Lähdesuoja

Lähdesuoja: Juha Kauppinen

13.10.2015 · Lähdesuoja

Kuuntele

Mä olen tullut sinuiksi luonto- ja ympäristökirjoittamisen kanssa vasta ihan äskettäisinä vuosina. Oikeastaan lopullisesti vasta silloin kun lähdin Suomen Luonnosta pois, tajusin kuinka iso osa mun identiteettiä se on.

Lähdesuoja-ohjelman ensimmäisessä jaksossa Juha Kauppinen kertoo toimittajan uransa kehityksestä, käännekohdista ja oivalluksista. Vajaan tunnin mittaisen haastattelun aikana ehtii puhua monenlaisia, kuten oman äänen löytymisestä, tutkivan jutun ja henkilökuvan rakentamisen eroista ja kollegoiden merkityksestä.
Lisäksi hän puhuu avoimesti suhteestaan deadlineihin, mutta siitä ei pidä kenenkään ottaa oppia. Ei sitten kenenkään.
Kauppinen on vapaa toimittaja, joka on kirjoittanut pitkiä tutkivia juttuja muun muassa Suomen Luontoon, Apuun ja Imageen. Hän on voittanut Talvivaaran kaivosta koskevilla tutkivilla jutuillaan sekä Bonnierin suuren journalistipalkinnon (2012) että tutkivan journalismin Lumilapio-palkinnon (2103).

Juha Kauppisen kirjoittamia juttuja

Long Play -jutut: Mullan linnake, Kuohittu karhu, Nopeammin, syvemmälle, tuhoisammin
FC Moka: FC Hongan urheilullisen menestyksen takana on taloudellinen katastrofi. Image selvitti, millainen soppa valmentaja Mika Lehkosuon potkujen, pelaajien jatkuvasti rästissä olevien palkkojen ja tulevien käräjien taustalta löytyy. (Image 2014)
Elämä isän jälkeen: Pekka oli 11-vuotias, kun isä kuoli. Koko aikuisikänsä hän kaipasi isän tukea ja pelkäsi päivää, jolloin hänestä tulisi yhtä vanha kuin isä oli kuollessaan. Kunnes se päivä koitti. (HS 2013)
Tiaisen klaani: Luontokuvaaja Heikki Willamo meni vuodeksi metsään kuullakseen ajatuksensa. Hän ei ensin pitänyt kuulemastaan. (Suomen Luonto 2012)
Pohja pettää: Asiantuntijoden mielestä Kittilän Suurikuusikon kultakaivoksen jätealtaiden pohjarakenteeseen ei voi luottaa. Vaarassa ovat pohjavesien lisäksi arvokkaat kalajoet. (Suomen Luonto 2012)
Tiistain lapset: Eräänä tiistaina kaksi lentokonetta kaartoi matalalla Manhattanin ylle. Niiden mukana muuttui koko maailma. (Apu 2011)

Haluatko kuulla myös tulevat Lähdesuoja-haastattelut?

Kerro mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *