Suomalaisia podcasteja

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Varjojahti

Varjojahti on tällä hetkellä määrittelemättömän mittaisella tauolla. Tässä podcastissa sukelletaan syvälle ja yksityiskohtaisesti Golden State Killerin tapaukseen. Aloitamme vuoden 1973 Visaliasta ja päätämme vuoden 2020 Sacramentoon, Joseph DeAngelon oikeudenkäyntiin. Tervetuloa mukaan! IG: varjojahti [email protected]

Seuraa podcastia: RSS-syötteenä, Apple-podcasteissa. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 7 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 3.7.2020.

East Area Rapist osa 4 - Yllätyksiä ja muutoksia toimintatavassa

Julkaistu 24.5.2021

Jaksossa käydään läpi East Area Rapistin hyökkäykset 13-16 sekä Ripon Courtin ammuskelu, joka on yhdistetty myös Joseph DeAngeloon. Tutkijat löytävät nyt myös mielenkiintoisen yksityiskohdan epäillyn verestä. Samalla tapahtuu merkittävä käänne East Area Rapistin toimintatavassa.

Musiikki ja äänitehosteet: Elias Holmberg, Zapsplat.

East Area Rapist osa 3.

Julkaistu 24.12.2020

Vuosi 1976 lähestyy loppuaan. East Area Rapist jatkaa hyökkäyksiä, ottaa riskejä ja toimii muutamalla rikospaikoista erikoisesti. Tekeekö hän virheitä? Osa hyökkäyksistä kohdistuu alaikäisiin nuoriin, eikä vain aikuisiin naisiin. Raiskaaja hyökkää nyt myös ensimmäistä kertaa tutun asuinalueen ulkopuolelle Sacramentossa. Podcast-host selittää miksi julkaisutahdissa on ollut tauko ja koettaa hyvitellä tästä aiheutunutta mielipahaa tällä lyhyellä jaksolla. Vuosi 1977 tulisi olemaan entistä kauheampi, jolloin (tuolloin vielä tuntematon) DeAngelo hioo huippuunsa Modus Operandiaan ja toimii entistä röyhkeämmin. 

Musiikki ja äänitehosteet: Elias Holmberg, Zapsplat.

East Area Rapist osa 2 - Uhrista selviytyjäksi

Julkaistu 9.9.2020

Sarjaraiskaaja jatkaa naisten väijymistä ja hänen tekonsa muuttuvat yhä sadistisemmiksi - ihan kuin mies nauttisi yhä enemmän uhriensa kauhusta ja kivusta. Jaksossa puhutaan EAR:n uhriksi joutuneen naisen matkasta uhrista selviytyjäksi, joka on rohkaissut myös muita selviytyjiä puhumaan julkisesti kokemuksistaan.

Musiikki ja äänitehosteet: Elias Holmberg, Zapsplat.

East Area Rapist osa 1.

Julkaistu 22.8.2020

Sacramento, 1976. Sarjaraiskaaja löytää tiensä Kalifornian pääkaupungin lähiöihin. Kammottavat iskut alkavat kuin tyhjästä, eikä kukaan tiedä tekijää. Jaksossa käydään läpi neljä ensimmäistä iskua ja pohditaan hieman True Crimen etiikkaa.

Musiikki & äänitehosteet: Elias Holmberg, Zapsplat.

Visalia Ransacker osa 2.

Julkaistu 31.7.2020

Sarjamurrot Visaliassa loppuivat traagisesti Claude Snellingin murhaan syyskuussa 1975. 

Musiikki & äänitehosteet: Elias Holmberg, Zapsplat.

Visalia Ransacker osa 1.

Julkaistu 24.7.2020

1970-luvun puolivälissä Kaliforniassa, Visalian kaupungissa, koettiin ennätysmäärä outoja murtoja. Murrot tapahtuivat pienellä alueella Visalian eteläisellä puolella ja olivat helposti tunnistettavissa saman tekijän tekemiksi, koska mitään arvokasta ei oltu varastettu - paikat oltiin ainoastaan sekoitettu ja sotkettu. 

Jaksossa käydään läpi yksityiskohtaisesti Visalian murtovarkaan ensimmäisiä murtoja.

Musiikki & äänitehosteet: Elias Holmberg Drums, Zapsplat.

Tervetuloa varjojahtiin

Julkaistu 3.7.2020

Varjojahti on True Crime podcast, jossa käsitellään Golden State Killerin rikoksia aikajanan alkaessa 1970-luvun Kaliforniasta. Yli 40 vuoden jälkeen DNA-testi varmisti Joseph DeAngelon Golden State Killeriksi. Tervetuloa sukeltamaan syvälle tapaukseen!

Musiikki & äänitehosteet: Elias Holmberg Drums, Zapsplat.

Takaisin podcastien listaan