Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Yripodi For Evripodi

Mikrofonin takaa löytyvät juontaja-yrittäjä, jokapaikan tasohöylä Harri ”itsmeharry.fi” Kolehmainen ja ehkä koko maailman pelastava, suomen urhein yrittäjä Juha Järvinen aka. Perintäritari. Tässä podcastissa pureudutaan yrittäjyyteen toden teolla, mutta tietenkin huumorilla. Joka toinen viikko pääset kuulemaan pysäyttäviä ja tunteita herättäviä tarinoita eri alojen yrittäjien matkan varrelta vieraiden omin sanoin. Joka toinen viikko vuorostaan istutaan alas ja käsitellään tämän hetken yritysmaailman polttavimpia aiheita.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 33 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 27.9.2019.

Kaikki hyvä päättyy aikanaan

Julkaistu 9.10.2020

On aika paketoida Yripodin kolmoskausi. Samalla tullee pakettiin myös päiväkahviemme lähdeviittausten kärkipaikkaa pitävän Markkinointi&Mainonta -medialle, kun Alma Media on saattohoitamassa sitä yt-neuvotteluiden myötä maaliin.

Nyt on tärkeä pitää itsemme terveinä, jotta yrittäjyys saadaan mahdollisimman pian uuteen kukoistukseen. Olette tärkeitä, ja katsotaan milloin onnistumme palaamaan neloskauden merkeissä. Yripodi <3 TE

Nuori Yrittäjyys teki Jessica Honkasesta Uurnasepän

Julkaistu 2.10.2020

Jessica Honkanen opiskeli puusepäksi, kun hän kuuli perheenjäsenen sairastuneen syöpään. Hän halusi valmistaa yksilöllisen ja kauniin leposijan rakkaan ihmisen viimeiselle matkalle. Syntyi uurna sekä yritys nimeltä CELO NY.

Nuori yrittäjyys ry mahdollisti tämän kauniin tarinan hiomisen yritysideaksi. Se on lopulta hiottu niin hyväksi, että se pokkasi parhaan liikeidean palkinnon Vuosi Yrittäjänä -ohjelmasta. Ja idea on realisoitunut myös euroiksi. Hyppäähän mukaan Honkasen uurnamatkalle.

1-vuotias Yripodi - Mitkä tarinat ovat kolisseet voimakkaimmin?

Julkaistu 25.9.2020

30 jaksoa, 1111 minuuttia, 16 vierasta. Vuoteen on mahtunut valtavasti ja näillä kahveilla tiputtelemme niistä meille henkilökohtaisimpia. Jokainen vieras on omalla tarinallaan inspiroinut kuulijoita ja se on puskenut meitä etsimään monimuotoisia vieraita eri teemojen ympäriltä. Mikä sinua on kolauttanut henkilökohtaisesti merkityksellisimmin?

Kiitos vieraat, kiitos kuuntelijat, kiitos läheiset ja kiitos Supla! Te mahdollistatte meidän jaksamisemme!

Akseli Herlevi kulkee vastavirtaan intohimo edellä

Julkaistu 18.9.2020

Mr Top Chef, The Naughty BRGR ja Se Burgerimies. Akseli Herlevin tarina ei lähde kympin arvosanoista vaan pakkoruotsin vastustamisesta ja intohimosta rakastamiinsa asioihin.


Korona ajoi Burgerimiehen kotiin ja pakotti ravintoloiden ovet säppiin. Miten tämä on näkynyt arjessa ja miten siitä on selvitty? Herlevin tarina juuri hänen kertomanaan sisältää naurutakuun.

Miten yrityksen tulisi suhtautua Pride-viikkoon?

Julkaistu 11.9.2020

Alko, Telia, Elisa, DNA, Burger King ja Perintäritari. Näitä yrityksiä yhdistää se, että he ovat tällä viikolla antaneet sateenkaarilipun liehua saloissaan. Miten suhtautua yrityksiin, jotka näkyvästi tuovat esille tukensa priden puolesta? Boikotoitko tulevaisuudessa Alkoa ja jätät viinat ostamatta? Miten osallistuminen "praidiin" vaikuttaa työnantajamielikuvaan?

