Yleinen

Jaksohali 2020 toi podcastaajat yhteen kolmannen kerran

15.1.2020 · Jakson toimitus

Helmikuun ihanimmat tunnit koittivat lauantaina 8.2.2020 kello 11–17, kun Jaksohali järjestettiin jo peräti kolmatta kertaa Korjaamolla Helsingissä. Jaksohali on podcastaajien podcastaajille tekemä festivaali, joka on täydellinen paikka oppia uutta, imeä innostusta ja suunnitella tulevaa.
Tänä vuonna lavalla puhuttiin true crimestä, urheilusta, haastattelusta ja analytiikasta – sekä monesta muusta aiheesta. Äänessä oli influencereita, tekniikkavelhoja sekä uusia ääniä, joita kaikkia yhdistää intohimo podcasteihin.
Paikkana on Korjaamon Kulmasali Helsingissä ja pääsyliput maksavat 25 euroa tai brunssin kanssa 40 euroa. Tapahtuman järjestää Jaksomedia, se kiinnostavin podcast-tuotantoyhtiö.

Ohjelma:

11–11.15 Nämä asiat tapahtuivat podcast-skenessä vuonna 2019 

Jaksomedian Veera Luoma-aho ja Olli Sulopuisto kertovat kymmenen tärkeintä asiaa, jotka muuttivat podcast-kentää viime vuonna. 

11.15–11.30 Mitä tapahtuu true crimessa? 

Podcast-tuottaja ja true crime -fani Emil Johansson kertoo, mitä true crimessa on meneillään Suomessa ja maailmalla. 

11.30-11.45 Datavartti: Tiedä kuulijoistasi tämä

Olli Sulopuisto menee vartissa läpi podcast-datan ja podcastien markkinoinnin perusteet. 

11.45–12.30 Miten tehdään täydellinen haastattelu?

Tampereen yliopiston journalistiikan työelämäprofessori, Vuoden journalistina palkittu Olli Seuri sekä Boss Levelin Sami Honkonen kertovat, miten ainutlaatuisia haastatteluja tehdään.

12.30–12.45 Trendivartti: Mitkä ovat podcastien uudet ilmiöt? 

Veera Luoma-aho Jaksomedialta ennustaa, mitä tapahtuu tulevaisuudessa. 

13–14 Korjaamon brunssi

14–14.30 Maailman vetävimmät urheilupodcastit

Pallokerhon Janne Oivio ja NBA-tuokion Olli Segersvärd puhuvat urheilupodcastien tekemisestä ja kertovat omat esikuvansa maailmalta. Keskustelun vetää urheilutoimittaja ja podcastaaja Joonas Kuisma

14.30–15 Influensserit tulivat – miten podcast-hostista tulee kuulijan kaveri? 

Podcast-monitoimija Taika Mannila, Omaa luokkaa -podcastin Mia Haglund ja Enni Koistinen Tuplakääk-podcastista kertovat, miten podcasteissa rakennetaan yhteyttä kuulijaan. Millainen persoona vetoaa kuulijaan? Session vetää Veera Luoma-aho.

15–15.30 Miten ajankohtaispodcastia tehdään? 

Kuka kuuntelee politiikkaa käsittelevää podcastia, Jaa, ei, tyhjiä, poissa -podcastin Helmiina Suhonen ja Robert Sundman sekä Politbyroon Matti Parpala? Sessiossa puhutaan siitä, mitä uutta politiikkaa ja uutisaiheita käsittelevillä podcasteilla on julkiselle keskustelulle, ja mitä kuulijat niiltä kaipaavat. Keskustelun vetää Uutisraportti-podcastin ex-jäsen Tuija Siltamäki

15.30–15.45 Tekniikkavartti: Miksi kaikkien pitäisi arvostaa laadukasta audiota?

Juha Jaakkola Jaksomedialta paljastaa lempimikkinsä ja muita maailman tärkeimpiä asioita. 

15.45–16.15 Millaisia ääniä podcasteista yhä puuttuu?

Podcastit ovat tuoneet mediakentälle uusia ääniä. Vammaiskulttin Jenniina Järvi ja Julianna Brandt, Ruskeiden tyttöjen Mona Eid sekä Mitä vittua? -podcastin Brigita Krasniqi kertovat, miten muuttavat podcasteilla maailmaa. Keskustelun vetää podcast-tuottaja Emil Johansson. 

16.15–16.45 Pieru ja kakka – miten kuulijan saa nauramaan?

Kaverin puolesta kyselen -podcastin Tiia Rantanen ja Anna Karhunen puhuvat hauskan podcastin tekemisestä sekä siitä, millaiset podcastit heitä naurattavat. Missä mennään komediapodcasteissa? Keskustelun vetää kainalopieruihin erikoistunut Olli Sulopuisto.  

16.45 Suomen paras podcast!

Suomen paras podcast -äänestyksen tulokset ja voittajien haastattelu!

1 kommentti

Kerro mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *