Suomalaiset podcastit

Tälle sivulle on koottu suomalaiset podcastit. Lisäykset voi ilmoittaa lomakkeella.


Kahvilla

KAUSI 2. Mediapalvelujen toteuttaja Julia pohtii podcastissaan erilaisia asioita kahvikupin äärellä. Luvassa on vieraita ja polttavia puheenaiheita. Tervetuloa kahville! Instagramissa @kahvillapodcast lisämatskua jaksoista ja yhteydenotot [email protected]

Tilaa podcast: RSS-syöte, iTunes tai Windows Phone. (ohjeet)

Jaksot

Yhteensä 18 jaksoa, joista ensimmäinen julkaistu 15.11.2019.

18. Bloopers 1-2 kausi

Julkaistu 31.5.2021

Itsensä nolaaminen jatkuu sillä pilalle menneitä äänityksiä 1-2 kauden jaksoista. On Julian viimeinen kerta koulun studiossa ja tässä jaksossa muistellaan pilalle menneitä äänityksiä valmistumisen kynnyksellä.

17. Seksuaalivähemmistöön kuuluvien tarinat

Julkaistu 17.5.2021

Tässä jaksossa kuullaan seksuaalivähemmistöihin kuuluvilta ihmisiltä heidän ajatuksiaan omasta seksuaalisuudesta ja tarinoita siitä, kun kertoivat asiasta läheisilleen. Jaksossa myös kuullaan Sinuiksi-palvelun seksuaalineuvojalta/toiminnanjohtajalta Mikko Ala-Kapeelta ajatuksia mm. yhteiskunnan heteronormatiivisuuteen/suuntautumisoletuksiin, kaapista ulos tulemiseen, sekä siihen että mitä eroa bi- ja panseksuaalisuudella on? Jaksossa käytetyt lähteet ja sivustot mistä saa tietoa ja apua: https://www.sinuiksi.fi/tietopankki/13 https://www.sinuiksi.fi/tietopankki/1 https://www.sinuiksi.fi/tietoa-palvelusta https://seta.fi/ https://seta.fi/sateenkaaritieto/seksuaalinen-suuntautuminen/ https://kehraaja.com/

16. Nostalgisoidaan: Nettipoikaystäviä, v*tun karsee lippis ja eeppinen räppibiisi

Julkaistu 26.4.2021

Let's nostalgisoidaan! Minkälaisten asioiden parissa Julia ja jo toisen kerran vieraileva Onni ovat kasvaneet? Tässä jaksossa nostalgisoidaan 2000-2010 -luvun erilaisia ilmiöitä ja asioita. Mitkä olivat parhaimmat pelit ja leikit lapsena? Entä mikä oli pelottavin ja oudoin lastenohjelma? Jaksossa myös saatetaan kuulla pientä ääninäytettä Onnin räppitaidoista.. Tervetuloa nostalgisoimaan kahville!

15. Miten podcastia tehdään? (äänitys, editointi, kuuntelupalvelut)

Julkaistu 1.3.2021

Tässä jaksossa puhutaan podcastin tekemisestä. Mitä kannattaa ottaa huomioon? Mitä podcastin tekemiseen tarvitsee? Voiko podcastilla tehdä rahaa? Millainen on hyvä podcast? Näihin Julia kertoo oman ajatuksensa, vinkkinsä ja polun mitä ratkaisuja on tehnyt itse Kahvilla-podcastin suhteen. Tervetuloa jakson pariin!

Tätä kirjoitusta käytetty jaksossa: https://suomenlehdisto.fi/miten-podcasteilla-voi-tehda-rahaa-nelja-mahdollista-ansaintamallia/


14. Intti: Salainen pizzakuljetus ja syöksy kakkaan

Julkaistu 15.2.2021

Hyvää alkanutta vuotta! Tämän vuoden ensimmäinen jakso ja jakson aiheena armeija. Armeijaan saattaa liittyä paljonkin oletuksia sekä odotuksia ja tänään kuullaankin mitä kaikkea se voikaan pitää sisällään. Mitä erilaisia sääntöjä intissä on? Mitä siellä tehdään ja opitaan? Onko se oikeasti pelottava ja rankka paikka? Tervetuloa mukaan kahville!

13. Kalisevat hampaat ja kengurun pussi *ASMR* part. 2

Julkaistu 21.12.2020

Ihanaa talvea ja joulua just sulle! Vuoden viimeinen jakso ja sitten lomille. Tämä on Kahvilla-podcastin toinen asmr-jakso, jossa kirjan lukemista, kahvin juomista, veden ääniä, naputtelua, kilinää, kuiskimista ja mikin harjausääniä. ASMR:n kuuntelu kuulokkeilla voi rentouttaa paremmin kuuntelijaa ja aiheuttaa sitä kautta erilaisia triggereitä. 00:00 Intro ja kuulumisia  06:20 Kirjan lukemista 14:00 Mikin sivelyääniä  15:20 Naputtelua 16:47 Veden ääniä  18:45 Lasin helinää 19:50 Mikin harjausta 22:45 Naputtelua kynsillä 24:00 Lasin helinää ja väritysääntä   25:45 Väritysääntä, mikin sivelyä ja lasin helinää 30:37 Kirjan lukemista kuiskaamisella   34:30 Hiljaista puhetta ja outro Kirja joka esiintyy jaksossa : Kysymysten kirja, Miksi? (The book of why) - Jo Connor Niille jotka eivät tiedä: ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response) tarkoittaa autonomisia, rauhoittavia aistielämyksiä.

12. Mulle se oli jotenkin kova pala

Julkaistu 18.12.2020

Hei ja kivaa perjantaita! Tässä jaksossa puhutaan lastensuojelusta, sosiaalialantyöstä ja Vamos-hankkeesta. Jaksossa vieraana Julian yksilövalmentaja Timo Makkonen, joka on työskennellyt ennen lastensuojelussa ja nykyään on Vamos-hankkeessa projektipäällikkönä. Jaksossa käsitellään muun muassa lastensuojelutyötä, sosiaalialan työn vaikutusta yksityiselämään, tapoja lievittää stressiä, sekä Helsingin diakonissalaitoksen Vamos-hanketta. Millaista lastensuojelutyö oikeasti on? Onko lastensuojeluasiat tabu? Mikä on Vamos? Mikä on oikea polku sosiaalialantyöhön? Vamoksen sivut: vamosnuoret.fi Tervetuloa jakson pariin!

11. Vihainen hamsteri ja huoli tulevasta

Julkaistu 2.11.2020

2. kauden kolmannessa jaksossa seurataan Julian päivää sekä kodin että koulun puolella. Jaksossa käydään läpi muun muassa yksin asumista sekä ajatuksia ajokortin hankkimisesta ja omasta vaativuudesta. Kuka on Bailey Sydänkäpynen?  Millaisia huolia herää maailmassa olevasta tilanteesta? Miksi hävettää äänittää julkisella paikalla? Tervetuloa kuuntelemaan!

10. Meitä vastaan ei kannata alkaa

Julkaistu 12.10.2020

Tämän jakson aiheena on media-ala. Jaksossa käydään läpi mitä media-alan opintoihin ammattikoulussa muun muassa kuuluu ja mitä näkökulmia media-alasta on yleisesti. Mihin ammattiin voi valmistua ja minkälaisia työtehtäviä voi olla? Näitä asioita käydään läpi yhdessä Julian ja hänen opiskelukaverinsa Hanneksen kanssa. Tervetuloa mukaan kahville!

9. Studiol eka studiol vika

Julkaistu 21.9.2020

Toinen kausi, täällä ollaan! Uusilla, mutta rennoilla fiiliksillä Julia vetää tästä edespäin Kahvilla-podcastia. Mikä tilanne on nyt ja mitä kyseisellä kaudella on luvassa? Syksyn ensimmäisessä jaksossa vierailee myös Pepe Alex, jonka kanssa keskustellaan uuden kauden podcast musiikeista ja käydään läpi koko tekoprosessia. Tervetuloa mukaan uudelle kaudelle! 

8. Kaikki loppuu aikanaan (melkein kaikki)

Julkaistu 26.6.2020

Hei ja aurinkoista kesäpäivää! Julia ja Linnea ovat täällä taas kahvin sekä lempparisuklaan kera! Millaiset ovat kevään ja alkukesän kuulumiset? Miten etäopiskelusta on selvitty vai onko siitä selvitty ollenkaan? Miksi kesällä painetaan kouluhommia? Näitä asioita pohdiskellaan hyvin levottoman ja energisen jälleennäkemisen yhteydessä. Linnea ja Julia myös tekevät "Idiootit ympärilläni"-kirjasta tutun testin : "Mikä väri kuvastaa persoonallisuuttasi?". Testin jälkeen avautuu paremmin millaisia persoonia näistä kahdesta pälpättäjästä löytyy. Jaksoa kuunneltaessa kannattaa yhtyä mukaan ja vaikka samaan aikaan itsekin tehdä kyseinen testi niin pääsee paremmin kärryille mistä on kyse. Tämä on ensimmäisen Kahvilla kauden viimeinen jakso, joten syksyllä palataan toisen kauden merkeissä. Ihanaa ja lämmintä kesää kaikille!  Testi: https://anna.fi/hyvinvointi/itsetuntemus/testaa-mika-vari-kuvastaa-persoonallisuuttasi

7. Suuria muutoksia, yöllisiä shoppailuja ja popcornkahvia

Julkaistu 13.3.2020

Hiiiiiihtoloman jälkeen täällä taas! "Hyvin" levänneenä ja virkeinä uudessa jaksossa. Tämän kerran 13. perjantain jaksossa vastaillaan kuuntelijoiden laittamiin kysymyksiin, muun muassa liittyen paljon puhuttavaan ja ärsyttävään kaikkien huulilla olevaan koronavirukseen. Jakson lopussa Julia ja Linnea myös paljastavat millaisia muutoksia podcastin suhteen on tulossa. Hyvää ja varovaista perjantaita! ;)

6. Gn snäppejä ja varpaiden nuolemista

Julkaistu 21.2.2020

Tässä jaksossa Julia ja Linnea jakavat asioita, joita eivät ymmärrä tai mitkä ihmetyttävät heitä nyky-yhteiskunnassa. Mitä tapahtui vuonna 2008 K-citymarketin parkkipaikalla? Mitä “Sammakon laajanäkökenttä” oikein tarkoittaa? Mitä pidettiin 1400-luvulla pirun atraimena? Tämä jakso kannattaa kuunnella huumorilla kahvikupin kanssa.

5. Selviytymistä autiosaarella feat. Selviytyjät Janne

Julkaistu 7.2.2020

Kahvilla-podcastin viidennessä jaksossa haastattelussa oululainen Janne Karjala Selviytyjät Suomi- sarjasta. Jaksossa käydään läpi Janne Karjalan omaa vaatebrändiä ja hänen Selviytyjät Suomi- matkaansa Filippiineille. Miten Janne valmistautui Selviytyjiin ja miten sinne matkustettiin? Mikä ihme on karkoitussaari? Mitä kaikkea sai syödä ja ottaa mukaan saarelle? Oliko kilpailija heimolainen Kai oikeasti “nalle puh”? Mitä tapahtui Selviytyjien jälkeen? Tämä ja paljon muuta tässä jaksossa spoilereista puhumattakaan.

4. Vuoden alku ja sekoilua pikaruokaravintolan kassalla

Julkaistu 27.1.2020

Uusi vuosi ja uusi jakso. Kahvilla-podcast on palannut joulun ja uuden vuoden jälkeen. Julia ja Linnea aloittavat 2020 vuoden ensimmäisen jakson rennoin ottein jutellessaan edellisestä ja tulevasta vuodesta. Mitä kaikkea on tapahtunut? Miksi lomalla ei tullutkaan jaksoja? Onko Julialla ja Linnealla lupauksia tai tavoitteita tälle vuodelle? Mitkä olivat viime vuoden ihanempia hetkiä ja mitä kesätöissä tapahtui pikaruokaravintolan kassalla? Kaikkeen tähän vastaus jaksosta, tervetuloa!

3. Kuuntele tämä kuulokkeilla *ASMR*

Julkaistu 16.12.2019

Tässä jaksossa Linnea ja Julia tekevät erilaisia asmr-ääniä ja puhuvat siitä. Jakso sisältää kuiskailua, pehmeää puhetta, naputtelua, harjaus- ja sivelyääniä. Ota kuulokkeet, hyvä asento ja rentoudu. 

"Asmr tarkoittaa autonomisia ja rauhoittavia aistielämyksiä. Ihmiset saavat näitä tuntemuksia kuulon, näön ja tuntoaistin kautta rauhallisissa tilanteissa. Kaikki ihmiset eivät tunne ASMR-tuntemuksia. Asmr voi ilmetä erikoisena kihelmöivänä tunteena, jonka voi tuntea eri puolilla kehoa" Terveisin Wikipedia.

2. Yksin vai yhdessä?

Julkaistu 2.12.2019

Kahvilla-podcastin toisessa jaksossa Linnea ja Julia vertailevat kämppiksen kanssa asumista ja yksin asumista keskenään. Mitä hyviä ja huonoja puolia molemmissa on ja mitä kannattaa ottaa huomioon jo ennen muuttoa, muuton yhteydessä, sekä asumisen aikana? Yksin asuva Julia ja kämppiselämää viettävä Linnea kertovat omia kokemuksiaan asumismuodoistaan. Tervetuloa kuuntelemaan! <3 

1. Meidän eka jakso

Julkaistu 15.11.2019

Tästä se lähtee! Kahden opiskelijanuoren Linnean ja Julian Kahvilla-podcast. Ensimmäisessä jaksossa Linnea ja Julia kertovat itsestään ja puhuvat podcastin sisällöstä sekä hieman omasta arjestaan. Tervetuloa mukaan!

Takaisin podcastien listaan