Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Lapin Kansan podcastit

Kuuntele Lapin Kansan podcasteja. Sarjamme tarjoavat monipuolista kuunneltavaa Lapin asioista kiinnostuneille.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 99 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 7.9.2018.

6. Elämysten etsijät: vapaalaskija Sanna Kaivantola kertoo mikä vuorissa kiehtoo

Julkaistu 17.9.2019

Vuorilla taivas on lähempänä, sekä konkreettisesti että henkisesti. Tämä on totta monelle seikkailulajien harrastajalle ja niin myös rovaniemeläiselle Sanna Kaivantolalle. Vapaalaskua ja kiipeilyä harrastava Kaivantola on kotonaan varsinkin Norjan vuoristoissa ja erityisesti Lyngenissä. Lyngenin alue on tuttu myös monelle muulle suomalaiselle laskijalle. Seudulle on Suomesta lyhyt matka ja sinne syntyykin talvisin likipitäen pieni suomalainen laskijayhteisö. Vapaalasku ei ole harrastuksista riskittömin. Suurimman vaaran muodostavat lumivyöryt, joiden syntymistä laskijoiden on opittava ennakoimaan. Juuri Lyngenissä menehtyi vyöryssä viime talvena kolme suomalaista ja yksi ruotsalainen laskija. Vuori, jossa turma tapahtui, on nimeltään Blåbärfjellet eli suomalaisittain Mustikka. Mustikka on tuttu myös Sanna Kaivantolalle. Mäellä on laskettu muun muassa vapaalaskun suomenmestaruuskilpailut, joiden naisten sarjan hän voitti. Mikä vuorissa kiehtoo ja kuinka lajin vaaroja voidaan hallita? Tapio Nykänen tapasi Sanna Kaivantolan perusrovaniemeläisessä maisemassa, Ounasvaaran Tottorakan huipulla. Näkymä jokilaaksoon on Ounasvaaran kasvatille tuttuakin tutumpi.

Viikkoraati:Pyy­det­tii­kö Juha Sipilää ha­ke­maan Ro­va­nie­men kau­pun­gin­joh­ta­jak­si?

Julkaistu 13.9.2019

Ketä Mikko Kärnä äänesti puolueensa puheenjohtajaksi Suomen Keskustan ylimääräisessä puoluekokouksessa? Entä aikooko Kärnä asettua ehdolle puheenjohtajaksi ensi kesänä? Toinenkin aiheemme on Kouvolan puoluekokouksesta. Pyydettiinkö Juha Sipilää hakemaan Rovaniemen kaupunginjohtajaksi kuten huhu kertoo. Rovaniemeläinen Maarit Simoska kertoo ja paljastaa myös muita kulissientakaisia asioita puoluekokouksesta. Viikkoraati on Lapin Kansan uutistaustapodcast. Tämä on sen 1-vuotisjuhlalähetys. Viikkoraatia juontavat Eero Leppänen ja Taru Salo.

9. Vasan podcast: Kaveripyyntöjä, tykkäyksiä ja yli tuhannen päivän streak

Julkaistu 12.9.2019

Selataan somea sorkat ruvella. Mari Molkoselkä, Kaisa-Reetta Seppänen ja Antti Korteniemi käyvät läpi nettihistorioitansa. Kuka on valehdellut ikänsä liittyessään someen? Ovatko kaikki koukussa loputtomien feedien sisältöihin? Lapin yliopiston kasvatustieteen ja medikasvatuksen lehtori ja dosentti Marjaana Kangas kertoo some käytöstään ja mielipiteestään ruutuajasta.

5. Elämysten etsijät: Olli Vainio hiihtää Martimoaavalla ja varmistaa, että muutkin pääsevät metsään

Julkaistu 10.9.2019

Luonto tarjoaa hyvinvointia, ja retkeilyreitit mahdollistavat sen, että ihmiset pääsevät nauttimaan luontokohteista. Retkeilyreittien kunnosta puolestaan vastaa Metsähallituksen Lapin Luontopalveluiden kenttäpäällikkö Olli Vainio. Tarkkaan ottaen Vainion vastuulla on Etelä-Lapin puistoalue, joka ulottuu Vuotson tienoilta Simon korkeudelle. Laajalla alueella on valtavasti valtion retkeilyrakenteita. Osa reiteistä, kämpistä ja tulipaikoista on hyvässä kunnossa, mutta korjausvelkaakin on enemmän kuin kenttäpäällikkö soisi. Valtion rahoitus ei kuitenkaan riitä koko verkoston ylläpitämiseen, ja siksi Luontopalvelut keskittyy pitämään pääasiassa suosituimmat reitistöt kunnossa. Tämä ei ilahduta niitä, jotka ovat käyttäneet syrjässä olevia, erämaisempia reittejä ja kämppiä. Tilanne on haastava, sillä matkailupaineen kasvaessa palveluita pitäisi myös kehittää. Ongelmat ovat samantapaisia myös Metsähallituksen muilla puistoalueilla.Tapio Nykänen tapasi Olli Vainion reittityömaalla Napapiirin retkeilyalueella. Alue on kenttäpäällikölle tuttu myös vapaa-ajalta, jolloin hän liikkuu luonnossa hiihtäen ja meloen. Pidemmät retket suuntautuvat tosin mahdollisuuksien mukaan kauemmas pohjoiseen, pois omien työmaiden läheltä. Muuten reitistöjen kunto tulisi uniinkin, sanoo Vainio.

11. Palloraati: RoPS löysi tuloskunnon runkosarjan lopuksi, mutta 10. sija oli pettymys

Julkaistu 5.9.2019

Lapin Kansan Palloraati käy läpi Rovaniemen Palloseuran otteet runkosarjan osalta. Viime kaudella hopeaa voittanut RoPS jäi runkosarjassa sijalle 10. eikä joukkue pelaa tällä kaudella mitaleista. RoPSin pelit jatkuvat seuraavaksi haastajasarjassa yhdessä SJK:n, FC Lahden, HIFK:n, KPV:n ja VPS:n kanssa. Haastajasarjassa riittää kuitenkin panosta, sillä sijoille 7. ja 8. sijoittuneet joukkueet pääsevät mukaan lopputurnaukseen, minkä voittaja saa paikan Eurooppa-liigan karsintoihin. RoPS pelasi vahvasti runkosarjan lopun, sillä joukkue päätti runkosarjan viiden ottelun tappiottomassa putkessa. Mitkä asiat RoPSin pelissä muuttuivat parempaan suuntaan runkosarjan lopulla? Voiko nousujohteiseen vireeseen päässyt RoPS yltää vielä lopputurnauspaikkaan? Palloraati ottaa kiinni näihin, ja moniin muihin kysymyksiin. Studiossa Lapin Kansan urheilutoimituksen esimies Kari Pyykkö, toimittaja Mikko Kinisjärvi ja vakiovieras Janne Turunen.

4. Elämysten etsijät: Sielunmaisema löytyi tunturista, sanoo Raiski Palosaari

Julkaistu 3.9.2019

avonlinnan kupeesta lähtöisin oleva Raija ”Raiski” Palosaari tuli Kittilään seurakunnan nuoriso-ohjaajaksi vuonna 1976. Pian elämä vei muutamaksi vuodeksi etelään, mutta 1980-luvun alussa Palosaari palasi Lappiin, ensin Pelloon ja sitten Kolariin. Kittilään hän asettui pysyvästi vuonna 1991. Siellä hän on työskennellyt paitsi seurakunnassa myös kunnan etsivässä nuorisotyössä. Vuodesta 1997 Palosaari on pyörittänyt lisäksi omaa luontomatkailuyritystä. Palosaari on intohimoinen vaeltaja, jonka rakkaimmat retkimaisemat löytyvät Käsivarren suurtuntureilta. Hän käy Käsivarressa ja Haltilla useita kertoja vuodessa, toisinaan yksin, välillä ystävien ja usein asiakkaiden kanssa. Ryhmät liikkuvat omalla lihasvoimalla eli jalan, hiihtäen ja potkureilla. Yhdelle Palosaaren ryhmälle on tehty oma potkukelkkajoiku. Lähivuosiin mahtuu myös toisenlaista seikkailua. Palosaari on istunut Kittilän kunnanvaltuustossa uutena valtuutettuna vuodesta 2017. Vuodet ovat lisänneet arvostusta heitä kohtaan, jotka ovat valmiita käyttämään vapaa-aikaansa yhteisten asioiden hoitamiseen. Kunnan päätöksenteon sotkuja Palosaari surkuttelee. Hän sanoo, ettei tunnista valtuuskollegoitaan siitä kuvasta, joka heistä julkisuudessa on annettu. Oman ensimmäisen valtuustokautensa Palosaari sanoo jäävän myös viimeiseksi. Tapio Nykänen retkeili Raiski Palosaaren kanssa Kittilän mustikkamailla ja puhui elämyksistä, nuorisosta, politiikasta ja Haltista.

5. Matkailun Kääntöpiiri Tuottojohtaminen matkailussa- menestyvän liiketoiminnan avain vai kikkailua

Julkaistu 2.9.2019

Aiheet: Tuottojohtaminen on ollut osa matkailuyritysten hinnoittelua ja toimintaa jo 1970 luvulta. Perusajatus ”Oikeat tuotteet ja palvelut, oikeille asiakkaille, oikeilla hinnoilla, oikeisiin yksiköihin, oikeaan aikaan, oikeita myyntikanavia hyödyntäen” on pysynyt lähes samana eli kyse on yrityksen tulovirtojen suunnitelmallisesta ja systemaattista ohjaamista ja johtamista. Podcastissa keskustella mitkä ovat tuottojohtamisen haasteet ja mahdollisuudet nyt ja miten Lapin matkailussa tulisi toimia, jotta alan kannattavuus paranisi? Keskustelemassa ovat Hanna Lak ja Markku Vieru. Hanna on Suomen johtavia tuottojohtamisen ja tiedolla johtamisen asiantuntijoita matkailualalla ja Markku on Lapin yliopiston liiketaloustieteen professori, joka työskentelee matkailututkimuksen oppiaineessa. Markku on julkaissut useita artikkeleja aiheesta ja tutkinut tuottojohtamista jo pitkään.

39 Viikkoraati Millaista on asua pakettiautossa? Saavatko saamelaiset ääntänsä kuuluviin mediassa?

Julkaistu 30.8.2019

Viikkoraadissa on tällä kertaa kaksi aihetta. Kuulemme Meri Lantelan kokemuksia pakettiautoasumisesta, miten kesä sujui ja mitkä olivat suurimmat ongelmat? Heräsikö Meri joka aamu kauneimmassa mahdollisessa maisemassa? Toisena aiheena Saamelaiset ja sananvapaus. Julkisen sanan neuvosto ja Lapin Kansa järjesti paneelin aiheesta. Leikkasimme keskustelun parhaat palat Viikkoraatiin. Tarvitaanko erilliset ohjeet siitä miten alkuperäiskansoista uutisoidaan? Korostaako journalismi liikaa saamelaisten konflikteja? Onko saamelaisista uutisointi tarpeeksi monipuolista ja millä perusteilla sitä tehdään? Vastauksia etsivät JSN:n puheenjohtaja Elina Grundström, Lapin Kansan päätoimittaja Antti Kokkonen, saamelaisen kulttuurin professori Veli-Pekka Lehtola Oulun yliopistosta, saamelaisasiantuntija Pirita Näkkäläjärvi ja sosiologian professori Jarno Valkonen Lapin yliopistosta. Keskustelun juontaa JSN:n jäsen, tutkija Tapio Nykänen Lapin yliopistosta. Viikkoraati on Lapin Kansan viikottainen uutispodcast. Viikkoraatia tuottaa Eero Leppänen.

3.Elämysten etsijät: Virtaavassa vedessä on selittämätöntä kauneutta, sanoo koskimeloja

Julkaistu 27.8.2019

Rovaniemeläislähtöinen Tuomas Vaarala on melonut koskissa kolmisenkymmentä vuotta. Ura alkoiOikaraisesta, Raudanjoen Suukoskesta. Sittemmin melonta on vienyt muun muassa Ugandaan, Sambiaan, Sloveniaan ja sadoille Pohjoismaiden koskille.Vaaralan harrastuksena oli aikaisemmin etsiä Skandinaviasta jokia ja koskia, joita kukaan muu ei tiettävästi ollut laskenut. Hän on melonut ystäviensä kanssa ensimmäisenä muun muassa Piteåjoen Fällforsilla ja Pohjois-Norjan Parasjoella. Suuri osa kesästä kului yleensä kuitenkin Ruotsin ja Norjan tunnetuissa koskimelontakohteissa, kuten Sjoalla ja Hattfjeldalissa sekä esimerkiksi kotoisella Tornionjoella. Koskimelonta on joukkuelaji. Vaaralan tiimiin ovat usein kuuluneet puoliso Kristiina, nuorempi veli Juho sekä Sami Pyhäjärvi, Mikael Lantto ja Jussi Tanskanen - kaikki lappilaisia melojia.Nykyään perheellistynyt meloja viihtyy yleensä tutuilla joilla. Reissuilla ovat mukana pienet lapset, ja melonta-aika jaetaan puolison kanssa. Melonnan rinnalle on tullut myös uusi harrastus, pitkän matkan pyöräily. Tapio Nykänen tapasi Tuomas Vaaralan Ruotsissa, Piteåjoen Trollforsenilla. Lähes kaikkien Skandinavian koskimelojien tuntema alue sijaitsee Norrbottenin eteläosassa lähellä Arvidsjauria.

10. Palloraati: Ilonaiheet ovat olleet vähissä,– Onko RoPS vaarassa joutua liigakarsintoihin?

Julkaistu 23.8.2019

Lapin Kansan Palloraati palaa taas ääneen ja suurennuslasin alla on Rovaniemen Palloseuran viime aikojen otteet pelikentällä ja sen ulkopuolella. RoPSilla on kaksi ottelua runkosarjasta jäljellä ja Palloraati käy läpi ketkä pelaajat ovat onnistuneet ja ketkä pelanneet alle tasonsa. Palloraati analysoi myös rovaniemeläisjoukkueen onnistumiset ja epäonnistumiset pelillisten asioiden osalta. RoPSin pelit jatkuvat runkosarjan jälkeen alaloppusarjassa, eli haastajasarjassa. Onko RoPS vaarassa joutua karsintoihin viime aikaisten peliesitysten perusteella? Onko jopa suora putoaminen mahdollista? Studiossa keskustelua isännöi Lapin Kansan toimittaja Mikko Kinisjärvi ja vakiovieraana on Janne Turunen. Palloraadissa vierailee Lapin Kansan jalkapalloasiantuntija Markku Saukko.

2. Elämysten etsijät: Lea Pirttilästä kilpaileminen saa esiin parhaat puolet

Julkaistu 20.8.2019

Sallasta lähtöisin olevalle Lea Pirttilälle liikunta on elämäntapa. Hän on taustaltaan kilpaurheilija, jonka yleisten sarjojen urheilu-ura päättyi noin kolmikymppisenä. Laji oli lentopallo, jota Pirttilä pelasi parhaimmillaan ykkössarjatasolla. Hän toimi aktiivisesti myös seuroissa ja oli muun muassa perustamassa naisten lentopalloseura Woman Volleyta.Lentopallon jälkeen Pirttilä on harrastanut muun muassa kaukalopalloa, salibandya, suunnistusta, hiihtosuunnistusta, pyöräsuunnistusta ja painonnostoa. Uusien lajien pariin on vienyt paitsi uteliaisuus myösaiemmissa lajeissa saadut lievät rasitusvammat. Pirttilä on sitä mieltä, että liikkumista ei kannata lopettaa, vaikka jalat tai selkä eivät kestäisi samaa kuin teininä. Kun kokeilee ennakkoluulottomasti, löytää uutta ja kiinnostavaa.Lähes kaikissa myöhemmissä lajeissaan Pirttilä on myös kilpaillut. Kisaaminen ikäkausisarjoissa on sopivasti leppoisampaa kuin yleisen sarjan kilpaurheilussa. Oma mukava jännityksensä kisoissa kuitenkin on, ja lisäksi ne motivoivat harjoittelua, sanoo Pirttilä. Tuoreimmat mitalit ovat pyöräsuunnistuksen SM-kisoista ja painonnoston Masters-sarjojen EM-kilpailuista. Seuratoimintaakaan elämäntapaliikkuja ei ole jättänyt. Parhaillaan hän on mukana järjestämässä Jukolan viestiä, joka kisataan kesällä 2020 Rovaniemellä. Tapio Nykänen lähti Pirttilän kanssa pyöräretkelle Ounasvaaralle. Elämysten etsijät on Lapin Kansan podcast-sarjan. Sarjaa toimittaa Tapio Nykänen.

38. Viikkoraati: Uhkasivatko kansanedustajat saamelaisia rahoituksen loppumisella, Markus Lohi?

Julkaistu 16.8.2019

Kuuma saamelaiskäräjäkeskustelu jatkuu podcastissamme. Viikkoraadin vieraana kansanedustaja Markus Lohi. Häntä haastattelee päätoimittaja Antti Kokkonen. Tulkittiinko Lapin kansanedustajien julkilausumaa väärin? Lisäksi ruodimme Simerockin menestystä ja mietimme onko festareiden karsinointi Vippeihin ja ei-vippeihin jo mennyt liian pitkälle. Lopuksi kerromme mikä meitä on tällä viikolla ilahduttanut. Viikkoraatia tuottaa Eero Leppänen. Toimittajat Meri Lantela, ja Mari Molkoselkä.

8. Vasan podcast: Lapissa kasvaneiden identiteetti ja heistä luodut stereotypiat sekä ilmastokriisi

Julkaistu 15.8.2019

Kuinka helposti saamelaiset väärinymmärretään ja minkälaista on kasvaa tällä puolella maapalloa? Mari Molkoselkä, Suvianna Kaikkonen ja Janina Toljamo keskustelevat siitä, kuinka turistien kokema Lapin ihmemaa on kaukana siitä todellisuudesta, jossa paikalliset elävät. Minkälaista olisi viettää lomaa oikeassa Lapissa, jossa hotellin aulan sijaan mentäisiin kirjastoon ja ravintoloiden sijaan kokattaisiin mökissä markettien antimista ruokaa? Entäpä sitten ilmastonmuutoksen vaikutukset lappilaisten nuorten identiteettiin. Miltä tuntuu ajatella tulevia talvia ilman lunta?

