Yleinen

Podcastaajat iloitkaa: Jaksohali 2019 -festivaali järjestettiin helmikuussa

14.1.2019 · Jakson toimitus

Toista kertaa järjestetyn Suomen sympaattisimman podcast-festivaalin päävieraaksi saapui Tim Howard, Reply All -podcastin editori. Tätä esitystä et halua missata! (Mutta jos luet juttua nyt, missasit sen. Bummer! Pistä ensi vuoden kerta jo kalenteriin?)
Tarjolla oliohjelmaa podcastaajilta podcastaajille. Nopeita esityksiä, syvällisiä paneelikeskusteluja ja mahdollisuus nykäistä kiinnostavia puhujia hihasta.
Lippujen hinta oli naurettavan halpa 20 euroa tai brunssin kanssa 35 euroa.

Ohjelma

10–10.30 Alkusanat: Mitä podcasteissa tapahtuu 2019?
Mitkä ovat podcastien trendit 2019? Veera Luoma-aho esittelee kymmenen podcastien uutta suuntaa ja parhaat esimerkit.
Puhuja: Veera Luoma-aho, Jaksomedia
10.30–11 Tämän takia kuulijat rakastavat podcasteja
Vuosi 2018 oli vihdoin podcastien vuosi. Podcast-keisari Olli Sulopuisto kertoo, mitä tiedämme kuulijoista ja siitä, miksi he kuuntelevat podcasteja.
Puhuja: Olli Sulopuisto, Jaksomedia
11–11.30 Vaikutan, siis teen podcastia
Tubettajat ja bloggaajat ovat löytäneet podcastit, ja tehneet sen hyvin. Ruotsissa vaikuttajien podcastit ovat iso trendi. Miksi podcasteista tuli tubettajien ja bloggaajien juttu, ja mitä heiltä voi oppia? Keskustelussa A-lehtien nuorten liiketoiminnan johtaja Anni Lintula (Zetapodi), toimittaja-bloggaaja Julia Thurén (Juliaihminen, Melkein kaikki rahasta) ja muutama muu jännittävä vieras, jotka varmistuvat myöhemmin!
11.30–12 Miltä laatu kuulostaa?
Äänituottaja Juha Jaakkola kertoo, miten saat podcastin kuulostamaan hyvältä. Oikeat mikit, tilat, tekniikka ja äänisuunnittelun salat napakasti puolessa tunnissa.
Puhuja: Juha Jaakkola, Jaksomedia
12–12.30 Podcast mix
Haaveiletko omasta podcastista vai teetkö sellaista jo itse? Kerro ja opi muilta! Jaksohalin osallistujat kertovat omista kokemuksistaan ja toiveistaan ohjatusti pienryhmissä.
Lounas 12.30–13.30 (Korjaamon brunssi)
Omakustanteinen lounas/brunssi Korjaamolla. Jaksohalin pääsylipun ja Korjaamon brunssin (brunssi klo 11-15) voi ostaa myös kerralla yhteishintaan 35 euroa.
13.30–14 Näin uutismedia tekee podcasteja
The Daily ja Today, Explained – uutismedioiden podcastit ovat iso ilmiö. Helsingin Sanomien supersuositun Uutisraportti-podcastin Tuomas Peltomäki kertoo, miksi uutismedia alkoi tehdä podcastia, miten Uutisraporttia tehdään ja mitä matkan varrella on opittu.
14–14.45 Suomen paras podcast 2018
Jakson Suomen paras podcast -kilpailussa menestyneet kertovat, miten kuulijoiden rakastamat podcastit syntyvät. Lisäksi fanfaareja, konfetteja ja palkintojen jako!
14.45–16.00 TÄHTIVIERAS: Tim Howard, Reply All
Yksi maailman kovimmista podcastien tekijöistä, Reply All -podcastin editori Tim Howard, puhuu podcastien tekemisestä ja vastaa yleisön kysymyksiin. Howard on työskennellyt aiemmin mm. legendaarisessa Radiolabissa, ja kertoo nyt amerikkalaisten huippupodcastien tekemisen salat. Esitystä ei taltioida, vaan ainoa mahdollisuus on kuulla se Jaksohali-festivaaleilla.

Kerro mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *