Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Pilkulleen

Pilkulleen podcastissa Pyry lukee pöytälaatikkotekstejään iloksesi, valaisten niiden taustoja ja ajatuksia. Vuosien varrelta runot, novellit ja musiikki avaavat ovia luovaan prosessiin, vaihtuviin aiheisiin ja milloin mihinkin assosiaatioihin. Kuulijan tarvitsee vain ottaa mukava asento ja nauttia.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 4 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 23.7.2022.

Lento

Julkaistu 9.8.2022

Markun serkku ajoi harmaalla Land Roverilla läpi mustan jään ojaan ja kuoli. Nyt on Markun matkattava rapakon taakse, mutta mahtaako mies selvitä lennosta? Jaksossa lennähdetään palautteenannon pariin lennokkaan kirjoituskurssitekstin saattelemana.


Show notes:

- Start With This - Podcasti täynnä kirjoitusohjeita

- Welcome To Night Vale - Jännä kuunnelmasarja

Kyyni syys

Julkaistu 4.8.2022

Kolmannessa jaksossa kokonainen riimirunokimara! Luvassa on sekalainen sarja sanoja, joilla Pyry on aikanaan skabaillut myös poetry slameillä. Virittäkää mielensisäinen biittikoneenne ja antakaa lainien solahtaa aivosopukoihinne. Show notes: Poetry Slam säännöt - https://runomaraton.fi/24-7-poetry-slam-lahen-osakilpailu/ Kokonaisuudesta uupuva nimikkoruno: Kyynisyys on helppo tapa olla cool Kyynisyys on mulle tapa olla joku muu Kyyni syys oli lyhyt

Pyöreän pöydän pulma

Julkaistu 24.7.2022

Toisessa jaksossa arvuutellaan Pyöreän pöydän pulman parissa. Kaksisivuinen runo asettaa viisi henkilöä vastakkain aatteinensa. Osaatko ratkaista ongelman?


Show notes: 

Autism Screening Questionnaire — Speech and Language Delay BY OLIVER DE LA PAZ https://www.poetryfoundation.org/poetrymagazine/poems/142858/autism-screening-questionnaire-speech-and-language-delay

Suljetut ovet, Jean-Paul Sartre

Supernyrkki

Julkaistu 23.7.2022

Ensimmäisessä jaksossa palataan vuoteen 2013. Novelli Palaa! -kirjoituskilpailun antologian nimikkotekstissä Supernyrkki lyödään älliä päähän. Eiköhän myös kuulijat roimasti fiksuunnu tämän jakson kuultuaan.


Risut ja ruusukimput voi viestittää instagramissa pilkulleen -profiiliin.

Show-notes:
- Kirjoittamisesta podcast, Erkka Mykkänen

- Supernyrkki -antologiaa voi näemmä ostaa käytettynä netistä, google laulamaan vain jos kiinnostaa

Takaisin podcastien listaan