1. Elämysten etsijät:Millainen mies on elämysohjaajien kouluttaja Ola Peltonen

Julkaistu 13.8.2019

Lapin urheiluopistolla kouluttajana ja turvallisuusasiantuntijana työskentelevä Oula-Matti Peltonen on tuttu monelle seikkailualan työntekijälle ja harrastajalle. ”Ola” kouluttaa muun muassa melonnan ja kiipeilyn ohjaajia ja hiihdonopettajia sekä kurssinjohtajia Matkailualan turvallisuuspassi-koulutukseen. Hän on toiminut aktiivisesti myös kehitystehtävissä urheiluopistoissa ja useissa kansallisissa lajiliitoissa. Erityisesti Peltonen on perehtynyt kaupallisten elämyspalveluiden turvallisuuden kehittämiseen. Tapio Nykänen tapasi luontoliikunnan moniosaajan Rovaniemellä opiskelijoiden seikkailukilpailun tiimellyksessä. Kilpailu oli osa Luontoelämysohjaajakoulutusta, jota Peltonen on vetänyt 90-luvun lopulta saakka. Suurelta osin Peltosen itsensä kehittämä koulutus sisältää useita luontoliikunnan ohjaajapätevyyksiä ja muun muassa valmennusosaamista sekä johtaa liikunnan ammattitutkintoon. Millainen mies elämysohjaajien kouluttaja itse on? Entä mitä hän sanoisi ihmiselle, jota melonta tai kiipeily kiinnostaa, mutta usko omiin kykyihin horjuu?

9. Palloraati: RoPSin voitosta kulunut puolitoista kuukautta, miltä joukkueen tilanne näyttää?

Julkaistu 9.8.2019

Lapin Kansan Palloraati palaa ääneen parin viikon tauon jälkeen. RoPSin mollivoittoisesti sujunut kausi jatkuu sunnuntaina kotiottelulla Vaasan Palloseuraa vastaan. Kyseessä on klassinen "kuuden pisteen" ottelu, sillä molemmat joukkueet tarvitsevat kipeästi pisteitä sunnuntai-illan koitoksesta. RoPS on voittanut edellisen kerran puolitoista kuukautta sitten, 18.6. FC Lahden vieraskentällä. VPS:n voitoton putki on kuitenkin huomattavasti pidempi. Vaasalaiset ovat juhlineet edellisen kerran kolmea pistettä viime kaudella, 22.9.2018 PS Kemiä vastaan. Tällä kaudella joukkue ei ole voittanut kertaakaan. Kesken kauden RoPSin päävalmentajaksi noussut Pasi Tuutti on ottanut joukkueen johdossa tällä kaudella vain yhden voiton. Päävalmentajana kokematon Tuutti on uransa kovimmassa testissa, kun kuopiolaisvalmentaja yrittää hinata RoPSin pois karsinta- ja putoamisviivan tuntumasta. Palloraati käy läpi joukkueen viimeisimmät käänteet ja ottaa tarkasteluun myös rovaniemeläisten kauden viimeiset runkosarjan ottelut. Studiossa Lapin Kansan urheilutoimituksen esimies Kari Pyykkö, toimittaja Mikko Kinisjärvi ja Janne Turunen.

37. Viikkoraati Äänessä Jasper Pääkkönen ja vesivoiman purku, kesän Greatest Hits

Julkaistu 2.8.2019

Soitimme Jasper Pääkköselle, joka iloitsi vesivoiman purkamisen aloittamisesta Lapissa. Hänen mielestään muutkin pienet voimalat voisivat tulla perässä. Pääkkönen kertoo myös uudesta TV-sarjasta, jonka pilottijakson tekeminen maksoi huikeat 24 miljoonaa dollaria! Luomme katsauksen myös Lapin Kansan kesän suurimpiin hitteihin ja kerromme mikä ilahdutti meitä tällä viikolla. Viikkoraatia toimittaa Verkkotuottaja Eero Leppänen ja ja uutispäällikkö/toimittaja Katja Kärki.

7. Vasan podcast: Festivaalikesän huumaa ja Rovaniemen taiteiden yö

Julkaistu 2.8.2019

Vasa viettää festivaalikesää! Aino Rouhiainen kertoo kokemuksistaan Ruisrockissa ja Sodankylän filmifestivaaleilla. Onko festareilla mitään yhteistä? Taiteiden yön tuottaja Rida Haapala kertoo työstään kulttuurituottajana ja siitä, minkälainen tapahtuma Rovaniemen taiteiden yö onkaan.

Sääskien nimeäminen

Julkaistu 26.7.2019

Lapin maakuntamuseon luonnontieteen amanuenssi Jukka Salmela kertoo uusien sääskilajien nimeämisestä. Mitä haittaa sääskilajille on siitä, että se on nimetty Adolf Hitlerin mukaan?

36. Viikkoraati: Soitimme Tornioon palaavalle Kalle Palanderille

Julkaistu 24.7.2019

Ex-alppitähti ja televisiosta tuttu Kalle Palander muuttaa takaisin kotikonnuilleen Tornioon. Palanderin mukaan nyt on muutolle sopiva aika, sillä perheen kaksoset aloittavat syksyllä koulun. Kuuntele, miten Palander aikoo työasiat järjestää, minkä asioiden muuttamisessa on suurin työ ja millainen koululainen alppitähti itse on ollut..

8. Palloraati: Kivaa oli, voiko RoPS päästä europeleihin myös ensi vuonna?

Julkaistu 19.7.2019

Ketkä ovat huipputasaisen Veikkausliigan tähtiä? Entä pahimpia alisuorittajia? Rovaniemen palloseuran eurotaival päättyi, mutta kaatuiko jättiyllätys tuomareihin tai oman miehen virheeseen pilkkuboksissa? RoPS yrittää katkaista liigassa tappiokierteeseensä jo sunnuntaina. Onko vielä toivoa kuuden kärkeen pääsystä ja ensi kauden europeleistä? Näitä asioita pohtii Palloraati, joka kokoontui kokoonpanolla Kari Pyykkö, Janne Turunen ja Vesa-Pekka Hiltunen.

35. Viikkoraati: Sääski on superhyönteinen – tutkija kertoo, miksi inisijöitä kannattaa sietää

Julkaistu 12.7.2019

Viikkoraadissa tutkitaan tällä viikolla sääskiä. Lapin maakuntamuseon luonnontieteen amanuenssi Jukka Salmela avaa sääskien uskomatonta elämää ja yrittää vakuuttaa, miksi meidän kannattaisi sietää iniseviä ystäviämme. Selvitimme myös muutamia hyttysiin liittyviä myyttejä: voiko niitä todella juosta karkuun tai vältellä valitsemalla vaatteiden väriksi muuta kuin mustaa?

4. Matkailun kääntöpiiri: Onko matkailun ympärivuotisuus uhka vai mahdollisuus?

Julkaistu 11.7.2019

Lapin Kansan Matkailun kääntöpiiri -podcastin neljännen jakson teemana on matkailun sesonkiluonteisuus ja Lapin lumettoman ajan kehittäminen. Jakson kysymyksenä on "Matkailun ympärivuotisuus: uhka vai mahdollisuus?" Kysymykseen vastaamassa ja aiheesta keskustelemassa ovat Lapin yliopiston matkailututkimuksen apulaisprofessori Outi Rantala Lapin yliopistosta, MTI:ltä ja Markkinointitalo House of Laplandin toimitusjohtaja Sanna Tarssanen.

7. Palloraati: Naisten jalkapallo teki läpimurron, RoPS Eurooppaan – vieraana Aleksandr Kokko

Julkaistu 8.7.2019

Palloraati puhaltelee naisten mm-kisoijen jälkihöyryjä ja pohtii, saako lappilainen naisjalkapallo buustia menestyksekkäistä mm-kisoista? Palloraadin vakiojäsenet Kari Pyykkö ja Janne Turunen miettivät, mitä keskiviikkona avautuva siirtoikkuna tarkoittaa RoPSille. Torstaina lähdetään vihdoin Eurooppaan, kun RoPS kohtaa Aberdeenin Skotlannissa. Millä eväillä voitto irtoaa? Palloraadin vieraana RoPSin hyökkääjä Aleksandr Kokko ruotii tulevaa peliä ja kauden tapahtumia ja käänteitä. Raadin vetäjänä tuuraa toimittaja Vesa-Pekka Hiltunen.

34. Viikkoraati: Psykoterapeutti kertoo, miksi eläimet herättävät meissä suuria tunteita

Julkaistu 5.7.2019

Viikkoraadissa pohditaan tällä viikolla ihmisen suhtautumista lemmikkeihin ja muihin eläimiin. Aina, kun eläimistä tehdään juttuja, ne liikuttavat lukijoita ja herättävät suuria tunteita. Kysyimme sodankyläläislähtöiseltä psykoterapeutilta Sarianna Virpikarilta, miksi eläimet herättävät ihmisissä niin suuria tunteita? Miksi seuraamme tarkkaan uutisia muun muassa Kuusamon rautakarhun kohtalosta tai Aapo-kissan kotiinpaluusta?

6. Vasan podcast: Muistakaa vaihtaa sukat ja juoda paljon vettä armeijassa

Julkaistu 5.7.2019

Armeijan käynyt Noora Pumpanen kertoo omista kokemuksistaan varusnaisena. Suvianna Kaikkonen kertoo taas, että miltä tuntuu, kun kaikki kaverit menevät yhtäaikaa armeijaan. Lisäksi jaksossa kuullaan nuorten miesten parhaat neuvot siitä, kuinka intistä selviää. Ennen kaikkea tässä jaksossa kuullaan se, että armeijasta kannattaa ottaa kaikki irti! Tämän podcast-jakson toimittavat Noora Pumpanen, Mari Molkoselkä ja Suvianna Kaikkonen.

9. Liisa Lapin ihmemaassa: Sodankylän Aska on esikoisrunoilija Uni Ojuvalle rakas paikka

Julkaistu 4.7.2019

Liisa Lapin ihmemaassa -podcastin yhdeksännessä jaksossa tavataan Sodankylästä lähtöisin oleva 34-vuotias Uni Ojuva, joka julkaisi viime syksynä ensimmäisen runokokoelmansa. Uni on asunut 15 vuotta Tampereella, mutta side Lappiin on säilynyt vahvana.

