Yleinen

Britney luki kirjan! Mystery Show selvitti syyn

23.10.2015 · Sisko Savonlahti

Kesän alussa puhelimeni ruudulle välähti ilmoitus. Olli Sulopuisto oli twiitannut minulle. ”Tämä saattaisi kiinnostaa sinua”, twiitissä luki. Lausetta seurasi linkki Mystery Show -nimisen podcastin jaksoon. Se käsitteli Britney Spearsiä.
Koska minulla on ollut Britney Spears -fiksaatio useamman vuoden ajan, oli kai enemmän kuin luonnollista, että Olli Sulopuisto vinkkasi minulle Mystery Show’sta.

Vastasin Ollille huolettomasti ”Kiitos, täytyypä kuunnella!” Mietin, kuinka harmillista oli, että yhteen twiittiin mahtuu vain 140 merkkiä eikä esimerkiksi 1513, minkä takia en saanut sanottua Ollille, mitä oikeasti olisin halunnut sanoa. (”Kiva kuulla, että tulin mieleesi! Vaikka Britney kiinnostaa minua suunnattomasti, en ole lainkaan varma siitä, saanko koskaan kuunneltua linkkaamaasi podcastia. Totuus nimittäin on, että olen kuunnellut elämässäni vain kerran podcastia enkä silloinkaan omasta tahdostani: Olin Tukholman risteilyllä erään ystäväni kanssa ja kun me olimme hoitaneet tärkeimmät aktiviteettimme eli syöneet buffetissa ja hakeneet Tax-freestä hyttiimme Tobleroneja ja lämmintä lonkeroa, hän pakotti minut kuuntelemaan podcastia, jossa Perttu Häkkinen haastatteli Carl Danhammeria. ’Tämä on aivan mahtava!’ ystäväni hihkui kun hän rojahti sängylle ja avasi lonkeron. ’Ghanan prinssi…’
Minulle tuli Carl Danhammerin puhetta kuunnellessani sellainen olo, etten ehkä ollut vielä ihan valmis ottamaan podcasteja elämääni ja tunsin pientä huonommuutta – yhtäkkiä kun kaikki aikaa seuraavat ihmiset ympärilläni alkoivat keskustella yhä enenevissä määrin podcasteista. Pian he puhuivat podcastien tekijöistä kuin läheisistä ystävistään, tähän tyyliin: ’Kuuntelitteko sen podcastin, jossa Kaarle Hurtig sanoi, ettei hän katsonut nuorena Frendejä? Vähänkö olisi kummallista jos ei olisi koskaan katsonut Frendejä! Kaarle on ihana… ja niin hyvännäköinen! OLEN RAKASTUNUT KAARLE HURTIGIIN!’ Aina kun nämä keskustelut alkoivat, minä suljin korvani ja ajattelin, että ehkä jonain päivänä minustakin tulee ihminen, joka kuuntelee podcasteja ja näpyttelee Twitteriin: ’Oletteko löytäneet mitään hyviä podcastejä viime aikoina? #EiEnääUlkopuolinen’”)
Kesää kului. Välillä mietin, kuinka hienoa olisi twiitata Olli Sulopuistolle ja kertoa, mitä mieltä olin Mystery Show’sta, mutta se jäi haaveen tasolle. En jaksanut perehtyä podcastien maailmaan. Lohdutin itseäni ajattelemalla, että tavallaan kai sekin oli voitto, että Olli Sulopuisto ylipäänsä piti minua ihmisenä, joka kuuntelee podcasteja.
Sitten koitti heinäkuu ja yksi niistä päivistä, jolloin minun olisi pitänyt kirjoittaa, pestä pyykkiä, tiskata ja tehdä jonkinlainen hahmotelma siitä, mihin suuntaan olin menossa elämässäni. Muistin Mystery Show’n jakson, joka käsitteli Britneyä. Twiittasin Olli Sulopuistolle: ”Mistä löytyikään se podcast, jota taannoin suosittelit minulle?”
Olli Sulopuisto vastasi minulle nopeasti.
Oli aika kuunnella ”Case #2: Britney”.
Mystery Show’n Britney-jaksossa Starlee Kine pyrkii selvittämään, miten Andrea Seigelin To Feel Stuff -kirja päätyi samaan paparazzikuvaan Spearsin kanssa. To Feel Stuff floppasi ilmestyessään vuonna 2006. Kaksi vuotta myöhemmin Britney Spears kantoi kirjaa mukanaan, kun hän poistui malibulaisesta ravintolasta vanhempiensa kanssa. Miksi ihmeessä?
Kysymys johdattaa Starlee Kinen Britneyn jäljille. Matkalla suunsa avaavat ihmiset, joilla on Britneystä omat mielipiteensä – koska kaikillahan on. Jaksoa kuunnellessa tulee sellainen olo, että Britneyn elämä on vielä surullisempaa kuin mitä paparazzikuvista voisi päätellä. Hän elää täysin omassa maailmassaan.
Onneksi Britneyllä on kuitenkin kirjoja.
Tiedä, vaikka hän saisi joskus iloa podcasteistäkin. Ne ovat parhaimmillaan tosi koukuttavia!
Sisko Savonlahti on nerokas helsinkiläinen toimittaja. siskosavonlahti.com


PS: Olli tässä. Suosittelin Siskolle loppujen lopuksi kolmea jaksoa, seuraavassa järjestyksessä: Britney, Belt Buckle ja Source Code. Jos mikään niistä ei kiinnosta, voit unohtaa koko jutun. Jos innostut… no, ohjelman sivuilta löytyy lisää. (Britney-jakso on upotettuna tuossa ylempänä sivulla olevaan soittimeen, joten voit painaa playtä ja kuulet sen saman tien.)

Kerro mielipiteesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *