Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Timanttia timanttia

Timanttia timanttia on Talenomin podcast, jossa timanttiset yrittäjät kertovat tarinansa. Yrittäjätarinoissa ihmetellään ja iloitaan, kadutaan ja kehutaan. Sitä se yrittäjän elämä on. Työteliästä matkaa, josta ei vauhdikkaita juonenkäänteitä puutu.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 11 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 27.8.2020.

Urheilu kasvatti Tanja Poutiainen-Rinteestä yrittäjän

Julkaistu 11.3.2021

Arvokisamitaleilla määrällä mitaten Tanja Poutiainen-Rinne on Suomen kaikkien aikojen menestynein alppihiihtäjä. Yrittäjä hänestä tuli jo 22-vuotiaana, kun isä – yrittäjä itsekin – näki huippu-urheilun ja yrittäjyyden yhdistämisen kannattavan. Ratkaisu teki Poutiainen-Rinteestä urheiluympyröissä edelläkävijän. Sittemmin yrittäjyydestä tuli hänelle elämäntapa.

Hydraulic Press Channelin menestys loi Lauri Vuohensillalle onnistumisen paineen

Julkaistu 18.2.2021

Pähkähullulta kuulostavasta ideasta syntyi harrastus, harrastuksesta yritys. Lauri Vuohensilta rikkoo hydrauliikkapuristimella erilaisia esineitä, selostaa tapahtuman englanniksi ja kuvaa kaiken. Hydraulic Press Channelin hypnoottisia videoita on katsottu YouTubesta satoja miljoonia kertoja ympäri maailmaa. Suosio näkyy myös yrityksen tuloksessa.

Timo Kettunen kannustaa puhumaan konkursseistakin avoimesti

Julkaistu 28.1.2021

Yrittäjyys on pääosin arkista puurtamista, välillä myös väsymystä ja vastoinkäymisiä. Jos joku, niin Timo Kettunen sen tietää – hän maksaa seuraavat vuodet konkurssiin menneiden yritystensä velkoja. Kettunen kannustaa puhumaan konkursseista ja epäonnistumisista nykyistä enemmän. Niistä voi oppia sellaista, jota pelkät menestystarinat eivät kerro.

Jaana Hjeltille työstä innostuminen on elinehto

Julkaistu 6.1.2021

Lapuan Kankureiden markkinointijohtaja ja toinen omistaja Jaana Hjelt voi yhdestä vinkkelistä olla työnarkomaani, toisesta näkökulmasta tarkastellen vain valtavan innostunut työstään. Ilman intoa ei olisi yrittäjyyttä. Yrittäjäperheen lapsi päätyi puolisonsa perheyritykseen, eikä kadu. Työtä riittää, mutta Lapuan Kankureiden pitkät perinteet kantavat edelleen.

Hans-Peter Siefen on maailmanluokan menestyjä

Julkaistu 17.12.2020

Hans-Peter Siefen on Nordic Business Forumista monelle tuttu. Harva tietää, että hänet houkuteltiin yrittäjäksi voikkaalaisella konepajalla – suoramyynti olisi tie menestykseen. Matka on ollut pitkä, mutta määrätietoinen työ on tuottanut tulosta. Kansainvälisiä huippunimiä vilisevä seminaari on upea meriitti. Silti Siefen tietää, mikä elämässä on oikeasti tärkeintä.

Mauri Kunnakselle yrittäjyys on tuttuakin tutumpaa

Julkaistu 26.11.2020

Lastenkirjailija Mauri Kunnas on kasvanut yrittäjien keskellä. Ei ihme, että Kunnaksen kirjat ovat täynnä erilaisia yrittäjiä mattokauppiaasta makkaratehtailijaan. Eikä ihme, että kirjailijaa ei ole juuri palkkatöissä elämänsä aikana nähty. Yrittäjyys on Mauri Kunnakselle tuttua ja mieluista, mutta siihen liittyvä kuukausittainen kuittirumba närästää edelleen.

Niina Pekosen yrittäjyys on sisua ja sisaruutta

Julkaistu 5.11.2020

Konepajayrittäjä Niina Pekonen tietää, mitä on suru. Hän tietää myös, mitä on sitkeys. Pekonen on mennyt eteenpäin sisulla ja sisaruuden voimalla. Vaikka moni asia yrityksessä on edesmenneen isän peruja, konepajasiskot ovat tehneet yrityksestä oman näköisensä. Hallaworks näkyy somessa, ja sillä on haluja kasvaa. Vaikeissa paikoissa isän ääni kuuluu pajalla edelleen.

Mikko Palmroth ja suvun perintö

Julkaistu 15.10.2020

Mikko Palmroth jatkaa sukunsa perinteitä kenkätehtailijana. Palmrothien taival on ollut värikäs, mutta Mikko on historian kanssa sinut. Tunnettu nimi on enimmäkseen hyödyksi. Vaikka kenkätehdas ei ole kultakaivos, Mikko Palmroth luottaa tulevaan. Jälleenmyyjien määrä ja merkitys ovat pienentyneet, myynti suoraan kuluttajille on kasvanut.

Marja Kurki teki nimestään brändin

Julkaistu 24.9.2020

Suunnittelija Marja Kurki oli urallaan monella tapaa edelläkävijä. Hän matkasi jo 70-luvulla tekemään kauppaa Kiinaan, mursi ennakkoluulojen muureja ja valloitti maailmaa. Marja Kurki tietää mitä on menestys. Hän tietää myös, miltä tuntuu, kun työstä katoaa ilo. Julkisuudessa Marja Kurjesta haluttiin tehdä diivamainen designeri, mutta sellaisesta leimasta hän kieltäytyi. Hän on Kurjen Marja, edelleen. Häntä sinutellaan, ehdottomasti.

Anna Puu haluaisi olla hikari

Julkaistu 4.9.2020

Laulaja, lauluntekijä Anna Puun ansiot ja osaaminen musiikin parissa tunnetaan. Vähemmän tunnettua on, että hän hallitsee myös taloushallinnon koukerot. Gimme Wood Oy teki vuonna 2019 tulosta satoja tuhansia euroja. Rapatessa tietysti roiskuu – Anna Puu tietää miltä tuntuu, kun omista mokista saa lukea lehdestä. Hän haaveilee olevansa jonain päivänä kunnollinen yrittäjä, oikea hikariyrittäjä. Juontajina Marjo Rönnkvist ja Antti Aho.

Timanttia timanttia alkaa pian

Julkaistu 27.8.2020

Timanttia timanttia on Talenomin podcast, jossa timantttiset yrittäjät kertovat tarinansa. Yrittäjätarinoissa ihmetellään ja iloitaan, kadutaan ja kehutaan. Sitä se yrittäjän elämä on. Työteliästä matkaa, josta ei vauhdikkaita juonenkäänteitä puutu. Sarja alkaa pian, joten pane se seurantaan jo nyt.

Takaisin podcastien listaan