Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Kirjapodi

Ajatuksia ja ilmiöitä kirjoista. Upeita vieraita ympäri maailmaa. Lähde mukaan podilaisten matkaan.

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 76 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 4.6.2019.

75. Moniosaamisen renessanssi

Julkaistu 1.7.2022

Pitäisikö tyytyä yhteen uraan?

Kirjapodin viimeisenä vieraana, vierailee moniosaaja Inkeri Ruuska. Inkeri on löytänyt oman onnensa monestakin eri urasta: hän on oikeustieteiden maisteri (OTM) ja tekniikan tohtori (Dr.Sc. (Tech.) väitellyt työpsykologiasta ja johtamisesta). Hän toimii myös positiivisella haastamisella ratkaisukeskeisenä business coachina.

Jakson juontajana toimii henkilöstötyöskentelyn asiantuntija Saana Rossi, jonka oma elämä kulkee myös moniosaajan matkaa! Saana tunnettu host, juontaja ja tykätty tietokirjailija.

Kysymys kuuluukin: Mikä sinusta tulee isona?

 

Laita napakka jakso kuunteluun, risut & ruusut Kirjapodi

74. Irtiotto

Julkaistu 6.5.2022

Napakka jakso käsittelee työelämän syöksykierteitä, loputtomia palavereita, jatkuvia kokouksia ja täysin järjettömiä päätöksiä jatkaa kuten aina ennenkin. Jakson juontajana toimii yksi lempikirjailijoistamme ja oman elämänsä menestyneesti muuttanut @saana_rossi

 

Kirjan reflektoiva tarina sukeltaa johtajan arkeen – Petteri Kilpisen arkeen. Työn merkityksellisyys on kadonnut ja elämän ilo hukassa. Kunnes hän lopulta tarrasi kiinni ajatuksestaan ”Juoksu voisi opettaa minulle miltä tuntuu olla jälleen innostunut.”

 

Ruusut & Risut Kirjapodin instagramiin.

73. Hyvä on parhaan vihollinen

Julkaistu 11.2.2022

Kirjapodin jakson hostiksi palaa pika-aituritähti Nooralotta Neziri. Vieraana meillä on maailman parhaimman liike-elämän tapahtuman, Nordic Business Forumin, toimitusjohtaja Aslak De Silva. Kirjaksi valitsimme Jim Collinsin Hyvästä paras (eng. Good to Great). 

Tällä kokoonpanolla selvitämme sinulle, miten hyvästä voi tulla paras?

 

Risut&Ruusut instaan @kirjapodi

72. Tarinan voima - esimerkkinä Elvis - Atte Varsta

Julkaistu 4.2.2022

Mikä tekee brändistä legendaarisen?  Jakson kirjaksi valittiin teos, joka kertoo legendasta joka tunnetaan ympäri maailmaa pelkän etunimen perusteella. Suomalaiset Erja Lyytisestä Palefaceen ja yli 100 muuta henkilöä yhteiskunnan eri osa-alueilta kertovat kirjassa omat Elvis-tarinansa.  Jos olet joskus miettinyt henkilöbrändin tai vaikkapa tuotebrändin rakentamista, niin ehdottomasti kannattaa laittaa napakka puolen tunnin podcast-jakso kuunteluun.

 

Ajatuksia voi laittaa Kirjapodi instagram kanavaan

71. Uteliaisuuden taito

Julkaistu 26.11.2021

Kirjailija Saana Rossi ottaa uunituoreen jakson haltuun yhdessä psykologi ja oppimisen asiantuntijan Hanna Siefenin kanssa. Jakso pohjautuu Hannan oivaltavaan Uteliaisuuden taito -kirjaan. Puolen tunnin jaksossa käymme läpi käytännön konkretiaa ja psykologista tietoa arkioppimisen teemoista.

 

“Sisäisten mallien kriittinen, mutta armollinen tarkastelu: Oppiminen vaatii vaivannäköä ja kykyä vavisuttaa nykyistä ajattelua.” Siefen H.

 

Kauppalistalle suositus:

Uteliaisuuden taito -kirja

70. Itsetuntemuksella työmenestykseen

Julkaistu 19.11.2021

Saana Rossin vauhdittamana syvennytään psykologi Marjo Pennosen voimaannuttavaan teokseen: Itsetuntemuksesta apua työhyvinvointiin. Napakan puolen tunnin jakson aikana havainnollistamme omien arvojen vaikutusta valintoihimme. Perehdymme erilaisiin personallisuuksiin, jotka ovat vahvasti yhteydessä työkäyttäytymiseen, menestykseen tai uuvuttavaan stressiin.  

 

"Nykypäivän työelämä on haastavaa, ja monilla työhyvinvointi voi olla uhattuna. Vaikka itsestä huolehtimisesta puhutaan paljon, moni pyrkii silti vastaamaan työelämän haasteisiin olemalla entistä tehokkaampi. Valitettavan usein se tapahtuu muun hyvinvoinnin kustannuksella. Työssä suoritetaan ja yritetään jaksaa kuuntelematta omaa kehoa, arvoja tai tunteita." 

Jakson kirja pääse ostamaan: 

Itsetuntemuksesta apua työhyvinvointiin

 

Marjo Pennosen uutuuskirja Parempaa saatte hakea on hykerryttävä sukellus vauhdikkaan, ylianalysoivan ja ylemmyydentuntoisen citysinkun elämään.     

Minä olen kuin sinä Kirjassa Pennonen haluaa tuoda näkyväksi sitä puolta ihmisten ajatus- ja kokemusmaailmasta, jota harvoin jaetaan toisille. Pennonen haluaa muistuttaa siitä, että kaikki kohtaavat elämässään haasteita ja kipeitäkin vastoinkäymisiä, vaikkei se aina ihmisistä päällepäin näkyisikään.

69. Pyhän haarautuneen aminohappoketjun nimeen

Julkaistu 22.10.2021

Miten terveydestä ja hyvinvoinnista voi tulla ihmiselle uskonto/maailmankatsomus?  

Uskonto:

  • Antropologi E.B Tyler: Uskonto on uskomus yliluonnollisiin olentoihin.
  • Emil Derkheim: Uskonto on yhdistetty muoto uskomuksia ja rituaaleja, jotka koetaan yhteiskunnallisesti pyhinä ja, jotka kollektiivisesti muodostavat yhteisön nimeltään kirkko.

 

Jakson vieraana meillä on Minni Nevalainen - @minni.nevalainen on teologian maisteri sekä peruskoulun uskonnon, terveystiedon ja psykologian lehtori, joka innostuu koulutuksesta, opehommista, kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja uskontotiedosta.

 

Minni on @tiedenaiset perustaja jäsen ja toimii aktiivisesti sosiaalisessa mediassa tieteen, terveyden ja ihmisyyden puolesta puhujana.

 

Jakso pohjautuu Tiedenaisten uusimpaan To do -kirjaan

Linkistä pääset ostamaan kirjan itsellesi!

https://www.tuumakustannus.fi/Tiedenaiset/To-do-terveys.html

 

68. Ruokakompassi ja paisuva moraalikupla

Julkaistu 15.10.2021

Moraali ruokailussa - Hyvänä syömisenä pidetään terveellistä syömistä ja terveellisesti syövä nähdään hyvänä ihmisenä (Delaney ja McCarthy 2014).

Kun ruokaa luokitellaan ”epäterveellisiin” ja ”terveellisiin” tai ”hyviin” ja ”pahoihin”, luodaan usein myös mahdollisuus syyllisyyden kokemiselle. Usein syyllisyyttä koetaan juuri näistä ”epäterveellisistä” ruoista, jotka ovat samoja, joista saadaan paljon mielihyvää. Näin myös mielihyvän kokemus voidaan nähdä huonona asiana, koska se yhdistyy ihmisten mielissä heikompaan moraaliin. 

