Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Pappakahvit

Maailmaa on parannettu maamme kahviloissa ja huoltoasemilla jo useiden sukupolvien ajan. Pohdiskeleva keskustelu ei ole vielä tuonut meitä päätepisteeseen. Aina on lisää opittavaa. Aina voimme laajentaa ymmärrystämme. Ja silti, mitä enemmän opimme, sitä vähemmän ymmärrämme. Siksi juuri meidän täytyy jatkaa keskustelua. Tervetuloa pappakahveille Juhanin ja Mikon kanssa.

Tilaa podcast: RSS-syöte, Apple-podcastit tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 20 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 25.9.2019.

Pappakahvit jakso 16: Erotiikan Aika. Vieraana Armi Soilanterä

Julkaistu 1.7.2020

Paljon toivottu Pappakahvien seksijakso on täällä! Jakso koostuu kahdesta osasta: alkuun saamme kuulla lyhennelmän Helin tarinasta, jolla pohjustamme keskusteluosuuttamme. Vieraaksi keskusteluumme saimme Oulussa sijaitsevan Erotiikan Aika -nimisen seksuaaliterveysyrityksen yrittäjän. Hän toimii kauppiaana sekä seksuaalineuvojana, ja pystyi antamaan meille perspektiiviä aihepiiriin. Ammattilaista kannattaa aina kuunnella.

Pidemmittä puheitta…

https://erotiikanaika.fi/

https://www.facebook.com/erotiikanaika/

https://www.instagram.com/erotiikanaika/

Pappakahvit jakso 15: Sydäntäsärkevät faktat älykkäistä ja idiooteista. Vieraana psykologian professori Markus Jokela

Julkaistu 3.6.2020

Vieraaksemme saapui Helsingin yliopiston psykolgian professori Markus Jokela. Markus on älykkyystutkimuksen akateeminen suurosaaja, joka avasi meillä tämän yhteiskunnallisia tabuja sisältävän aiheen sisältöjä.

Tyhmät kuolevat nuorena ja älykkyys vaikuttaa elämänkulkuun merkittävästi. Mutta onko maailma niin mustavalkoinen, että älykkyys määräisi kaiken? Voiko älykäs ihminen olla myös mulkku ja moraalisesti kyseenalainen? Tai jopa laiska?!

Ota kuppi kahvia tai muuta päihdettä, ja liity seuraan. 

Pappakahvit jakso 14: Paneminen kuuluu kaikille feat. Laura Tauriainen

Julkaistu 25.5.2020

Puhkaisimme Pappakahvien sukupuolittuneisuuden immenkalvon ja saimme ensimmäisen naisvieraan. Ja vieläpä loistavan ihmisen, viestinnän ammattilaisen ja kohta suurperheen emon Laura Tauriaisen.

Keskustelimme syistä miksi kannattaisi asettua ja hankkia lapsia. Ja eritoten siitä kuinka nämä ihmisen alkiot voi turmella ja traumatisoida kätevästi omilla kasvatuksellisilla valinnoilla.

Käy kuuntelemaan ja poimi aiheet, jotka saavat kahvisi väärään kurkkuun. Aiheina mm. lasten sijoittaminen oksasilppuriin, rotukorrektiuden vaaliminen ja sukupuolineutraalit nimivinkit.

Pappakahvit Jakso 13: Uskonto special. Vieraana Arpad Kovacs osa 2

Julkaistu 7.5.2020

Pappakahvien uskonto specialin toinen osa on nyt julki!

Jatkamme Arpdas Kovacsin kanssa kohti vielä syvempiä vesiä. O tempora, o mores.

Hyppää kyytiin!

