Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


We Speak Gay – suoraa puhetta homoudesta

Seksuaalinen tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat yllättäen vuoden puheenaiheita. Radio Aallon iltapäiväjuontaja Jenni Alexandrova ja itse kaapista 46-vuotiaana ulos tullut, kolmen lapsen isä Hannu Medina selvittävät, miltä tuntuu perustella joka päivä omaa identiteettiään. Samalla tutustutaan leikkisästi seksuaalisuuden iloihin.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 8 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 27.6.2019.

Jakso 8: HLGBTQ-yhteisö: moninaisuutta ja miss Gay Finland

Julkaistu 15.8.2019

Mitä tarkoittavat kirjaimet HLBTQ? Entä millaisia ovat sateenkaariyhteisön jäsenet? Hannu Medina avaa Jenni Alexandrovalle HLGBTQ-yhteisön moninaisuutta. Medinan kanssa keskusteluun uppoavat ei-binäärinen transaktivisti Hippu Helminen, Miss Gay Finland 2019 Lotta Jäppinen sekä RFSU:n toimitusjohtaja Katariina Kurikka.

Jakso 7: Työyhteisön ja yhteiskunnan moninaisuus

Julkaistu 8.8.2019

Moninaisuus ei tarkoita vain erilaisuutta vaan myös sitä, että erilaiset ihmiset kunnioittavat toisiaan ja kaikilla on turvallinen olo. Jenni Alexandrova ja Hannu Medina keskustelevat Suomen moninaisuudesta. Medinan vieraina ovat kirjailija Tommi Kinnunen, yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä sekä Taksi Helsingin toimitusjohtaja Jari Kantonen, joka kertoo moninaisuuden huomioimisesta Taksi Helsingin työyhteisössä ja asiakaspalvelussa.

Jakso 6: Mitä on gay-matkailu?

Julkaistu 1.8.2019

Jenni Alexandrova ja Hannu Medina avaavat gay-matkailun käsitettä. Onko homoystävällisyydestä jotakin hyötyä Suomelle matkailukohteena? Entä miten Helsinki sijoittuu maailman homoystävällisimpien kaupunkien listalla? Vieraina ovat gay-matkailun asiantuntijat: Hotelli Helkan johtaja Jukka Räisänen, Taksi Helsingin toimitusjohtaja Jari Kantonen sekä Toolbox oy:n toimitusjohtaja Kari Halonen.

Jakso 5: Vähemmistöjen triljoonabisnes – Pinkki raha Suomessa ja maailmalla

Julkaistu 24.7.2019

Vuonna 2018 pinkkiä rahaa vaihtui yksin Yhdysvalloissa jopa triljoonan dollarin verran. Mitä pinkki raha oikein on ja kuinka merkittävästä ostovoimasta on kyse? Tästä kertovat Aalto-yliopiston työelämäprofessori ja EE-johtamiskoulun toimitusjohtaja Pekka Mattila sekä Tämän kylän homopoika -bloggaaja Eino Nurmisto. Taksi Helsingin toimitus johtaja Jari Kantoselle pinkkipesu-sanan merkitys selvisi vasta, kun hän sai aiheeseen liittyen soiton iltapäivälehden toimittajalta.

Jakso 4: Pride 50 vuotta: onko juhla vieläkin iloinen mielenosoitus vai rahastusta?

Julkaistu 18.7.2019

Tiedätkö, mistä Pride-tapahtuma on lähtöisin ja onko siitä tullut vain yritysten tapa rahastaa asiakkaitaan? Jenni Alexandrova ja Hannu Medina pohtivat Priden kaupallisuutta. Medinan kanssa Priden merkitystä purkavat myös Setan puheenjohtaja Sakris Kupila sekä muunsukupuolinen tasa-arvoaktivisti Panda Eriksson. Medina myös tutustuu erilaisiin kondomeihin yhdessä RFSU:n seksuaaliterveyden asiantuntija Susanna Ruuhilahden kanssa.

Jakso 3: Mitä on sateenkaarikulttuuri?

Julkaistu 11.7.2019

Jenni Alexandrova ja Hannu Medina purkavat sateenkaarikulttuurin stereotypioita: värikäs alakulttuuri on enemmän kuin Pride-juhlia, neitimäisiä miehiä ja homobileitä. Antti Eho on pitkän linjan gay-kulttuurin edistäjä, dj, promoottori ja tuottaja. Kristiina Puukko on taiteilija ja palkittu yhteisöllisten tapahtumien tuottaja. Taksi Helsingin toimitusjohtaja Jari Kantonen kertoo, miten yhdenvertaisuus ja moninaisuus huomioidaan isossa työyhteisössä ja miten työkulttuuria muutetaan.

Jakso 2: Sukupuolineutraali yhteiskunta ja työelämä - joko nyt?

Julkaistu 4.7.2019

Moni vanhempi homoseksuaali olisi itse halunnut elää lapsuutensa sukupuolineutraalissa yhteiskunnassa. Mitä muuta sukupuolineutraalisuus kuin pelkkää termistön muuttumista?

Hotelli Helkan johtaja Jukka Räisänen tuli ulos kaapista työyhteisönsä edessä. Tiia Kovanen on sukupuolenkorjauksen läpikäynyt transskupuolinen, ennen kaikkea nainen. Varman viestintä-, vastuullisuus- ja HR-johtaja Katri Viippola kertoo, miten jotkut työelämän johtopaikoilla olevat johtajat ovat fiksun oloisia, mutta arvoiltaan vieläkin kaapissa.

Jakso 1: Perheenisä tulee ulos kaapista

Julkaistu 27.6.2019

Tästä alkaa vuoden puhutuin podcast We Speak Gay. Ensimmäisessä jaksossa podcastin toinen juontaja Hannu Medina kertoo koskettavan tarinansa Jenni Alexandrovalle. Tapaamme myös Taksi Helsingin heteron kuljettajan, joka ajaa sateenkaaritarroilla varustetussa autossa. RFSU:n seksuaaliterveyden asiantuntija Susanna Ruuhilahti antaa liukuvoiteiden käyttövinkkejä niin homoille kuin heteroille.

Takaisin podcastien listaan