 

Jakson vieraana meillä on terveystieteiden maisteri, ravitsemusasiantuntija ja tohtorikoulutettava Heidi Kinnunen - IG @heidikkin

Heidi on @tiedenaiset perustajajäsen ja toimii aktiivisesti sosiaalisessa mediassa tieteen, terveyden ja ihmisyyden puolesta.

 

Jakso pohjautuu Tiedenaisten uusimpaan Todo -kirjaan: linkistä pääset ostamaan kirjan itsellesi!

https://www.tuumakustannus.fi/Tiedenaiset/To-do-terveys.html

 

67. Älykäs suunnittelu epäonnistuneelle hyvinvoinnille

Julkaistu 8.10.2021

Missä vaiheessa hyvinvoinnista tulee pahoinvointia? Hyvinvointitrendejä tulee ja menee. Tietotulva on lähes loputon. Mistä tietää mikä on oikea tapa toimia oman hyvinvoinnin parhaaksi.

 

Vieraana meillä on Tiedenaisten perustajajäsen @jemiina.kemppainen  Jemiina on monipuoliseen suorituskyvyn kehittämiseen ja lantionpohjan toimintaan erikoistunut fysioterapeutti ja valmentaja, sekä intohimoinen kehorauhan puolestapuhuja. 

 

Tiedenaiset

To do: terveys -kirja

66. Onko mahdollista kasvaa ja kehittyä viisaaksi?

Julkaistu 24.9.2021

Lyhyt vastaus on kyllä, viisaaksi voi kasvaa kertoo viisaustutkija Jenni Spännäri. Laita jakso kuunteluun ja selvitä miten jalkauttaa viisaselämä omaan arkeesi. 

Viisaus ei ole yhtä kuin älykkyys tai looginen ajattelu. Viisaus ei myöskään kartu automaattisesti iän myötä. - Viisaus: käyttäjän opas 

 

Viisautta kartuttavat voimavarat: Elämänhallinnan tunne, Avoimuus, Pohdinta, Tunnetaidot

65. CupOfTherapy - Yksi näistä hetkistä

Julkaistu 3.9.2021

Puhumme yksinäisyydestä tämän viikon jaksossa yhdessä Antti Ervastin kanssa.  Antti on ammatiltaan pari- ja perhepsykoterapeutti (Kela, Valvira) sekä erikoistason seksuaaliterapeutti (NACS). Yksinäisyys koskettaa meitä kaikkia jossain elämänvaiheessa.

 

“Naisista 65,4 prosentilla yhteydenpito ystäviin ja sukulaisiin vähentyi koronan vuoksi, miehillä vastaava luku on 59,1. Yksinäisyyden tunne oli lisääntynyt 37,6 prosentilla naisista ja 25,9 prosentilla miehistä. “ Lähde: Sukupuolten tasa-arvo Suomessa 2021

 

Linkki kirjaan: Yksi näistä hetkistä

64. Työstressistä lomastressiin - Rentoutumisen psykologia

Julkaistu 25.6.2021

Loman tarkoituksena on irtautua, joka on helpommin sanottu, kuin tehty.   

Jaksossa vieraana meillä on Antti Ervasti, pari- ja perhepsykoterapeutti, sekä erikoistason seksuaaliterapeutti. Antti on myös kansainvälisesti tunnetun Cup Of Therapyn perustajajäsen, joten tiedossa on pintaraapaisua syvemmälle menevää keskustelua kaikesta lomailuun ja lomasta nauttimiseen hyvällä omatunnolla.

 

Palautetta meille voi lähettää sosiaaliseen mediaan @Kirjapodi

Jakson kirjavinkkinä Cup Of Therapy:n kirjat

63. Oodi kodille - Kodin ja mielen yhteys

Julkaistu 4.6.2021

Muutosvalmentaja, sisustusarkkitehti ja podkastaaja Maaretta Tukiainen kertoo Kirjapodin jaksossa numero 63 Hyvän mielen kodista. Maarettaa haastattelee HR-alan asiantuntija Saana Rossi. Viikon kirjana on Tukiaisen tuore Hyvän mielen koti (Tuuma-kustannus 2021).     Tukeeko kotisi parisuhdettasi, tai omaa henkilökohtaista elämääsi? Miten perinteistä Maslown tarvehierarkiaa voisi soveltaa sisustuksessa? Jaksossa keskustellaan kodin mahdollisuuksista tukea meitä kohti merkityksellistä ja mielekästä elämää.     Hyvän mielen kotiin Tukiainen on saanut innoitusta positiivisen psykologian klassikoista (mm. Seligman ja Csikszentmihalyi). Maaretta kertoo myös suhteestaan omaan kotiinsa ihanassa Mosabackassaan, eli Helsingin Tapanilassa, jossa hän nauttii kesäisistä puutarhajuhlista.     Tilaa kirja: https://www.tuumakustannus.fi/Maaretta-Tukiainen/Hyv%C3%A4n-mielen-koti.html  Seuraamalla meitä Instagramissa löydät kirja-arvontamme, joista voit voittaa kiehtovia Kirjapodin jaksoissakin esiteltyjä kirjoja.

62. Viisaus - Mitä se on?

Julkaistu 28.5.2021

Vieraana kirjailija & teologian tutkijatohtori Jenni Spännäri, joka viettää aikaansa viisaustutkimuspiireissä. Spännäriä haastattelee Bazian Prudens. Jaksossa perehdytään siihen, mitä viisaus on. Ihminen on alkanut tavoitella viisautta jo heimoyhteiskunnista alkaen ja viime aikoina viisaustutkimuksen piirissä on alettu julkaista aiheesta käsikirjoja, mutta mikä on Spännärin oma viisauden työmääritelmä? Entä miten viisautta voisi mitata? Miten myötätunto liittyy viisauteen ja onko viisaus sisäsyntyinen piirre, vai pikemminkin tekemistä? Vastauksia näihin kysymyksiin jaossa podcast-jakson kuuntelijoille.

 

“Elefanttia” on totuttu eri tieteen poteroissa tarkastelemaan hieman eri näkökulmista, mutta nyt olisi Spännärin mukaan sopiva aika alkaa vetämään elefantin osasia yhteen. Kirjapodi on kiinnostunut eri tieteenalojen “elefanteista” ja haluamme tarjota areenan norsujen väliselle dialogille. Osallistu keskusteluun somekanavillamme ja laita meidät IG:ssa ja Facebookissa seurantaan!

 

Tilaa Viisaus kirja täältä

61. Karismaattinen sankarijohtaja ja petollinen business kettu

Julkaistu 21.5.2021

“Ylempi johto on usein aivan pihalla toiminnasta.” Pauli Juuti poistaisi johtajan yhtälöstä, jos johtaja ei osaa mennä mukaan työntekoon. Jussi Onnismaan mukaan tietynlainen ylemmän johdon puhe on jopa pelottavaa, mutta minkälainen? Mitä on “jaettu johtajuus”? Tässä jaksossa tarjolla tuoreita tutkimustietoon perustuvia kärkiajatuksia johtajista ja johtajuudesta. Vieraina emeritusprofessori Pauli Juuti ja dosentti ja organisaatiokonsultti Jussi Onnismaa. Kirjapodin omana vahvuutena asiantuntijoita keskusteluttamassa yrittäjä ja Kirjapodin oma toimitusjohtaja Bazian Prudens. 

 

"Johtajuuskin voi olla hyvä bisnes." Liu’umme startuppien maailmasta kohti isompien organisaatioiden maailmaa ja tutkimme johtajuustutkimuksen tuoreimpia tuulia. Viikon kirjoina ovat Pauli Juutin tyttärensä Sini Juutin kanssa kirjoittama “Johtamista kehittämään — Todellista vaikuttavuutta helposti ja tehokkaasti”, ja Jussi Onnismaan “Organisaation aika, muisti ja etiikka” (Basam Books 2021). 

Tilaa kirjat täältä:

https://basambooks.fi/sivu/tuote/johtamista-kehittamaan/3829523

https://basambooks.fi/sivu/tuote/organisaation-aika-muisti-ja-etiikka/2791437

Seuraa meitä Facebookissa,

IG: Kirjapodi

Ja tottakai LinkedIn:issä

 

60. EXIT II

Julkaistu 14.5.2021

Tämän jakson aiheena on yrittäjyys ja tarinat yrittäjyyden takana. Vieraanamme sarjayrittäjä ja enkelisijoittaja Matias Mäenpää. Matiasta haastattelee rekrytointialan ammattilainen Saana Rossi. Onko Mäenpää enemmän “rapatessa roiskuu” -yrittäjätyyppi, vai etenee rauhallisesti ja tasaisesti? Jaksossa selviää myös, minkä timanttisen neuvon Mäenpää antoi Kirjapodille sen alkuaskelilla. Keskustelun keskiössä vuoden 2020 lopussa ilmestynyt EXIT vol. 2 -kirja, jonka Matias Mäenpää on tehnyt yhdessä Anssi Kivirannan ja Petteri Poukan kanssa. Kirja kokoaa yksiin kansiin 16 suomalaisen yrittäjän tarinat yrityksen alkutaipaleesta “exitiin” asti. Voit tilata kirjan Leapilta: https://leap.fi/exit/ 

Huom! Jakson kuuntelemalla saatat vahingossa oppia, mikä on unicorn per capita -tilasto ja mitä yhteistä unikorneilla ja NHL:lla on…

Seuraa Kirjapodia Linkedinissa, niin saat kaiken irti yrittäjyysaiheisesta sisällöstämme.

59. Tarinoita loppuunpalamisesta

Julkaistu 7.5.2021

Tässä jaksossa luvassa tarinoita ja ajatuksia loppuunpalamisesta. Keskustelussa mukana Katkenneita lankoja -kirjaa yhdessä Anssi Vieruahon kanssa toimittanut, sekä Finnish Nightmares -sarjakuvien takana seisova Karoliina Korhonen, ja somevaikuttaja Saara Strum IG: saaradaniela_.Mikä on Saaran tärkein vinkki sosiaalisen median työssä jaksamiseen? Entä onko Karoliinalla vinkkiä uupumisen varalle? Miten Nooralotta Neziri näkee asian: Kannattaako huonoihin kokemuksiin juuttua?    Seuraa meitä Linkedinissa @Kirjapodi ja löydät paljon lisää työuupumukseen ja muihin ajankohtaisiin ilmiöihin liittyvää sisältöä.      Katkenneita lankoja (Atena-kustannus 2020): Katkenneita lankoja  

58. Jumalattaria, nykynaisia ja muita kauheita akkoja

Julkaistu 30.4.2021

Tietokirjailija Kaisa Pulakka, milleniaalinäkökulmaa keskusteluun tuovan somevaikuttaja Saara Daniela ja juontaja-aituritähti Nooralotta Neziri keskustelevat Kirjapodissa naisten asemasta eri aikoina ja historian hankalista akoista. Ovatko mytologioista tutut sadut ja tarinat viattomia ja jänniä kertomuksia, vai pitävätkö sisällään totuuden siemenen aikakautensa ja kulttuurinsa asenteista sukupuolirooleja kohtaan? Voisimmeko tarkastella sukupuolta vanhanaikaisen kaksijakoisen maskuliininen-feminiinen jaottelun sijaan kaikessa moninaisuudessaan? Kaisa Pulakan informatiivinen ja visuaalisesti näyttävä kirja “Kurittomat” (Atena Kustannus, 2021) puhututtaa.

57. Musiikin kuntouttava voima

Julkaistu 23.4.2021

Musiikki on ihmiselle tärkeä toivon tuoja, ilahduttaa, virkistäjä, levottoman mielen rauhoittaja, kivun lievittäjä ja olojen sanoittaja. Mieti hetki oletko harmoniassa muiden kanssa vai toimitko ryhmän kapellimestarina?

Virity siis tunnelmaan ja kuuntele musiikkiterapeutti (FM), AMK:n lehtori Mikko Romppasen ajatuksia musiikin kuntouttavasta voimasta. Millaisia ajatuksia jakso sinussa herättää? Mikko Romppasta haastattelee tietokirjailija Susanna Ruuhilahti. Jatketaan kirjallisuuden parissa instagram tilillämme @kirjapodi

56. Seksuaalisuus ja monikulttuurisuus

Julkaistu 26.3.2021

Jaksossa Seksuaaliterveyden asiantuntija Susanna Ruuhilahti haastattelee Tiina Alakärppää monikulttuurisuudesta ja seksuaalisuudesta. Alakärppä on projektipäällikkö, väitöskirjatutkija ja seksuaaliterapeutti. Hän on tehnyt pitkään työtä seksuaalisuuteen liittyvien kysymysten parissa mm. darin, kurdin, persian, somalian ja arabian kieliryhmissä elävien ihmisten kanssa.

Jaksossa seksuaalioikeudet, seksuaalikasvatus sekä yksilöllinen että yhteisöllinen kulttuuri nousevat keskeisille sijoille.

 

Tiina Alakärpän väitöskirjan kaksi artikkelia julkaistaan loppuvuodesta / alkuvuodesta 2022 oppikirjassa Suomalaiset muslimit: toinen sukupolvi

55. Kosmoksen kauneinta - seksuaalikasvatus

Julkaistu 19.3.2021

Jaksossa seksuaaliterveyden asiantuntija Susanna Ruuhilahti haastattelee seksuaalipedagogi, työnohjaaja Juha Kilpiää. Kaksikko tutkailee seksuaalikasvatusta yksilön, yhteisön ja moninaisten suhteiden näkökulmasta. Jaksossa seksuaalikasvatus avautuu ihmettelynä, rakkaudellisena haastamisena, suhteina ja kasvuna kohti oikeudenmukaisempaa ja myötätuntoisempaa yhteiskuntaa. Seksuaalikasvatuksella voidaan edistää hyvinvointia, mutta myös haavoittaa ja loukata.

 

Millaista seksuaalikasvatusta sinä olet aikoinaan saanut?

54. Avoimin mielin - seksistä ja kiihottumisesta

Julkaistu 12.3.2021

Avoimin mielin - ajatuksia seksuaalisesta hyvinvoinnista, kiihottumisesta ja seksistä. Jaksossa Seksuaaliterveyden asiantuntija Susanna Ruuhilahti haastattelee Väestöliitossa toimivaa tutkimusprofessori Osmo Kontulaa seksistä ja kiihottumisesta. 

 

Kontula kertoo jaksossa muunmuassa muuttuneista seksin trendeistä, viisaasta himosta ja kiihottumisesta. Seksissä merkityksellisinä asioina nousevat esille myös empatia, muistelu ja fantasiat. 

Laita jakso kuunteluun ja selvitä mikä on viisashimo. Nautinnollisia kuunteluhetkiä.

 

Jaksossa mainittua kirjallisuutta:

- Osmo Kontulan ja Maaret Kallion teos Happy End

- Osmo Kontulan teos Mielen seksuaalisuus - Matka kiihottumisen alkulähteille

- Armas Nieminen Taistelu sukupuolimoraalista

53. Pahoinpitelystä hyvinpitelyyn — Lähisuhdeväkivalta ja siitä selviytyminen

Julkaistu 8.3.2021

Naistenpäivän kunniaksi Kirjapodi tarkastelee kaksiosaisessa podcastissaan lähisuhdeväkivaltaa. Tässä jaksossa seksuaaliterveyden asiantuntija Susanna Ruuhilahti haastattelee lähisuhdeväkivaltatyön asiantuntijoita Ellimari Kortmania ja Katja Kytölää. Jaksossa pohditaan myyttejä ja tunteita, joita lähisuhdeväkivaltaan liittyy. 

