Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Kasvupodi

Millainen on suomalaisen bisneksen tulevaisuus ja sen menestystekijät? Kasvupodissa kuullaan suomalaisen yrityselämän menestyjien ja huippututkijoiden näkemyksiä siitä, miten suomalainen hyvinvointi rakentuu jatkossa sekä kuinka luodaan työpaikkoja ja valloitetaan maailmanmarkkinat. Ohjelman tuottaa Business Finland.

Juontajina Tomi Korhonen ja William von der Pahlen.

#businessfinland @businessfinland

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 9 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 19.4.2022.

8. Nämä ovat kansainvälistyvän suomalaisyrityksen 3 yleistä virhettä

Julkaistu 7.6.2022

Miten suomalaisyritys menestyy kansainvälisillä markkinoilla? Kannattaako palkata kallis käsienheiluttelija eli konsultti, vai kannattaisiko tiimin hoitaa hommat itse? Kuinka usein startup aliarvioi brändin rakentamisen? Mitä vaatii onnistunut rahoituskierros?

Vinkkejä jakavat monessa onnistuneet, startup -sijoittaja ja Voima Venturesin perustaja Inka Mero sekä markkinointijohtaja Johanna Småros, joka on yksi Relex Solutionsin perustajista.

Ohjelman tuottaa Business Finland. Juontajina Tomi Korhonen ja William von der Pahlen.

7. Tulevaisuus on sumuisa - mistä yritykset saavat navigointiapua?

Julkaistu 31.5.2022

Miten yrityksissä voisi nähdä paremmin tulevaan? Miten valjastetaan ennakointi, faktat ja mielikuvitus skenaarioiksi?

Voiko yrityksen strategia olla koskaan liian yksinkertainen?

Vieraina ovat tulevaisuudentutkija Elina Hiltunen ja WithSecuren tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen.

Toimittajina ovat Tomi Korhonen ja William von der Pahlen.

6. Mistä löytyvät tulevaisuuden Suomen jälleenrakentajat?

Julkaistu 24.5.2022

Säilyykö suomalainen hyvinvointi ilman ulkomaisia osaajia? Väestö ikääntyy, hoivaa ja kasvun tekijöitä, koodareita ja monen alan osaajia tarvitaan kymmeniä tuhansia lisää.
Mistä osaajia löytyy ja miten heidät saadaan houkuteltua ja ennen kaikkea pidettyä Suomessa? Kasvupodin kuudes jakso etsii ratkaisuja osaajapulaan. Haastattelussa
Talent Boost verkoston johtaja Ulla Hiekkanen-Mäkelä ja Mehiläisen ikääntyneiden palveluiden liiketoimintajohtaja Niklas Härus.

Juontajina ovat Tomi Korhonen ja William von der Pahlen.

5. Valmistava teollisuus - onko sen tulevaisuus nousta vai kadota?

Julkaistu 17.5.2022

Valmistava teollisuus on ollut ja on yhä Suomen vientiveturi, mutta haasteet ovat suuret isojen valmistuskustannusten maassa. Miten suomalaisyritykset pysyvät kilpailukykyisinä ja valmistavaan teollisuuteen saadaan tarpeeksi investointeja? Miten valjastetaan robotit siivittämään menestystä ja millaista roolia koulutus ja vastuullisuus näyttelevät valmistavassa teollisuudessa?

Vieraina jaksossa valmistavan liiketoiminnan johtaja Antti Havola Valmet Automotivelta sekä Business Finlandin Sustainable Manufacturing -ohjelman vetäjä Toni Mattila.

Ohjelman tuottaa Business Finland.

Juontajina Tomi Korhonen ja William von der Pahlen.

