Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Mylly

Myllyssä jauhetaan elämän eri osa-alueista, kuten arjesta, tunteista ja kokemuksista miesten näkökulmasta.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 37 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 26.8.2020.

Kesän kuulumiset

Julkaistu 18.8.2022

Kolmoskauden aloitus jaksossa aloitamme kepeällä meiningillä käymällä läpi kesän kuulumisia.

Jodel

Julkaistu 26.5.2022

Tällä kertaa kahlaamme läpi Jodelia ja keskustelemme sieltä löytyvistä erikoisuuksista.

Let's talk about sex

Julkaistu 12.5.2022

Kuuntelijan erityistoiveesta juttelemme tällä kertaa seksistä, tai tarkemmin missä vaiheessa deittailua ja miten seksi ja seksuaaliset preferenssit otetaan puheeksi.

Some & henkinen hyvinvointi

Julkaistu 28.4.2022

Mutustelemme sosiaalista mediaa ja sen vaikutusta henkiseen hyvinvointiin, sekä eksymme välillä hieman eriskummallisillekin harhapoluille.

Kim

Julkaistu 14.4.2022

Toisessa erikoisjaksossa On Kimin vuoro vastata Rikun kysymyksiin.

Riku

Julkaistu 7.4.2022

Päätimme kokeilla parin jakson ajan hieman erilaista lähestymistapaa - toinen keksii kysymykset ja toinen vastaa. Riku on ensin vuorossa Kimin tentattavana.

Kun ahdistaa

Julkaistu 25.3.2022

Viime aikaiset tapahtumat maailmalla ovat aiheuttaneet ahdistusta monelle, niin myös meille. Joten päätimme, että nyt on hyvä aika käsitellä sodasta ja sekavasta maailmantilasta kumpuavaa ahdistuksen tunnetta ja samalla vertailla sitä aikaisempiin kokemuksiin.

Surun monet kasvot

Julkaistu 10.3.2022

Keskustelemme suruun liittyvistä tuntemuksista ja miten niitä voi käsitellä. Jaksosssa käsiteltävät asiat ovat meille hyvin henkilökohtaisia ja raskaita ja sen tekeminen oli meille erittäin tunteellinen kokemus. Suru on asia, jonka kanssa ei pidä jäädä yksin - monesti keskustelu läheisen kanssa auttaa käsittelemään asiaa. Mikäli olet menettänyt läheisen tai jokin muu vastaava kokemus aiheuttaa akuuttia surua ja koet ettet voi keskustella kenenkään kanssa, apua ensihätään löydät osoitteesta mtkl.fi/mika-askarruttaa/

Kurjat kohtaamiset

Julkaistu 24.2.2022

Viimeksi keskustelimme hyvistä treffeistä, nyt sen sijaan puimme huonoja kohtaamisia. Milloin treffit ovat menneet mönkään tai mitkä ovat red flageja treffikumppanissa?

Treffien ideointia

Julkaistu 10.2.2022

Millaiset ovat meidän mielestä hyvät treffit? Juttelemme ideoista hyville treffeille ja siitä mitkä asiat tekevät treffeistä onnistuneet.

Moderni maskuliinisuus

Julkaistu 27.1.2022

Mitä miehisyys tarkoittaa 2020-luvulla? Mietimme mitä etenkin meille itsellemme tarkoittaa olla miehekäs ja missä menevät toksisen maskuliinisuuden rajat.

Ghostaaminen

Julkaistu 13.1.2022

Miltä tuntuu kun toinen ihminen vain haihtuu kuin tuhka tuuleen eikä viesteihin tule enää vastauksia? Pohdimme nykyaikana erityisesti deittisovellusten kautta korostunutta ghostaamis -ilmiötä omien kokemustemme kautta.

Unelmatehdas

Julkaistu 29.12.2021

Keskustelemme haaveista ja uneltamista, sekä siitä miten ne motivoivat meitä .

Tunneäly

Julkaistu 9.12.2021

Pohdimme tunneälyn merkitystä nykypäivän digitalisoituneessa maailmassa. Olemmeko kadottaneet tunneälyämme, kun roikumme linjoilla oikean sosiaalisen kanssakäymisen sijaan?

Hyvän parisuhteen ainekset

Julkaistu 23.11.2021

Tällä kertaa jauhamme toimivan parisuhteen ainesosista. Mitkä ominaisuudet ovat tärkeimpiä kumppanuudessa ja kumppanissa? Entä mitä taas olisi erittäin vaikeaa sulattaa?

Mitä on menestyminen?

Julkaistu 11.11.2021

Reflektoimme yhteiskunnan asettamia odotuksia menestymisen suhteen omien työuriemme ja taustojemme kautta. Pohdimme mitä tarkoittaa olla menestynyt ja tunnemmeko itsemme sellaisiksi.

Tinder-turinat

Julkaistu 27.10.2021

Olemme sivunneet Tinder-aihetta useampaan otteeseen ja päätimmekin nyt paneutua aiheeseen hieman syvällisemmin kuuntelijoidemme toiveesta. Keskutelemme omista kokemuksistamme ja näkemyksistä liittyen Tinderiin ja nykydeittailuun.

Perhe-empiminen

Julkaistu 13.10.2021

Päätimme ottaa HS:n vapaaehtoisesta lapsettomuudesta kertovan artikkelin inspiroimana keskustelun aiheeksi oman näkökantamme perheen perustamiseen. Kummallakin on kokemuksia tilanteista, joissa kumppani on ehdottanut lasten hankkimista, mutta emme ole kokeneet tätä ajankohtaisena. Pohdimme myös omien perhetaustojemme vaikutusta asian empimisen suhteen.

Kun tiet erkanevat

Julkaistu 28.9.2021

Alunperin Myllyssä oli tarkoitus keskittyä puhumaan tunne-elämästä ja pyrimmekin painottamaan tähä toisella kaudellamme. Aloitamme kauden keskustelemalla varmasti jokaiselle vaikeasta aiheesta: eroista. Käymme läpi omia erojen aiheuttamia kokemuksia ja tuntemuksia, sekä mitä olemme oppineet matkan varrella.

Vartti yksityisyyttä

Julkaistu 24.6.2021

Andy Warhol ennusti aikanaan, että jokainen tulee olemaan kuuluisa 15 minuuttia. Nykypäivänä tuntuukin olevan vaikeampaa löytää todellista yksityisyyttä 15 minuutiksi. Muun muassa Team Whackista ja Turvakäräjistä tuttu tietoturva-asiantuntija Laura Kankaala on kanssamme pohtimassa yksityisyyttä ja sen suojaa aikana, jona olemme jatkuvasti netissä ja teknologiajätit hallitsevat tietojamme.

Työelämän tasa-arvo

Julkaistu 3.6.2021

Ulos kyberrikollisuudesta

Julkaistu 29.4.2021

Juttelemme Keskusrikospoliisissa nuorten Cyber Crime Exit- ohjelmaa vetävän Viivin kanssa tavoista miten nuorten syrjäytymistä voidaan ehkäistä ja miten kyberturvallisuusala voisi kantaa korttaan kekoon asian hyväksi.

Vaikeuksista vahvuus

Julkaistu 1.4.2021

Miten tunnistaa burnout ja selvitä siitä? Miksi virtuaaliset pikkujoulut ovat perseestä? Keskustelemme entisen sarjayrittäjä Tomi Kaukisen kanssa jaksamisesta nykypäivän hektisessä ympäristössä.

Pienet sille!

Julkaistu 18.3.2021

Tällä kertaa Myllyn vieraana on olutkauppa/-ravintola/pienpanimo/maahantuoja Pienen perustaja Erkki. Käymme läpi Pienen vaiheita lähtökuopista keskelle korona-aikaa ja miten siitä selvitään. Keskustelemme myös alkoholilainsäädännön kiemuroista ja miten niiden lomassa voidaan luovia luovien ratkaisujen avulla. Hyviä oluita toki unohtamatta!

Todellisuuden tuottaja

Julkaistu 4.3.2021

Millanen on realityn maailma tuotannon näkökulmasta? Miten ohjelmiin valitaan osallistujia? Onko kaikilla osallistujilla puhtaat jauhot pussissa ja muuta jauhantaa jälleen Myllyssä, kun vieraana on mediamaailmassa toimiva Carita.

Kuinka meitä huijataan?

Julkaistu 16.2.2021

Juttelemme mentalisti Jose Ahosen kanssa huijauksista sekä psykologisesta vaikuttamisesta. Miten korona-aika on vaikuttanut keikkailuun? Pystyykö mentalismia harjoittaa etänä?

Somevaikuttamista ja Tinderiä(kö?)