 

Katjan uutuuskirjaan pääsee käsiksi linkistä: Pahoinpitelysta hyvinpitelyyn -kirja

52. Naistenpäivän etkot - ajatuksia lähisuhdeväkivallasta

Julkaistu 5.3.2021

Jaksossa perheterapeutti Ria Oksman ja lähisuhdeväkivallan ehkäisytyötä pitkään tehnyt kriisityöntekijä Susanna Ruuhilahti keskustelevat lähisuhdeväkivallasta pysähtyen normeihin, tabuihin, kulttuureihin ja lähisuhdeväkivallan vaikutuksiin yksilö-, yhteisö- ja yhteiskunnallisella tasolla.

 

Laita ihmeessä mieleen tulevista ajatuksista meille viestiä - Kirjapodi.fi

51. Uniikki elämä - Kirja

Julkaistu 26.2.2021

Suositun räppärin raju ja kaunistelematon kasvukertomus. Rap-artisti ja Rähinä Recordsin perustajajäsen Dan ”Uniikki” Tolppanen on tehnyt 20 vuoden uran mikrofonin molemmilla puolilla. Matkan varrelle on mahtunut paitsi kultalevyjä ja ennätyksiä, myös rankkoja kokemuksia. Laita jakso kuunteluun, keskustelu jatkuu Danin kanssa instagramin puolella Kirjapodi

 

Kirjasuositus: Otavan kustantama Uniikki elämä - Kirja

50. Virtaa vaihdevuosiin

Julkaistu 14.2.2021

Tässä jaksossa gynekologi ja kliininen seksologi Leena Väisälä kertoo vaihdevuosista ja siitä, miten vaihdevuosiin saa virtaa. Juontajana toimii kätilö ja seksuaaliterveyden asiantuntija Susanna Ruuhilahti. Jaksossa on luvassa tietoa vaihdevuosioireista, niiden hoidosta, myyteistä, seksistä ja seksin hyvää tekevästä voimasta ja elämän virtaavuudesta.

Leena Väisälä kertoo myös Virtaa vaihdevuosiin kirjansa kirjoitusprosessista ja häntä yllättäneistä asioista. Leena on kirjoittanut kirjan yhdessä Leeni Peltosen kanssa, joka julkaistiin 2020.

https://otava.fi/kirjat/virtaa-vaihdevuosiin/

 

49. Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa

Julkaistu 12.2.2021

Dale Carnegien vuonna 1937 kirjoittama elämäntaito-opas on tämä viikon jakson puhenaiheena. Kiehtovaa kirjaa lähtee käsittelemään tuliterä rekrytoija ja kirjailija Saana Rossi sekä menestynyt yrittäjä ja sijoittaja Noora Fagerström. Siitä huolimatta, että Dale Carnegien kirja "Miten saan ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa" julkaistiin jo 1936, sisältää se kultaisen ajattomia neuvoja. Parasta jaksossa on se, että kirjan sanomaa pohditaan kahden huippuammattilaisen kanssa.

 

Rajoja rikkova podcast - kirjapodi.fi

48. Vastuun FightBack

Julkaistu 5.2.2021

Vakavasta onnettomuudesta kuntoutuessaan Pekka Hyysalon arvot menivät uusiksi. Ympärille katsoessa erilaisia arkisia haasteita alkoi ilmaantua kuin sieniä sateella: mitä syömme, millaisiin vaatteisiin pukeudumme, miten kohtelemme muita ihmisiä – ja miten se kaikki vaikuttaa tulevaisuuttamme uhkaaviin kriiseihin.  

 

Jakson juontajana toimii aituritähti Nooralotta Neziri, kertoen miksi Hyysalon tarina koskettaa erityisesti häntä. Kuuntele Nooralotan ja Pekan keskustelu Vastuun FightBack:istä.

Linkki FightBack kirjaan: Vastuun FightBack

 

45. Sneak peek behind the scenes

Julkaistu 4.12.2020

A sneak peek behind the life of our guest Clare Mackintosh. With more than two million copies of her books sold worldwide, number one bestseller Clare Mackintosh is the multi-award-winning author of I Let You Go. Extremely interesting biography of this incredible writer is inspiring to say the least. Check out the podcast and comment on our Instagram kirjapodi

46. Concrete advice on writing

Julkaistu 4.12.2020

What is writers’ block? And how can you beat it? What about motivation and staying hungry to achieve your end goals. Our guest a British award-winning author and former police officer Clare Mackintosh gives out concrete advice to boost up your imagination and tap into your creative well. Listen to our podcast and leave a comment on our Instagram page kirjapodi

47. Creative Writing

Julkaistu 4.12.2020

It is in every one of our interest to nurture our creative impulses, regardless of our day job. We might feel that we have no or very limited creative ability. Luckily, however, creativity can be acquired and polished at any age or experience level. In this episode, we go through with a British award-winning author different ways to improve creative thinking. Check out the episode and leave a comment on our Instagram page kirjapodi

44. Kaikki Tärkeä Kirjoittamisesta

Julkaistu 27.11.2020

Nooralotta Neziri juontaa uuden podcast jakson yhdessä sisältösuunnittelija Mirjami Haimelin:in ja kirjailija Satu Rämön kanssa. 

Onko mahdollista, että yksi hyvin kirjoitettu lause kertoo enemmän kuin pitkä saarna? 

Jaksossa Nooralotta pureutuu yhdessä Mirjamin ja Sadun kanssa kirjaan: Kynä - Kaikki tärkeä kirjoittamisesta. 

Mitä tapahtuu, kun huippu-urheilijan kokemukset peilataan kirjoittamisen haasteisiin?

Laita jakso kuunteluun ja kerro mitä mieltä olet. 

 

Käy tsekkaamassa Tuuman upeat teokset: https://www.tuumakustannus.fi/kampanjat/9888

43. Rekrytoija

Julkaistu 20.11.2020

Jaksossa pureudumme rekrytoinnin mielenkiintoiseen maailmaan. Sähköistä keskustelua ohjaa Saana Rossin huikea uunituore tarinallinen tietokirja, Rekrytoija. Mitä tarkoittaa huijarisyndrooma rekrytoinnissa ja työnhaussa? Jakson juontajana toimii tuliterä aituritähti Nooralotta Neziri, joka on myös kauppatieteiden maisteri.   

 

Luvassa on oivalluksia ja uusia näkökulmia. Podcast jaksoon pääsee käsiksi myös meidän kotisivuiltamme kirjapodi.fi

42. Kuinka olla piittaamatta p*skaakaan

Julkaistu 13.11.2020

Vieraana näyttelijä Sami Uotila. Sami on tuttu mm. Salattujen elämien Akin roolista. Jakso nauhoitettu Mestacoworkingin huipputiloissa. Kirjapodin Henri Isotalo ja Sami keskustelevat Mark Mansonin elämäntaitokirjallisuuden klassikosta 'Kuinka olla piittaamatta p*skaakaan', ja sen herättämistä ajatuksista.    

 

Kirja on vastaisku humpuukille, jota aikamme suoltaa näennäisfilosofisten positiivisuuslauseiden muodossa pitkin poikin internettiä.    

 

Tarkoittaako terve piittaamattomuus röyhkeyttä ja epäystävällisyyttä? Laita jakso kuunteluun ja kerro mielipiteesi.      

 

Mestan tiloihin pääset tutustumaan linkistä: 

https://mestacoworking.com/

41. Yliluonnollisia aiheita tieteen valossa

Julkaistu 23.10.2020

Jakson vieraana Tervettä skeptisyyttä blogin ylläpitäjä - Oulun yliopiston tutkijatohtori Pauli Ohukainen. Kirjaksi valikoitui tähtitieteilijä Carl Saganin upea teos The Demon-Haunted World. Jaksossa pureudumme tieteelliseen ajatteluun ja selvitämme, että onko tiede tylsää? Taikuutta, demoneja ja parantavia rohtoja on ollut kautta aikojen, mutta mistä tietää mikä on totta ja mikä ei?