Pappakahvit Jakso 13: Uskonto special. Vieraana Arpad Kovacs osa 1

Julkaistu 7.5.2020

Vieraana oleva Arpad Kovacs toimii kansainvälisen työn pastori Oulun tuomiokirkkoseurakunnassa. Istahdimme Arpadin kanssa oluen ääreen ja aloimme pohdiskelemaan syntejä syviä. Löytävätkö eksyneet lampaat tiensä takaisin… Mutta eipäs spoilata jaksosta liikaa, sillä kun puhutaan uskonnosta ja uskosta, ollaan syvässä päässä. Tule siis sinäkin jo pois sieltä lasten altaasta ja anna virran viedä.

Teknisten haasteiden vuoksi jakso julkaistaan kahdessa eri osassa. Tässä siis ensimmäinen.

Me nautimme tämän jakson Haoiluodon Panimon mainioiden oluiden ääressä. Olkoon se siis tarjoiluehdotus jaksolle.

Pappakahvit Jakso 12: Kamppailun mikrokosmos. Vieraana Tuomas Ylinampa ja Matias Pahkala

Julkaistu 6.5.2020

Oulun Kamppailuklubin luun kovat ja älykkäät valmentajat Tuomas Ylinampa ja Matias Pahkala päästivät kohteliaasti meidät Klubin sisälle keskustelemaan kamppailu-urheilusta ja kaikesta sen ympärillä olevasta.

Tunteeko kamppailija kipua? Auttaako RNC:n kokeminen stressinhallintaan? Voiko kamppaileminen opettaa jotain elämälle tai elämä jotain kamppailulle? Jaksossa kuulemme muun muassa Matiaksen elämänohjeen siihen miten kamppailija suhtautuu parisuhteen päättymiseen.

Sekä Tuomas että Matias tietävät mistä puhuvat, koska ovat valmennusuransa lisäksi olleet menestyneitä kilpailijoita omien lajiensa parissa. Kuunnellaan siis mitä senseillä on sanoittavanaan.

Pappakahvit Jakso 11: Maistilan Wappu Special osa 3

Julkaistu 28.4.2020

On aika Maistilan tarjoaman Wappu spesiaalin! Otetaan sille!

Saimme kunnian päästä Maistilan panimon vieraakso panomestari Rikun kestittämänä. Meillä oli niin lystiä, että päätimme pilkkoa yli kolmetuntisen höpöttelyn neljään lähetykseen.

Kolmas tuoppi on käsillä. Arvokas kohtaaminen oluen äärellä. Alamme pohtia elämän arvokkuutta ja romanttisia unelmia. Syvistä vesistä liikutaan sakeisiin vesiin.

Pappakahvit Jakso 11: Maistilan Wappu Special osa 4

Julkaistu 28.4.2020

On aika Maistilan tarjoaman Wappu spesiaalin! Otetaan sille!

Saimme kunnian päästä Maistilan panimon vieraakso panomestari Rikun kestittämänä. Meillä oli niin lystiä, että päätimme pilkkoa yli kolmetuntisen höpöttelyn neljään lähetykseen.

Neljäs tuoppi viimeistelee illan. Alkaako jo sammaltaan vai pysyykö ajatus kirkkaana? Hierotaanko pikkupienissä bisneksiä? Ja loppujen lopuksi jäljelle vain yksi kysymys, joka askarruttaa lähes kaikkia neljän tuopin jälkeen: mikä on brändi??

Pappakahvit Jakso 11: Maistilan Wappu Special osa 2

Julkaistu 28.4.2020

On aika Maistilan tarjoaman Wappu spesiaalin! Otetaan sille!

Saimme kunnian päästä Maistilan panimon vieraakso panomestari Rikun kestittämänä. Meillä oli niin lystiä, että päätimme pilkkoa yli kolmetuntisen höpöttelyn neljään lähetykseen.

Toinen tuopillinen saa meidät jo epäilemään mieskuntoamme. Miten Hopeanuoli ja suosikkiolut liittyvät toisiinsa? Miksi me käytämme päihteitä? Alamme jo lähestyä syviä vesiä tässä vaiheessa.

Pappakahvit Jakso 11: Maistilan Wappu Special osa 1

Julkaistu 28.4.2020

On aika Maistilan tarjoaman Wappu-spesiaalin! Otetaan sille!

Saimme kunnian päästä Maistilan panimon vieraaksi panomestari Rikun kestittämänä. Meillä oli niin lystiä, että päätimme pilkkoa yli kolmetuntisen höpöttelyn neljään lähetykseen.

Ensimmäisen tuopposen aikana kisutellaan hieman syitä alkoholikulttuurimme taustalla. Onko olemassa erikoisoluita? Pidämmekö tietyistä oluista vain siksi, että markkinamiehet ovat ne meille korusanoin myyneet?

Pappakahvit jakso 10: Vieraana Marko Hautala

Julkaistu 19.4.2020

Pappakahvien ensimmäisenä vieraana on palkittu kauhukirjailija Marko Hautala.

Otimme pähkäiltäväksemme taiteellisen ilmaisun, kirjallisuuden ja muut pörröisen epätäsmälliset asiat.

Meillä oli hauskaa! Olisi voitu porista toinen parituntinen helposti.

Nauttikaa jakso hyvien aperetiivien kera ja tarvittaessa osissa. 400mg Pappakahveja kolmesti päivässä nautittuna auttaa pahimpiinkin kyynikon oireisiin.

Podcastissa mainittuihin asioihin linkkejä:

Markon kotisivut: http://markohautala.fi/

Jonathan Haidthin luento 

Matthew Goodwin on populism: is it economics or culture?

Pappakahvit jakso 9: kun yhtenäiskulttuuri katoaa, mitä jää jäljelle

Julkaistu 12.4.2020

Kamppailemme maailmojen ja kulttuurien välillä. Mitä jää jäljelle, kun kansallisvaltio, uskonto tai maantieteellinen alue eivät enää toimi kulttuurimme pohjana. Maailmojen rajat ovat informaatiomielessä auenneet ja länsimaat maallistuneet. Ylennymmekö kultturelleiksi maailman kansalaisiksi vai taannummeko barbaarisiksi heimoiksi.

Kisutellaan hieman uskontoteemoilla ja paahdetaan menemään. Ihan kelpo kampetta, vaikka itse sanonkin.

Muista seurata meitä Facebookissa ja Instassa. Ja juokaa hyvät ihmiset omia pappakahveja.

Pappakahvit jakso 8: Korona horna

Julkaistu 1.4.2020

Miksi me emme pysty täysin mutkattomasti muuttamaan kulttuuriamme etäkäytäntöihin, ja korvaamaan fyysistä läheisyyttä sosiaalisella läheisyydellä.

Olemme me Walking Deadin ja Mad Maxin kohtaloiden edessä?

Mitä hyvää tästä paskasta voisi seurata?

Kannattaako paikallista ja pientä tukea?

Koronasta on paahdettu menemään ihan v****** liikaa ja me ajateltiin auttaa tilannetta jauhamalla siitä vielä enemmän. Ehkä maailma pelastuu keskustelu kerrallaan…

Ja kaikille pitkiä jaksoja pelkäävillä tukiopetus: laittakaa välillä paussi käyntiin ja jatkakaa myöhemmin.

Pappakahvit jakso 7: Yksilön syyllistäminen tämän teoista

Julkaistu 13.3.2020

Jokainen meistä tekee valintoja päivittäisessä elämässään ja joskus myös kärsii näiden aiheuttamista seuraamuksista. Joidenkin valintojen vaikutukset ulottuvat luonnollisesti pidemmälle kuin toisten. 

Kuinka paljon me voimme asettaa vastuuta yksilölle itselleen näistä valinnoista? Auttaako ylipainoisen tai työttömän syyllistäminen. Oma on p*****e vika! Vai onko...

Pandemiaa uhaten panimme nauhurit käyntiin, koska koronaa tai ei, keskustelu ei saa pysähtyä. 