Pyhitimme nämä kahvit teemalle, joka vuosi toisensa jälkeen jakaa vahvasti mielipiteitä. Valuta siis maailman puhtain vesi keittimeesi, rikasta tylsän ruskea suodatinpussi rakkaudella valmistetuista kahvinpuruista ja täytä värikkäin kahvimukisi elämän eliksiirillä. Juuri sinä ainutlaatuisena ja rakastettavana yksilönä olet sen ansainnut eilen, tänään ja huomenna.

Laura Salonen on tehnyt Juustoansasta ilmiön

Julkaistu 4.9.2020

Somen suosituin juustokauppa. Sen Laura Salonen on luonut Juustoansasta, joka sijaitsee Helsingin Vanhassa Kauppahallissa. Tarina sai alkunsa joulukuussa 2019 ja alku on ollut kaikkea muuta kuin helppo.

Miten Salosesta tuli yrittäjä ja kuinka hän on onnistunut luomaan Juustoansasta Twitter-ilmiön fanikuntineen?

Kriisiviestintää nollalla vai ilman?

Julkaistu 28.8.2020

Sosiaali- ja terveysministeriö unohti yhden kriittisen nollan tiedotteestaan ja soppa oli valmis. Vahinkoja sattuu nyt ja aina, mutta niiden minimointiin on hyvä olla suunnitelma. Kriisiviestintä vaikuttaa yksinkertaiselta, mutta silti niin moni siinä epäonnistuu.

Heikki Paasonen - viihdyttävää yrittäjyyttä jo 20 vuoden ajan

Julkaistu 21.8.2020

Summerista se kaikki teininä lähti ja tänään hän tuikkii mm. Voice of Finlandin isäntänä. Paljon on ehtinyt viihdealalla tapahtumaan tuona aikana, mutta Heikki Paasosta aika on kohdellut mukavasti. Juontamisen lisäksi Paasonen lähti pari vuotta sitten yrittäjäksi rakkaan harrastuksensa, padelin, kun hän perusti yhdessä Teemu Uotilan ja Jani-Pekka Tarpion kanssa Seinäjoelle Padel or Die -yrityksen.

Millaista on ollut toimia yrittäjänä 360km päässä konttorilta ja millaisena päähänpistona yritys oikein sai alkunsa? Näihin ja Heikin tulevaan syksyyn saamme vastauksia seuraavan kolmevarttisen aikana.

Uusi kausi - vieläkö tarinoita riittää?

Julkaistu 14.8.2020

Yripodin viime kausi päätettiin koronan vuoksi hieman ennen aikojaan, mutta pitkä odotus on nyt vihdoin ohi. Tuleva syksy tulee pitämään sisällään edellisten kausien tapaan tuttuja vieraita niin yritysmaailmasta kuin julkisuudestakin.

Edelleen päiväkahvitellaan joka toinen viikko ja joka toinen päästämme vieraat ääneen. Tervetuloa inspiroitumaan uuden kauden tarinoista!

Etäillen kausi pakettiin

Julkaistu 27.3.2020

Kevään viimeisessä jaksossa pikakelaamme kevään vieraat sekä puimme etätyön fiiliksiä ja mahdollisuuksia. Valitettavasti poikkeustila paketoi kautemme ehkä hieman etuajassa, mutta pidetään nyt huoli läheisistämme, terveydestämme ja säädöksistämme vastuullisesti. Palataan parhaiden yrittäjätarinoiden kanssa kuulolle, kun aika on sille jälleen otollinen. Kiitos vieraat ja kuulijat, te teette Yripodin!

Imurikauppiaasta Euroopan parhaan siivousalan organisaation perustajaksi

Julkaistu 20.3.2020

Saana Tynin luotsaama Koti Puhtaaksi Oy:n on saanut tunnustusta jopa kansainvälisesti. Suomen parhaan työnantajan titteli on vaatinut haastavalla toimialalla poikkeuksellisia toimenpiteitä. Mitä ne ovat olleet ja millainen tyyppi Saana Tyni oikein on? Seuraavassa kolmevarttisessa löytynee näihin kysymyksiin vastauksia.

Viileällä pitchauksella linnan valtiaaksi

Julkaistu 13.3.2020

Miltä kuulostaisi oma linna Varkaudessa tai ravintola upeassa miljöössä Sammatissa? Haaveilta, joita rohkeat yrittäjät ovat lähteneet toteuttamaan. Miltäs kuulostaa oman yrityksen myyntipuhe avannosta käsin? Edelleen rohkeudelta. Näistä lisää tämän viikon päiväkahveilla.

Ville Leinosta Bille Beinoksi

Julkaistu 6.3.2020

Huippu-urheilijat tekevät valtavasti töitä ja uhrauksia menestyksensä eteen. Ammattilaisuus kestää kuitenkin rajoitetun ajan ja polut siviiliin ovat usein hyvin erilaiset. Ville Leino pelasi loisteliaan kiekkouran NHL:ssä ja tekee nykyään merkittävää uraa Bille Beinon vetäjänä. Miten Bille Beino sai alkunsa ja mitä Ville Leinolle nykyään kuuluu? Tuliko urheilu-uran jälkeistä tyhjiötä?

Miten koronavirus on kolahtanut yrityksiin?

Julkaistu 28.2.2020

Koronavirus on kylvänyt uhkaa, kaaosta ja pelkoa jo muutaman viikon ajan. Finnair aloitti YT-neuvottelut, vienti sakkaa ja erityisesti Lapin matkailu kärsii turistikatoa. Tartuntatautilaki mahdollistaa Teneriffalla eristyksiin joutuneiden täysmääräisen palkanmaksun, mutta miten yrittäjiä käsitellään korvausten suhteen?

Jyri Lindenin luotsaama NBF ei tyydy vaan haluaa olla paras

Julkaistu 21.2.2020

Nordic Business Forum on yksi maailman arvostetuimmista Business-tapahtumista, mutta mikä tekee siitä niitä suositun, että mm. Al Gore, George Clooney ja Barack Obama ovat halunneet nousta tapahtumassa lavalle?

Millaista on toimia yrittäjänä tapahtuma-alalla, jossa yksi viikonloppu määrittää kassavirran ja tulevaisuuden? NBF:n Jyri Linden omaa 10 vuoden kokemuksen, niin annetaan hänen kertoa.

Sidoste on 75-vuotias perheyritys, jota ohjaa laatu, arvot ja kotimaisuus

Julkaistu 14.2.2020

Yripodin 2 kauden ensimmäinen tarina! 

Sidoste sai alkunsa heti sotien jälkeen 75 vuotta sitten. Paljon on matkalla muuttunut, mutta tamperelaisuus on säilynyt. Se ei ole ollut aina helpoin tie. 

Neljännen polven perheyrittäjä Janne Tamminen hyppäsi kaksi vuotta sitten toimitusjohtajaksi ja lähti piirtämään Sidosteen tarinaa myös nuorille ja nuorille aikuisille. Matka alkoi tietenkin sukelluksella syvään päähän.


Kesäseteleillä nuoret töihin ja F-Securen palvelulla tietovuodot esiin

Julkaistu 7.2.2020

F-Secure julkaisi uuden palvelun, joka kertoo sähköpostiosoitteen syöttämällä onko omat tietosi päässeet vuotamaan ja miltä sivustolta. Vuodoilta kukaan ei ole turvassa, mutta seuraukset jokainen pystyy minimoimaan itse. Kesätyöhaku käy todella kuumana jo helmikuussa. Millaisia kesätyömuistoja meiltä löytyy ja oletko sinä yrittäjänä tietoinen kesäseteleistä, joita kunnat tarjoavat nuorten palkkaamisen edistämiseksi?

