Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Pappakahvit

Maailmaa on parannettu maamme kahviloissa ja huoltoasemilla jo useiden sukupolvien ajan. Pohdiskeleva keskustelu ei ole vielä tuonut meitä päätepisteeseen. Aina on lisää opittavaa. Aina voimme laajentaa ymmärrystämme. Ja silti, mitä enemmän opimme, sitä vähemmän ymmärrämme. Siksi juuri meidän täytyy jatkaa keskustelua. Tervetuloa pappakahveille Juhanin ja Mikon kanssa.

Tilaa podcast: RSS-syöte, Apple-podcastit tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 8 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 25.9.2019.

Pappakahvit jakso 8: Korona horna

Julkaistu 1.4.2020

Miksi me emme pysty täysin mutkattomasti muuttamaan kulttuuriamme etäkäytäntöihin, ja korvaamaan fyysistä läheisyyttä sosiaalisella läheisyydellä.

Olemme me Walking Deadin ja Mad Maxin kohtaloiden edessä?

Mitä hyvää tästä paskasta voisi seurata?

Kannattaako paikallista ja pientä tukea?

Koronasta on paahdettu menemään ihan v****** liikaa ja me ajateltiin auttaa tilannetta jauhamalla siitä vielä enemmän. Ehkä maailma pelastuu keskustelu kerrallaan…

Ja kaikille pitkiä jaksoja pelkäävillä tukiopetus: laittakaa välillä paussi käyntiin ja jatkakaa myöhemmin.

Pappakahvit jakso 7: Yksilön syyllistäminen tämän teoista

Julkaistu 13.3.2020

Jokainen meistä tekee valintoja päivittäisessä elämässään ja joskus myös kärsii näiden aiheuttamista seuraamuksista. Joidenkin valintojen vaikutukset ulottuvat luonnollisesti pidemmälle kuin toisten. 

Kuinka paljon me voimme asettaa vastuuta yksilölle itselleen näistä valinnoista? Auttaako ylipainoisen tai työttömän syyllistäminen. Oma on p*****e vika! Vai onko...

Pandemiaa uhaten panimme nauhurit käyntiin, koska koronaa tai ei, keskustelu ei saa pysähtyä. 

Muistakaa käydä katsastamassa Pappakahvien Fb-sivu ja edistäkää keskustelukulttuuria omalta osaltanne.


Pappakahvit jakso 6: Rikos ja rangaistus - kuinka päästä eroon vihollisista

Julkaistu 6.2.2020

Kellepä ei olisi joskus käynyt mielessä kuinka kätevää olisi omien vihollistensa tuhoaminen. Väärämieliset, ärsyttävät ja muut paskapäät on helppo mallata päässään pahoiksi ihmisiksi, jotka pitää tuhota tavalla tai toisella. Vaan onko tämä rakentava tapa reagoida?

Me, Juhani ja Mikko, olemme tunnettuja valtavista tunnekuohuistamme, joten päätimme keskustella aiheesta kerrankin rauhalliseen sävyyn. P*****E!!!

Ja hei! Jos jakson herättää sinussa mietteitä, suosittelemme lämpimästi keskustelemaan niistä kasvotusten oman pappakahviseurueesi kanssa.

Pappakahvit Jakso 5: Matkailu - messias ja kulttuurien tuhoaja yhdessä paketissa.

Julkaistu 23.1.2020

Matkailu. Tuo maamme kriisikuntien työllisyystilanteiden pelastaja. Tuo keino avartaa maailmankuvaa. Vaiko vain rasvantuoksuinen rantaloma, jolla paeta kurjaa arkea. Haemmeko matkakohteelta autenttista kokemusta vai menemmekö syömään ruisleipää Fuengirolan Suomi-Baariin. Mistä tuota ottaa selvää? Voiko matkailusta käydä edes syvällistä keskustelua? No me näköjään pystyimme.

Kuuntele suurella varauksella.

Pappakahvit jakso 4: Tekemisen kautta oppiminen

Julkaistu 20.11.2019

Neljäs jakso menee huuruisissa meiningeissä. Miten oppia tekemisen kautta siten, että siitä voi rakentaa pala kerrallaan eheän elämän filosofian. Tai jotain sellaista. 

Suosittelemme suurella varauksella kuuntelemista. Pitäkää nitrot lähellä. 

Pappakahvit jakso 3: Sääntöjen rikkomisen arvokkuus

Julkaistu 25.10.2019

Miksi me tarvitsemme sääntöjä ja rakenteita oppiaksemme ylipäänsä mitään, mutta hallittua kykyä rikkoa niitä kehittyäksemme? Kuulostaa abstraktilta, mutta tätä ajatusta pyöritellään vajaan parituntisen ajan hyvin konkreettisten asioiden kautta. 

Eikö olekin mielenkiintoinen aihe? Niin meistäkin! Siksi siitä olisi jaksettu jauhaa vaikka kuinka pitkään, mutta c-kasetin nauhoitustila loppui valitettavasti kesken. Suosittelemme suurella varauksella tätä jaksoa kaikille.

Pappakahvit jakso 2: Miksei meillä ole varaa mihinkään, vaikka olemme varakkaampia kuin koskaan?

Julkaistu 25.9.2019

Tällä kertaa istumme keskustelemaan pitkään pähkäilemäämme paradoksia: vaikka elämme maailman historian vaurainta aikaa, niin miksei meillä ole varaa mihinkään? Tämä on toki äärimmäinen ilmaus, mutta kuuntele jakso siitä huolimatta jos kyseenalaiset mielipiteet tehokkuudesta, säästämisestä ja elämän tarkoituksesta mietityttävät sinuakin.

Pappakahvit jakso 1: Pilotti

Julkaistu 25.9.2019

Ensimmäisessä pappakahvitaltioinnissa kokeilemme siipiämme ensi kerran. Keskustelu poukkoilee kovasti ja sisältää todennäköisesti enemmän asiavirheitä kuin faktoja. Mutta joskus se neitsytmatka on tehtävä. 

Takaisin podcastien listaan