Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Yripodi For Evripodi

Mikrofonin takaa löytyvät juontaja-yrittäjä, jokapaikan tasohöylä Harri ”itsmeharry.fi” Kolehmainen ja ehkä koko maailman pelastava, suomen urhein yrittäjä Juha Järvinen aka. Perintäritari. Tässä podcastissa pureudutaan yrittäjyyteen toden teolla, mutta tietenkin huumorilla. Joka toinen viikko pääset kuulemaan pysäyttäviä ja tunteita herättäviä tarinoita eri alojen yrittäjien matkan varrelta vieraiden omin sanoin. Joka toinen viikko vuorostaan istutaan alas ja käsitellään tämän hetken yritysmaailman polttavimpia aiheita.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 15 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 27.9.2019.

Suklaalla maailmasta parempi paikka

Julkaistu 10.1.2020

Goodion on alusta lähtien tähdännyt maailmalle. Helsingin Sörnäisissä valmistuvaa raakasuklaata löytyy maailmalta jo 15 maasta, mutta tie kansainvälisesti uskottavaksi toimijaksi ei ole ollut helppo. Mitä kaikkea yrityksen tulee ottaa huomioon kansainvälisillä pelikentillä ja miten sinne pääsee?

Annetaan Goodion (Helsinki Heaven Oy:n) operatiivisen johtajan Jussi Salosen auttaa meitä ymmärtämään kansainvälistä liiketoimintaa paremmin.

Isossakyrössä taidetaan tislaus ja markkinointi

Julkaistu 3.1.2020

Maailman parhaan GinTonicin etuliitteen tuottaja tulee Suomen Isostakyrööstä. Kyrö Distillery Company on luonut persoonallista markkinointia muun muassa puolestakyröttäjillä viime kesän festareilla. Mutta millaisia haasteita alkoholin markkinoiminen aiheuttaa ja miten Facebook-markkinoinnista tehdään kiinnostavaa ja sitouttavaa? Haastateltavana Kyrön some-guru Hanna-Leena Huhtala, joka on aiemmin toteuttanut mm. Kotipizzan some-markkinointia.

AR on digimarkkinoinnin uusi musta vai ohimenevä ilmiö

Julkaistu 27.12.2019

AR eli lisätty todellisuus on listattu kärkeen markkinoinnin trendeissä 2019. Mitä ihmettä on AR ja miten yritykset pystyvät sitä hyödyntämään? Turkulainen Broomu Digitals Oy on erikoistunut lisätyn todellisuuden luomiseen ja oli suuri kunnia saada Yrittäjä podcastiin haastateltavaksi mies Broomun takaa. Hyvät naiset ja herrat, Tuukka Kahila!

Savolaista Robotiikkaa

Julkaistu 20.12.2019

Kehitys kehittyy ja digitalisaatio korvaa vuosi vuodelta enemmän ihmisten suorittavia töitä. Kuopiolainen NewIcon Oy kehittää robotiikan avulla lääkehuollon varastointia ja annostelua.

Miten NewIcon Oy sai alkunsa ja onko digitalisaatio riski alalla, jossa virheisiin ei ole varaa. NewIconin toimitusjohtaja Ossi Parviainen kertoo heidän tarinansa ja millainen vaikutus heidän liiketoiminnalla on apteekeille ja sairaaloille.

Jakso on uusinta Yrittäjän Podcast ensimmäiseltä tuotantokaudelta. 

Syksyn niputus ja Yripodin tulevaisuus

Julkaistu 6.12.2019

Mennyt syksy tarjosi parhaita mahdollisia yrittäjätarinoita hyvinvoinnin, vaikuttamisen ja yritysvastuun ympäriltä. Käymme järjestyksessä läpi jaksot ja tarjoilemme vielä joulukuulle keväällä Yrittäjän podcastin kanssa tehdyt tarinat teidän kuultaville.


Kiitos kaikille vuodesta 2019 ja otetaan ensi vuosi avoimin mielin vastaan. Tänään nautimme kuitenkin Suomen itsenäisyydestä. Täysillä.

Vaatejäte on Pure Wastelle aarre ja raaka-aine

Julkaistu 29.11.2019

”Osta sitä mitä tiedät pitäväsi pitkään. Ekologisuutta on ostaa laatua.” - Hannes Bengs, Pure Waste

Pure Waste on ollut ekologisuuden edelläkävijä. 100% kierrätetyt vaatteet ovat meille tutumpia Bille Beinon, Makian ja Nanson mallistoista. Hannes avaa Yripodissa heidän yli 10 vuotta sitten alkanutta matkaansa, joka on jokaisen ekologisuudesta ja kiertotaloudesta kiinnostuneen kuultava.

Norwich handlaa markkinoinnin ja Eezy on uusi VMP

Julkaistu 22.11.2019

Huuhkajat teki historiaa ja Norwich hyödynsi sen kaupallisesti täydellisesti. Mutta miten Palloliitto onnistui pelipaitamyynnissään? Eezy tähtää markkinajohtajaksi uusin tuulin ja VMP on historiaa. Lisäksi nostellaan framille Black Fridayn vastaiskukampanjoita.

Venner yhdistää hyväntekeväisyyden ja liiketoiminnan nerokkaasti

Julkaistu 15.11.2019

Venner tarjoaa täysin uudenlaisen, yksinkertaisen ja tehokkaan tavan auttaa suomalaisia vähävaraisia lapsiperheitä ravitsevan ruoan avulla, suoraan kotiovelle toimitettuna. Miten tämä konkreettisesti toteutuu, kenen avulla ja mistä raha?