40. Suuntana Merkityksellinen Elämä

Julkaistu 28.8.2020

Matkassa mukana huikea Frank Martela! Miten tehdä arjesta itselleen merkityksellisempää maailmassa, jossa emme itse voi hallita kaikkea? Onko onnelliselle ja merkitykselliselle elämälle reseptiä? ⁠ Käsittelemme elämän merkitystä, sekä stoalaisuuden ja kreikkalaisen mytologian suhdetta nykyaikaan.⁠ Laita jakso kuunteluun ja kerro mielipiteesi. 

39. Keho ja Mieli - Resilienssi

Julkaistu 3.7.2020

Jakson hostina on ihastuttava Nooralotta Neziri, joka yhdessä filosofian tohtori Harri Gustafsberg:in kanssa lähtevät avaamaan resilienssin määritelmää niin kilpaurheilijan kuin tavallisen Suomalaisen elämässä. Miten nopeasti huomaatkaan, että samat periaatteet ja ajattelutavat toimivat molemmille - me kaikki olemme ihmisiä ja meissä syntyy samanlaiset fysiologiset muutokset stressin myötä, me vain käsittelemme ja kommunikoimme niistä hyvin eri tavoin toisillemme.

38. Karhuryhmä kirja

Julkaistu 26.6.2020

Mitä löytyy ihmismielen pimeältä puolelta?  

Jakson vieraana meillä on tietokirjailija ja filosofian tohtori Harri Gustafsberg. Entinen karhuryhmäläinen tutkii mielensuorituskykyyn vaikuttavia tekijöitä ja haluaa sen kautta löytää, sekä jalkauttaa tieteellisesti happotestattuja menetelmiä, joista me kaikki voisimme hyötyä. ⁠ Valmiusyksikkö Karhu on Suomen poliisin erityiskoulutettu ja -varustettu operatiivinen yksikkö.

37. Läsnäolon Voima

Julkaistu 19.6.2020

Ovatko kaikki ongelmasi mielesi luomia illuusioita? Kuulostaa hölmöltä, mutta tietokirjailija Eckhart Tolle⁠ perustelee, kirjassaan Läsnäolon Voima, asian olevan juurikin näin. Tolle jatkaa, että Valo on liian kivuliasta henkilölle, joka tahtoo jäädä pimeyteen⁠. Lähdemme Suomen kärkiartisteihin kuuluvan Dani Uniikin kanssa purkamaan kirjan herättelemiä ajatuksia. Loistavia näkökulmia ja huikeita ajatuksia. Laita jakso kuunteluun.

36. Digitaalinen Markkinointi

Julkaistu 12.6.2020

Jos sinulla on jotain sanottavaa, niin varmista, ettei sanomasi uppoudu muiden julkaisujen pohjalle. Opi digimarkkinoinnin perusteet.⁠ Jakson vieraana meillä on Fonectan account manageri Kalle Honkonen. Saamme jakson aikana pienessä ajassa paljon laadukasta tietoa siitä, mitä tarvitset digitaalisen markkinoinnin optimoinnissa. Kallen ajatuksista on helppo saada kiinni, emme siis tee jaksosta tarpeettoman monimutkaista, vaan tarkoitus on oppia käyttämään digitaalisia työkaluja tehokkaammin. ⁠

35. The Art of War and Innovation

Julkaistu 22.5.2020

In this epsiode I have the honor of sharing my thoughts with an expert in innovation, strategy, leadership, and culture Max McKeown. Our book is The Art of War. Conflict is an inevitable part of life according to this ancient Chinese classic of strategy, but everything necessary to deal with conflict wisely, honorably, and victoriously is already present within us. Compiled more than two thousand years ago by a mysterious warrior-philosopher, The Art of War is still perhaps the most prestigious and influential book of strategy in the world.  

 

Checkout dr. Max`s Strategy book & Innovators book.   

The strategy book: https://www.adlibris.com/fi/kirja/the-strategy-book-9781292264134?gclid=Cj0KCQjwzZj2BRDVARIsABs3l9K5ooArTnN3pbBqsbe8rjYwUH-TCjfHAPZ7fxGNYbgF4F5yYgtUEVkaApqdEALw_wcB   

The Innovators book: https://www.adlibris.com/fi/kirja/the-innovators-book-9781912555437   

34. Startup ja Yrittäjyys

Julkaistu 8.5.2020

⁣Jakson vieraana meillä on Matias Mäenpää. Matias on yhdessä Anssi Kivirannan kanssa toinen EXIT-kirjan tekijöistä. Kirjaa varten haastateltiin viittätoista yrittäjää eripuolelta Suomea. Menestyneet yrittäjät jakavat kirjassa avoimesti omat tarinansa, joihin kuuluu runsaasti haasteita ja vastoinkäymisiä. Kirja onkin hyvin inspiroiva ja perustuu täysin tositapahtumiin. ⁠⁣⁣Nykyään Matias toimii enkelisijoittajana yhdessä Anssi Kivirannan kanssa, joka on myös vieraillut Kirjapodissa. ⁠⁣⁣Laita jakso kuunteluun ja kerro ihmeessä mitä ajatuksia se sinussa herättää? 

 

 EXIT-kirja https://www.suomalainen.com/products/exit-4 

 LEAP: https://leap.fi/ 

33. Mindset ja Motivaatio

Julkaistu 29.4.2020

Mindset ja Motivaatio. Kyseiset aiheet vaikuttavat olevan lisääntyvin määrin esillä, mutta onko niin, että meidän täytyy puskea armottomasti eteenpäin? Entä miten armollisuus liittyy kuvioihin? ⁠Jakson juontaja⁠na Nooralotta Neziri, kauppatieteiden maisteri ja pika-aita tähti. Nooran nimiin on kirjoitettu lukuisia ulko- ja sisäradanennätyksiä.⁠ Tutustu Nooran kirjoituksiin ja hänen ajatuksiinsa:  http://www.nooralotta.fi/etusivu/

32. Koronavirus

Julkaistu 30.3.2020

Jakson vieraana on Turun yliopiston virusopin professori Ilkka Julkunen. Opimme mistä on kyse, kun puhumme viruksista, miten se leviää ja kuinka vaarallisesta tilanteesta on kyse. Otamme jakson aikana myös kantaa väitteisiin, joille ei ole mitään tutkittua todistetta. Vaikuttavatko geenit immuniteetin puolustuksessa vai pitäisikö syödä C-vitamiineja? Kuuntele jakso ja kerro meille mitä mieltä olet itse.

31. Järkevä lihaskasvu

Julkaistu 26.2.2020

Jakson aiheena on lihaskasvu, vieraanamme lihastohtori Juha Hulmi. Jakson aikana käymme läpi perusperiaatteita urheilusta ja lihaksien kasvattamisesta. Jos paikat on kipeinä, onko treeni mennyt nappiin? Pitääkö proteiinia syödä välittömästi treenin jälkeen? Lisäravinteita ostetaan ja kauppa käy, mutta kuinka paljon sitä tarvitaan tavoitteiden saavuttamiseen? Juha painottaa pitkäjänteistä ja terveellistä elämäntapaa. Jakson aikana käymme läpi lihaksien ärsykkeitä, liikkeitä ja tietenkin palautumista. Ota selvää mitä kertoo tutkimusnäyttö.     

 

Käy tutustumassa lihastohtorin blogiin: https://lihastohtori.wordpress.com/

  Jyväskylän yliopiston apulaisprofessori: https://staff.jyu.fi/Members/jjhulmi/main

30. Hautaa humpuuki – tutkitulla tiedolla tavoitteisiin

Julkaistu 19.2.2020

Matkassamme on Jyväskylän liikuntatieteellisen tiedekunnan apulaisprofessori, lihastohtori Juha Hulmi. Hänen teoksensa Hautaa humpuuki – tutkitulla tiedolla tavoitteisiin, päämäärä on selkeä! Juha kertoo haluavansa auttaa ihmisiä rakentamaan perusosaamisen, jotta tärkeät päätökset perustuisivat tietoon, eikä muoti villityksiin. Hulmin mukaan kirja ”Auttaa erottamaan humpuukin näyttöön perustuvasta tiedosta treenissä, ravinnossa, terveydessä ja fysiologiassa. Se antaa myös hyvin kattavat suositukset sporttista elämäntapaa aloittelevalle tai jo noudattavalle”.   