Muistakaa käydä katsastamassa Pappakahvien Fb-sivu ja edistäkää keskustelukulttuuria omalta osaltanne.


Pappakahvit jakso 6: Rikos ja rangaistus - kuinka päästä eroon vihollisista

Julkaistu 6.2.2020

Kellepä ei olisi joskus käynyt mielessä kuinka kätevää olisi omien vihollistensa tuhoaminen. Väärämieliset, ärsyttävät ja muut paskapäät on helppo mallata päässään pahoiksi ihmisiksi, jotka pitää tuhota tavalla tai toisella. Vaan onko tämä rakentava tapa reagoida?

Me, Juhani ja Mikko, olemme tunnettuja valtavista tunnekuohuistamme, joten päätimme keskustella aiheesta kerrankin rauhalliseen sävyyn. P*****E!!!

Ja hei! Jos jakson herättää sinussa mietteitä, suosittelemme lämpimästi keskustelemaan niistä kasvotusten oman pappakahviseurueesi kanssa.

Pappakahvit Jakso 5: Matkailu - messias ja kulttuurien tuhoaja yhdessä paketissa.

Julkaistu 23.1.2020

Matkailu. Tuo maamme kriisikuntien työllisyystilanteiden pelastaja. Tuo keino avartaa maailmankuvaa. Vaiko vain rasvantuoksuinen rantaloma, jolla paeta kurjaa arkea. Haemmeko matkakohteelta autenttista kokemusta vai menemmekö syömään ruisleipää Fuengirolan Suomi-Baariin. Mistä tuota ottaa selvää? Voiko matkailusta käydä edes syvällistä keskustelua? No me näköjään pystyimme.

Kuuntele suurella varauksella.

Pappakahvit jakso 4: Tekemisen kautta oppiminen

Julkaistu 20.11.2019

Neljäs jakso menee huuruisissa meiningeissä. Miten oppia tekemisen kautta siten, että siitä voi rakentaa pala kerrallaan eheän elämän filosofian. Tai jotain sellaista. 

Suosittelemme suurella varauksella kuuntelemista. Pitäkää nitrot lähellä. 

Pappakahvit jakso 3: Sääntöjen rikkomisen arvokkuus

Julkaistu 25.10.2019

Miksi me tarvitsemme sääntöjä ja rakenteita oppiaksemme ylipäänsä mitään, mutta hallittua kykyä rikkoa niitä kehittyäksemme? Kuulostaa abstraktilta, mutta tätä ajatusta pyöritellään vajaan parituntisen ajan hyvin konkreettisten asioiden kautta. 

Eikö olekin mielenkiintoinen aihe? Niin meistäkin! Siksi siitä olisi jaksettu jauhaa vaikka kuinka pitkään, mutta c-kasetin nauhoitustila loppui valitettavasti kesken. Suosittelemme suurella varauksella tätä jaksoa kaikille.

Pappakahvit jakso 2: Miksei meillä ole varaa mihinkään, vaikka olemme varakkaampia kuin koskaan?

Julkaistu 25.9.2019

Tällä kertaa istumme keskustelemaan pitkään pähkäilemäämme paradoksia: vaikka elämme maailman historian vaurainta aikaa, niin miksei meillä ole varaa mihinkään? Tämä on toki äärimmäinen ilmaus, mutta kuuntele jakso siitä huolimatta jos kyseenalaiset mielipiteet tehokkuudesta, säästämisestä ja elämän tarkoituksesta mietityttävät sinuakin.

Pappakahvit jakso 1: Pilotti

Julkaistu 25.9.2019

Ensimmäisessä pappakahvitaltioinnissa kokeilemme siipiämme ensi kerran. Keskustelu poukkoilee kovasti ja sisältää todennäköisesti enemmän asiavirheitä kuin faktoja. Mutta joskus se neitsytmatka on tehtävä. 

Takaisin podcastien listaan