Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Pappakahvit

Maailmaa on parannettu maamme kahviloissa ja huoltoasemilla jo useiden sukupolvien ajan. Pohdiskeleva keskustelu ei ole vielä tuonut meitä päätepisteeseen. Aina on lisää opittavaa. Aina voimme laajentaa ymmärrystämme. Ja silti, mitä enemmän opimme, sitä vähemmän ymmärrämme. Siksi juuri meidän täytyy jatkaa keskustelua. Tervetuloa pappakahveille Juhanin ja Mikon kanssa.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 4 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 25.9.2019.

Pappakahvit jakso 4: Tekemisen kautta oppiminen

Julkaistu 20.11.2019

Neljäs jakso menee huuruisissa meiningeissä. Miten oppia tekemisen kautta siten, että siitä voi rakentaa pala kerrallaan eheän elämän filosofian. Tai jotain sellaista. 

Suosittelemme suurella varauksella kuuntelemista. Pitäkää nitrot lähellä. 

Pappakahvit jakso 3: Sääntöjen rikkomisen arvokkuus

Julkaistu 25.10.2019

Miksi me tarvitsemme sääntöjä ja rakenteita oppiaksemme ylipäänsä mitään, mutta hallittua kykyä rikkoa niitä kehittyäksemme? Kuulostaa abstraktilta, mutta tätä ajatusta pyöritellään vajaan parituntisen ajan hyvin konkreettisten asioiden kautta. 

Eikö olekin mielenkiintoinen aihe? Niin meistäkin! Siksi siitä olisi jaksettu jauhaa vaikka kuinka pitkään, mutta c-kasetin nauhoitustila loppui valitettavasti kesken. Suosittelemme suurella varauksella tätä jaksoa kaikille.

Pappakahvit jakso 2: Miksei meillä ole varaa mihinkään, vaikka olemme varakkaampia kuin koskaan?

Julkaistu 25.9.2019

Tällä kertaa istumme keskustelemaan pitkään pähkäilemäämme paradoksia: vaikka elämme maailman historian vaurainta aikaa, niin miksei meillä ole varaa mihinkään? Tämä on toki äärimmäinen ilmaus, mutta kuuntele jakso siitä huolimatta jos kyseenalaiset mielipiteet tehokkuudesta, säästämisestä ja elämän tarkoituksesta mietityttävät sinuakin.

Pappakahvit jakso 1: Pilotti

Julkaistu 25.9.2019

Ensimmäisessä pappakahvitaltioinnissa kokeilemme siipiämme ensi kerran. Keskustelu poukkoilee kovasti ja sisältää todennäköisesti enemmän asiavirheitä kuin faktoja. Mutta joskus se neitsytmatka on tehtävä. 

Takaisin podcastien listaan