Linkki kirjaan: https://www.fitrakauppa.fi/lihastohtori-2-hautaa-humpuuki-tutkitulla-tiedolla-tavoitteisiin.html

29. Vastoinkäymisistä selviytyminen

Julkaistu 12.2.2020

"Jos ajatellaan ihmiselämää, kukaan ei selviä ilman menetyksiä" sanoo jakson vieraamme, psykologian tohtori Marjo Pennonen, jonka kanssa keskustelemme haastavista tilanteista ja tavoista selviytyä niistä. Kohtaamme elämässämme vastoinkäymisiä, joita saattaa tulla ajoittain useastakin eri suunnasta. Monesti kokee olevansa yksin haastavien tilanteiden kanssa, eikä loppua tunnu tulevan. Mitä tehdä? Kipeiden asioiden kohtaaminen on vaikeaa, siksi monesti niiden sivuttaminen on houkuttava tapa jatkaa elämää, mutta löydämme ne kuitenkin lopulta edestämme ja usein moninkertaistuneena.

 

Marjon kirjoituksiin pääsee tutustumaan hänen Facebook sivuston kautta:

https://www.facebook.com/kirjailija.marjo.pennonen/

28. Työssä jaksaminen

Julkaistu 5.2.2020

Vietämme valtaosan valveillaoloajasta ja elämästämme töissä. Miten työhyvinvointi vaikuttaa meidän jaksamiseemme arjessamme? Psykologian tohtori Marjo Pennonen jakaa jakson aikana vinkkejä siitä, miten voimme ottaa vastuun jaksamisesta omiin käsiimme. 

 

Kirjassaan 'Minä olen kuin sinä' Marjo Pennonen kuvailee 50 eri ihmisen elämän tarinoista, joissa jokainen taistelee henkilökohtaisten ongelmiensa kanssa. Näin Pennonen pyrkii lisäämään ymmärrystämme keskuudessamme, sekä kertomaan meille ettemme ole ongelmien kanssa yksin.

 

Linkki kirjaan:

https://www.adlibris.com/fi/kirja/mina-olen-kuin-sina-9789527344057

27. EXIT

Julkaistu 27.11.2019

Jakson vieraana: Anssi Kiviranta⁠. 

Anssi aloitti yhdessä Riku Erkkilän ja Perttu Mäki-Petäjän kanssa telkku.com konseptin. Vuonna 2008 Alma-median yrityskaupan myötä Anssi teki EXITin. ⁠ 

Yrityksen kasvattaminen vaiheeseen, jolloin sen voi myydä ja elää taloudellisesti riippumattomana tunnetaan liikemaailmassa ilmaisuna EXIT. Toki se onnistuu myös, mikäli yhtiökumppanit ostavat sinut ulos. Kirjassa perehdymme siihen, mitä EXIT tarkoittaa ja miten se on vaikuttanut juuri näiden yrittäjien elämään.  ⁠

Anssi toimii edelleen aktiivisesti yhteiskunnassa kannustaen nuoria yrittäjyyden pariin. Hän toimii mm. enkelisijoittajana Leap toiminnan kautta yhdessä Matias Mäenpään kanssa. ⁠ 

 

Linkki enkelisijoittajien Leap sivustolle: https://leap.fi/  Pääset tilaamaan kirjan itsellesi tai vaikka lahjaksi samalta sivustolta.

 

26. Käyttäytymisen tiede

Julkaistu 20.11.2019

Lähdemme yhdessä Oulun yliopiston tutkija tohtori Pauli Ohukaisen kanssa perehtymään prof. Robert Sapolsky:n kirjaan Behave: The Biology of Humans at Our Best and Worst. 

Oletko koskaan miettinyt, miksi toimit tietyllä tavalla? Miksi toiset ovat aggressiivisia ja miten on mahdollista, että esimerkiksi oma äiti kohtelee kaltoin? Professori Sapolsky kertoo näiden asioiden vaikuttavan myös poliittiseen suuntautumiseen, kumppanin valintaan ja jopa tuomion saamiseen oikeudessa. ⁠⁣⁣ ⁠⁣⁣ Paulin tutkimukset liittyvät sydänsairauksien systeemiepidemiologiaan. Tämän lisäksi hän ylläpitää Tervettä skeptisyyttä -sivustoa, jossa pääsee mukaan kriittiseen keskusteluun terveydestä. Sivusto pyrkiikin tarkastelemaan tarjolla olevaa tietoa terveydestä tieteellisestä näkökulmasta.   

 

Tervettä skeptisyyttä:  

http://www.tervettaskeptisyytta.net/ ⁠⁣⁣

25. Rohkea elämä

Julkaistu 13.11.2019

Vieraanamme on inhimillisen henkisyyden opettajana toimiva Aaro Löf. Hänen kirjoituksiin pääsee tutustumaan Hidasta elämää -sivuston kautta. ⁠⁣Rohkea Elämä-teoksessaan hän kertoo seitsemästä askeleesta, joiden tarkoituksena on kuljettaa lukija matkalle kohti tasapainoisempaa elämää. ⁣ ⁠⁣ Kuulluksi tulemisen taito -verkkokursilla opimme ilmaisemaan itseämme terveellä tavalla.⁠ "Samalla tavalla kuin kuuntelu, myös kuulluksi tuleminen on taito mitä voi opetella." ⁠⁣ Käy hakemassa itsellesi alennuskoodi kurssille Kirjapodin Instagram ja Facebook sivuilta.    ⁠⁣ Linkki verkkokurssille:   https://aarolof.fi/kuulluksi-tulemisen-taito/ ⁠⁣

24. Adeline

Julkaistu 6.11.2019

Adeline, is a fast-paced, gripping tale about the mysterious death of an innocent young woman wrongly committed to a notorious mental asylum in 1977. The ever-determined Savoy Graves returns to try and unmask the sinister fiend, only to find himself plunged deep into the dangerous and dark world of a maniacal secret society willing to guard its identity at all cost. Will Graves achieve justice for this long buried unsolved murder? And if so, what personal sacrifices will he be forced to make? 

Mark Torres shares his story of becoming a writer and creating Adeline.

Get your copy: https://www.amazon.com/Adeline-Mark-Torres/dp/1949193705 

23. Koukuttavat Suhteet

Julkaistu 30.10.2019

Kirjaksi valittu Koukuttavat Suhteet ja vieraana Susanna Ruuhilahti. Ruuhilahti on kätilö, seksuaaliterveyden asiantuntija ja logoterapeutti. Hän on toiminut yli 20 vuotta asiakastyössä erityisesti traumatisoituneiden potilaiden kanssa. 

Miksi huonosta ihmissuhteesta on joskus niin vaikea päästä irti? Miksi eroaminen ei tunnu olevan vaihtoehto, vaikka suhde tuottaa vain harmaita hiuksia ja mielipahaa tai miksi joku suostuu elämään olosuhteissa, jotka saattavat uhata hyvinvointia ja joskus jopa henkeä? 

22. Viisas mieli ja vahvat ajatukset

Julkaistu 25.10.2019

Vieraana Sari Multala. Sari on Kokoomuksen kansanedustaja Uudeltamaalta. Eduskunnassa Sari vaikuttaa sivistysvaliokunnassa ja ympäristövaliokunnassa. Sari on urheilu-uransa aikana voittanut kolme kertaa kilpapurjehduksen maailmanmestaruuden. 

 

Jaksossa käsittelemme mielen vaikutusta, itseluottamusta ja epäonnistumisen pelkoa. Varhaiskasvatuksella ja elinympäristöllämme on muokkaava vaikutus toimintoihimme. Mielen hyvinvointi ja positiivinen ajattelu näkyvät päivittäisissä toiminnoissamme ja pienet askeleet näkyvät vähitellen kumuloituneesti tuloksissa. Poliitikko ja urheilija Sari Multalan kanssa keskustellessa huomaa nopeasti, että häneen on jalkautunut voittajan ajattelutapa. 