8. Liisa Lapin ihmemaassa: Katja Misikangas, 40, Narkaudesta uskoo kasvien supervoimiin

Julkaistu 28.6.2019

Podcastin kahdeksannessa jaksossa matkustetaan Rovaniemelle Narkauksen kylään ja tavataan 40-vuotias yrittäjä Katja Misikangas, joka perusti kahden muun yrittäjän kanssa vuonna 2014 lappilaisiin superfoodeihin erikoistuneen yrityksen, Arctic Warriorsin.

6. Palloraati: RoPSilla tulossa erikoispelejä - Yöttömän yön ottelusta europeleihin

Julkaistu 20.6.2019

Palloraati perkaa RoPSin viimeaikojen otteluita ja käsittelee tulevia erikoispelejä.

5. Vasan podcast: Leiskuiko lempi ikäihmisten nuoruuden juhannuksina?

Julkaistu 20.6.2019

Lapin Kansan nuortenpalsta Vasan podcastissa puhutaan juhannuksesta ja juhlaan littyvästä hössötyksestä. Keskustelemme siitä, mitä juhannustaikoja kannattaa kokeilla ja mitä ei. Miten käy hulivili hummeropojan? Tämän podcast-jakson toimittavat Mari Molkoselkä, Julia Laiho ja Eveliina Lahtinen.

3. Matkailun kääntöpiiri: Voiko matkailua mitata?

Julkaistu 19.6.2019

Lapin Kansan Matkailun kääntöpiiri -podcastin kolmannen jakson teemana on matkailun mittarit ja matkailun vaikutusten mittaaminen. Jakson kysymyksenä on "Voiko matkailu mitata?". Kysymykseen vastaamassa ja aiheesta keskustelemassa on vakioäänien Minni Haanpään ja Kristian Sieversin lisäksi Lapin yliopiston matkailun kulttuurintutkimuksen professori Soile Veijola.

7. Liisa Lapin ihmemaassa: Minttu Heimovirta, 37, Ylläsjärvi: Lappi auttoi toipumaan burnoutista

Julkaistu 19.6.2019

Liisa Lapin ihmemaassa -podcastin seitsemännessä jaksossa matkustetaan Ylläsjärvelle ja tavataan 37-vuotias toimittaja ja eräopas Minttu Heimovirta, joka muutama vuosi sitten burnoutin seurauksena päätti ottaa vuoden opintovapaan työstään ja lähteä Muonioon opiskelemaan eräoppaaksi.

6. Liisa Lapin ihmemaassa: Erikoisjaksossa vieraillaan Sodankylän elokuvajuhlilla

Julkaistu 13.6.2019

Liisa Lapin ihmemaassa -podcastin kuudennessa jaksossa seikkaillaan Sodankylän elokuvajuhlilla ja tavataan poikkeuksellisesti kaksi ihmistä: elokuvajuhlien tekijävieras, ohjaaja Arttu Haglund ja talkoolaisena työskentelevä Annu Suvanto. Elokuvajuhlien pitkän linjan talkoolaisena Annu Suvanto kertoo, mikä saa palaamaan Sodankylään vuosi toisensa jälkeen. Toisena ääneen pääsee Arttu Haglund, jonka Poissa-niminen indie-elokuva sai maailmanensi-iltansa Sodankylän elokuvajuhlilla keskiviikkona. Poissa on omakustanteinen elokuva, joka on syntynyt talkoovoimin, ja sitä on tehty vuodesta 2010 lähtien. Kuuntele jakso ja sukella elokuvajuhlien maailmaan!

7. Lappi-rap puhuu: Talonpoika Lalli

Julkaistu 12.6.2019

7. Lappi-rap puhuu: Talonpoika Lalli by Lapin Kansa. Verkkotoimitus

33. Viikkoraati Katri Kulmuni kommentoi kuumia metsä- ja kaivosasioita, pitääkö ministeri kesälomaa?

Julkaistu 7.6.2019

Viikkoraati sai kiinni tuoreen ja kiireisen lappilaisministerin. Kysyimme miksi ministereitä tulee nimenomaan Meri-Lapista? Muistelemme aikaisempia lappilaisministereitä ja haastamme Kulmunia metsäasioista, menevätkö vihreiden ja keskustan sukset ristiin jo hallituksen alkutaipaleella? Kysyimme ministeriltä myös Lapin kaivosasioista. Pitääkö kolarilaisia kuunnella Hannukaisen kaivosasioissa? Viikkoraati kertoo myös, mitkä olivat viikon kuumat uutisaiheet ja haastattelee kolmea Lapin Kansan kesätoimittajaa. Vieraina Mari Lantela, Mari Molkoselkä ja Elli Autti. Viikkoraatia toimittavat verkkotuottaja Eero Leppänen ja uutispäällikkö Taru Salo.

5. Liisa ihmemaassa: Mirva Puustjärvi, 37, Köngäs: Oma tapa elää löytyi suvun vanhalta kotitilalta

Julkaistu 6.6.2019

"Nykyään suoritan ihan tosi paljon vähemmän ja voin tosi hyvin", sanoo Kittilän Könkäällä asuva majatalo- ja perhekotiyrittäjä Mirva Puustjärvi Liisa Lapin ihmemaassa -podcastin viidennessä jaksossa. Podcastin viidennessä jaksossa matkustetaan Levin kupeessa sijaitsevaan Könkään kylään ja tavataan Loma-Paksun majataloa Paksun mäellä pyörittävä 37-vuotias Mirva Puustjärvi. Paksun mäki on Mirvan isän lapsuudenkoti, jossa tehtiin sukupolvenvaihdos nelisen vuotta sitten. Majatalo- ja perhekotitoiminnan lisäksi siellä pidetään joogatunteja ja järjestetään hyvinvointitapahtumia. Sukunsa maille muuttanut Mirva on löytänyt Paksun mäeltä oman tapansa elää. Hän on oppinut hidastamaan tahtia ja kuuntelemaan itseään. "Ehkä elämän tärkein asia ei ole se, että sie joka viikko kiipeät tunturiin, vaan se, että olet tyytyväinen ja onnellinen", hän kertoo oivaltaneensa.

6. Lappi-rap puhuu: Aziz

Julkaistu 5.6.2019

Kuten juttusarjassa on aiemmin nähty, on Inarissa vaikuttanut 2000-luvun alusta saakka vahva rap-muusikoiden keskittymä. Yksi ensimmäisistä seudun räppäreistä oli Aslak Uula Länsman aka AZIS the Bieggaváibmu, joka aloitti uransa 2000-luvun taitteessa Ratsumiehet-ryhmässä. Ryhmään kuuluivat hänen lisäkseen Edorf, Amoc, Zippo (nyk. JP Ovela) ja kolmihenkinen Ambassa-kokoonpano. Pientä hiljaiseloa viettänyt Azis julkaisee loppuvuodesta uuden levyn. Levyllä räpätään poromiehenä olemisesta ja rakennetaan modernia saamelaista maailmankuvaa. Azikselle rap on usein eräänlaista yhteisön terapiaa, jonka avulla vahvistetaan itsetuntoa ja tuetaan esimerkiksi saamen kielen oppimista.

5. Palloraati: Runkosarjasta puolet takana, vieläkö RoPS voi nousta mestaruussarjaan?

Julkaistu 3.6.2019

Lapin Kansan Palloraati-podcastin uusimmassa jaksossa vieraana on tällä kertaa Markku Saukko. Laajalla säteellä kotimaista ja kansainvälistä jalkapalloa seuraava Saukko kirjoittaa jalkapallouutisia moniin eri sanoma- ja iltapäivälehtiin. Rovaniemen Palloseura on pelannut Veikkausliigan runkosarjasta nyt puolet. RoPS on Veikkausliigassa sijalla 10., kun liigassa jäätiin parin viikon mittaiselle maajoukkuetauolle. Uskooko Palloraati siihen, että RoPS nousee vielä kuuden parhaan joukkoon eli mestaruussarjaan runkosarjan päätteeksi? RoPSin ympärillä kuuma puheenaihe on ollut läpi kauden ykköshyökkääjä Aleksandr Kokon loukkaantumistilanne. Mitä mieltä Palloraati on kaksinkertaisen maalikuninkaan tilanteesta, onko Kokon aika jo ohi? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin kuulet vastauksen Palloraadin podcastista. Palloraadissa vakiovieraana Lapin Kansan urheilutoimituksen esimies Kari Pyykkö. Palloraatia juontaa Lapin Kansan toimittaja Mikko Kinisjärvi.

5. Lappi-rap puhuu: Rauhatäti

Julkaistu 29.5.2019

Hanna Yli-Tepsa alias Rauhatäti tunnetaan räppärinä kenties paremmin nykyisessä kotikaupungissaan Helsingissä kuin Lapissa. Tämä on erikoistakin, sillä Rauhatädin musiikissa ja varsinkin sen kielessä soi vahvana synnyinseutu Sodankylässä. Selvä on selevä ja minä on mie, erityisesti silloin, kun Rauhatäti räppää itsestään tai ainakin kaupunkilähiöön päätyneestä nuoresta naisesta, joka kovasti muistuttaa räppäriä. Kuuntele podcast, jossa Rauhatäti kertoo myös sen, miten keikkojen räppipoliisit nykyään suhtautuvat räppäävään naiseen:

4. Palloraati:RoPSilla on kotiottelu yllättävän lähdön tehneen Toni Koskelan HJK:ta vastaan

Julkaistu 27.5.2019

Lapin Kansan Palloraati-podcastissa käydään tällä kertaa läpi Rovaniemen Palloseuran viime viikon mielenkiintoiset käänteet. Palloraati käy läpi muun muassa Toni Koskelan yllättävän lähdön HJK:n päävalmentajaksi ja seuran johtoportaassa tapahtuneet muutokset. Lisäksi Palloraati ennakoi perjantain jännittävän Veikkausliigaottelun, kun Pasi Tuutin luotsaama RoPS saa vastaansa Toni Koskelan HJK:n. Kumpi vie voiton, kun Tuutti ja Koskela johtavat joukkonsa vastakkain.