Yripodi Kausi 2 Alkaa! Mokomakin alkoholiton olut ja verkkolaskulain mahdollisuudet

Julkaistu 31.1.2020

Se, että matalalta sointuja paukutteleva Mokoma ja Saimaa Brewing Company tuovat markkinoille alkoholittoman oluen, kuvastaa entisestään suuntaa 2020-luvun alkoholikäyttäytymiseen. Yhteistyö on mainio ja mahdollistaa myös ES-Jonnet olemaan osa bändiyhteisöä. Yrittäjille tulee laskutukseen muutoksia huhtikuussa. Miten uusi verkkolaskulaki vaikuttaa yritysten toimintaan?

Suklaalla maailmasta parempi paikka

Julkaistu 10.1.2020

Goodion on alusta lähtien tähdännyt maailmalle. Helsingin Sörnäisissä valmistuvaa raakasuklaata löytyy maailmalta jo 15 maasta, mutta tie kansainvälisesti uskottavaksi toimijaksi ei ole ollut helppo. Mitä kaikkea yrityksen tulee ottaa huomioon kansainvälisillä pelikentillä ja miten sinne pääsee?

Annetaan Goodion (Helsinki Heaven Oy:n) operatiivisen johtajan Jussi Salosen auttaa meitä ymmärtämään kansainvälistä liiketoimintaa paremmin.

Isossakyrössä taidetaan tislaus ja markkinointi

Julkaistu 3.1.2020

Maailman parhaan GinTonicin etuliitteen tuottaja tulee Suomen Isostakyrööstä. Kyrö Distillery Company on luonut persoonallista markkinointia muun muassa puolestakyröttäjillä viime kesän festareilla. Mutta millaisia haasteita alkoholin markkinoiminen aiheuttaa ja miten Facebook-markkinoinnista tehdään kiinnostavaa ja sitouttavaa? Haastateltavana Kyrön some-guru Hanna-Leena Huhtala, joka on aiemmin toteuttanut mm. Kotipizzan some-markkinointia.

AR on digimarkkinoinnin uusi musta vai ohimenevä ilmiö

Julkaistu 27.12.2019

AR eli lisätty todellisuus on listattu kärkeen markkinoinnin trendeissä 2019. Mitä ihmettä on AR ja miten yritykset pystyvät sitä hyödyntämään? Turkulainen Broomu Digitals Oy on erikoistunut lisätyn todellisuuden luomiseen ja oli suuri kunnia saada Yrittäjä podcastiin haastateltavaksi mies Broomun takaa. Hyvät naiset ja herrat, Tuukka Kahila!

Savolaista Robotiikkaa

Julkaistu 20.12.2019

Kehitys kehittyy ja digitalisaatio korvaa vuosi vuodelta enemmän ihmisten suorittavia töitä. Kuopiolainen NewIcon Oy kehittää robotiikan avulla lääkehuollon varastointia ja annostelua.

Miten NewIcon Oy sai alkunsa ja onko digitalisaatio riski alalla, jossa virheisiin ei ole varaa. NewIconin toimitusjohtaja Ossi Parviainen kertoo heidän tarinansa ja millainen vaikutus heidän liiketoiminnalla on apteekeille ja sairaaloille.

Jakso on uusinta Yrittäjän Podcast ensimmäiseltä tuotantokaudelta. 

Syksyn niputus ja Yripodin tulevaisuus

Julkaistu 6.12.2019

Mennyt syksy tarjosi parhaita mahdollisia yrittäjätarinoita hyvinvoinnin, vaikuttamisen ja yritysvastuun ympäriltä. Käymme järjestyksessä läpi jaksot ja tarjoilemme vielä joulukuulle keväällä Yrittäjän podcastin kanssa tehdyt tarinat teidän kuultaville.