4. Valuuko julkinen innovaatiorahoitus yrittäjien ja sijoittajien taskuun?

Julkaistu 10.5.2022

Suomalaisyritysten uudistumista tuetaan julkisin varoin sadoilla miljoonilla euroilla vuosittain. Saadaanko rahalla muutosta vai valuvatko rahat sijoittajien ja yrittäjä-omistajien taskuihin? Miten julkiset innovaatiorahat saadaan parhaalla tavalla hyödyttämään kokonaisia toimialoja ja kansantaloutta? Pitäisikö TKI-rahoitusta itseasiassa kasvattaa huomattavasti? Vieraina toimitusjohtaja Aki Kangasharju Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLAsta sekä startup -sijoittaja ja tietokirjailija Kim Väisänen.

Ohjelman tuottaa Business Finland.

Juontajina Tomi Korhonen ja William von der Pahlen.

3. Maailmalla on käynnistymässä ennennäkemätön elpyminen. Jäävätkö suomalaisyritykset junasta?

Julkaistu 3.5.2022

Miljardeja elpymisrahaa on nyt jaossa, jotta talous nousisi koronapandemian tuomista vaikeuksista ja vihreä siirtymä vauhdittuisi. Mutta olemmeko Suomessa hereillä ja valmiina ottamaan osamme potista? Ja millaisia liiketoimintamahdollisuuksia elpymisrahat voisivat Suomeen tuoda?

Haastattelussa johtaja Pekka Sivonen, Business Finland, Brysselin toimistosta ja johtava asiantuntija Janica Ylikarjula Elinkeinoelämän keskusliitosta, EK:sta. Ohjelman tuottaa Business Finland. Juontajina Tomi Korhonen ja William von der Pahlen.

Tämä on Kasvupodi

Julkaistu 27.4.2022

Miten suomalainen hyvinvointi rakentuu jatkossa? Miten luodaan työpaikkoja ja valloitetaan maailmanmarkkinat? Uusi Kasvupodi tähyää suomalaisen bisneksen tulevaisuuteen ja sen menestystekijöihin. Haastatteluissa kuullaan huippututkijoiden ja suomalaisen yrityselämän menestyjien näkemyksiä siitä, miten turvaamme kasvun ja uudistumisen mahdollisuudet yhteiskunnassamme. Ohjelman tuottaa Business Finland.

Juontajina ovat Tomi Korhonen ja William von der Pahlen.

#businessfinland @businessfinland

2. Suomalainen teollisuus on ilmastoteko

Julkaistu 26.4.2022

Kuinka merkittäviä ilmastotekoja ovat kasvissyönti ja sähköauto vai onko itse asiassa teollisuus ratkaisevassa roolissa ilmastonmuutoksen pysäyttämisessä? Millaisen teollisen vallankumouksen tarvitsemme aloilla, joilla on päästöjä ja ympäristövaikutuksia ja millaiseen asentoon tämä laittaa talouden?
Ilmastovallankumouksen tuomista liiketoiminta mahdollisuuksista keskustelevat Climate Leadership Coalitionin CLC:n toimitusjohtaja Tuuli Kaskinen ja pitkän linjan hallitusammattilainen Pertti Korhonen.

Ohjelman tuottaa Business Finland. Juontajina Tomi Korhonen ja William von der Pahlen.

1. Syntyykö Suomeen enää koskaan uutta Nokiaa ja onko se edes tarpeen?

Julkaistu 19.4.2022

Onko haikailu Nokia-ilmiön perään turhaan? Matkapuhelinyhtiö Nokia oli pitkään kansantaloutemme veturi, mutta kannattaako menestystä enää koskaan laskea yhden kortin varaan? Miten menestysresepti skaalataan ja mikä on pk-yritysten rooli Suomen menestyksessä?

Vieraina johtaja Mika Maliranta työn ja talouden tutkimus Laboresta sekä Jaakko Hirvola, teknologiateollisuuden toimitusjohtaja ja Euroopan teknologiateollisuuden puheenjohtaja.

Ohjelman tuottaa Business Finland. Juontajina Tomi Korhonen ja William von der Pahlen.

Takaisin podcastien listaan