Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Sohvaryhmä

Sohvaryhmä on epätavallinen sisustusohjelma. Se käsittelee asumista ja sisustamista mitään kaunistelematta ja yllättävistä näkökulmista. Sohvalle kokoontuvat Avotakka-lehden toimituspäällikkö Miia Kauhanen ja päätoimittaja Kari-Otso Nevaluoma sekä vaihtuvat vieraat. Julkaisija A-lehdet.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 20 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 10.9.2019.

Mikä hotellityylissä viehättää?

Julkaistu 22.11.2021

Oletko sinäkin ammentanut kotiisi sisustusideoita hotelleista? Tapasimme Sohvaryhmän kauden päätösjaksossa sisustusarkkitehti Eva-Marie Erikssonin suunnittelutoimisto Fyrasta. Hän kertoo, mikä nyt ohjaa hotellien suunnittelua, ja millaista inspiraatota ne parhaimmillaan tarjoavat asiakkailleen.

Miten sisustan kestävästi ja kuluttamatta liikaa?

Julkaistu 8.11.2021

Sohvaryhmän kolmoskauden toiseksi viimeisessä jaksossa puhutaan sisustamisen ekologisuudesta ja kestävästä kehityksestä sisustamisen näkökulmasta. Millaisia tuntemuksia nykyiset kulutusvalinnat aiheuttavat? Miten niitä pitäisi muuttaa ja mitä muutoksella voi saavuttaa omassa elämässään ja kodissaan? Siitä meidän kanssa keskustelee myös sisustusstylisti Susanna Vento, joka on usean vuoden ajan tähdännyt kohti kestävämpää tapaa elää sekä sisustaa.

Miten mökkeily lisää onnellisuutta?

Julkaistu 27.10.2021

Miia Kauhasen ja Kari-Otso Nevaluoman vieraana on tuore mökkeilijä, juontaja Ella Kanninen. He keskustelevat mökkeilystä ja selvittävät, millä tavoin mökkeily on parantanut elämänlaatua ja mitä muuta yllättävää se on tuonut elämään. Uusi jakso luvassa taas parin viikon kuluttua!

Miten pääsen kohti ihannekotiani?

Julkaistu 8.10.2021

Avotakan Miia Kauhasen ja Kari-Otso Nevaluoman vieraana on muutosvalmentaja, kirjailija ja sisustusarkkitehti Maaretta Tukiainen. Hän neuvoo, miten tunnistat ainekset omaan ihannekotiisi. Millä keinoilla syntyy hyvän mielen koti, joka tyydyttää kaikki tarpeesi? Uusi jakso luvassa taas kahden viikon kuluttua!

Miten sisustan biofiilisesti eli kuinka tuon luonnon kotiin?

Julkaistu 24.9.2021

Avotakan Miia Kauhasen ja Kari-Otso Nevaluoman vieraaksi saapuu sisustusarkkitehti Anna Tiula Helsinki Interiorsista, joka tekee biofiilista suunnittelua. Puhumme biofiliasta ja luontoyhteyden vahvistamisesta sisustamalla. Miten luontoa voi tuoda kotiin, ja miten se parantaa hyvinvointia? Uusi jakso luvassa taas kahden viikon kuluttua!

Onko vuokra-asumisessa järkeä?

Julkaistu 10.9.2021

Avotakan Miia Kauhanen ja Kari-Otso Nevaluoma selvittävät uusimmat suuntaukset vuokramarkkinoilla. Missä tilanteessa vuokralla asuminen on fiksumpaa kuin asunnon omistaminen? Mitä hyviä puolia siinä on? Entä miten vuokrakämpän saa tuntumaan omannäköiseltä? Vieraana on näköalapaikalta vuokramarkkinoita seuraava asuntovaikuttaja, Vuokraturvan toimitusjohtaja Timo Metsola. Seuraava jakso luvassa taas kahden viikon kuluttua!

Miten sisustan lemmikkiystävällisen kodin?

Julkaistu 27.8.2021

Avotakan Miia Kauhanen ja Kari-Otso Nevaluoma keskustelevat kissojen ympäröimänä, mikä merkitys lemmikeillä on kodin tunnelmaan. Vieraana on sisustuskelpoisia koiratarvikkeita luovan Kind for dogsin yrittäjä Maarit Kallio. Luvassa on hyviä vinkkejä käytännölliseen mutta kauniiseen lemmikkikotiin. Seuraava jakso jälleen kahden viikon kuluttua!

Millaiset astiat menevät tunteisiin?

Julkaistu 13.8.2021

Sohvaryhmä vierailee kolmannen kauden ensi jaksossa Helsingin Designmuseossa Iittalan 140-vuotisnäyttelyssä. Avotakan Miia Kauhasen ja Kari-Otso Nevaluoman seuraan liittyy Iivari Viilomaa, Instagramin Finvint-tilistä tuttu nuori keräilijä. Uppoudumme vanhojen astioiden koukuttavaan maailmaan. Miksi peritystä kupista tulee lämmin olo? Minkä värisestä lasista vesi maistuu parhaalta? Entä paljastaako astiasto tyylisi ja arvostuksesi? Mukana uusi Rippituoli-osio eli luvassa tunnustuksia!

Valkoinen sisustus – uhka vai mahdollisuus?

Julkaistu 4.12.2020

Avotakan Miia Kauhanen ja Kari-Otso Nevaluoma vierailevat sisustussuunnittelija Laura Seppäsen toimistossa. Sohvaryhmän toisen tuotantokauden viimeisessä jaksossa mennään pintaa syvemmälle valkoiseen sisustusväriin. Miksi valkoinen sisustus aiheuttaa jopa somevihaa? Miksi koko väri on oikeastaan väärin ymmärretty? Luvassa myös vinkkejä, miten valkoisesta saa parhaat puolet irti!

Onko koti linnani vai vankilani?

Julkaistu 20.11.2020

Sohvaryhmän Miia Kauhasen ja Kari-Otso Nevaluoman seuraan istuu Avotakan kolumnisti, kirjailija Kaj Kalin. Elämmme nyt kodin ja kotoilun kulta-aikaa. Saamme kuulla tarkkanäköistä analyysiä, miten korona-aika vaikuttaa sisustamiseen ja koko asumiskulttuuriin. Tästä on puhe Avotakan Sohvaryhmä-podcastin toisen kauden viidennessä jaksossa.

Kuinka teen elämäni parhaat asuntokaupat?

Julkaistu 18.6.2020

Sohvaryhmän Miia Kauhasen ja Kari-Otso Nevaluoman vieraaksi saapuu Suomen tunnetuimpiin kiinteistönvälittäjiin lukeutuva Andrei Koivumäki. Saamme kuulla timanttiset vinkit onnistuneisiin asuntokauppoihin. Kuten sen, että oikea hintapyyntö on kaiken a ja o. Mistä sitten tietää oikean hinnan ja mikä siihen vaikuttaa? Mitkä ovat yleisimmät mokat asuntokaupoissa? Tästä on puhe Avotakan Sohvaryhmä-podcastin toisen kauden neljännessä jaksossa.

Kuinka sisustamalla voi hoitaa surua?

Julkaistu 10.4.2020

Sohvaryhmän eli Avotakan Miia Kauhasen ja Kari-Otso Nevaluoman vieraaksi saapuu sisustussuunnittelija Maija-Riitta Riuttamäki, joka on myös herkkä tunteiden tulkki. Yli 30-vuotisen uran aikana hän on kohdannut monenlaisia tilanteita, joissa hänet on tilattu uudistamaan kotia, mutta ongelma onkin ollut ihan toisaalla. Sisustamalla ihminen on voinut käsitellä avioeroa tai surua tai löytää itsestään ihan uuden puolen.

Mitä voimme oppia kirppishaukalta?

Julkaistu 27.3.2020

Sohvaryhmän eli Avotakan Miia Kauhasen ja Kari-Otso Nevaluoman vieraaksi saapuu kokenut kirppishaukka, sisustussuunnittelija Anna-Kaisa Melvas. Kuulemme ammattilaiselta, kuinka tehdään laadukkaita kirppislöytöjä ja mitä käytettynä kannattaa ostaa. Ja miksi sisustajan ylipäänsä kannattaa hankkia kotiinsa vanhaa tavaraa? Uusi jakso luvassa jälleen kahden viikon kuluttua!

Miten syntyy kaunis arki lapsiperheessä?

Julkaistu 13.3.2020

Avotakan Sohvaryhmän toisen kauden ensimmäisessä jaksossa tapaamme yrittäjä, bloggaaja Sara Parikan. Vasta rakennuttamaansa taloon muuttanut Sara kertoo uudesta kodistaan ja valinnoistaan. Kuinka sisustuksesta saa kauniin ja toimivan, kun siellä elää ja mellastaa lapsiperhe? Uusi jakso jälleen kahden viikon kuluttua!

Miksi arkkitehti on talonrakentajan paras ystävä?

Julkaistu 20.11.2019

Avotakan Miia Kauhasen ja Kari-Otso Nevaluoman vieraana on arkkitehti Tapani Takkunen. Syksyn päätösjaksossa puhumme, millaista on ideoida oma unelmatalo arkkitehdin kanssa ja miten suunnittelu sujuu käytännössä – esimerkkitapauksena Miian oma taloprojekti. Suomen kokenein CLT-pientalojen suunnittelija kertoo myös uutuusmateriaalin mahdollisuuksista. Uusia jaksoja luvassa jälleen vuoden 2020 alussa.

Miten sopivat yhteen sisustus ja parisuhde?

Julkaistu 6.11.2019

Avotakan Miia Kauhasen ja Kari-Otso Nevaluoman vieraaksi saapuu varatuomari, sisustussuunnittelija ja kiinteistönvälittäjä Maija Lukkari-Nyman. Aiheena on sisustaminen parisuhteessa. Miten löytyy yhteinen sävel, vai tarvitseeko perhettä kuulla sisustusvalinnoissa? Onko nainen usein sisustusdiktaattori, joka määrää kaapin paikan? Syksyn päätösjakso luvassa kahden viikon kuluttua.

Miten remontoimalla tehdään rahaa?

Julkaistu 23.10.2019

Avotakan Miia Kauhanen ja Kari-Otso Nevaluoma tapaavat remonttikonkari, viestintäkonsultti Heli Thorénin. Heli kertoo inspiroivasti elämäntyylistään remontoida ja myydä koti voitolla parin vuoden välein. Tarjolla rahanarvoisia vinkkejä! Seuraava jakso jälleen kahden viikon kuluttua.

Saako taiteella sisustaa?

Julkaistu 9.10.2019

Avotakan Miia Kauhanen ja Kari-Otso Nevaluoma saavat vieraaksi taideasiantuntija Pauliina Littorinin, kun aiheena on taide sisustamisessa. Pauliina neuvoo, millainen taide nyt kiinnostaa ja miten valita itselle sopiva teos - takuulla yllätyt! Seuraava jakso jälleen kahden viikon kuluttua.

Mitkä asiat tekevät kodin?

Julkaistu 26.9.2019

Avotakan Kari-Otso Nevaluoma ja Miia Kauhanen jututtavat stylisti-kirjoittaja Sara Karlssonia siitä, mitkä asiat tekevät kodin. Kuuntele, miten yllättävillä tavoilla viihtyisyyttä ja omaa hyvinvointia voi lisätä.

Mitä koti paljastaa asukkaasta?

Julkaistu 10.9.2019

Avotakan Kari-Otso Nevaluoma ja Miia Kauhanen saavat vieraaksi monitoimivaikuttaja Hanna Sumarin. Hänen kanssaan keskustellaan siitä, mitä koti paljastaa asukkaistaan. Hanna jos kuka tietää.

Takaisin podcastien listaan