Julkaistu 2.2.2021

Keskustelemme fitness-urheilija ja influencer Nelli Heikkilän kanssa deittailusta ja somevaikuttamisesta työnä ja siitä millaisia paineita tämä tuo. Pahoittelemme heikkoa äänenlaatua nauhoituksen alussa.

Dear Jaakko - läpyskät lääkärin kanssa

Julkaistu 22.1.2021

HUS:ssa neurologialla toimiva Jaakko saapuu vuoden 2021 ensimmäiseen Myllyyn jauhamaan kokemuksistaan lääkärinä. Miten lääkärin työssä oppii suhtautumaan erilaisiin vaikeisiin tilanteisiin kuten käsittelemään kuolemaa? Mikä on palkitsevaa ja mitä outoja keissejä on tullut vastaan? Koronakeskustelultakaan emme luonnollisesti voineet välttyä. *Disclaimerin lisä-disclaimer: Rokotteen suosittelussa "lapsille" tarkoitetaan siis aikuisia.*

Piinapenkki

Julkaistu 10.12.2020

Pyysimme kuulijoiltamme kysymyksiä ja nyt oli aika vastata niihin...

Hammar Time!

Julkaistu 25.11.2020

Juttelemme Elisan tietoturvavalvontatiimin vetäjä Noora Hammarin kanssa siitä millaista on työskennellä naisena erittäin miesvaltaisella alalla, etenkin johtamistehtävissä. Vaikuttaako siltä että sukupuoli herättää ennakkoluuloja tai ylimääräistä tarvetta todistaa kyvykkyytensä?

Leipää ja sirkushuveja

Julkaistu 13.11.2020

Maailman parhaisiin nuorallatanssijoihin ja sirkustaitelijoihin lukeutuva Veera kertoo urastaan Cirque Du Soleil:ssa. Keskustelemme mm. alaan liittyvistä vaatimuksista ja ulkonäköpaineista. Saadaanko Helsinkiin kenteis tulevaisuudessa uusi varietee-klubi?

Hyperaktiivi

Julkaistu 27.10.2020

Tämänkertaisessa Myllyssä jauhetaan Crossfit-valmentaja ja painonnostaja Noora Karjalaisen kanssa treenaamisesta ja valmentamisesta, sekä miten se on vaikuttanut itsetuntoon. Lisäksi keskustelemme yrittäjän hektisestä elämästä ja miten Noora pitää akut ladattuna.

Rauhaa maailmalle

Julkaistu 13.10.2020

Tällä kertaa Myllyssä vieraana jauhamassa on Risto, joka jakaa kokemuksiaan rauhanturvaoperaatioista Afghanistanissa ja Libanonissa. Käymme muun muassa läpi miten komennukselle pääsee, miltä tuntuu olla tulitaistelussa sekä miten reissussa koettuja tuntemuksia käsitellään.

Hakkerointia ja (kissa)kalastelua

Julkaistu 29.9.2020

F-Securen hyökkäystiimin vetäjä Niklas kertoo miten yrityksiin hakkeroidaan sisään ja millaista on työskennellä tietoturva-alalla. Rikukin innostuu verestämään muistoja vanhoilta keikoilta. Pohdimme myös millaisia feikkiprofiileja ja huijausyrityksiä on liikenteessä.

Artistin elämää, läpimurron kynnyksellä

Julkaistu 15.9.2020

Rap-artisti Jyrise kertoo tämänkertaisessa jaksossa, miltä tuntuu käydä läpimurron kynnyksellä ja mikä saa edelleen puskemaan eteenpäin. Kuulemme kokemuksia uran varrelta ja selvittelemme mistä kumpuaa intohimo musiikkia kohtaan.

Lontoo calling

Julkaistu 1.9.2020

Myllyn ensimmäiseksi vieraaksi saapuu Amin, joka kertoo unelmien tavoittelun kokemuksistaan Lontoossa. Kaikki ei kuitenkaan mennyt niin kuin elokuvissa. Miten ”ison maailman” työelämä eroaa suomalaisesta? Kauanko kestää päästä lääkärin vastaanotolle brittiläisessä terveydenhuollossa? Mikä tarkoitus on rei'illä seinässä?

Koronaa, post-apoa ja etäisiä ihmissuhteita

Julkaistu 26.8.2020

Myllyn intro-jaksossa puhutaan kokemuksista koronan alkuajoista maaliskuussa. Messissä post-apokalyptisiä fiiliksiä ja ajatuksia sosiaalisista kanssakäymisistä kyseisenä ajanjaksona

Takaisin podcastien listaan