Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Käärmeiden yö

Käärmeiden yö -podcastissa pureudutaan myyttisiin taruolentoihin, kansanuskomuksiin ja paranormaaleihin ilmiöihin. Seuraava jakso 20.5. Toimittajana Essi Hietanen. Jaksotoiveet ja palautteet: Sähköposti: [email protected] Instagram: @kaarmeidenyo Tunnusmusiikki: Bonpo - Those Who Know

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 5 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 31.3.2021.

5. Loch Nessin hirviö

Julkaistu 29.4.2021

Loch Nessin hirviö, "Nessie", on varmasti jokaiselle tuttu taruolento. Ensimmäiset havainnot Loch Ness -järvessä asuvasta pitkäkaulaisesta olennosta tehtiin jo yli 1400 vuotta sitten, ja nykyään tuo Skotlannin tummavetinen järvi toimii Nessien ansiosta valtavana turistimagneettina. Nessie-buumin pitkä historia on kuitenkin värikkäämpi mitä moni tietää. Siihen mahtuu niin kohtaamisia pyhimyksen kanssa, huijaritarinoita kuin erilaisia etsintäretkiä järvellä. Entäpä onko nykytiede vihdoin saanut vastauksen Loch Nessin hirviön mysteeriin?

4. Jatulintarhat

Julkaistu 22.4.2021

Jatulintarhat ovat muinaisia kivien reunustamia polkuja, labyrinttejä, joita on löytynyt eri puolilta Pohjois-Eurooppaa, myös Suomesta. Vanhimpien jatulintarhojen on arvioitu olevan jopa pronssikaudelta. Jatulintarhat ovat silti tänäkin päivänä suuri mysteeri. Kuka nämä kivikehät on rakentanut ja miksi? Hurjimmat tarinat kuiskivat jättiläisistä ja noidista, ja väitetään jopa, että jatulintarha toimisi porttina tuonelan ja tämän maailman välillä.

3. Itkevät patsaat

Julkaistu 15.4.2021

Kristinuskossa, erityisesti katolisen kirkon piirissä, on useita kertomuksia pyhimyspatsaista, joiden on havaittu itkeneen kyyneleitä, oliivi- tai aromaattisia öljyjä tai jopa verta. Useimmiten nämä patsaat ovat esittäneet Neitsyt Mariaa ja näitä kyynelehtiviä patsaita onkin monessa tapauksessa pidetty Marian ilmestymisinä. Onko kyse jumalallisesta vietistä, yliluonnollisesta ilmiöstä vai ovatko Itkevät patsaat vain huijareiden aikaansaannoksia?

2. El Chupacabra

Julkaistu 7.4.2021

Hyytävän pedon, El Chupacabran, kerrotaan liikkuneen äänettä yöllä ja imeneen vampyyrin lailla verestä kuiviin tuhansia maatilaeläimiä. Mutta tiesitkö, että tästä myyttisestä hahmosta liikkuu maailmalla kaksi varsin erilaista tarinaa? Puerto Ricossa on tehty havaintoja humanoidimaisesta Chupacabrasta, kun taas Yhdysvalloissa tehdyt havainnot kertovat koiramaisesta olennosta. Chupacabran taustalla liikkuu villejä teorioita siitä, onko kyseessä ulkoavaruuden asukas, sotilastukikohdasta karannut salainen koe-eläin vai kenties jotain vieläkin kummempaa?

1. Kraken ja muita merihirviöitä

Julkaistu 31.3.2021

Käärmeiden yön ensimmäisessä jaksossa sukelletaan valtamerten syvyyksiin ja tutustutaan kolmeen myyttiseen mustekalahirviöön: Krakeniin, Akkorokamuihin ja Luscaan. Ovatko tarinat laivaa tuhoavista jättiläismustekaloista vain taruja vai voisiko tarinoiden taustalta löytyä jotain totuudenjyviä?

Takaisin podcastien listaan