Sariin pääsee tutustumaan linkin kautta:

https://sarimultala.fi/

21. Tarkastelussa ihmisyys

Julkaistu 18.10.2019

Vieraana elintapalääkäri Vilho Ahola ja kirjaksi valittu Essential spirituality by prof. Roger Walsh. 

 

Tänään käydään keskustelua henkisyydestä. Henkisyys saattaa olla monella liitettynä uskontoon tai psyykkiseen terveyteen. Pyrimme määrittelemään Henkisyyden yhdessä Vilhon kanssa ja kerromme miksi aihe kiinnostaa meitä. 

 

Teemme elämässä ratkaisuja, joiden kautta kärsimme työssä, urheilussa tai vaikkapa parisuhteessa. Henkisyydestä ei paljon keskustella, mutta miten henkisyys liittyy suorituskykyyn, aitoon elämään ja onnellisuuteen?   

 

Tutustu Vilho Aholaan hänen facebook sivuston kautta:  

https://www.facebook.com/vilhoaholamd/     

 

Kirja löytyy:  

https://www.amazon.com/Essential-Spirituality-Central-Practices-Awaken/dp/0471392162

20. Ääretön Ikävä

Julkaistu 11.10.2019

Ohjelman jaksossa vierailee laulaja ja muusikko Tommi Läntinen. Tommi kertoo hänen uutuus kirjassaan - Ääretön Ikävä - rocktähden uskomattomasta elämästä, ystävistä ja rakkaista perheenjäsenistä. Jaksossa Tommi kertoo avoimesti omista kokemuksistaan, haasteista ja niiden tuomista opeista. 

19. Rohkeus ja Suorapuheisuus

Julkaistu 4.10.2019

Tässä jaksossa ohjelmassa vierailee Aaro Löf. 

Aaro toimii kirjailijana ja henkisenä valmentajana. Hänen kirjoituksiinsa voi tutustua mm. Hidasta Elämää-blogien kautta. Aaro auttaa ihmisiä kohti parempaa elämää myös elämäniloretriitin avulla. 

Tänään hän kertoo meille, mitä tarkoittaa rohkeus ja suorapuheisuus. 

Jos sanot suoraan ja tökerösti, oletko rohkea?  Entä jos et vain uskalla kertoa mielipidettäsi? 

Nämä tilanteet jäävät harmittamaan kaveri- ja parisuhteissa sekä työpaikoilla. Mikä neuvoksi? 

 

Blogit: https://hidastaelamaa.fi/author/aaro-lof/

 

18. Yksinkertaisuus

Julkaistu 27.9.2019

Minimalismi on päivän aiheena. Maaretta Tukiainen on kirjoittanut aiheesta upean kirjan nimeltänsä Tärkeintä Tänään. 

Kirja antaa hyvän perehdytyksen minimalistiseen elämään ja konkreettisia työkaluja sen soveltamisesta omaan arkeen. 

Jaksossa hän kertoo meille, mitä minimalismi on ja miten voimme hyödyntää sitä omassa elämässämme.

17. Maksa tiesi onneen

Julkaistu 20.9.2019

Vieraana Aalto yliopiston apulaisprofessorina toimiva markkinoinnin tohtori Henri Weijo. Henri on uransa aikana keskittynyt tutkimaan kuluttajakäyttäytymistä ja -kulttuuriteoriaa. Aallossa opiskellaan hänen luennoillaan myös luovuutta. 

Jaksossa Henri kertoo meille, miten voimme elää onnellisempaa elämää. Mikä on kuluttajakulttuuri ja miten se näkyy meidän kaikkien elämässä? 

Elämme laadukkaampaa elämää, kuin kuninkaat 200 vuotta sitten. Masentuneisuus, ahdistus ja suru ovat kuitenkin yleisempiä kuin koskaan.

16. Ajattele oikein - menesty!

Julkaistu 13.9.2019

 Kirja Think and Grow Rich by Napoleon Hill 

Kaikkien aikojen myydyimpien Self-help kirjojen joukkoon kuuluva teos, joka käsittelee mielen voimaa suhteessa tavoitteiden saavuttamiseen. Napoleon Hill lähti tutkimaan yhteiskunnan eliittiä, pyrkien löytämään heidän menestymisen salaisuuden. 

Jakson vieraana Ilkka Laine on toiminut erilaisissa rooleissa yrittäjästä myyntipäällikköön ollen mukana johtamassa useampia kasvuyrityksiä hienoin tuloksin. Hän on rakentanut tyhjästä menestyviä klubikonsepteja ja toiminut näin mahtavana esimerkkinä epämukavuusalueelle menemisestä sekä siitä, ettei epäonnistumista tarvitse pelätä. 

 

Kaikki lähtee kiitollisuudesta! Lähdetään fiilistelemään yhdessä kiitollisuutta upean räpvideon kanssa, jossa Ilkka Laine esiintyy:

https://www.youtube.com/watch?v=0m7PxuR3CQs

15. Suhteiden kierre

Julkaistu 6.9.2019

Jakson vieraana kirjailija ja käsikirjoittaja Paula Noronen. Kirjavalinta: Sally Rooney - Keskusteluja ystävien kesken 

Tämä koukuttava kirja on yksi tämän kesän suosikeistamme! Kirja herättää ristiriitaisia tunteita ja sen hahmot ovat ärsyttäviä, mutta helposti samaistuttavia. Tarinan edetessä ajatukset kulkeutuvat omassa elämässä tehtyihin päätöksiin. 

Aiheena: Ihmisten väliset dynamiikat, dominoivat ihmissuhteet, puhumattomuus aiheuttaa ongelmia. Lakaistaanko ongelmat vain maton alle? 

Kuuntele, tykkää ja kerro mielipiteesi!

14. Arvomaailma

Julkaistu 30.8.2019

Arvo, mitä se tarkoittaa? Lähdemme yhdessä seksuaaliterveyden asiantuntija ja tietokirjailija Susanna Ruuhilahden kanssa purkamaan arvojen tärkeyttä. "Kuuntele sydäntäsi" - onko se oikeasti hyvä neuvo?

Miten voit aloittaa oman arvomaailmasi ymmärtämisen? Mitä jos kyse on arvojemme ristiriidasta, kun arki väsyttää ja olemme jatkuvasti uupuneita?

Luovumme omista arvoistamme, koska emme tiedosta niitä. Oman elämän päätökset saattavat tällöin jäädä muiden käsiin.

Käsittelemme myös parisuhteen arvoja ja käymme läpi omia kokemuksiamme. Toivomme, että kuuntelijat pystyvät hyödyntämään näitä vinkkejä omassa arjessaan!

13. (KUR) Xwendin û jiyan

Julkaistu 28.8.2019

Bernamey podcast le gel berêz Welat Nehrî serokî Fîdrasyonî Kurdanî Fînland. Jiyan le Fînland çone? Boçî pêwîstît heye be xwêndin? Çoniyetî fêrbûnî ziman we kardanewey le ser jiyan.

بەرنامەی پۆدکاست لە گەل بەڕێز وڵات نەهری سەرۆکی فیدراسیونی کوردانی فینلاند. ژیان لە فینلاند چۆنە؟ بۆچی پێویستیت هەیە بە خوێندن؟ چۆنیەتی فێربوونی زمان وە کاردانەوەی لە سەر ژیان.

Maalparî Welat Nehri  http://nehri.net/

13. (FIN) Kirjallisuutta Zagrosin vuorilta

Julkaistu 28.8.2019

Jakson aiheena ovat Kurdilaiset kirjat ja julkaisemme sen sekä suomeksi että kurdin kielellä. Vieraanamme on kirjailija, Kurdiliitto ry:n puheenjohtaja ja tietojärjestelmäasijantuntija Welat Nehri.