Viikkoraati: Mikkel Näkkäläjärvi ja Sara Tuisku -Soitimme Mikkelille myrskyn silmään

Julkaistu 24.5.2019

Viikkoraati tekee dramaattisen paluun. Viikon puhuttelevimmat uutiset koskevat lappilaisia politiikan henkilöitä. Eurovaaliehdokas Mikkel Näkkäläjärvi on valtavan mediakohun kohteena nuoruuden hairahdustensa takia. Soitimme Mikkelille kesken vaalikiertueen ja kysyimme miksi hän ei ollut rehellinen ja kertonut puolueelle menneisyydestään. Saamme lähetyksessä kuulla tuoreeltaan miltä tuntuu nyt myrskyn silmässä. Kuulemme myös Mikkelin oman arvion hänen poliittisesta tulevaisuudestaan. Viikkoraati muistelee myös sitä, että kissan tappamisella on Suomessa pitkät jäljet. Kuka muistaa Teemu Mäen ja kissantappovideon? Aika moni. Sara Tuiskun erottaminen kokoomuksen valtuustoryhmästä Rovaniemellä on muodostunut jo ikiliikkujaksi lehtemme palstalla. Viimeisimmän avautumisen teki Sara Tuisku torstaiyönä Facebookissa. Mitä tästä tapauksesta pitäisi ajatella? Ovatko asiat nyt selvät? Viikkoraati vastaa. Viikkoraatia toimittaa verkkotuottaja Eero Leppänen ja uutispäällikkö Taru Salo.

4. Liisa Lapin ihmemaassa: tanssinopettaja Miikka Ryytty "Se on tietyllä tavalla uhraus, jonka teet"

Julkaistu 23.5.2019

Liisa Lapin ihmemaassa -podcastin neljäs jakso on äänitetty Sodankylässä Kitisenrannan koululla. Jaksossa tavataan 38-vuotias sodankyläläinen tanssija Miikka Ryytty, joka opettaa tanssia, pilatesta, joogaa ja syvävenyttelyä. Vaalajärveltä kotoisin oleva ja Lontoossa tanssia opiskellut Ryytty tunnetaan Sodankylässä kunnianhimoisena tekijänä, joka on paiskinut töitä sodankyläläisen tanssin eteen tunteja laskematta. Viimeisen vuoden ajan hän on kuitenkin pyrkinyt rauhoittamaan menoa, jottei ajaisi itseään loppuun. ”Marraskuussa 2017 tuli ensimmäistä kertaa sellainen olo, että nyt tämä on liikaa”, hän kertoo podcastissa. Miikalle kymmenen vuotta Sodankylässä tanssinopettajana on opettanut ennen kaikkea periksiantamattomuutta. ”Kaikki tekeminen vaatii aikaa”, hän kertoo oppineensa. Kuuntele podcast, niin saat tietää, millaista on tanssijan ja tanssinopettajan elämä Lapissa

4. Lappi-rap puhuu: Amoc

Julkaistu 22.5.2019

Mikkâl Morottaja eli Amoc on tiettävästi ensimmäinen saamenkielinen rap-muusikko ja varmuudella ensimmäinen inarinsaamenkielinen räppäri. Hänen musiikkinsa on hyvin omaleimaista ja tunnistettavaa. Horrorcoreksi kutsuttu tyyli yhdistelee raskaita taustoja, kauhutarinoita ja inarinsaamea. Vuonna 1984 syntynyt Amoc kasvoi luovaan kulttuuriseen tilaan, jonka Nils-Aslak Valkeapää ja muut edellisten sukupolvien saamelaistaiteen pioneerit olivat raivanneet.

3.Liisa Lapin ihmemaassa: Maria Heikkilä, 45, Luosto: Paluumuuttaja

Julkaistu 16.5.2019

3.Liisa Lapin ihmemaassa: Maria Heikkilä, 45, Luosto: Paluumuuttaja by Lapin Kansa. Verkkotoimitus

3. Lappi-rap puhuu: Ailu Valle

Julkaistu 15.5.2019

Ailu Valle on 2000-luvun ehkä tunnetuin pohjoissaamenkielinen räppäri. Hän on esiintynyt niin linnanjuhlissa kuin Palefacen pitkäsoitolla sekä julkaissut kaksi suurta huomiota saanutta levyä. Valle on monipuolinen kulttuurityöntekijä, joka tekee räpin lisäksi esimerkiksi käännöstöitä. Viime vuosina hän on työskennellyt myös kahdessa Lapin yliopiston hankkeessa, joissa on yhdistelty tieteellisiä ja taiteellisia tapoja tutkia saamelaiskulttuuria

EUROViikkoraati: Vieraana Janne Kaisanlahti, keskustan eurovaaliehdokas

Julkaistu 14.5.2019

Eurovaalihaastattelusarjamme kolma ja viimeinen osa. Janne Kaisanlahti kertoo mitä Kekkosella olisi annettavaa Eurooppa-politiikalle. Entä mitä mieltä hän on keskustan osallistumisesta hallitusneuvotteluihin? Harratajahistorioitsija Kaisanlahti on esiintynyt Paavo Väyrysen Kekkos-näytelmässä ja kirjoittanut useita kirjoja. "On tarinoita, jotka huutaa, että meidät pitää kertoa" ,Kaisanlahti perustelee harrastustaan. Entä mihin ryhmittymään konservatiivi Kaisanlahti katsoisi kuuluvansa europarlamentissa?

3. Palloraati: Vieraana Harri Nykänen, ääni selostusten takaa – Analyysin RoPSin otteista

Julkaistu 11.5.2019

Palloraadissa RoPSin otteita on perkaamassa tällä kertaa Harri Nykänen. Entinen huippumaalivahti Nykänen selostaa Rovaniemen Palloseuran kotiottelut Ruutu-palvelussa ja mies on Veikkausliigan todellinen asiantuntija. Nykänen avaa myös hieman sitä, kuinka kauan kestää valmistautua yhteen otteluun. Palloraadissa mukana tuttuun tapaan vakiovieras Janne Turunen. Raatia isännöi Lapin Kansan toimittaja Mikko Kinisjärvi. RoPS on pelannut runkosarjasta noin kolmanneksen, minkälaisen analyysin raati vetää RoPSin otteista? Tarvitseeko RoPS uuden hyökkääjän loukkaantumisherkän Aleksandr Kokon tilalle? Muun muassa näihin kysymyksiin saadaan vastaus Palloraadin podcastissa.

EUROViikkoraati: Vieraana Paula Aikio-Tallgren, kokoomuksen eurovaaliehdokas

Julkaistu 10.5.2019

EUROViikkoraati: Vieraana Paula Aikio-Tallgren, kokoomuksen eurovaaliehdokas by Lapin Kansa. Verkkotoimitus

4. Vasan podcast: Yrittäjäksi 13-vuotiaana? Karoliina Keskikallio otti riskin, joka kantaa yhä

Julkaistu 9.5.2019

Tervolasta kotoisin oleva Karoliina Keskikallio alkoi yrittäjäksi 13-vuotiaana. Yrittäjyys on opettanut hänelle muun muassa rahankäyttöä ja vastuullisuutta. Tärkeintä hänen mielestään on kuitenkin into ja rohkeus kokeilla. "Jos on rohkeutta, mutta ei osaa ottaa vastuuta, niin siihen oppii kyllä", hän kannustaa.

2. Liisa Lapin ihmemaassa ”Olen käynyt yrittäjyyden pohjalla”, sanoo kittiläläinen Heli Alatalo

Julkaistu 9.5.2019

Liisa Lapin ihmemaassa -podcastin toisessa jaksossa matkustetaan Kittilään ja tavataan 39-vuotias Heli Alatalo, joka pyörittää Kittilässä kahta kahvilaa. Heli avasi Cafe Soman Kittilän keskustaan lokakuussa 2013. Kahden vuoden päästä hän perusti toisen Soman Leville. Kahden kahvilan pyörittäminen osoittautui haastavammaksi kuin Heli oli etukäteen ajatellut, ja yrittäjä uupui. "Koen että olen käynyt tosi pahoissa kuolemanlaaksoissa yrittäjyyden kanssa, etenkin kun avasin Levin Soman ja hyppäsin liian isoihin saappaisiin", Heli sanoo. Podcastissa Heli kertoo, miten hän selvisi uupumuksesta ja oppi uudelleen nauttimaan elämästä ja yrittämisestä.

