Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Radio Kipinä

Radio Kipinän podcastit käsittelevät laajasti maanpuolustusta ja Puolustusvoimia. Podcastien tarkoitus on kertoa syvällisemmin maanpuolustuksen ratkaisuista, taustoista, puolustusjärjestelmää koskevista vaatimuksista ja reunaehdoista, sekä viestiä avoimesti puolustusvoimista ja sen toiminnasta. Podcasteissa esiintyvät Puolustusvoimien eri alojen parhaat asiantuntijat. Aiheet käsittelevät muun muassa tekniikkaa, sotataitoa, puolustusjärjestelmää ja puolustuksen periaatteita. Kuulijat voivat ehdottaa palautejärjestelmän kautta aiheita, jotka ovat juuri heille kiinnostavia.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 3 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 11.7.2019.

Kausi 3, Jakso 2 - Taistelu rannikolla ja saaristossa

Julkaistu 18.12.2019

Radio Kipinän kolmannen kauden toisessa jaksossa osastoesiupseeri, komentajakapteeni Tuomas Syvänen Pääesikunnan koulutusosastolta luo kokonaiskuvaa siitä, millaisia haasteita ja vaatimuksia rannikko-olosuhteet asettavat taistelulle. Rannikkojoukkojen luonne on erityinen monella tapaa; rannikkojoukot pitävät sisällään muun muassa lähes kaikki aselajit. Yhteistoimintakyky, johtaminen sekä yksilön toimintakyky ovat keskiössä rannikon vaihtelevissa olosuhteissa toimittaessa. Rannikkojoukkojen käytännön toimintaan ja liikkumiseen syvennytään erillisessä podcast-jaksossa.

Kausi 3, Jakso 1 - Taistelijan Perustyökalu - rynnäkkökivääri 62 modernisointiprojekti

Julkaistu 16.10.2019

Radio Kipinän kolmannen kauden avausjaksossa tutkimusupseeri, kapteeni Pekka Määttänen Kaartin jääkärirykmentistä avaa rynnäkkökivääri RK62M modernisointiprojektia ja sen kehitystä. Podcastissa keskustellaan taistelijan ”perustyökalulle”, eli rynnäkkökiväärille asetettavista vaatimuksista, ominaisuuksista ja kehitysnäkymistä. Kapteeni Määttänen kertoo, miksi puolustusvoimat päätyi modernisoimaan RK62-aseen ja millä lähtökohdilla tutkimustyö vietiin läpi.

Kausi 2, Jakso 14 - Erikoisjoukot

Julkaistu 11.7.2019

Radio Kipinän toisen kauden viimeisessä, eli 14. jaksossa puhutaan suomalaisista erikoisjoukoista. Erikoisjoukkopataljoonan komentaja, everstiluutnantti Jari Kielenniva avaa suomalaisten erikoisjoukkojen koulutusta, sekä kertoo erikoisjoukkojen varustuksesta ja toimintatavoista.

Takaisin podcastien listaan