Kiitos kaikille vuodesta 2019 ja otetaan ensi vuosi avoimin mielin vastaan. Tänään nautimme kuitenkin Suomen itsenäisyydestä. Täysillä.

Vaatejäte on Pure Wastelle aarre ja raaka-aine

Julkaistu 29.11.2019

”Osta sitä mitä tiedät pitäväsi pitkään. Ekologisuutta on ostaa laatua.” - Hannes Bengs, Pure Waste

Pure Waste on ollut ekologisuuden edelläkävijä. 100% kierrätetyt vaatteet ovat meille tutumpia Bille Beinon, Makian ja Nanson mallistoista. Hannes avaa Yripodissa heidän yli 10 vuotta sitten alkanutta matkaansa, joka on jokaisen ekologisuudesta ja kiertotaloudesta kiinnostuneen kuultava.

Norwich handlaa markkinoinnin ja Eezy on uusi VMP

Julkaistu 22.11.2019

Huuhkajat teki historiaa ja Norwich hyödynsi sen kaupallisesti täydellisesti. Mutta miten Palloliitto onnistui pelipaitamyynnissään? Eezy tähtää markkinajohtajaksi uusin tuulin ja VMP on historiaa. Lisäksi nostellaan framille Black Fridayn vastaiskukampanjoita.

Venner yhdistää hyväntekeväisyyden ja liiketoiminnan nerokkaasti

Julkaistu 15.11.2019

Venner tarjoaa täysin uudenlaisen, yksinkertaisen ja tehokkaan tavan auttaa suomalaisia vähävaraisia lapsiperheitä ravitsevan ruoan avulla, suoraan kotiovelle toimitettuna. Miten tämä konkreettisesti toteutuu, kenen avulla ja mistä raha?

Venner Oy:n toisiaan täydentävät perustajasiskokset, Tuulia ja Emilia Järvinen, kävivät vieraanamme kertomassa miten Venner toimii ja miten siitä hyötyvät niin saajat kuin lahjoittajat. He ovat tasa-arvoisemman Suomen sanansaattajia, hyväntekeväisyyden ritareita.

Viimeinen veropäivä sekä Villen ja Anniinan Avioliitto Oy

Julkaistu 8.11.2019

Padel-mailasta silmään ja tikkauksesta kiitokset veronmaksajille. Mihin tarvitaan jokavuotista veropäivää ja miltä kantilta sitä kulin katselee?

Ville ja Anniina pistivät Ensitreffit alttarilla -sarjassa yhteisen avioliiton pystyyn. Millainen merkitys yrittäjyydellä on parisuhteessa?

Emmi Lehtomaa vaikuttaa ja auttaa vaikuttamaan. Mitä on vaikuttajamarkkinointi?

Julkaistu 1.11.2019

Aiemmin vaikuttajamarkkinointi koettiin annettujen tuotteiden esittelynä sosiaalisessa mediassa. Tämän päivän vaikuttajat ovat parhaimmillaan ammattilaisia, jotka rakentavat omaa tarinaansa arvoihinsa täydellisesti sopivien yritysten kanssa. Miss Fitnessmalli 2012 Emmi Lehtomaa on itse vaikuttaja, mutta nykyään myös mm. Janni Hussin ja Miska Haakanan vaikuttajamanageri. Hän perusti Fament Oy:n tänä vuonna tukemaan vaikuttajiksi aikovien matkaa. Voimmeko me yripodilaiset kutsua itseämme vaikuttajiksi ja millaisia vinkkejä Emmillä on vaikuttajaksi aikoville? Sanoimmeko jo sanan vaikuttaja?

