi turvakenkiä kannattaa käyttää ja kannattaako halpoja työhousuja ostaa. Millä juontaja -kaksikko lahjoo toisiaan jakson lopussa?

2. Yrittäjyys

Julkaistu 9.4.2020

Mitä yrittäminen vaatii, mikä kiehtoo ja miten se helpoiten perustetaan. Onko sinusta rakennusalan yrittäjäksi? Mitä kannattaa kysyä itseltään ennen kuin heittäytyy yrittäjyyden suohon.

1. Merelä ja Nyman esittäytyvät

Julkaistu 9.4.2020

Tässä jaksossa syväluodataan kaksikon historiaa ja nykyhetkeä.

Takaisin podcastien listaan