2. Lappi-rap puhuu: Stepa

Julkaistu 8.5.2019

Lapin Kansan rap-sarjan toisen osan pääroolissa on sodankyläläislähtöinen Joni Stenberg alias Stepa. Yhdeksi Suomen suosituimmista rap-muusikoista viime vuosina noussut Stepa räppää elämän sivupoluista ja pohtii ihmissuhteiden ongelmia, mutta ennen kaikkea hän tuntuu tahtovan ihmisille hyvää. Varsinkin edellinen levy Henget huokui myönteisen hetkessä elämisen ja toisista välittämisen ilosanomaa

EUROViikkoraati: Vieraana Mikkel Näkkäläjärvi

Julkaistu 7.5.2019

Eurovaalit eli europarlamenttivaalit järjestetään Suomessa sunnuntaina 26. toukokuuta 2019. Lapista on ehdolla kymmenen ehdokasta europarlamenttiin. Esittelemme podcastissamme heistä kolme: SDP:n Mikkel Näkkäläjärven, Kokoomuksen Paula Aikio-Tallgrenin ja Keskustan Janne Kaisanlahden. Ensimmäisenä on vuorossa Mikkel Näkkäläjärvi. Kuuntele, mitä Mikkel ajattelee mahdollisuuksistaan, harrastuksistaan, asemastaan alkuperäiskansojen edustajana ja tärkeistä euroteemoista. Mikkeliä haastattlevat tässä podcastissa uutispäällikkö Taru Salo ja verkkotuottaja Eero Leppänen.

1. Liisa Lapin ihmemaassa: Anne Sulander, 38, Tankavaara: Elämälle uusi suunta Lapista

Julkaistu 3.5.2019

”Mun elämä ei ehkä ole noudatellut niitä perinteisiä latuja”, sanoo Tankavaaraan joulukuun alussa Jyväskylästä muuttanut Anne Sulander Liisa Lapin ihmemaassa -podcastin ensimmäisessä jaksossa. Ensimmäisessä jaksossa vieraillaan Saariselän eteläpuolella sijaitsevassa Tankavaaran kultakylässä ja tavataan Rinkkaputki-retkeilyblogia miehensä kanssa pitävä 38-vuotias Anne Sulander, joka muutti Tankavaaraan viime vuoden lopussa. Anne työskenteli Jyväskylässä toimistohommissa ja opiskeli töidensä ohessa eräoppaaksi. Kaksi vuotta sitten työpaikalla käytiin yt-neuvottelut, joiden seurauksena Anne irtisanottiin. Tässä jaksossa puhutaan siitä, miten Anne on potkujen jälkeen hakenut elämälleen uutta suuntaa ja löytänyt sen Lapista. Nykyinen pesti Tankavaarassa on määräaikainen, mutta Anne toivoo, että saisi jäädä Lappiin. Hän työskentelee Tankavaarassa kultakylän matkailumarkkinoinnin parissa. Muutto Lappiin on tuonut elämään iloa ja tasapainoa. ”Mulle on tullut tietty rentoutuminen ja rauha – ei ehkä vielä mikään seesteisyys tai zen”, Anne sanoo. Lisäksi Anne kertoo jaksossa, millaista on asua ja työskennellä kullankaivajien 1970-luvulla perustamassa Tankavaaran kultakylässä. Jakso nauhoitettiin kultakylän saunan pukuhuoneessa. Liisa Lapin ihmemaassa on podcast, jonka jaksoissa toimittaja Liisa Kuittinen seikkailee Lapissa ja haastattelee muita pohjoiseen muuttaneita tai siellä ikänsä asuneita. Joka jaksossa on oma teemansa. Podcastissa puhutaan siitä, millaista on asua ja elää Lapissa. Tunnusmusiikin on tehnyt Antti Kero.

1. Lappi-rap puhuu: Hannibal Stark

Julkaistu 1.5.2019

1. Lappi-rap puhuu: Hannibal Stark by Lapin Kansa. Verkkotoimitus

2. Matkailun kääntöpiiri: Ilmasto muuttuu, muuttuko matkailu?

Julkaistu 30.4.2019

Toisen jakson teemana on Ilmastonmuutos ja jakson kysymyksenä on Ilmasto muuttuu, muuttuko matkailu? Kysymykseen vastaamassa ja aiheesta keskustelemassa ovat Pyhätunturi Oy:n paikallisjohtaja Jusu Toivonen ja tutkijatohtori Kaarina Tervo- Kankare Oulun yliopistosta. Matkailun kääntöpiiri -podcast tarttuu ajankohtaisiin matkailuilmiöihin lappilaisella twistillä. Pohdimme syitä ilmiöiden taustalla ja niiden seurauksia Lapissa sekä maailmalla. Vaihtuvien vieraiden kanssa keskustelua johdattelevat matkailun tutkija Minni Haanpää ja matkailun kehittäjä Kristian Sievers. Podcastin tuotannosta vastaavat yhdessä Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti, Lapin liitto ja House of Lapland. Keskustele aiheesta: #matkailunkääntöpiiri Tässä osassa käytetty ääniefekti on Only in Lapland -äänikirjastosta #soundoflapland

3. Vasan podcast: Mielenterveysasioista uskalletaan nykyään puhua aiempaa enemmän – mutta kenelle?

Julkaistu 25.4.2019

Lapin Kansan nuortenpalsta Vasan podcastissa puhutaan tällä kertaa siitä, minkälaisia paineita koulu asettaa nuorille ja kuinka niiden kanssa pärjää. Entä miten some toimii vertaistukena omista ongelmista puhumisessa? Keskustelemassa Vasan tekijät Anna-Reetta Kytölahti, Aino Rouhiainen ja Suvianna Kaikkonen.

28. Viikkoraati Turisteja Lappiin äänillä, miksi ja miten? Onko kesän matkailuvaltti passiviteetit?

Julkaistu 25.4.2019

Lapin matkailua buustataan nyt äänillä. Entä olisiko kesämatkailun salainen ase sittenkin passitiviteetti aktiviteetin sijaan? Vieraana House of Laplandin ohjelmapäällikkö Katariina Imporanta. Hän kertoo Lapin äänimaailmoista, joita julkaistiin tällä viikolla, Viikkoraatia toimittaa Anne Torvinen ja Eero Leppänen

2. Palloraati RoPSilla tahmea alkukausi – "Tuskin kukaan odotti neljästä pelistä 12 pistettä"

Julkaistu 23.4.2019

Palloraati käy tässä jaksossa läpi Rovaniemen Palloseuran alkukauden otteet, kun joukkueella on takana neljä ottelua Veikkausliigassa. Joukkueen kausi on käynnistynyt hieman vaisusti ja RoPSilla on kasassa neljän pelin jälkeen neljä pistettä. Löytääkö Palloraati RoPSista onnistujia ensimmäisten pelien jälkeen? RoPSin pelit jatkuvat perjantaina kotikentällä Kuopion Palloseuraa vastaan. Minkälaista ottelua Palloraati odottaa RoPSin ja KuPSin kauden toisesta kohtaamisesta? Podcastia vetävät Lapin Kansan toimittajat Kari Pyykkö ja Mikko Kinisjärvi. Vakiovieraana Janne Turunen.

1. Matkailun kääntöpiiri -Jakamistalous: vertaisten toimintaa vai matkailutalouden uusjako?

Julkaistu 16.4.2019

Matkailun kääntöpiiri tarttuu ajankohtaisiin matkailuilmiöihin lappilaisella twistillä. Pohdimme syitä ilmiöiden taustalla ja niiden seurauksia Lapissa sekä maailmalla. Vaihtuvien vieraiden kanssa keskustelua johdattelevat matkailun tutkija Minni Haanpää ja matkailun kehittäjä Kristian Sievers. Ensimmäisen jakson vieraina ovat yliopistonlehtori, jakamistalousasiantuntija Maria Hakkarainen ja toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen. Podcastin tuotannosta vastaavat yhdessä Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti, Lapin liitto ja House of Lapland. Keskustele aiheesta: #matkailunkääntöpiiri

27. Viikkoraati: Vaalit Lapissa ovat ohi. Miksi kävi niinkuin kävi? Analyysoimme vaalien tulosta

Julkaistu 15.4.2019

Lapin Kansan erikois-Viikkoraati-podcastissä verkkotuottaja Eero Leppänen ja uutispäällikkö Taru Salo käyvät läpi eduskuntavaalien tuloksia Lapin kannalta. Ketkä kannattivat Riikkaa? Pitäisikö vaalipiirit yhdistää? Mitä Lapin vaalitulos merkitsee Lapille?

26. Viikkoraati: Tornihotellit tulevat Rovaniemelle! mitä, tuleeko Rovaniemestä Manhattan?

Julkaistu 11.4.2019

Rovaniemen keskustaan suunnitellaan sekä 26-kerroksista, että 21-kerroksista hotellia. Se on raju muutos aiemmin hyvinkin matalaprofiiliseeen kaupunkikuvaan. Tällä hetkellä Rovaniemen korkein rakennelma on Jätkänkynttilä-silta. Vieraanamme on Rovaniemen kaupunginarkkitehti Sipi Hintsanen. Hän vastailee kaupunkilaisia kuumottaviin kysymyksiin. Aikataulu? Mitä tapahtuu seuraavaksi? Entä miten Hintsanen itse suhtautuu suunnitelmiin korkeista hoteleista. Mukana myös tornitalo-uutiset tehnyt toimittaja Vesa-Pekka Hiltunen. Viikkoraadin toimittavat verkkotuottaja Eero Leppänen ja toimittaja Anne Torvinen.

25. Viikkoraati -Kenestä tulee vaalien ääniharava Lapissa? Raati antaa oman veikkauksensa

Julkaistu 5.4.2019

Viikkoraati palaa kohua herättäneeseen Lapin vaalipiirin gallup-tuloksiin. Miten tutkimus tehtiin ja mitä muuta mielenkiintoista sieltä nousi kuin puolueiden kannatusproesentit? Lapin Kansalla on menossa myös ääniharavaveikkaus, Viikkoraati esittää omat veikkauksensa.

