Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.
Syömisen sietämätön keveys
Ruoka on kuumempi puheenaihe kuin koskaan, ja netti on pullollaan näkemyksiä siitä, kuinka ihmisen tulisi syödä – ei ihme, että monen pää on pyörällä.
Syömisen sietämätön keveys on podcast, jossa sukelletaan erilaisiin terveellisen ja kestävän syömisen teemoihin yhdessä asiantuntijavieraiden kanssa.
Seuranasi ovat sarjan juontajat urheilija Miia Sillman, Raision ravitsemusasiantuntija Marja Vakkuri sekä Raision yhteiskuntasuhdesuhdepäällikkö Jukka Kajan.
Ohjelman tarjoilee Raisio-konserni.
Jaksot
Yhteensä 9 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 9.11.2021.
8: Voiko korkean kolesterolin päätellä ihmisen ulkonäöstä?
Tässä jaksossa perehdymme kolesteroliin. Mistä se tulee ja miksi se on niin vaarallista? Mistä sydänperäiset äkkikuolemat johtuvat? Miksi hoikkakin voi heittää henkensä kesken hiihtolenkin? Entä mitä oman sydänterveyden eteen kannattaa tehdä?
Jakson vieraana toimii Kolesteroli-Kovasenakin tunnettu lääkäri ja professori Petri Kovanen.
7: Aiheuttaako huono ruokavalio suolistosairauksia?
Tässä jaksossa sukellamme suoliston sekä mikrobien maailmaan. Onko huono ruokavalio syy yleistyneille suolistosairauksille? Aiheuttavatko suolistomikrobit ylipainoa? Entä kuinka mikrobeja voidaan hyödyntää? Millainen ylipäätään on toimiva vatsa?
Mikrobien maailmaa avaa jakson vieraamme, Helsingin yliopiston tutkija Reetta Satokari.
6: Onko kaura supervilja?
Kaura on kuumaa tavaraa muuallakin kuin puurossa, sillä kyseistä viljaa hehkutetaan tällä hetkellä jopa kosmetiikassa asti. Jaksossa perehdymmekin siihen, mikä tekee kaurasta superviljan. Kehittääkö kaura urheilijan suoritusta? Entä mistä hyvän kauratuotteen tunnistaa: paljonko kauraleivässä tulee olla kauraa?
Kaiken kaurasta kertoo jakson vieraamme, Raision tutkija Lotta Nylund.
5. Kuinka saada ihmiset syömään kasvisruokaa?
Tällä hetkellä käynnissä on suuri ruokamurros - eikä maailma muutu helpolla. Tunteita kuumentavat muun muassa Helsingin kaupungin päätös tarjoilla tilaisuuksissaan vain kasvisruokaa. Miksi ihmiset syövät liikaa lihaa? Onko pakko paras porkkana? Entä kuinka oman ruokavalion muutos kannattaisi toteuttaa?
Aiheesta kanssamme keskustelemassa on tällä kertaa Suomen ympäristökeskuksen tutkimusprofessori Minna Kaljonen.
4: Onko krutonkien tekeminen nahistuneesta leivästä oikeasti ekoteko?
Tässä jaksossa avataan myyttejä kestävästä ruoantuotannosta. Onko lihan poisjättämisellä oikeasti merkitystä? Onko norjalainen lohi ongelmaton valinta? Onko järkevää kuljettaa tänne ruokaa toiselta puolelta maapalloa?
Onko yksilön valinnoilla ylipäätään yhtään mitään väliä? Entä mitä tarkoittaa planetaarinen ruokavalio?
Myyttejä murskaa kanssamme tietokirjailija sekä maa- ja metsätaloustieteiden maisteri Mari Koistinen.
3: Pitääkö prosessoitua ruokaa tai lisäaineita pelätä?
Tässä jaksossa perehdymme elintarvikkeiden turvallisuuteen. Onko prosessoitu ruoka epäterveellistä? Uskaltaako eineksiä syödä? Milloin valmisruoka on hyvä vaihtoehto?
Jakson vieraana on ravinnon turvallisuuden professori Marina Heinonen.
2: Onko viherpesu saanut rinnalle terveyspesun?
Terveys kiinnostaa enemmän kuin koskaan, ja erilaisia näkemyksiä riittää vegaanitrendistä proteiinivillitykseen.
Mistä kuluttaja tietää, mikä on terveellistä ja mikä ei? Miten oikeasti terveellisen tuotteen tunnistaa? Mikä suomalaisten ravitsemuksessa on pielessä?
Jakson vieraana terveysmyyttejä avaamassa on elintarviketieteiden tohtori ja ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm.
1: Osaavatko suomalaiset enää kokata terveellistä ruokaa?
Tässä jaksossa tarjoamme vinkkejä terveellisen ruuan valmistukseen. Saako ruuasta maukasta ilman suolaa ja rasvaa? Mitkä ovat kotikokkien yleisimmät sudenkuopat? Onko uusavuttomuus vallannut Suomen keittiöt?
Jakson vieraanamme on Marttaliiton kehittämispäällikkö, ravitsemusasiantuntija Maija Soljanlahti.
Tämä on Syömisen sietämätön keveys
Ruoka on kuumempi puheenaihe kuin koskaan, ja netti on pullollaan näkemyksiä siitä, kuinka ihmisen tulisi syödä – ei ihme, että monen pää on pyörällä.
Syömisen sietämätön keveys on podcast, jossa sukelletaan erilaisiin terveellisen ja kestävän syömisen teemoihin yhdessä asiantuntijavieraiden kanssa.
Seuranasi ovat sarjan juontajat urheilija Miia Sillman, Raision ravitsemusasiantuntija Marja Vakkuri sekä Raision yhteiskuntasuhdesuhdepäällikkö Jukka Kajan.
Ohjelman tarjoilee Raisio-konserni.