Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


#raksapodi

Rentoa jutustelua rakentamisesta ja remontoinnista. Jarkko Nyman ja Mikko Merelä ruotivat alaa aiheesta ja aiheen vierestä.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 19 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 9.4.2020.

19. Q & A

Julkaistu 17.11.2020

1. tuotantokauden viimeinen jakso. Kysymyksiä kuuntelijoilta ja vastauksia tekijöiltä! Paljon toivottu aihe ja aika liuta hyviä kysymyksiä käsittelyssä ;-)

18. Tee se itse -jakso. Vieraana Jenny Nyman

Julkaistu 3.11.2020

DIY eli tee se itse tarinoita! Jenny jatkaa vieraana tässäkin jaksossa. Käydään läpi omia tarinoita mokista ja onnistumisista. Naurun keskeltä voi loytyä myös ihan opettavaisiakin juttuja ;-)

17. Vieraana Jenny Nyman

Julkaistu 20.10.2020

@sisujasijoitus -instagram tiliä pitävä Jenny on varsinainen monialayrittäjä. Asuntojen flippausta, tee-se-itse meininkiä ja henkilöstövuokrausyritystä pyörittävä yrittäjänainen saapui vieraaksemme hikiseen studioon. Mitä flippaaminen vaatii ja voiko sillä oikeasti tienata? Onko kenties pitänyt mennä yrityksen ja erehdyksen kautta maaliin. Kaikkea tätä ja paljon muuta sijoittamisesta ja remppahommista tässä jaksossa.

16. Työhyvinvointi

Julkaistu 6.10.2020

Miten jaksaa painaa duunia eläkeikään asti hymy huulilla? Vain tarvitseeko sen hymyn olla aina naamalla jos oikeasti ottaa pannuun! ALa on fyysisesti raskas ja henkisestikin joutuu välillä venymään jaksamisen rajoilla. Silti pitäisi hommia painaa... Merelän ja Nymanin työssä jaksamisen vinkit nyt kaikkien saatavilla!!

15. Erilaiset työskentelyolosuhteet

Julkaistu 22.9.2020

Saako päiväkodin viereisellä työmaalla vetää röökii ja kiroilla? Työmaat vaihtuu ja niin myös paikat. Jutustelua erilaisista kohteista ja onko niissä jotain mitä kannattaa ottaa huomioon. Jaksossa selviää myös, kuka kakkasi housuun metrotyömaalla kun ei ollut vessaa järjestetty :-( Merelä vai sen kaveri.

14. Urakkasopimukset

Julkaistu 8.9.2020

Sopimukset. Kun tarjous on hyväksytty, on aika päästä sopimukseen remontista. Miten se tehdään vai tehdäänkö ollenkaan? Saako tilaamasi työ takuun vai näkyykö vain remppa-ukkelin perävalot? Lennokasta keskustelua näistä ja tietysti paljon muustakin.

13. Korona

Julkaistu 25.8.2020

Koronajakso. Miten riivattu viirus on vaikuttanut hommiin? Vai onko sillä ollut mitään vaikutusta. Merelä kertoo maukkaimmat palat kesäloman sekoiluistaan ja Nyman heittää vettä myllyyn tuttuun tapaansa.

12. Remontissa säästäminen

Julkaistu 11.8.2020

Remontit maksaa paljon! Miten voit parhaiten säästää nappuloita kun teetät remontin ammattilaisella. Tuttuun tapaan Veijarikaksikko kertoo omat kokemuksensa ja näkemyksensä aiheesta ja aiheen vierestä.

11. Tarjouspyynnöt

Julkaistu 28.7.2020

Yleensä urakoitsijat saavat pyyntöjä joihin on hankala vastata. Mitä tarjouspyyntöön kannattaa laittaa että urakoitsija saa siitä parhaan hyödyn ja asiakas taas pyyntöä vastaavan tarjouksen! Entä onko Mikon puna vaihtunut jo brunaksi ;-)

10. Vinkit rakennusalalle tulijoille

Julkaistu 14.7.2020

Miksi kannattaa tulla ajoissa ensimmäisenä työpäivänä ja pitää kännykkä taskussa ;-) Oppiiko "kantapään kautta" hommia parhaiten? Mikko ja Jarkko turinoivat kesäisen saiteisissa tunnelmissa parhaita vinkkejä miten saada hyvä startti mahdollisesti loppuelämän ammattiin.

9. Rakennusalan perinteet

Julkaistu 30.6.2020

Pullot, pullat ja harjakaiset. Mitä ovat mm. sarvipullo ja savuryyppy? Entä mitä luuta talon harjalla tarkoittaa... Yhteistyössä Stark

8. Sosiaalinen media yritystoiminnassa

Julkaistu 16.6.2020

Miksi kannattaa olla somessa, vai kannattaako? Miten Mikko ja Jarkko kokevat oman some-elämän ja onko siitä ollut hyötyä yritystoiminnan näkökulmasta katsottuna. Somehaasteeseen tarttunut Mikko lupaa luopua viiksistään...

7. Rakennusalan pimeä puoli

Julkaistu 2.6.2020

Kannattaako hommia tehdä pimeänä vai voisiko siihen liittyä jotain riskejä? Aihetta ruoditaan monelta kantilta ja pohditaan myös sitä, kannattaako naisille ostaa kukkia ;-)

6. Työmaasuojaus

Julkaistu 19.5.2020

Vieraana Raxan Oy:n Ville ja Sami Mäki. Rakentamisesssa ja remontoinnissa työnaikainen suojaus on tärkeää niin pintojen, kuin myös tekijän terveyden kannalta. Mitä on markkinoilla tarjolla ja mitä Raxan Oy tarjoaa markkinoille.

5. Huoneistoremontit

Julkaistu 5.5.2020

Mitä pitää ja kannattaa ottaa huomioon kun teet remonttia taloyhtiössä. Minkälaisia kommelluksia ja sattumuksia on karulla kaksikolla kerrottavana.

4. Työkalut

Julkaistu 21.4.2020

Nyt ollaan asian ytimessä. Paljon toivottua puhetta työkaluista. Mitä kannattaa otta huomioon työkaluja ostaessa. Mitä vehkeitä kundit käyttää ja mikä olisi kannattanut jättää ostamatta. Jakson sponsoroi: Vantaan Siemen ja Kone

3. Työvaatteet

Julkaistu 9.4.2020

Mikä tekee työvaatteesta hyvän ja mikä huonon. Miksi turvakenkiä kannattaa käyttää ja kannattaako halpoja työhousuja ostaa. Millä juontaja -kaksikko lahjoo toisiaan jakson lopussa?

2. Yrittäjyys

Julkaistu 9.4.2020

Mitä yrittäminen vaatii, mikä kiehtoo ja miten se helpoiten perustetaan. Onko sinusta rakennusalan yrittäjäksi? Mitä kannattaa kysyä itseltään ennen kuin heittäytyy yrittäjyyden suohon.

1. Merelä ja Nyman esittäytyvät

Julkaistu 9.4.2020

Tässä jaksossa syväluodataan kaksikon historiaa ja nykyhetkeä.

Takaisin podcastien listaan