1. Palloraati: Veikkausliiga käynnistyi: Miten RoPS suoriutui, miltä joukkueen asetelmat näyttävät?

Julkaistu 5.4.2019

RoPSin ensimmäinen peli päättyi tasapeliin Kuopiossa, seuraavaksi on vuorossa kotiottelu. Mitkä ovat kauden näkymät? Ohjelmaa vetävät Lapin Kansan toimittajat Kari Pyykkö ja Mikko Kinisjärvi. Vakiovieraana Janne Turunen, joka on ollut 37 vuoden ajan urheiluavustajana ja kirjoittanut RoPS:sta lukemattomille eri medioille, kuten Kalevalle, Ilta-Sanomille, Helsingin Sanomille ja STT:lle. Palloraati ruotii läpi kauden RoPS:n edesottamuksia ja sen ympärillä olevia ilmiöitä vuosikymmenien kokemuksella.

24. Viikkoraati: Meneekö ääni pienpuolueille hukkaan? Rokipelin vandaalit, Alltime low or high?

Julkaistu 29.3.2019

Mitä tarkoittaa jos äänestämäsi henkilö tai koko puolue ei pääse eduskuntaan Lapista? Meneekö äänesi hukkaan? Onko Lapista tulossa yllättäjiä eduskuntaan ja mihin vie muhkea äänisaalis jos se ei riitä eduskuntaan? Pohdimme myös Venäjän trollitehtaiden vaikutusta vaaleihin maailmalla ja Katalonian kautta myös Lapissa. Viikon uutisaiheista ruodimme Alltimen katujen kunnossapitoa, Rokin pelin jälkeistä bussisabotaasia ja Ylen vaalikoneesta noussutta kritiikkiä. Viikkoraadin toimittavat verkkotuottaja Eero Leppänen, toimittaja Anne Torvinen ja uutispäällikkö Taru Salo.

2. Vasan podcast: Eihän mun äänellä ole väliä, vai onko?

Julkaistu 28.3.2019

Vasan podcastissa puhutaan tällä kertaa vaikuttamisesta. Kuinka merkittävänä äänestäminen eduskuntavaaleissa koetaan? Entä mikä rooli somella on nuorten äänen ilmaisussa? Anna-Reetta Kytölahden ja Kaisa-Reetta Seppäsen vieraana Rovaniemen nuorisovaltuuston puheenjohtaja Leevi Alakörkkö.

23. Viikkoraati: Puolueiden taisteluparit Lapissa, miljoonamersu ja Nils Holgerssonin autokorjaamo

Julkaistu 22.3.2019

Viikkoraati käy tällä kertaa puolueiden sisäisten taisteluparien ruodintaan Lapissa. Vaalien kovimmat kisat voidaankin käydä puolueiden sisällä. Tässä lähetyksessä käydään läpi isoimpien puolueiden tilanne ja ennakoidaan vähän tulevaa. Tämän lisäksi tuttuun tapaan raati käsittelee viikon puhutuimmat ja luetuimmat aiheet Lapissa: miljoonamersu, pilkkimökit ja satujen autokorjaamon Utsjoella. Viikkoraadin toimittavat verkkotuottaja Eero Leppänen, toimittaja Anne Torvinen ja uutispäällikkö Taru Salo.

22. Viikkoraati: Saako survivalisti mennä mökkiin? Vaalien lähtö Lapissa, Viemärivedessä huumetta

Julkaistu 15.3.2019

Raatimme selvittää seuraavat asiat: Inarissa turistit leikkivät selviytymistä ja Rovaniemellä löydettiin viemärivedestä amfetamiinia, missä olit kun hallitus kaatui? Vaalianalyysimme pääsee käyntiin kunnolla Kun uutispäällikkö Taru Salo selittää mistä näissä vaaleissa on oikeasti Lapissa kyse.

1. Vasan podcast: Kuka on oikea fani ja onko ylipäänsä noloa puhua fanittamisesta?

Julkaistu 14.3.2019

Lapin Kansan nuortenpalsta Vasan podcastissa puhutaan fanittamisesta: Kuka voi sanoa olevansa fani, kuinka fanijoukon sisäpiiriin pääsee ja miten vaikkapa artistin tai tubettajan fanittaminen eroavat toisistaan? Keskustelemassa Vasan avustajat Aino Rouhiainen ja Anni Koikkalainen sekä tuottaja Anna-Reetta Kytölahti.

21 Viikkoraati: Festivaalikuningas Sime Yliaskan kommentti luetuimmasta uutisesta hämmentää

Julkaistu 1.3.2019

apin Kansan uusin Viikkoraati saa tänään kolmanneksi pyöräkseen Sime Yliaskan. Sime kertoo kesän Simerockista, jalkapallosta ja siitä että häntä ovat houkutelleet ehdokkaakseen melkein kaikki puolueet. Sime ja juontajat Eero Leppänen ja Anne Torvinen löytävät myös yllättävän asian taustoistaan, joka yhdistää heitä kaikkia. Mutta miten on nuoriso muuttunut Simerockin historian aikana? Viikkoraati käy Simen kanssa läpi viikon suosituimmat jutut. Simen kommentit ylivoimaisesti suosituimmasta jutusta yllättää kaikki. Äänite päättyy loman odotukseen, mutta vaikka onni on yksillä hiihtolomaa ei ole kaikilla.

20. Viikkoraati -Vaalit: kaksi kasvatustieteiden maisteria syynissä, Matin ja Ollin kuolema

Julkaistu 14.2.2019

Vaalien taisteluparissa arvioimme mielikuvia mitä synnyttävät Heidi Alarieston (Liike Nyt) ja Sara Tuiskun (Kokoomus) kampanjat. Kaksi rovaniemeläistä kasvatustieteiden maisteria kilpailevat paikasta eduskuntaan. Miltä näyttää? Lisäksi käsittelemme Matti Nykäsen ja Olli Lindholmin kuolemaa, penkkareita, vanhojen tanssia ja ystävänpäivää. Entä mitkäpä olivat luetuimmat jutut sivustolla lapinkansa.fi ?

Juliuksen Hiace: Jussi Olavi Jokinen

Julkaistu 13.2.2019

Tällä kertaa reissu vie matkamiehen Rovaniemen kesäisiin maisemiin. Julius istuu sohvalle Lentävän Poron teatterin johtajan Jussi Olavi Jokisen kanssa. Jussin kanssa keskustelu vie teatteriin ja taiteeseen mutta myös lappilaiseen asennemaailmaan ja yrittäjyyteen. Tervetuloa Hiacen kyytiin! Sarja päättyy.

Juliuksen Hiace: TuomasTimonen

Julkaistu 7.2.2019

Tällä kertaa reissu vie matkamiehen Pirttikosken voimalaitokseen Rovaniemellä. Julius pääsee sohvalle keskustelemaan yhdessä Kemijoki Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Timosen kanssa. Tuomaksen kanssa keskustellaan lappilaisen elinkeinon ja luonnonvarojen lisäksi myös elämästä pohjoisessa ja etelässä. Onko siinä eroa? Tervetuloa Hiacen kyytiin!

19 Viikkoraati Kapteeni Kärnä vai kersantti Karppinen? – vaalit ja vanhustenhuoltokin puhuttivat

Julkaistu 1.2.2019

Viikkoraati-podcast ottaa tänään varaslähdön vaaleihin. Kärnä julkaisi kirjan, mutta nouseeko sittenkin Sodankylästä näiden vaalien someilmiö? Esperistä puhuvat nyt kaikki, myös me. Pohdimme myös millainen on hyvä alainen ja tarvitaanko enemmän alaistaitoa vai esimiestaitoa. Viikkoraatia toimittavat verkkotuottaja Eero Leppänen ja toimittaja Anne Torvinen. Tämän lähetyksen "kolmas pyörä" on Anna-Reetta Kytölahti Anna palautetta Viikkoraadista osoitteeseen: eero.leppanen@lapinkansa.fi

Juliuksen Hiace: Kaj Kostiander

Julkaistu 30.1.2019

Juliuksen Hiace: Kaj Kostiander by Lapin Kansa. Verkkotoimitus

Onko Lapin Kansassa valeuutisia? Sanomalehtiviikko-podcast

Julkaistu 29.1.2019

Kuinka monta ihmistä Lapin Kansassa on töissä? Onko Lapin Kansassa valeuutisia? Onko Lapin Kansan tekeminen kivaa? Mistä Lapin Kansan tiedot ovat peräisin? Miksi Lapin Kansaa kannattaa lukea? Kaikkiin näihin ja muutamiin muuhunkin kysymykseen vastaamme tässä Sanomalehtiviikko -podcastissämme. Mukana päätoimittaja Antti Kokkonen ja uutispäälliköt Anitta Salmi ja Taru Salo Podcastin toimittaa Eero Leppänen.

18 Viikkoraati: näin uutisoimme kuumalla pakkasviikolla

Julkaistu 25.1.2019

Tällä kertaa kerromme paukkupakkasista ja tulipalopakkasista, saamme myös raportin Tunturirallin tunnelmista ja kertaamme uutisviikon kuumimmat aiheet. Kuuntele Lapin Kansan Viikkoraati niin tiedät mistä Lappi puhui tällä viikolla.

Juliuksen Hiace: Kari Väänänen

Julkaistu 23.1.2019

Tällä kertaa reissu vie matkamiehen Kemijärvelle. Julius istahtaa sohvalle näyttelijä, ohjaaja Kari Väänäsen kanssa keskustelemaan elämästä pohjoisessa. Jaksossa kuullaan Vänän opiskeluvuosista teatterikorkeassa, hetkistä teatterin ja elokuvien parissa sekä tietenkin mietteitä Kemijärvestä, perheestä ja Taivaan tulet -televisiosarjasta. Tervetuloa Hiace kyytiin!