Venner Oy:n toisiaan täydentävät perustajasiskokset, Tuulia ja Emilia Järvinen, kävivät vieraanamme kertomassa miten Venner toimii ja miten siitä hyötyvät niin saajat kuin lahjoittajat. He ovat tasa-arvoisemman Suomen sanansaattajia, hyväntekeväisyyden ritareita.

Viimeinen veropäivä sekä Villen ja Anniinan Avioliitto Oy

Julkaistu 8.11.2019

Padel-mailasta silmään ja tikkauksesta kiitokset veronmaksajille. Mihin tarvitaan jokavuotista veropäivää ja miltä kantilta sitä kulin katselee?

Ville ja Anniina pistivät Ensitreffit alttarilla -sarjassa yhteisen avioliiton pystyyn. Millainen merkitys yrittäjyydellä on parisuhteessa?

Emmi Lehtomaa vaikuttaa ja auttaa vaikuttamaan. Mitä on vaikuttajamarkkinointi?

Julkaistu 1.11.2019

Aiemmin vaikuttajamarkkinointi koettiin annettujen tuotteiden esittelynä sosiaalisessa mediassa. Tämän päivän vaikuttajat ovat parhaimmillaan ammattilaisia, jotka rakentavat omaa tarinaansa arvoihinsa täydellisesti sopivien yritysten kanssa. Miss Fitnessmalli 2012 Emmi Lehtomaa on itse vaikuttaja, mutta nykyään myös mm. Janni Hussin ja Miska Haakanan vaikuttajamanageri. Hän perusti Fament Oy:n tänä vuonna tukemaan vaikuttajiksi aikovien matkaa. Voimmeko me yripodilaiset kutsua itseämme vaikuttajiksi ja millaisia vinkkejä Emmillä on vaikuttajaksi aikoville? Sanoimmeko jo sanan vaikuttaja?

Palkittujen yksinyrittäjien pureskelut

Julkaistu 25.10.2019

Viikko sitten Yrittäjäpäivillä osoitettiin ensi kertaa palkintojen muodossa kunniaa yksinyrittäjille. Suurten IT-firmojen kanssa kilvoitteleva JSM Consulting Oy:n Jaakko Marin ja graaffinen tarinallistaja (har du redan) Redanredan Oy:n Linda Saukko-Rauta saivat ansaitut tunnustukset.

Lahdessa järjestettyjen Yrittäjäpäivien menossa mukana ollut Harri avaa tapahtuman antia enemmänkin. Tervetuloa päiväkahveille kanssamme.

Yksi Kotipizza vastuullisilla täytteillä, kiitos!

Julkaistu 18.10.2019

Päivän vieraamme Kotipizza Groupin viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Antti Isokangas avaa pelikirjaa miten heidän korporaatiossaan tehdään vastuullista yritystoimintaa. Kotipizza on jo neljästi peräkkäin valittu Suomen vastuullisimmaksi ravintolabrändiksi, joten Isokankaan sana on varsin vaikuttava. Millaisia toimenpiteitä taustalla tehdään, jotta me kuluttajat saisimme vastuullisen makuista Special Operaa ja Franchise-yrittäjillä olisi parhaat edellytykset onnistua liiketoiminnassaan?


Kotipizza Group käsittää tänä päivänä brändit No Pizza, Chalupa, Social Burger Joint ja itsensä Kotipizzan. Isokankaan avaama yritysvastuu koskettaa jokaista heidän perheensä brändiä. #vastuullisuus #yritysvastuu #brändi #Kotipizza #yrittäjä #yripodi

Ilmastotekoja, makiointia ja vaatehuoneen Simoja

Julkaistu 11.10.2019

Uplift -kilpailu nosti ilmastoteot podiumille, Siili meni metsään ja Simo tuli vaatehuoneelta. Kuka makioi ja ketä?

Päiväkahvimme ryystimme tällä viikolla ilmastotekojen keskiössä ja vanhoja mainosrallatteluja muistellen. Hyppää kanssamme pienellä maitovaralla ääniaalloille.

Burnout pysäytti Jarno Laasalan arvioimaan omaa hyvinvointiaan

Julkaistu 4.10.2019

Yripodissa keskustellaan tällä viikolla hyvinvoinnista, jaksamisesta ja burnoutista. Vieraanamme on hullu, eläin ja viihdealan yrittäjä Jarno Laasala, joka koki burnoutin 10 vuotta sitten, kun Duudsoneiden maailmanvalloitus oli pahasti kesken. Mitä oikein tapahtui, miten siitä selvittiin ja millaisia vaikutuksia sillä on tämän päivän Jarno Laasalaan? Miten tärkeää on huolehtia omasta hyvinvoinnista?


Laasalan olemuksesta huokuu tänä päivänä ilo, positiivisuus, aitous ja avoimuus, jotka välittyvät myös hänen omalla Youtube-kanavallaan. Sillä ei suotta ole 115000 tilaajaa. Kääntäkäähän kanava seurantaan! #duudsonit #hyvinvointi #jaksaminen #burnout #yrittäjä #yripodi

Thomas Cookin konkurssista Suomen iloisimpiin yrittäjiin

Julkaistu 27.9.2019

Maailman vanhin matkatoimisto Thomas Cook ajautui konkurssiin. Tuhansilta työntekijöiltä lähti työpaikka alta ja vielä useamman lomamatka jäi toteutumatta. Kuluttajilla oli taloudellinen suoja, mutta miten yrityksiä kohdellaan luottokorttihankinnoissa? Onko yrityksillä suojaa luottokortin takana?


Suomen iloisin yrittäjä 2019 on kalamies Olli Ojamo, joka voitti yhden äänen erolla salaojamies Jani Törmin. Kolmanneksi sijoittui päiväkerhodaami Miia Kalliomäki. Millaisia veli-/siskokultia nämä podiumille päässeet positiivarit oikein ovat?

Takaisin podcastien listaan