Lukeminen, kirjat ja opiskelu eivät ole itsestäänselvyyksiä. Miksi näitä mahdollisuuksia kannattaa hyödyntää?

Pasilan monikielisen kirjaston kokoelmissa on teoksia yli 80 kielellä lapsille, nuorille ja aikuisille. Kurdilainen painettu kirjallisuus ulottaa juurensa 1100-luvulle asti.

Kirjasuositus: Kurdistan itsenäisyyden kynnyksellä? 

Vieraile myös hänen sivustollaan: http://nehri.net/

12. A story from Brooklyn

Julkaistu 23.8.2019

“A Tree Grows in Brooklyn” by Betty Smith. This book is so inspirational it was actually used to motivate soldiers during WWII.

A fight against all odds, while coming of age. This is a story of a life in the middle of chaos, poverty, and a time where education and women did not mix. We learn about grit and what it takes to keep going. This is the story of the book, the author, and of our guest.

Our fantastic guest, Jane Brown, holds three degrees, including a juris doctorate of law, she is an avid book critic and reviewer, and a Chief Compliance Officer from North Carolina. https://aworminabook.com/

11. Vahvempi elämä

Julkaistu 16.8.2019

“Perhe, yhteiskunta, työ ja yhteisö tarvitsee sinua, mutta mitä sinä tarvitset? Uskalla elää. Uskalla olla oma itsesi. Uskalla rakastaa koko voimallasi ja elää koko sydämelläsi. Vaikeinta on olla omaitsensä maailmassa, joka haluaa muuttaa sinua” Syrjälä T. Häneen pääsee tutustumaan miesten viikonlopputapahtumissa Joutsassa, joita pidetään lähes kuukausittain. Kirjapodin kuuntelijana pääset nauttimaan tästä voimaannuttavasta kokemuksesta alennettuun hintaan, mainitse vain "kirjapodi". Hänen kirjan voi ostaa Suomalaisesta Kirjakaupasta tai vaikka kuunnella äänikirjana.  https://www.suomalainen.com/products/elinvoimaisen-miehen-kirja

10. Kokonaisvaltainen hyvinvointi

Julkaistu 9.8.2019

Jatkamme edellisen jakson teemoista.  Lähdemme kulkemaan soturin tietä Coelhon opeilla kohti tasapainoista elämää, Teemu Syrjälän avulla. Tässä todistamme kirjojen voiman. Jaksossa käsittelemme hyvinvoinnin merkitystä. Mitä se tarkoittaa ja miten voit ottaa sen osaksi elämääsi juuri nyt? Jakso luo pohjan seuraavalle viikolle, jolloin lähdemme avaamaan tarkemmin Syrjälän Elinvoimaisen miehen kirjan. Kirja löytyy https://hidastaelamaa.fi/puoti/elinvoimaisen-miehen-kirja/

 Suosittelemme lämpimästi miesten viikonloppu tapahtumaa. Tapahtumapäiviä myös naisille. Muista mainita Kirjapodi, josta -15%.

9. Soturin tie

Julkaistu 2.8.2019

Valon soturi elää meissä jokaisessa. Coelho kertoo kuinka herättää sisäinen soturi ja haastaa itsensä parempaan arkeen. Miksi pelko lamaannuttaa? Hyväksymme elämän, joka toistuu päivästä toiseen. Miten Valon soturi kohtaa arjen haasteet? Coelho on löytänyt vastauksen ja antaa meille neuvot tässä mahtavassa kirjassa. Kuuntele Benjamin Ahlbladin erikoinen tarina menestymisestä ja hänen henkilökohtainen kokemuksensa kirjasta saatuun voimaan.  Benjamin on myös lanseeranut upean verkkovalmennus sivuston. Käy tutustumassa:  www.skybodies.com

 

8. Kirjoja vai pillereitä?

Julkaistu 26.7.2019

Puheenaiheena on jo satoja vuosia käytetty parantumisen keino eli kirjaterapia. Tarvitsetko kalliita terapiasessioita, jotta voisit ymmärtää elämääsi? Tuntuuko, että jotain puuttuu, muttet oikein tiedä mikä? Jakso antaa tarvittavat perustiedot kirjaterapian aloittamiseen ja oman elämän kohentamiseen. Vieraana ohjelman oma kirjallisuuden asiantuntija Nelli Kirla. Kirja, josta puhumme: The Novel Cure by Susan Elderkin and Ella Berthoud

7. Perheen ulkopuolella

Julkaistu 19.7.2019

Sekä rikkauksien että köyhyyden keskellä kasvanut, Applen perustaja Steve Jobsin tytär Lisa Brennan-Jobs, kertoo lapsen tahdosta tulla hyväksytyksi. Lisan täytyy todistaa arvonsa kuulua perheeseen. Traumat jättävät jälkiä, jotka puolestaan tuottavat tämän totuuksia paljastavan kirjan, Pikkusintti. Miten lapsi kokee eron? Vieraana luokanopettaja Niko Varjola, joka avartaa lapsen näkökulmaa. Tutustumme myös Pelastakaa lapset ry:n toimintaan.

6. Kirjasuosituksia lomalle

Julkaistu 14.7.2019

MITÄ LUKEA LOMALLA? Tässä jaksossa suosittelemme parhaimmat kirjat lomalle, joko kotisohvalle tai rannalle mukaan. Vieraana Janika, joka ylläpitää instagram tiliä @kirjakaruselli. SUOSITUKSET: 1.Clare Mackintosh: Minä näen sinut 2.Erkka Mykkänen: Something not good 3.Esko Valtaoja: Kaiken käsikirja 4.Dona Tartt: Jumalat juhlivat öisin.

5. Ihmisen lyhyt historia

Julkaistu 12.7.2019

Yuval Noah Hararin kirjoittama Sapiens on hämmästyttävä matka ihmisen historiaan. Vieraana Aleksi Paju, jonka kanssa pohdimme, miksi muut lajit kuolivat sukupuuttoon? Mitä maanviljelyn vallankumous sai todellisuudessa aikaan? Missä ovat kaikki jumalat ja mitä historian professori kertoo onnellisuudesta?

4. Tehosta aivotoimintaa!

Julkaistu 3.7.2019

Miten aivot muuttuvat ajan kanssa? Vaikuttaako lukeminen ikääntymiseen? Mitä työkaluja tarvitsemme tehokkaaseen ajatteluun? Miten taistella toiminnallisiahäiriöitä vastaan? Vieraana neurologian ja psykiatrian erikoislääkäri, HUS:in linjajohtajana toimiva ylilääkäri Risto Vataja.

3. Kardiologiaa ja Filosofiaa

Julkaistu 28.6.2019

Vieraana Kardiologian Lääkäri Antti Wedenoja. Valittu kirja Paulo Coelho:n Brida. Upea jakso, kehittää ja rikastuttaa elämää Coelho:n oppien kautta. Aiheena: pelon voittaminen, rakkaus vs. intohimo, päätöksenteko ja itseensä luottaminen. Särkyneen sydämmen oire näkyy EKG:ssa sydäninfraktina, mistä on kyse?

2. Kirjallisuus ja kehonkieli

Julkaistu 22.6.2019

Mikä on kirjallisuus ja miten saada sitä omaan elämään? Ovatko kirjat tylsiä? Arki on kiireinen, eikä aikaa löydy lukemiseen. Kirjallisuuden asiantuntija Nelli Kirla. Kertoo miten saada homma haltuun ja kehottaa lukemaan, vaikka baarissa.

Jakson kirjat: Breakfast at tiffanys, The Novel cure, Confabulations, Portrait of the Artist as a Young Man.

Tutustu myös Nellin blogiin https://thecoffeestainedpages.wordpress.com/

1. Kirjapodi esittely

Julkaistu 4.6.2019

Kirjapodi alkaa! Tervetuloa mukaan. Lets make reading cool!

Takaisin podcastien listaan