17. Viikkoraati: Lapin Top 3, Facebookin 10 vuoden kasvohaaste

Julkaistu 18.1.2019

Lapin Kansan Viikkoraati pohtii tällä viikolla tipattoman tammikuun vaikutuksia. Onko siitä hyötyä? Omakohtaisiakin kokemuksia on jo. Facebookin 10 vuoden kuvahaastetta epäillään jopa salaliitoksi. Mitä mieltä raati on? Vai onko salaliitto oikeasti vielä paljon kuvahaastetta suurempi? Arctic Rally alkaa ensi viikolla. Se on raatilaiselle vuoden kohokohta Lapissa. Mitkä muut kohokohdat Lapin vuodessa pääsevät top3-listalle? Viikkoraadin vieraana toimittaja Vesa-Pekka Hiltunen. Häneltäkin udellaan top3-listaa ja sieltä löytyy yllättäviä aktiviteetteja. Hiltunen kertoo myös juuri valmistuvasta juttukokonaisuudestaan, jossa uppoudutaan kaupunkikaavoituksen kiehtovaan maailmaan.

Juliuksen Hiace: Liisa Holmberg ja Oula Guttorm

Julkaistu 16.1.2019

Tällä kertaa reissu vie matkamiehen Inariin. Julius istahtaa Juutuajoen rannalle sohvalle yhdessä Liisa Holmbergin sekä Oula Guttormin kanssa. Liisa on entinen Saamelaisalueenkoulutuskeskuksen rehtori ja nykyinen elokuvakomissaari ja Oula puolestaan festivaalituottaja ja muusikko. Heidän kanssaan keskustellaan kulttuurista sekä saamelaisuudesta ja lappilaisuudesta tässä ajassa. Tervetuloa Hiacen kyytiin!

16 Viikkoraati: Hirveä haloo AirBnB:stä ja onko Lapin matkailussa enää sesonkeja?

Julkaistu 11.1.2019

Lyhytvuokraus ärsyttää kerrostaloeläjiä, alkuvuoden kuumimmat jutut, Urheilugaala on tulossa. Julkkiksia pilvin pimein Lapissa: juhlitaanko turistitoimistossa?

15. Viikkoraati. Vuoden luetuimmat! Vieraana toimitusjohtaja Juha Laakkonen.

Julkaistu 21.12.2018

Vuosiraadissa kerromme mitä juttuja luettiin Lapin Kansassa eniten vuonna 2018. Vieraana Kalevamedian toimitusjohtaja Juha Laakkonen, uutispäällikkö Taru Salo ja kulttuuritoimittaja Anu Jormalainen.

Juliuksen Hiace vieraana MikaRiipi

Julkaistu 19.12.2018

Tällä kertaa reissu vie matkamiehen Ristonmännikön kylälle Sodankylään. Julius pääsee sohvalle hirsisaunan terassille yhdessä Lapin maakuntajohtaja Mika Riipin kanssa. Mikan kanssa keskustellaan sekä hänen omasta tarinastaan että Lapin tulevaisuuden näkymistä ja maakunnan voimavaroista. Tervetuloa Hiacen kyytiin!

14. Viikkoraati, kurkistamme viikon suosituimpien juttujen taakse

Julkaistu 14.12.2018

14. Viikkoraati, kurkistamme viikon suosituimpien juttujen taakse by Lapin Kansa. Verkkotoimitus

Juliuksen Hiace 3. Vieraana Katja Misikangas

Julkaistu 12.12.2018

Tällä kertaa Juliuksen reissu vie matkamiehen Narkauksen kylälle. Juliuksen ilona on istahtaa sohvalle yhdessä kansanparantajan perillisen, Arctic Warriorsin voimahahmon Katja Misikankaan kanssa. Katjan kanssa keskustellaan muun muassa maailman suurimman luomuviljelyalueen, eli Lapin, potentiaalista sekä kansanparantajan taidoista nykyajassa. Tervetuloa Hiace kyytiin!

13. Viikkoraati: Itsenäisyyspäiväspesiaali

Julkaistu 5.12.2018

Miten itsenäisyyspäivä ja etenkin Linnan juhlat näkyvät Lapin Kansan verkossa? Linnaan töihin lähtevä toimittaja Armi Auvinen kertoo, mitä on luvassa.

Juliuksen Hiace. Osa 2: Jope Ruonansuu

Julkaistu 5.12.2018

Tällä kertaa reissu vie matkamiehen Kemiin. Julius pääsee sohvalle legendaariseen kemiläiseen Ankkuri-baariin yhdessä koomikko Jope Ruonansuun kanssa. Jopen kanssa keskustellaan niin koomikon uran alkumetreistä kuin koulumuistoista, terveydestä ja iki-ihanien sketsihahmojen syntymisestä. Tervetuloa Hiacen kyytiin!

LAPIN KANSA 1928. LUKIJANA PIRJO LEPPÄNEN

Julkaistu 30.11.2018

LAPIN KANSA 1928. LUKIJANA PIRJO LEPPÄNEN by Lapin Kansa. Verkkotoimitus

12. Viikkoraati -kuuntele ohjeet miten työkaverin kiukkuun pitää suhtautua

Julkaistu 30.11.2018

Selvitämme jälleen viikon kiinnostavimmat puheenaiheet Lapissa. Katsomme vähän viikonlopun tarjontaa ja kerromme mitä Lapin Kansan 90-vuotisjulkaisu pitää sisällään. Kerromme myös 7 ohjetta miten kohtaat kiukkuisen työkaverin.

Juliuksen Hiace -Vieraana Anu Pentik

Julkaistu 28.11.2018

Juliuksen Hiace -Vieraana Anu Pentik by Lapin Kansa. Verkkotoimitus

11. Viikkoraati: Lapland-Crapland, BlackFriday, vieraana Outi Torvinen

Julkaistu 23.11.2018

11. Viikkoraati: Lapland-Crapland, BlackFriday, vieraana Outi Torvinen by Lapin Kansa. Verkkotoimitus

10. VIIKKORAATI: Pimeää, lämmintä ja Kittilän kähinät.

Julkaistu 16.11.2018

Viikon vieras: Kittilän kähinöitä seurannut uutistoimittaja Armi Auvinen

9. Viikkoraati: vieraana valokuvaaja Jussi Leinonen

Julkaistu 9.11.2018

9. Viikkoraati: vieraana valokuvaaja Jussi Leinonen by Lapin Kansa. Verkkotoimitus

8.Viikkoraati. Veropäivästä, uutiskriteereistä yms.

Julkaistu 2.11.2018

Palautetta voit laittaa: eero.leppanen@lapinkansa.fi tai anne.torvinen@lapinkansa.fi

7.Viikkoraati Torniosta nakkikeittoa, Rollosta anustappi, RoPSilta kenttä, vieraana Antti Kokkonen

Julkaistu 26.10.2018

Viikkoraati on palannut kahden viikon tauolta. Lapin Kansan verkkotuottaja Eero Leppänen ja toimittaja Anne Torvinen raatailevat tällä kertaa kuumista aiheista: nakkikeitosta, anustapeista ja jäätyneestä Keskuskentästä, jolla RoPS pelaa lauantaina kauden päätösottelun ja ottaa vastaan hopeamitalit.

6. Viikkoraati: Sonja Huhtaniska, käsittelyssä Auttin kyläkiista, ensilumenlatu ja presidentti

Julkaistu 12.10.2018

Viikkoraati-podcast on tällä kertaa varsin nauravaisissa tunnelmissa, vaikka ilmastonmuutosraportti vaikuttaakin synkältä. Miten Lapin Kansan verkkotuottaja Eero Leppänen ja -toimittaja Anne Torvinen pyrkivät pienentämään hiilijalanjälkeään? Entä mitä mieltä he ovat ensilumenladusta, joka ei valmistukaan vielä syyslomaviikolla? Viikkoraati ruotii tällä kertaa erityisesti Auttin kylässä vallitsevaa riitaa ja rock-staran elkein Rovaniemellä vierailleen presidentti Sauli Niinistön suosion salaisuutta.

5. Viikkoraati: Klikatuimmat, verokohu, lumituli ja vähän retroa

Julkaistu 5.10.2018

5. Viikkoraati: Klikatuimmat, verokohu, lumituli ja vähän retroa by Lapin Kansa. Verkkotoimitus

4. Viikkoraati: Hometta, törkyä, nordic noiria ja lumisadetta

Julkaistu 28.9.2018

Taas löydät Lapin kiinnostivimmat puheenaiheet tästä. Mukana elokuvaa, törkyä , lumisadetta ja jääkiekkoa. JA paljon muuta. Kuuntele miten ja mistä Lappi puhuu.

3. Viikkoraati: Kettu Maskussa ja torin siirto, raesade ja vedetön vessa

Julkaistu 21.9.2018

Tänään keskustelemme siitä kun kettu meni Maskuun ja tori siirtyy Lordiaukiolle ja rakeita satoi ja vessa muuttui vedettömäksi. Lisäksi meillä on tällä viikolla myös odotettu vieras! Näistä Lapissa keskusteltiin tällä viikolla!

2. Viikkoraati: Lapin Kansan viikon kiinnostavimmat uutisaiheet

Julkaistu 14.9.2018

Jo toinen osa!

1. Viikkoraati: Lapin Kansan viikon kiinnostavimmat uutisaiheet

Julkaistu 7.9.2018

Eero Leppänen ja Anne Torvinen käyvät läpi lapinkansa.fi -sivuston viikon suosituimpia juttuja!

Takaisin podcastien listaan