Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Raamattu tänään

Ajankohtaista puhetta Raamatun tekstien äärellä, opiksi, ohjeeksi, ojennukseksi ja eteenkin iankaikkiseksi elämäksi.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 18 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 8.5.2020.

Filippiläiskirje - Iloinen kirje iloisesta uutisesta

Julkaistu 5.9.2020

Paavalin kirje filippiläisille on iloinen kirje. Paavali kirjoitti luultavasti tämän kirjeen ollessaan Roomassa kotiarestissa. Enemmän kuin mitään muuta kirjettä, tätä kirjettä hallitsee ilo. Näin on siitäkin huolimatta, että Paavalin elämässä oli paljon ulkonaisia vastoinkäymisiä. Sanat "ilo" ja "iloita" esiintyvät peräti 15 kertaa eli useammin kuin missään muussa Paavalin kirjeessä. Kirjeen pääteema on "evankeliumi", sehän on ilosanoma Jeesuksesta.

Efesolaiskirje - Kristillisestä uskosta ja käyttäytymisestä

Julkaistu 31.8.2020

Paavalin kirje efesolaisille on Paavalin katsaus Kristuksen persoonaan ja seurakuntaan, Jumalan huonekuntaan, jonka kautta Jumalan viisaus ja armo ilmestyvät. Sitä on sanottu UT:n syvällisimmäksi kirjaksi, jossa selvitetään Jumalan aivoituksia ikuisuuksista ikuisuuksiin. Evankeliumin perustotuudet on tiivistetty muutamaan lyhyeen lukuun. Se on UT:n keskeinen selvitys Kristuksesta ja seurakunnasta.

Galatalaiskirje - Kristillisen vapauden julistus

Julkaistu 11.8.2020

Paavali todistaa tässä kirjeessään kristallinkirkkaasti sen hyvän uutisen, että ihmiset vanhurskautetaan Jumalan edessä yksin uskosta Jeesukseen, ilman Mooseksen lain vaatimia tekoja.

Martti Luther ja Raamattu

Julkaistu 28.7.2020

Uskonpuhdistaja Martti Lutherin ajatuksia Raamatusta ja sen lukemisesta. Luther käänsi koko Raamatun kansankielelle ja vaikutti merkittävästi myös lukutaidon ja sivistyksen leviämiseen. Lutherin mielestä Raamatun ahkera lukeminen on kristitylle erittäin tärkeää, sillä sen kautta Jumala puhuu meille. 

2. Korinttilaiskirje - Lohdutusta ahdistuneille

Julkaistu 10.7.2020

Paavalin toinen kirje korinttilaisille on Paavalin henkilökohtaisin kirje. Siinä Paavali kertoo paljon omasta elämästään. Kirje tarjoaa erityisesti lohdutusta ahdistuneille. 

1. Korinttilaiskirje - Etiikkaa arkeen

Julkaistu 3.7.2020

Paavalin ensimmäinen kirje korinttilaisille sisältää kristillisen elämän tärkeitä suuntaviittoja. Oikea vaellus johtaa kohti iankaikkista elämää. Esittelen kymmenen kohtaa tästä kirjeestä, jotka ovat itseäni eniten ilahduttaneet vuosien varrella. 

Miksi lukisin Raamattua?

Julkaistu 26.6.2020

10 hyvää syytä lukea Raamattua. Aloita hyvä harrastus jo tänään!

Roomalaiskirje - Usko, toivo & rakkaus

Julkaistu 19.6.2020

Paavalin kirje roomalaisille viitoittaa meille pelastuksen tien. Lähde seuraamaan sitä jo tänään!

Harrasta Raamattua!

Julkaistu 12.6.2020

10 tapaa harrastaa Raamattua! Tee Raamatun lukemisesta tärkeä osa jokaista päivääsi. Saat tästä kymmenen vinkkiä, miten innostua enemmän Raamatusta. 

Keksi itse lisää tapoja harrastaa Raamattua ja kerro omat vinkkisi "Raamattu Tänään" blogi-sivulla: https://raamattutanaan.blogspot.com/

Apostolien teot - Evankeliumi leviää Pyhän Hengen voimassa

Julkaistu 5.6.2020

Top 10 Apostolien tekojen innostavinta tapahtumaa. Nämä rohkaisevat meitä jatkamaan Jeesuksen seuraamista ja välittämään evankeliumia myös toisille. Apostolien teot kertovat meille Pyhän Hengen voimasta, joka on keskellämme tänäänkin! 

Spesiaali-jakso: 100 kuuntelukertaa ylitetty!

Julkaistu 29.5.2020

"Raamattu tänään" podcast sarjan kuuntelumäärät ovat ylittäneet jo 100 kuuntelukerran maagisen rajan. Sen kunniaksi tässä spesiaali-jaksossa kiitän kuuntelijoita, innostan jatkossakin lukemaan Raamattua ja selitän "Raamattu tänään" sarjan ideaa ja pohdin tulevaisuutta. Tule mukaan!

Johannes - Viimeinen apostoli ja Jeesuksen läheisin ystävä

Julkaistu 25.5.2020

Evankeliumi Johanneksen mukaan on evankeliumeista syvällisin. Eipä ihme, sillä Johannes oli Jeesuksen läheisin opetuslapsi. Johannes painottaa uskoa Jeesukseen ja Jeesuksen olemusta tosi ihmisenä ja tosi Jumalana. 

Luukas - Lääkärin tarkka analyysi Jeesuksesta

Julkaistu 22.5.2020

Evankeliumi Luukkaan mukaan on täsmällinen, luotettava ja kattava selonteko Jeesuksen elämästä. Luukkaan käyttämä kieli on korkeatasoista ja evankeliumi on helppolukuista. Luukkaan avainjae (19:9-10): "Ihmisen Poika on tullut etsimään ja pelastamaan sitä, mikä on kadonnut.

Markus - Elävää ja tiivistä kerrontaa Jeesuksen toiminnasta

Julkaistu 16.5.2020

Evankeliumi Markuksen mukaan on lyhin evankeliumeista. Se on täynnä toimintaa, tapahtumia ja ihmeitä. Markus tempaa lukijansa mukaan Messiaan elämän tärkeimpiin vaiheisiin, huipentuen Jeesuksen ristinkuolemaan ja ylösnousemukseen. Tule mukaan!

Opitaan yhdessä lisää Raamatusta

Julkaistu 14.5.2020

Tervetuloa uppoutumaan kanssani Raamattuun! Raamattu Tänään on tarkoitettu juuri sinulle, joka haluat saada rikkaampaa sisältöä elämääsi ja oppia elämään lähellä Jumalaa, sinun Luojaasi, joka rakastaa sinua suunnattomasti.

Tule kanssani matkalle Raamatun kiehtovaan maailmaan!

Matteus - Taivasten valtakunnan käsikirja

Julkaistu 14.5.2020

Opaskirja Taivasten Valtakunnan jäsenelle.

Matteuksen evankeliumi, johdantoa kirjaan

Julkaistu 9.5.2020

Aloitetaan "Raamattu tänään" sarja Matteuksen evankeliumista, tervetuloa mukaan!

Raamattu tänään (Trailer)

Julkaistu 8.5.2020

Takaisin podcastien listaan