Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Lisää kaupunkia Suomeen

Lisää kaupunkia Suomeen on podcast, joka pohtii tulevaisuuden kaupunkikehitystä.

Onko tulevaisuuden kaupunki hiilineutraali suurkaupunki? Millaista päätöksentekoa viihtyisän ja vihreän kaupungin turvaamiseksi tarvitaan? Voiko tulevaisuudessa kävellä vartissa kaikkialle?

Aiheeseen syvennytään vaihtuvien asiantuntijoiden kanssa futuristi Elina Hiltusen johdolla.

Sarjan mahdollistaa Vantaan kaupunki.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 5 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 17.9.2021.

Jakso 4: Lisää anarkiaa ja taidetta kaupunkeihin – mitä Suomi voi oppia Taiwanilta?

Julkaistu 12.10.2021

Miten Taiwaniin on luotu kaupunginosan kokoinen ympäristötaideteos? Miksi taiteen pitäisi olla integroitu osaksi kaupunkia ja sen infraa? Entä löytyykö Vantaalta kulttuuriperintöä ja kotikaupunki-identiteettiä?

Tässä jaksossa vieraana on Marco Casagrande, joka on arkkitehti ja arkkitehtuurin professori Bergenissä Norjassa. Hän on myös useaan kertaan kansainvälisesti palkittu ympäristötaiteilija. Toisena vieraana jaksossa on Vantaan kaupungin kulttuurijohtaja Annukka Larkio. Podcastin juontaa futuristi Elina Hiltunen.

Lisää kaupunkia Suomeen -sarjan mahdollistaa Vantaan kaupunki.

Jakso 3: Siirtyvätkö kivijalkakaupat ja kuhina Helsingin keskustasta kehän varrelle?

Julkaistu 5.10.2021

Onko koronapandemian vaikutus keskusta-alueiden näivettymiseen tai kaupungistumisen hiipumiseen liioiteltua vai faktapohjaista? Millainen on kivijalkakauppojen tulevaisuus, entä mitä tyhjille liiketiloille kannattaisi tehdä? Kuluttajat äänestävät jaloillaan – löytyykö eläviä keskustoja jatkossa muualtakin kuin kantakaupungista?

Tässä jaksossa vieraina ovat Kaupan liiton ekonomisti Bate Ismail ja Elävät kaupunkikeskustat ry:n toiminnanjohtaja Pokko Lemminkäinen. Podcastin juontaa futuristi Elina Hiltunen.

Lisää kaupunkia Suomeen -sarjan mahdollistaa Vantaan kaupunki.

Lisää Kaupunkia Suomeen - Traileri

Julkaistu 29.9.2021

Entä jos.. tulevaisuuden kaupunki olisi hiilineutraali suurkaupunki? Entä jos kaikkialle voisi kävellä vartissa? Millaista päätöksentekoa kaupunkien viihtyisän tulevaisuuden turvaamiseksi tarvitaan? Minne syntyy seuraava Kallio?

Lisää kaupunkia Suomeen podcastissa pohditaan tulevaisuuden kaupunkikehitystä futuristi Elina Hiltusen johdolla. Seuraa sarjaa Spotifysta.

Jakso 2: Millainen olisi täydellinen tulevaisuuden kaupunki, Juhana Brotherus?

Julkaistu 28.9.2021

Millainen on 10, 20 ja 30 minuutin kaupunki ja mikä tekee käveltävästä kaupungista vetovoimaisen? Minkälaista päätöksentekoa tarvitaan viihtyvyyden takaamiseksi? Miten ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuus pitäisi ottaa huomioon kaupunkisuunnittelussa?

Podcastin juontaa futuristi Elina Hiltunen. Tässä jaksossa vieraina ovat Suomen ainoan asumiseen erikoistuneen rahoituslaitoksen Hypon pääekonomisti Juhana Brotherus sekä tulevaisuuden asumisen asiantuntija Kimmo Rönkä.

Lisää kaupunkia Suomeen -sarjan mahdollistaa Vantaan kaupunki.

Jakso 1: Voisiko uusi Punavuori syntyä Pihtiputaalle, Mikko Särelä?

Julkaistu 17.9.2021

Mikä tekee kaupungista vetovoimaisen niin turistien kuin asukkaiden näkökulmasta? Millaisia urbaaneita keskuksia kehäradan uusista asuinalueista voi syntyä? Tulevaisuuden kaupunki ei ole automaattisesti tasa-arvoinen – mikä avuksi?

Podcastin juontaa futuristi Elina Hiltunen. Tässä jaksossa vieraana on Tekniikan akateemisista innovaatioliikennepolitiikan asiantuntija Mikko Särelä, joka on myös Facebookin Lisää kaupunkia Helsinkiin -ryhmän perustaja. Toisena vieraana on aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI:ssä johtavana asiantuntijana työskentelevä Timo Aro.

Lisää kaupunkia Suomeen -sarjan mahdollistaa Vantaan kaupunki.

Takaisin podcastien listaan