Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Grym+Jalkanen vs maailma

Grym + Jalkanen vs maailma -podcast

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 13 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 29.7.2016.

No. 12. Hektinen nykymaailma

Julkaistu 13.3.2019

Onko nykymaailma tosiaan hektisempi kuin vanhempiemme maailma? Onko elämämme kiireisempää nyt kuin se oli nuoruudessamme? Tuhoavatko some ja kännykät todella keskittymiskykymme? Näistä aiheista höpistään tälläkertaa Grym + Jalkanen vs Maailma -podcastissa.

BONUS: Jori Grymin vierailu Mattila-podcastissä

Julkaistu 10.12.2018

Miten tiede toimii? Mikä on edustava otos? Mitä kaksoiskokeista voi oppia? Mitä ovat nocepbo, placebo ja toimiiko akupunktio? Mm. näihin aiheisiin pureudumme podcastimme erikoisjaksossa.

No. 11. Päihteet, lääkkeet ja huumeet

Julkaistu 2.8.2018

Podcastimme toisen kauden ensimmäisessä jaksossa juttelemme erilaisista päihteistä, huumeista ja lääkkeistä. Onko niissä eroa? Ovatko nämä luokittelut hyviä? Onko ekstaasi terveellisempää kuin bisse? Aiheuttaako heroiinin käyttö kodittomuutta vai kodittomuus heroiinin käyttöä? Jääkö kokaiinin ensikokeilusta koukkuun? Väitämme, että eipä juuri, ei, eiköhän, se toinen todennäköisesti ja tuskinpa.

No. 10. Milloin sinä olet ollut väärässä?

Julkaistu 2.11.2017

Kehtaatko sinä sanoa ääneen kun huomaat olevasi väärässä? Muutatko mielipidettäsi kun opit uusia faktoja? Muuttuuko maailmankuvasi ja minäkuvasi kuukausittain? Ensimmäisen kauden päätösjaksossa keskitymme väärässä olemiseen sekä mielensä muuttamiseen. Muistelemme omia mokiamme sekä pohdimme väärässäolon ja oman maailmankuvan korjaamisen hyötyjä. PS. Haluamme vielä painottaa turvaseksin tärkeyttä emmekä missään mielessä suosittele riskikäyttäytymistä kellekään. Keskustelussa nousee esille tiettyjen tautien ja toimien erittäin pienet riskitilastot, mutta käsittelemme aihetta humoristisesti, emmekä jaa elämänohjeita.

No.9. Johtaako automaatio utopiaan vai dystopiaan?

Julkaistu 21.6.2017

Saako kukaan ajaa auto kahdenkymmenen vuoden päästä? Ovatko tehdastyöläisten lisäksi muusikot ja tiedemiehet turhia tulevaisuudessa? Onko sillä mitään väliä, jos osa väestöstä viettää kaiken aikansa pelaten pleikkaria sossun tuilla, jos koneet tekevät kaiken työn puolestamme? Näistä aiheista höpistään yhdekännessä jaksossa Grym + Jalkanen vs Maailma -podcastia

No. 8: Onnellisuus

Julkaistu 25.4.2017

Mitä eroa on ilolla ja onnellisuudella? Mitä konkreettista sinä teet ollaksesi onnellinen? Mitä muutoksia olet tehnyt elämässäsi, jotka johtavat onnelliseen elämään? Sijoitatko sinä onnellisuuteen? Nämä kysymykset syvästä täyttymyksestä, hetkellisistä ilontunteista ja syvästä onnellisuudesta ovat aiheita kahdekannessa jaksossa Grym + Jalkanen vs maailma -podcastiä.

No.7. Miksi minä äänestäisin?

Julkaistu 27.3.2017

Miksi äänestää, jos yksi ääni ei kuitenkaan ratkaise vaaleja? Miksi kierrättää Suomessa kun Afrikassa poltetaan ongelmajätteitä kasakaupalla? Miksi toimia yhteisen hyvän eduksi, kun aina löytyy vapaamatkustajia? Näistä aiheista keskustelemme seitsemännessä jaksossamme podcastia Grym + Jalkanen vs maailma.

No.6. Eutanasia ja oikeus kuolemaan

Julkaistu 24.1.2017

Onko jokaisella oikeus päättää milloin kuolee? Onko kaikilla oikeus pyytää siihen apua? Tiesitkö, että julkkiksen itsemurha lisää lento-onnettomuuksia? Kyllä, se ihan oikeasti lisää. Näistä kevyistä aiheista juttelimme tällä kertaa Grym + Jalkanen vs Maailman podcastissa no.6.

No.5. Eskapismi

Julkaistu 14.1.2017

Voiko fiksu ihminen nauttia Transformereiden katsomisesta? Onko jokainen tunti World Of Warcraftin pelaamista pois oikeasta elämästä? Mitä eroa on baarissa aktiivisesti käyvällä ja alkoholistilla? Mihin sinä pakenet kun kaipaat jotain muuta? Pakenetko sinä itseäsi vai ympäröivää maailmaa?

No.4. Väärät yhtäläisyydet

Julkaistu 28.12.2016

Onko Clinton aivan yhtä paha kuin Trump? Onko kristinusko yhtä väkivaltainen kuin islam? Onko rööki pahe siinä missä bisse? Väärät yhtäläisyydet, väärät vertaukset, väärät dilemmat. Termejä saatamme käyttää ristiin rastiin väärin, mutta tässä jaksossa puhumme tavasta tasapäistää vaihtoehtoja, arvoja, konsepteja ja argumentteja.

No.3. "The less you give a f**k the happier you'll be"

Julkaistu 28.11.2016

Oletko skeptinen, kriittinen vai vain katkera? Kannattaako FB-ystävistään poistaa persut ja Trump-kannattajat? Onko moraalisesti väärin elää "The less you give a f**k the happier you'll be"-asenteella?

No.2. Leffapahikset

Julkaistu 25.8.2016

Tässä podcastissa juttelemme leffapahiksista. Onko James Bondin painajainen Auric "Kultasormi" Goldfinger maailman kovin pahis? Kumpi on pelottavampi: mutanttiroisto Magneto vai ihmisiä maisteleva psykopaatti Hannibal Lecter? Tässä kevyemmän aiheen jaksossa kelailemme näitä asioita. Pahoittelemme ääniraidan heikkoa laatua, varsinkin alussa - törmäsimme muutamaan tekniseen ongelmaan nauhoituksissa.

No.1. Kaikki tai ei mitään

Julkaistu 29.7.2016

Kannattaako luomua boikotoida koska luomustandardit sisältävät epätieteellistä hömppää kuten homeopatiaa? Onko ekologisesti fiksumpaa ostaa uusi hybridiauto, kun jo olemassa toimivia autoja joiden rakentaminen ei vaatisi uusien resurssien käyttöä? Onko mitään hyötyä kierrättää Suomessa, jos Afrikan mantereella kaikki jätteet joka tapauksessa poltetaan? Väitämme, että ei, joo ja joo. Näistä asioista rupatellaan tällä kertaa Grym+Jalkanen vs maailma -podkästissä. Voit kuunnella jakson soundcloudin kautta, tilata sen millä vain podcast-äpillä tai tsekata jakso YouTuben kautta, jolloin pääset myös "nauttimaan" pärstöistämme videon muodossa.

Takaisin podcastien listaan