Palkittujen yksinyrittäjien pureskelut

Julkaistu 25.10.2019

Viikko sitten Yrittäjäpäivillä osoitettiin ensi kertaa palkintojen muodossa kunniaa yksinyrittäjille. Suurten IT-firmojen kanssa kilvoitteleva JSM Consulting Oy:n Jaakko Marin ja graaffinen tarinallistaja (har du redan) Redanredan Oy:n Linda Saukko-Rauta saivat ansaitut tunnustukset.

Lahdessa järjestettyjen Yrittäjäpäivien menossa mukana ollut Harri avaa tapahtuman antia enemmänkin. Tervetuloa päiväkahveille kanssamme.

Yksi Kotipizza vastuullisilla täytteillä, kiitos!

Julkaistu 18.10.2019

Päivän vieraamme Kotipizza Groupin viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Antti Isokangas avaa pelikirjaa miten heidän korporaatiossaan tehdään vastuullista yritystoimintaa. Kotipizza on jo neljästi peräkkäin valittu Suomen vastuullisimmaksi ravintolabrändiksi, joten Isokankaan sana on varsin vaikuttava. Millaisia toimenpiteitä taustalla tehdään, jotta me kuluttajat saisimme vastuullisen makuista Special Operaa ja Franchise-yrittäjillä olisi parhaat edellytykset onnistua liiketoiminnassaan?


Kotipizza Group käsittää tänä päivänä brändit No Pizza, Chalupa, Social Burger Joint ja itsensä Kotipizzan. Isokankaan avaama yritysvastuu koskettaa jokaista heidän perheensä brändiä. #vastuullisuus #yritysvastuu #brändi #Kotipizza #yrittäjä #yripodi

Ilmastotekoja, makiointia ja vaatehuoneen Simoja

Julkaistu 11.10.2019

Uplift -kilpailu nosti ilmastoteot podiumille, Siili meni metsään ja Simo tuli vaatehuoneelta. Kuka makioi ja ketä?

Päiväkahvimme ryystimme tällä viikolla ilmastotekojen keskiössä ja vanhoja mainosrallatteluja muistellen. Hyppää kanssamme pienellä maitovaralla ääniaalloille.

Burnout pysäytti Jarno Laasalan arvioimaan omaa hyvinvointiaan

Julkaistu 4.10.2019

Yripodissa keskustellaan tällä viikolla hyvinvoinnista, jaksamisesta ja burnoutista. Vieraanamme on hullu, eläin ja viihdealan yrittäjä Jarno Laasala, joka koki burnoutin 10 vuotta sitten, kun Duudsoneiden maailmanvalloitus oli pahasti kesken. Mitä oikein tapahtui, miten siitä selvittiin ja millaisia vaikutuksia sillä on tämän päivän Jarno Laasalaan? Miten tärkeää on huolehtia omasta hyvinvoinnista?


Laasalan olemuksesta huokuu tänä päivänä ilo, positiivisuus, aitous ja avoimuus, jotka välittyvät myös hänen omalla Youtube-kanavallaan. Sillä ei suotta ole 115000 tilaajaa. Kääntäkäähän kanava seurantaan! #duudsonit #hyvinvointi #jaksaminen #burnout #yrittäjä #yripodi

Thomas Cookin konkurssista Suomen iloisimpiin yrittäjiin

Julkaistu 27.9.2019

Maailman vanhin matkatoimisto Thomas Cook ajautui konkurssiin. Tuhansilta työntekijöiltä lähti työpaikka alta ja vielä useamman lomamatka jäi toteutumatta. Kuluttajilla oli taloudellinen suoja, mutta miten yrityksiä kohdellaan luottokorttihankinnoissa? Onko yrityksillä suojaa luottokortin takana?


Suomen iloisin yrittäjä 2019 on kalamies Olli Ojamo, joka voitti yhden äänen erolla salaojamies Jani Törmin. Kolmanneksi sijoittui päiväkerhodaami Miia Kalliomäki. Millaisia veli-/siskokultia nämä podiumille päässeet positiivarit oikein ovat?

Takaisin podcastien listaan