Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Sohvaryhmä

Sohvaryhmä on epätavallinen sisustusohjelma. Se käsittelee asumista ja sisustamista mitään kaunistelematta ja yllättävistä näkökulmista. Sohvalle kokoontuvat Avotakka-lehden toimituspäällikkö Miia Kauhanen ja päätoimittaja Kari-Otso Nevaluoma sekä vaihtuvat vieraat.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 10 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 10.9.2019.

Kuinka teen elämäni parhaat asuntokaupat?

Julkaistu 18.6.2020

Sohvaryhmän Miia Kauhasen ja Kari-Otso Nevaluoman vieraaksi saapuu Suomen tunnetuimpiin kiinteistönvälittäjiin lukeutuva Andrei Koivumäki. Saamme kuulla timanttiset vinkit onnistuneisiin asuntokauppoihin. Kuten sen, että oikea hintapyyntö on kaiken a ja o. Mistä sitten tietää oikean hinnan ja mikä siihen vaikuttaa? Mitkä ovat yleisimmät mokat asuntokaupoissa? Tästä on puhe Avotakan Sohvaryhmä-podcastin toisen kauden neljännessä jaksossa.

Kuinka sisustamalla voi hoitaa surua?

Julkaistu 10.4.2020

Sohvaryhmän eli Avotakan Miia Kauhasen ja Kari-Otso Nevaluoman vieraaksi saapuu sisustussuunnittelija Maija-Riitta Riuttamäki, joka on myös herkkä tunteiden tulkki. Yli 30-vuotisen uran aikana hän on kohdannut monenlaisia tilanteita, joissa hänet on tilattu uudistamaan kotia, mutta ongelma onkin ollut ihan toisaalla. Sisustamalla ihminen on voinut käsitellä avioeroa tai surua tai löytää itsestään ihan uuden puolen.

Mitä voimme oppia kirppishaukalta?

Julkaistu 27.3.2020

Sohvaryhmän eli Avotakan Miia Kauhasen ja Kari-Otso Nevaluoman vieraaksi saapuu kokenut kirppishaukka, sisustussuunnittelija Anna-Kaisa Melvas. Kuulemme ammattilaiselta, kuinka tehdään laadukkaita kirppislöytöjä ja mitä käytettynä kannattaa ostaa. Ja miksi sisustajan ylipäänsä kannattaa hankkia kotiinsa vanhaa tavaraa? Uusi jakso luvassa jälleen kahden viikon kuluttua!

Miten syntyy kaunis arki lapsiperheessä?

Julkaistu 13.3.2020

Avotakan Sohvaryhmän toisen kauden ensimmäisessä jaksossa tapaamme yrittäjä, bloggaaja Sara Parikan. Vasta rakennuttamaansa taloon muuttanut Sara kertoo uudesta kodistaan ja valinnoistaan. Kuinka sisustuksesta saa kauniin ja toimivan, kun siellä elää ja mellastaa lapsiperhe? Uusi jakso jälleen kahden viikon kuluttua!

Miksi arkkitehti on talonrakentajan paras ystävä?

Julkaistu 20.11.2019

Avotakan Miia Kauhasen ja Kari-Otso Nevaluoman vieraana on arkkitehti Tapani Takkunen. Syksyn päätösjaksossa puhumme, millaista on ideoida oma unelmatalo arkkitehdin kanssa ja miten suunnittelu sujuu käytännössä – esimerkkitapauksena Miian oma taloprojekti. Suomen kokenein CLT-pientalojen suunnittelija kertoo myös uutuusmateriaalin mahdollisuuksista. Uusia jaksoja luvassa jälleen vuoden 2020 alussa.

Miten sopivat yhteen sisustus ja parisuhde?

Julkaistu 6.11.2019

Avotakan Miia Kauhasen ja Kari-Otso Nevaluoman vieraaksi saapuu varatuomari, sisustussuunnittelija ja kiinteistönvälittäjä Maija Lukkari-Nyman. Aiheena on sisustaminen parisuhteessa. Miten löytyy yhteinen sävel, vai tarvitseeko perhettä kuulla sisustusvalinnoissa? Onko nainen usein sisustusdiktaattori, joka määrää kaapin paikan? Syksyn päätösjakso luvassa kahden viikon kuluttua.

Miten remontoimalla tehdään rahaa?

Julkaistu 23.10.2019

Avotakan Miia Kauhanen ja Kari-Otso Nevaluoma tapaavat remonttikonkari, viestintäkonsultti Heli Thorénin. Heli kertoo inspiroivasti elämäntyylistään remontoida ja myydä koti voitolla parin vuoden välein. Tarjolla rahanarvoisia vinkkejä! Seuraava jakso jälleen kahden viikon kuluttua.

Saako taiteella sisustaa?

Julkaistu 9.10.2019

Avotakan Miia Kauhanen ja Kari-Otso Nevaluoma saavat vieraaksi taideasiantuntija Pauliina Littorinin, kun aiheena on taide sisustamisessa. Pauliina neuvoo, millainen taide nyt kiinnostaa ja miten valita itselle sopiva teos - takuulla yllätyt! Seuraava jakso jälleen kahden viikon kuluttua.

Mitkä asiat tekevät kodin?

Julkaistu 26.9.2019

Avotakan Kari-Otso Nevaluoma ja Miia Kauhanen jututtavat stylisti-kirjoittaja Sara Karlssonia siitä, mitkä asiat tekevät kodin. Kuuntele, miten yllättävillä tavoilla viihtyisyyttä ja omaa hyvinvointia voi lisätä.

Mitä koti paljastaa asukkaasta?

Julkaistu 10.9.2019

Avotakan Kari-Otso Nevaluoma ja Miia Kauhanen saavat vieraaksi monitoimivaikuttaja Hanna Sumarin. Hänen kanssaan keskustellaan siitä, mitä koti paljastaa asukkaistaan. Hanna jos kuka tietää.

Takaisin podcastien listaan