Yleinen

Suomalaiset podcastit löytyvät nyt jaksosta

28.11.2015 · Olli Sulopuisto

Tämä on Jakso.fin maailmanvalloitussuunnitelman toinen vaihe: nyt sivuilta löytyy listaus suomalaisista podcasteista.
On juuri ja juuri mahdollista, että listalta puuttuu podcast tai kaksi. Onneksi listaa voi täydentää. Mukaan pääsee täyttämällä kirjoituksen lopusta löytyvän palautelomakkeen. Sen voi täyttää kuka tahansa, eli vaikkapa kuulijat voivat lisätä omat suosikkinsa.
Kriteerit ovat yksinkertaiset: netissä julkaistava suomalainen podcast, joka ei jää yhteen jaksoon ja jolla on RSS-syöte. Varaan oikeuden joustaa kriteerestä harkinnan mukaan, mutta lähtökohtaisesti kertaluontoiset ohjelmat eivät ole podcasteja eivätkä myöskään ohjelmat, joita ei voi seurata suoraan podcast-sovelluksella. Sitä paitsi sitä kautta haetaan myös tänne tieto podcastin jaksoista, joten ilman ei tule toimeen.
Sen sijaan en ole suoraan sanottuna vielä varma, mitä radiokanavien podcasteina jaeltavien ohjelmien kanssa tehdään. Lisätäkö ne tänne vai ei? Esimerkiksi Ylellä on satoja ohjelmia, joista iso osa ei enää päivity, joten tavallaan ne jäisivät sotkemaan listaa. Siihen päälle Radio Helsinki, Suomipop, Radio Rock, Radio Aalto, Groove FM, Loop… mutta jos joku haluaa lisätä yksittäisiä ohjelmia, en tietenkään pane pahakseni.
Tavoitteena on luoda suomalaisille podcastien tekijöille ja kuuntelijoille paikka, jossa kokoontua. Listan ulkonäössä ja toiminnallisuudessa on monenlaisia puutteita, joista osasta olen tietoinen ja osasta en. Niistäkin kannattaa vinkata vaikkapa kommenteissa. Voi siellä kertoa muutakin palautetta, jos siltä tuntuu.
Kuulemisiin!

Kenttiä ei löytynyt.

Kerro mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *